Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος nightingale, στις 1 Νοεμβρίου 2012.

  1. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Να σε εξελίξει σε τι ; Επαγγελματικά ας πούμε ; Και περιμένεις τη σχέση να το κάνει αυτό ; Την αφέντρα ; Να σε αδυνατίσει ; Πάλι αυτήν περιμένεις ; Και που ξέρεις ότι όλα αυτά που για κείνη είναι εξέλιξή σου για σένα θα είναι οπισθοδρόμηση ; Να κόψεις το τσιγάρο ; Και γιατί να μην είσαι ο τέλειος σκλάβος καπνιστής ; Γενικά αν εκείνη επιτηρεί εσένα ποιός θα είναι ο αμερόληπτος αντικειμενικός κριτής και επιτηρητής εκείνης ; Γι αυτό σου λέω άστο, μούφα η ιστορία. Εναποθέτεις τη μοίρα σου στα χέρια ενός ανθρώπου και θες να σηκώσει όλο το βάρος και την ευθύνη. Πέθαναν οι παλιοί θεοί και οι παλιές δοξασίες.
     
  2. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    *η εξέλιξη δεν ειναι απαραίτητα θετική. α, δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει αλλά στην σχέση είναι και οι δύο και οι δύο χτίζουν την σχέση, όμως ειδικά για μια τέτοια σχέση, ναι αφήνεις τον εαυτό σου σε αυτον που εσύ έχεις διαλλέξει να σε κυριαρχήσει τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ιστορία.

    Να σε ρωτήσω αλήθεια, εσύ δλδ σε μια σχέση με την κυριάρχο σου δεν αφήνεσαι;
     
  3. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Απόλυτα. Και δεν ξέρω αν είναι πολύ καλό αυτό. Απλά συμβαίνει και μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει.
     
  4. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    μαλλον καπου μπερδευομαι. Εφ'οσων αφηνεσαι απολυτα πώς γινεται να υποστηριζεις οτι μια σχεση δεν σε εξελισει ή σε οπισθοδρομει;

    (πρεπει να χει γινει του ορθογραφικου σημερα)
     
  5. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Δεν σε εξελίσει πάντα. Αυτό λέω. Υπάρχει αρνητική εξέλιξη όπως έγραψες και η θετική. Ο έρωτας είναι τζόγος. Ποτέ δεν ξέρεις.
     
  6. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    αρα κι εσυ λες λοιπον οτι μπορει να υπαρχει εξελιξη ή ανελιξη πέραν της αποδομησης;
     
  7. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Ναι βεβαίως, αλλά δεν είναι απαραίτητα μέσω καθοδήγησης ή εκπαίδευσης. Εξέλιξη θεωρώ και το switching στην τελευταία σχέση. Η εξέλιξη στα ζώα, όπως είναι και ο άνθρωπος ένα ζώο, είναι φυσική και όχι τεχνητή διαδικασία πάντως...
     
  8. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Οχι οχι, καμία σχέση. Εννοώ, αν είσαι νευρικός, αν είσαι επιθετικός, αν είσαι παράλογος, αν έχεις φοβίες, να σε βάλει σε ένα άλλο τρόπο ζωής..π.χ. γυμναστήριο, διατροφή. κ.α. Γιατί οχι; Εγώ μονίμως ψάχνω έμπνευση...αν και είμαι γενικά διστακτική. Θέλω να εξελίσσομαι, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, να ξεπερνάω τις αδυναμίες μου και το κάνω μόνη, αλλά η βοήθεια από το ταίρι είναι άλλος ένας παράγοντας ψυχικής ένωσης μεταξύ των 2.
     
  9. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Για να καταλάβετε αν μια υποτακτική ή ένας υποτακτικός αποδομείται, ζητήστε του να κάνει πράγματα που δεν τα έχει κάνει ποτέ. Ζητήστε της/του να αρχίσει να ντύνεται όπως σας αρέσει εσάς, με τα ρούχα του φύλου του, αλλά αυτά που αρέσουν και επιλέγετε εσείς, όχι εκείνη. Ζητήστε του να ξυπνάει 7.00 αντί 10.00, λέμε τώρα. Ζητήστε του να πάψει να βλέπει συγκεκριμένα άτομα. Ζητήστε του να αρχίσει να διαβάζει άμα δεν ανοίγει βιβλίο και βλέπει πολύ tv. Zητήστε του να ζητήσει δημόσια συγνώμη αν είναι πολύ εγωιστής. Με τον εξευτελισμό δεν αποδομείται κανείς.
     
  10. Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Μπορεί να υπάρξει επί της ουσίας εξευτελισμός όταν η εμπιστοσύνη έχει εδραιωθεί σε μια σχέση;
    Ο εξευτελισμός είναι αυτός που οδηγεί στην αποδόμηση χαρακτήρα ή μήπως η έλλειψη προσωπικότητας;
     
  11. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    ο εξευτελισμός sklavina, ο εξευτελισμός..δεν υπάρχει εδραιωμένη σχέση..όλες οι σχέσεις έχουν μια δυναμική που εξελίσσεται και μεταλλάσσεται συνέχεια..μόνο βουβοί συμβιβασμοί υπάρχουν, αρκετά συχνά θα έλεγα..καθένας για κάποιο λόγο..
     
  12. Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Δεν μίλησα για εδραιωμένη σχέση Κύριε αλλά για εμπιστοσύνη που έχει εδραιωθεί σε μια σχέση. Ένα συστατικό της σχέσης δηλαδή από τα πιο σπάνια.
    Οι περισσότεροι λένε πως εμπιστεύονται αλλά επί της ουσίας ουδεμία εμπιστοσύνη υπάρχει.
    Οι βουβοί συμβιβασμοί στους οποίους αναφέρεσαι, ίσως θα έπρεπε να πάψουν να είναι βουβοί ώστε να πάψουν και να είναι συμβιβασμοί; Αυτό βέβαια είναι ένα απο τα αποτελεσματα της εμπιστοσύνης.. και αυτό αλλά και άλλα ακόμη.

    Το σκεπτικό μου ωστόσο είχε ως εξής :
    Aν πάρουμε έναν ελεύθερο άνθρωπο (το ελεύθερος τρόπος του λέγειν) του σήμερα και τον κάνουμε σκλάβο εξευτελίζοντάς τον, χτυπώντας τον, χλευάζοντας τον και χρησιμοποιώντας τον κατά βούληση μας είναι βέβαιο πως θα υπάρξει η αποδόμηση του χαρακτήρα του αφού δεν συναίνεσαι ποτέ στο να γίνει σκλάβος ούτε αυτό αποτελούσε επιθυμία του απλά αυτό του επιβλήθηκε και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.
    Ο σκλάβος στο Μ/s συναινεί στον Αφέντη να γίνει σκλάβος Του. Αισθάνεται όμορφα μέσα στη φυλακή του. Έχει ανάγκη την καθοδήγηση Του για να μπορεί να απολαύσει το οτιδήποτε άλλο στη ζωή του. Τον εμπιστεύεται και σιγά σιγά Του αφήνεται.
    Βάση αυτών των πραγμάτων όμως ο όποιος εξευτελισμός μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά στην αίσθηση της αποδόμησης του χαρακτήρα, να αναρωτιέται ο σκλάβος δηλαδή ποιος είναι, τι είναι αυτά που κάνει, να νοιώσει ντροπή, εκτεθιμένος, ένα τίποτα αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος ο Αφέντης είναι και το στήριγμα.. Εκείνος δηλαδή θα τον ηρεμήσει, Εκείνος θα του προσφέρει ασφαλεια μετά.
     
    Last edited: 6 Μαϊου 2013