Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Polyamory

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 12 Μαρτίου 2013.

  1. anima0

    anima0 Regular Member

    Απάντηση: Polyamory

    Το ερώτημα δεν είναι μόνον τι θα κάνει "ο άλλος = να μου πεί ψέμμματα, να μου κρύψει, κλπ" .
    Είναι επίσης ερώτημα τι θα κάνεις εσύ όταν ξέρεις πως ο άλλος δεν το αντέχει, αν αυτός/ή δεν είναι υπεράνω "απο κομπλεξικες/εγωκεντρικές νοοτροπιες". Αν δεν είναι εν ολίγοις σαν εσένα, αλλά έχεις πολλούς λόγους να είστε ταίρι.
     
  2. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Polyamory

    Πολύ καλή ερώτηση, christos. Με έχει προβληματίσει κι εμένα αρκετά το εν λόγω θέμα.

    Οι προτάσεις μου είναι:
    -να είναι κανείς upfront εξ αρχής και με ανοιχτά χαρτά: αυτός είμαι, αυτό θέλω. Και να εξηγηθεί ενδελεχώς τι είναι όλο αυτό το lifestyle, τι προϋποθέτει και τι προσφέρει.
    -να καθοδηγηθεί το άτομο να διαχειρίζεται τα συναισθήματα που το ζορίζουν (ειδικά το D/s προσφέρεται διαγαλαξιακά για coaching προς αυτήν την κατεύθυνση) και να καλλιεργηθούν δεξιότητες επικοινωνείν και εκφράζεσθαι.
    -να ενθαρρυνθεί το άτομο να απολαύσει επίσης την πολυερωτία (όχι με το ζόρι, βέβαια). Συχνότατα κόσμος αυτοπροσδιορίζεται ως μονογαμικός επειδή δεν το έχει αμφισβητήσει αυτό ποτέ.
    -αν, εν τέλει, και πάλι ζορίζεται, τότε μάλλον δεν μιλάμε για καλή συμβατότητα εξ αρχής (θα υπάρχει μια σχέση η οποία θα καταπιέζει τουλάχιστον τον ένα από τους δύο-δεν το θέλουμε αυτό), οπότε καλύτερα μακριά και αγαπημένοι.
     
  3. Απάντηση: Polyamory


    ναι. χμ..
    γενικά όταν κάνω μια σχέση, δεν έχω στόχο να ερωτευτώ ντε κ καλά κ άλλον/άλλη. κ ούτε μου συμβαίνει συχνά. [τώρα τελευταία, βέβαια, παρατηρώ στον εαυτό μου μια τάση για πολυγαμία/διάθεση για ερωτικές εμπειρίες (άλλο αυτό). ίσως περνάω φάση   ]
    εκ του ασφαλούς μιλώντας πάντα, ελπίζω ο σύντροφός μου να μη με βάλει σε δίλημμα.. καλύτερα να μου δώσει ελευθερία κ να μη θελήσω εγώ άλλον, παρά να "πρέπει" να μη θελήσω άλλον.. γενικά έχω ένα θέμα με την κτητικότητα, την ανασφάλεια, τη ζήλια, τα μούτρα..

    εξάλλου δηλώνω από την αρχή τα "βίτσια" μου, τις ιδιαιτερότητές, χούγια μου κλπ  . ευχαρίστως να συζητήσω για οποιοδήποτε εξ' αυτών θεωρεί ο άλλος ενοχλητικό/προσβλητικό/ανήθικο. κ θα χαρώ πολύ να εξελιχθώ σε κάποιο θέμα που υστερώ/έχω λάθος, μετά από δική του υπόδειξη/βοήθεια. γενικότερα μιλάω τώρα. αλλά you get the picture.

    κατά την πρακτική της πολυερωτίας (που ως γνωστόν έχω απειροελάχιστες εμπειρίες κ αναγνώσματα), θα στεναχωρεθώ αν επηρεάσει (προς το χειρότερο) την πρώτη (τουλάχιστον χρονολογικά) σχέση μου. σε όποια θέση κ αν είμαι εγώ ("δράστη" ή "δέκτη"). γιατί το πολυάμορυ θέλει κ ωριμότητα συναισθηματική. κ από τις 2 πλευρές. κ συναισθηματική νοημοσύνη.


    υ.γ. στο προηγούμενο ποστ μου, δεν μπορώ να κάνω edit (να διορθώσω μια κοτσάνα)
    τέσπα.
     
  4. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Polyamory

    Διάβασα το κείμενο της mikrh loyloy..όλα καλά.. Είμαι και εγώ από τους ανθρώπους που πάλεψα να ξεφύγω από εγωκεντρικούς περιορισμούς στις διάφορες σχέσεις μου και ανάλογα με το άτομο τα κατάφερα από καλά έως κάλλιστα. Θέλω να βλέπω το ταίρι ευτυχισμένο με τις ασχολίες του και ό,τι ποθεί η ψυχή του.. 1 πράγμα δεν μπορώ.. να τον μοιράζομαι. Νιώθω ανεπαρκής κάνοντας μια τέτοια σκέψη.. και είναι πλήγμα για την υπερηφάνεια μου. Θέλω να είμαι υπερήφανη στις σχέσεις μου και ο άλλος να καμαρώνει για μένα και μόνο. Είναι το κίνητρο μου για να γίνομαι καλύτερη. Ο μόνος τρόπος να μπορώ να μοιραστώ το ταίρι μου θα ήταν σε σχέση με μηδενικά αισθήματα. That's me and all I can do.
     
  5. Rene Laennec

    Rene Laennec Αρμενιστής

    Απάντηση: Polyamory

    Σόρρυ, σόρρυ... Περδόν... Εξκιούζ μη...

    (Στριμώχνει τον εαυτό του ανάμεσα στο πλήθος και σιγά-σιγά φτάνει στο μπαρ).

    Μπάρμαν, πιάσε μια Σολ. Hold the lemon.

    Λοιπόν, παιδάκια, προσοχή. Η γκόμενα λέει:

    "Ναι, θέλω να δοκιμάσω να κάνουμε τρίο."
    "Α, τι ωραία ιδέα."
    "Δε θα το έκανα σε καμία περίπτωση, αλλά για σένα μπορώ να κάνω τα πάντα αντρούτσο μου."
    "Ναι αμέ, γιατί όχι, αφού όπως σου έχω πει κι εμένα με φτιάχνει η Σούλα, να την καλέσουμε για Μπριάμ / Brian Adams night, και βλέπουμε."

    ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ! Τα τρίο, τα κουαρτέτα, οι ορχήστρες δωματίου και οι φιλαρμονικές, το "γαμώ, γαμείς, και δε γαμείς", το "δεν πιστεύω να σε πειράζει να παίξω το roleplay του αυστηρού διαχειριστή με την Αφρούλα, άλλωστε ξέρεις οτι μόνο εσένα αγαπάω" το γενικότερo concept της "ανοιχτής" σχέσης, δηλαδή, ΕΙΝΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ 600 ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ.

    Αν το συνειδητοποιείς και παρόλα αυτά πιστεύεις οτι μπορείς να το παίξεις μπάλα, άντε αγόρι μου, χώσου, πίεση ψηλά και γρήγορες κάθετες μπαλιές για το σέντερ-φορ.

    Αν νομίζεις οτι θα το προτείνεις και δε θα έχει σημασία, και οτι αυτή το άλλο πρωί θα σου ετοιμάσει το ταπεράκι σου για τη δουλειά με σπανακόρυζο και κρουτόν, your mind is on vacation and your mouth is working overtime. Ένα απ'αυτά τα ξημερώματα, τα κρουτόν θα είναι τα δόντια σου.
     
  6. Still_Vanilla

    Still_Vanilla New Member

    Απάντηση: Polyamory

    To ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες γυναίκες σε polyamorous σχέση ανά τον κόσμο μας δείχνει ότι αρκετές το εννοούν.  

    Βεβαίως οι ψευτομονογαμικοί και οι ψευτομονογαμικές στην Ελλάδα είναι η πλειοψηφία.

    Και λέω ψεύτο γιατί οι περισσότεροι απλά δεν είναι ειλικρινείς. Θέλουν να πηγαίνουν οι ίδιοι με άλλους χωρίς να κάνει το ίδιο ο σύντροφός τους.

    Σε μια ανοικτή σχέση μπορείς αν θες να είσαι μονογαμικός. Σε μια μονογαμική σχέση αν θες να είσαι πολυγαμικός θα χωρίσεις. Έχεις επομένως κίνητρο για να μην είσαι ειλικρινής με τη/το σύντροφό σου.

    Εν ολίγοις μια ελεύθερη σχέση μπορεί να είναι μονογαμική αλλά μια μονογαμική σχέση δεν μπορεί να είναι ελεύθερη 
     
  7. Last edited: 30 Απριλίου 2013
  8. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Polyamory

    Αν και βρίσκω ουτοπικό το συγκεκριμένο μοντέλο, έχουν κατατεθεί μέσα πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και συνιστώ την ανάγνωσή του.
     
  9. Still_Vanilla

    Still_Vanilla New Member

    Απάντηση: Polyamory

    Ξέρει κανείς αν υπάρχει poly κοινότητα στην Ελλάδα ή κάτι σχετικό;
     
  10. Still_Vanilla

    Still_Vanilla New Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    «Αν πραγματικά αγαπώ έναν άνθρωπο, αγαπώ όλους τους ανθρώπους, αγαπώ τον κόσμο, αγαπώ τη ζωή. Αν μπορώ να πω σε κάποιον άλλο «σ’ αγαπώ», πρέπει να είμαι ικανός να πω «αγαπώ σε σένα όλους, αγαπώ μέσα από σένα όλο τον κόσμο, αγαπώ μέσα σε σένα και τον εαυτό μου.».

    Έριχ Φρόμ «Η Τέχνη της Αγάπης»
     
  11. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Polyamory

    Και εγώ όταν αγαπώ κάποιον, αγαπώ και όλο τον κόσμο από την χαρά μου, αλλά όχι με τον τρόπο που εννοείς και θέλεις να μου περάσεις.  
     
  12. Απάντηση: Polyamory

    Προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω ή να κατακρίνω τις επιλογές κανενός. Έχω τα δικά μου θέματα όπως όλοι μας να ασχοληθώ.
    Για τους ανθρώπους που το polyamory σχετίζεσθαι τους γεμίζει και τους ικανοποιεί δε νομίζω πως πέφτει λόγος στους υπόλοιπους.
    Οι δικές μου ενστάσεις έχουν ως εξής :

    Ζουμέ σε έναν κόσμο αιμμοβόρο, που δε μας αφήνει να ζήσουμε απλά και όμορφα.
    Οι υποχρεώσεις πολλές, ο χρόνος ελάχιστος, περνάει και τι αφήνει πίσω του;;;;;;
    Οι σχέσεις δοκιμάζονται καθημερινά, εύκολα γκρεμίζονται και με δυσκολία μεγάλη χτίζονται και στεριώνουν..
    Πιστεύετε αλήθεια πως μπορούμε να αφιερωθούμε επί της ουσίας και όχι τρεχα γύρευε σε περισσότερους από έναν αθρώπους;
    Eγώ δεν μπορώ να το καταφέρω.. ο χρόνος είναι αδίστακτος και ελάχιστα πράγματα ή άνθρωποι αξίζουν πραγματικά για διαφορετικούς για τον καθέναν μας λόγους...