Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 12 Μαϊου 2013.

  1. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα πόδια Του

    Ραβίνος σημαίνει Κύριος ? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Εγώ ήξερα ότι τον λένε Αντονάι τον Κύριο. Και τι σημαίνει εξελιγμένη στην εβραική γλώσσα ? Mήπως θέλετε να πείτε εξελληνισμένη συντόμευση του ραβίνου ? Εξειδικευμένος δεν είναι και ο ρημάδης ο Master ; Αυθεντία, εννοείται όχι σε θρησκευτικά θέματα. ΄Εχουμε άλλους θεούς εμείς. Τώρα αν είναι απλός ή εξειδικευμένος ρημάδης δεν το ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τη μετάφραση του ραβί τη βρίσκω ως δάσκαλος, ακόμα και από τον Χριστιανόπουλο. Θα κάνω περιτομή μη με τσιτώνετε γιατί δεν φοράω chastity.
     
  2. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα πόδια Του

    Ουφ… όχι εξελιγμένη εννοώ Et …όπως όλες οι γλώσσες έτσι και η εβραϊκή εξελίσσετε… άλλο Rabi-Ραμπί ( προφορά) ο Ραβί στα ελληνικά και άλλο Rabani-ραμπανί (προφορά) που είναι και ο Ραβίνος στα ελληνικά …και χρησιμοποιείτε στα εβραϊκά σήμερα …

    Όσο περί εξειδίκευσης του Master/Mistress νομίζω ότι ο παραλληλισμός με τον Ραβί …είναι μάλλον ατυχής….

    Ο ένας είναι Θρησκευτικός καθοδηγητής καθαρά εξειδικευμένος στην διδασκαλίας της Τορά και της εβραϊκής θρησκείας…

    Το να είσαι Master/Mistress αποτελεί φιλοσοφία ζωής και προσωπική επιλογή για τον τρόπο που θέλουμε να βιώνουμε τις καταστάσεις και τη ζωή κατά προέκταση…επίσης καθορίζεται από την ίδια την φυσική καταβολή μας και την εσωτερική κατεύθυνση του καθενός….όπως συμβαίνει και με αυτούς που έχουν υποτακτική φύση….

    Ο ένας αποτελεί καθοδηγητή με σκοπό τον προσηλυτισμό σε κάτι που κατά εκείνον είναι ο δρόμος ζωής που θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτοί που προσπαθεί να προσηλυτίσει …

    Ο Master/Mistress καθορίζει και επηρεάζει την ζωή ανθρώπων που εκ φύσεως είναι υποτακτικά και συναινούν σε αυτό , οικιοθελώς θέτουν τον εαυτό τους στην απόλυτη διάθεση του Κυρίου τους για να κυριαρχήσει με όποιον τρόπο εκείνος κρίνει κατά περίπτωση και περίσταση ….

    Όσο δε περί της απόφασης σου να κάνεις περιτομή για κάτι τόσο απλό όπως μια απλή συζήτηση …το θεωρώ αν μη τι άλλο αστείο ….ακόμη και σαν έκφραση

    Ηρέμισε και χαλάρωσε δεν χρειάζεται να εξανίστασαι με τέτοιες παρορμητικές δηλώσεις, απλά μια διάσταση απόψεων υπάρχει επί του θέματος και τίποτε παραπάνω.

    Υπάρχει η ελεύθερη βούληση και ο χώρος να εκφράσει κανείς την άποψη του και το αν ο άλλος θα την ενστερνιστεί η όχι είναι καθαρά στην κρίση του …

    Οπότε αν πραγματικά η περιτομή δεν είναι κάτι που πραγματικά επιθυμείς καλά είναι να την αποφύγεις για μια απλή διαφωνία   … άσε που πάντα υπάρχει και ένα ποσοστό αποτυχίας σε τέτοιου είδους επεμβάσεις με εξαιρετικά ανεπιθύμητα αποτελέσματα ….
     
     
  3. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα πόδια Του

    Επαναλαμβανόμαστε γιατί είπαμε ότι αυτό το ξέρουμε όλοι. Η ουσία του θέματος ποιά ήταν όμως. Η ουσία ήταν τα κοινά στοιχεία μεταξύ θρησκείας, ειδικά της χριστιανικής και του BDSM σε ένα άλλο επίπεδο, βαθύτερο και όχι επιφανειακό. Η gaby π.χ απάντησε επί της ουσίας και είπε ότι αυτά είναι υπαρκτά.

    H δική σας ποιά είναι ;

    Δεν έχω νεύρα, πλάκα κάνω, ίσα ίσα έχω κέφια, απλά το να μας λένε κάποιοι από τη μία ότιθ έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας επάνω σε ένα θέμα και από την άλλη ότι κάνουμε συρραφή αποσπασμάτων από αυτά που διαβάσαμε σε λαικά βιβλία και ότι έχουμε ημιμάθεια είναι κάπως άκομψο και αντιφατικό.

    Επίσης αν κάποια στιγμή μου υποδείξετε κάποια πηγή που να βρω τη μετάφραση του Κύριος από τα ελληνικά στα εβραικά, θα σας ήμουν ευγνώμων και δεν ειρωνεύομαι γιατί ερευνώ και γνωρίζω ότι η λέξη Κύριος στα εβραικά λέγεται Αντονάι και Ραβί δάσκαλος.

    Ευχαριστώ.
     
    Last edited: 14 Μαϊου 2013
  4. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα πόδια Του

    Φυσικά και εγώ αστειευόμουν περί της περιτομής , όσο για τα νεύρα…εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο … 

    Η δική μου άποψη …

    Χμ , ναι υπάρχουν κοινά στοιχεία όπως φυσικά και με άλλα πράγματα και δομές …

    Αύριο αν θα έχω περισσότερο χρόνο θα σου την εκθέσω προς το παρόν πάω να ξεκουραστώ , καλό βράδυ και καλή συνέχεια.
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα πόδια Του


    Ο Ραβάι ειναι ο θρησκευτικος καθοδηγητης. O master δεν ειναι ο διδασκαλος.

    Μιλας για το συλλογικο ασυνειδητο, γνωριζεις οτι εκτος απο αυτο ο Γιουνγκ μιλησε και για το ατομικο ασυνειδητο;

    Τι ειναι ομως το ασυνειδητο, ειναι ενας χωρος που συσωρευονται οι μνημες και οι εμπειριες του καθε ενος μας ξεχωριστα, ατομικο ασυνειδητο, αλλα και της κοινοτητας, της χωρας και κατ΄επεκταση ολης της ανθρωποτητας, συλλογικο ασυνειδητο. Κατα τον Γιουνγκ ειναι ενας χωρος πνευματικος και οχι ενστικτωδης.
    Δηλαδη, ολα μα ολα οσα σκεφτεται καθε ανθρωπος ξεχωριστα, αλλα και ολη η ανθρωποτητα, τα γεγονοτα και τα συναισθηματα μενουν σ αυτον τον χωρο που ονομαζεται Συλλογικο Ασυνειδητο.

    Στην ερευνα του αυτη για το ασυνειδητο εφτασε στα ''αρχετυπα'' τι εναι ομως αυτα τα αρχετυπα; ειναι εικονες, γεγονοτα, μνημες που βρισκονται σ΄αυτο το ασυνειδητο και επηρρεαζουν τον ανθρωπο ξεχωριστα αλλα και την ανθρωποτητα γενικοτερα. Τα αρχετυπα ειναι αυτα που πιεζουν το ''εγω'' του καθ' ενος μας ετσι αυτα που ζουμε στον εξωτερικο μας κοσμο ειναι συνυφασμενα με τον εσωτερικο μας κοσμο.

    Η ωριμοτητα ομως του εγω, εξαρταται απο το εσωτερικο ταξιδι μας στο ασυνειδητο, μεχρι να φθασει καθ' ενας μας στο εσωτερικο του κεντρο και να γνωρισει καλυτερα τον εαυτο του, εκει λοιπον ο Γιουνγκ στο κεντρο ολων αυτων των ''αρχετύπων'' τοποθετησε Τον Χριστό.

    Δηλαδη υποστηριξε οτι ο υγιης ανθρωπος ειναι ο πνευματικος-πιστος ανθρωπος που δεχεται και αφομοιωνει τα θρησκευτικα αρχετυπα.

    Ομως δεν θα πρεπει ποτε να γινει η καταλυση του εγω, του συνειδητου μερους της προσωπικοτητας απο το ασυνειδητο, το περιεχομενο του και τα αρχετυπα του γιατι αυτο θα οδηγουσε στην τρελα.

    Γιατι τα αρχετυπα εχουν διτο ρολο. Ας παρουμε για παραδειγμα το αρχετυπο της ''σκιας'' ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα αρχετυπα για τον καθορισμο του ανθρωπου, ειναι αυτο που αντιπροσωπευει την σκοτεινη πλευρα της προσωπικοτητας του καθε ανθρωπου, το κακο, τα ενοχικα απωθημενα, τον θανατο. Αν αυτη την περιοχη του ασυνειδητου, την χειριστει καποιος σωστα θα τον οδηγησει στον εξαγνισμο και την καθαρση, αν οχι θα τον οδηγησει στην σχιζοφρενεια, στον θανατο.

    Τι θελω να σου πω με ολα αυτα, ειναι πολυ ευκολο να χρησιμοποιει κανεις βαρυγδουπες λεξεις και ορους για να γραψει οτιδηποτε, ομως οταν εκθετει την αποψη του καπου, ιδιαιτερα στον γραπτο λογο θα πρεπει να γνωριζει τουλαχιστον αυτα που γραφει. Η θρησκειες λοιπον, ακομη και ο Χριστιανισμος οπως αναφερεις εδω, δανειζονται απο την καθημερινη εμπειρια πραγματα και καταστασεις και γι αυτο ειναι πολυ φυσιολογικο να βρισκει κανεις ομοιοτητες σε πολλες αλλες καθημερινες καταστασεις οπως και το βδσμ. Ομως ειναι εντελως διαφορετικο να συγχεεις το συλλογικο του ασυνειδητο και την εκκεντροτητα του γυρω απο Τον Θεο.

    Υ.γ. Υπαρχει και η λιμπιντο μη ξεχναμε την φρο-υ-δικη αναλυση (αλλα μαλλον θα ξεφυγουμε πολυ)
     
    Last edited: 14 Μαϊου 2013
  6. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα πόδια Του

    Ναι το γνωρίζω το ατομικό ασυνείδητο, αυτό έλειπε ! ευχαριστώ για το μάθημα. Βγάλαμε και κάποια πανεπιστήμια και φάγαμε τα χρόνια μας μέσα στα βιβλία. Εσύ κρεμάστηκες από μια λάθος διατύπωση για να κάνεις online επιστημονική διάλεξη. Κόψε λίγο την έπαρση, καλό θα σου κάνει.
    Και άσε μας ρε φίλε που δεν είναι ο δάσκαλος ο Master, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε. Αυθεντία στον τομέα του και δάσκαλος μαζί σημαίνει Master, άλλο με τι έννοια χρησιμοποιείται στο BDSM.

    πολύ έπαρση...καλή συνέχεια
     
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

    Και τι να τα κανεις τα πανεπιστημια και τα πτυχια, η παιδεια κατακτιεται δεν μαθαινεται..
     
  8. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

    Παιδεία χρειάζεται λοιπόν και για να μην ειρωνεύεστε τον συνομιλητή σας. Γιατί οι ειρωνίες και η εριστικότητα δηλώνουν θεματάκια. Εγώ μέχρι τώρα πάντως εισέπραξα ειρωνία, εριστικότητα, πνεύμα επίδειξης και μάλλον άλλος είναι ο βαρύγδουπος και ο ημιμαθής. Σας επιστρέφω λοιπόν τους χαρακτηρισμούς που δεν δείχνουν παιδεία, και σας συμβουλεύω να ανοίξτε και κανένα λεξικό για να δείτε ότι Master σημαίνει και διδάσκαλος και εξειδικευμένος σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο. Αν και δεν χρειάζεται γιατί είμαι βέβαιος ότι αυτό τουλάχιστον το γνωρίζετε και απλά επιμένετε από εγωισμό. Νομίζω θα σας βρίσκεται στο σπίτι ένα λεξικό εκτός από τη wikipedia. Είστε δε εκτός θέματος.
     
  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

    κάθε άλλο παρά διάλλεξη ήταν αυτό.

    Έχεις ένα θεματάκι με τον ενικό και τον πληθυντικό νομίζω, αν θέλεις καταστάλαξε κάπου.

    Όσο για το αν είμαι εκτός θέματος ή όχι αυτό εξαρτάται από εσένα, είναι δικό σου θέμα, δικό σου προβληματισμός κι εγώ έχω απαντήσει πάνω σε αυτά που έχεις αναφέρει εσύ.

    Εσύ είσαι ο καθοδηγητής του θέματος, αν το ποίμνιο σου το έχεις οδηγήσει σε λάθος μονοπάτι τότε εσύ φέρνεις την ευθύνη.

    Απλά σου υπέδειξα ότι η διατύπωση σου περί συλλογικού ασυνείδητου και αρχετύπων είναι ασταθής,
    συλλογικό ασυνείδητο, ατομικό ασυνείδητο και κάτι ακόμη, δεν θα στο πω όμως αφόυ ήδη το γνωρίζεις.

    Σκοπός μου δεν ηταν να σε προσβάλλω, αλλά να κάνουμε μία διαφορετική κουβέντα πάνω στις εγκεφαλικές και ψυχικές διεργασίες, μάλλον δεν θες ή απλά χρησιμοποίησες τους όρους ερήμην του λόγου σου.


    οσο για τον master αγαπητε μου, αναφερεται ως teacher μονο για τους βρετανους,μην αρχισουμε να αναφερουμε τις διαφορες μεταξυ διδασκαλου και δασκαλου, θα πρεπει να το ψαχνεις γενικως λιγο το θεμα και φυσικα οταν ανοιγεις ενα θεμα θα πρεπει τουλαχιστον να δεχεσαι και τις αποψεις των αλλων. Επίσης το Και διδασκαλος και εξειδικευμενος κτλ που αναφερεις, δινει μια διαφορετικη διασταση απο τις αρχικες σου τοποθετησεις. ομως ακόμα κι έτσι δεν εχει καμια σχέση ο παραλληλισμός σου του βδσμ με Τον Χριστο.

    Definition of master in Oxford Dictionaries (British & World English)
     
  10. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

    Αναφέρομαι σε εσένα και την κυρία σου, για αυτό χρησιμοποίησα τον πληθυντικό. Ευχαριστώ που το παραδέχθηκες έστω αργά ότι σημαίνει και δάσκαλος. Στο link που παραθέτειες μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει αυτό που σου λέω, ότι σημαίνει και άνθρωπος που έχει εξειδικευμένο γνώση σε κάτι.
    Και Κύριος στα εβραικά είναι η λέξη Αντονάι και Ραβί είναι ΚΑΙ αυτό που λες, αλλά και αυτό που σας λέω. Με πειράζει το ύφος που χρησιμοποιούν κάποιοι απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζουν, εγώ δεν θα το έκανα ποτέ ακόμα και αν αυτός ο κάποιος έγραφε ανοησίες. Πολλές φορές έχω αισθανθεί την ανάγκη να σατυρίσω ή να σαρκάσω πράγματα που γράφονται από δω κι από κει αλλά δεν το κανω από ευγένεια. 'Οσο για ποίμνια δεν θέλω, ούτε έχω ανάγκη, ευχαριστώ. Ούτε καθοδηγητής του θέματος είμαι. Το θέμα το ξεκίνησε η σκλαβίνα, η οποία απάντησε επί της ουσίας και σύντομα όπως και η gaby. Δεν συγκρίνω τον Χριστό με τον Master, αλλά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται συχνά ο σκλάβος τον Master του που μου θυμίζει σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό μια σχέση πιστού - Θεού. Ούτε ταυτίζω το BDSM με το Χριστιανισμό, απλά σας λέω τόσες μέρες το αυτονόητο, ότι έχουν πάρα πολλά κοινά σύμβολα, πρακτικές, σύμβολα, έννοιες κλπ κλπ, ειδικά οι σχέσεις M/s. Καταστάσεις που αναγνώρισα εμπειρικά όταν κάποτε ήμουν σε τέτοιες σχέσεις και τις αναγνωρίζω και σε άλλα ζευγάρια. Αν εσείς δεν τα αναγνωρίζετε, τι να πω, δικαιωμά σας και άποψή σας. Ψειρίζουμε μου φαίνεται.
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

    Προς στιγμη με μπερδεψες οτι το θεμα το βαλε η σκλαβινα ή η gaby αλλα ειναι δικο σου, σου απανταω ξεκαθαρα στο θεμα. Ανεφερες εννοιες που εχει εισαγει ο Γιουνγκ στις οποιες δεν εχω γραψει αν συμφωνω η οχι αλλα τις αναφερεις εντελως λαθος κατα τη γνωμη μου παντα, για αυτο σου εγραψα αυτο που εσυ παρομοιασες με διαλλεξη. Δεν ειναι λαθος διατυπωση αυτο.

    Θα πρεπει να καταλαβεις επισης, οτι λειτουργω στο φορουμ και γενικως στην εκφραση αποψης κτλ εντελως ελευθερα και δεν θα επρεπε να μας συγχεεις. Δεν ξερω καν αν συμφωνει με αυτες μου τις αποψεις ή αν εχει αποψη επι του θεματος περι ασυνειδητου. Ομως ακομη και να εχει ή ακομη και αν δεν συμφωνει με αυτα που γραφω εγω παλι θα συνεχισω να τα γραφω. Ειμαστε ελευθεροι ανθρωποι και πανω απο ολα ξεχωριστες προσωπικοτητες.

    Σου ξαναγραφω δε αυτο που σου ειχα γραψει και στην ''διαλλεξη μου΄΄

    Η θρησκειες λοιπον, ακομη και ο Χριστιανισμος οπως αναφερεις εδω, δανειζονται απο την καθημερινη εμπειρια πραγματα και καταστασεις και γι αυτο ειναι πολυ φυσιολογικο να βρισκει κανεις ομοιοτητες σε πολλες αλλες καθημερινες καταστασεις οπως και το βδσμ. Ομως ειναι εντελως διαφορετικο να συγχεεις το συλλογικο του ασυνειδητο και την εκκεντροτητα του γυρω απο Τον Θεο.
     
  12. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Στα πόδια Του, μία αλλιώτικη οπτική

    Et νομίζω ότι κάθε άλλο παρά ειρωνική ήμουν μαζί σου!!! Σου επισήμανα απλά κάτι που τυγχάνει να γνωρίζω καλά ….Αν ειρωνεία θεωρείς τα περί της περιτομής…νομίζω ότι άμεσα σου διευκρίνισα ότι κάνω χιούμορ …

    Όσο δε για τα Post μου στο Forum προσπαθώ πάντα να είναι ευγενικά από σεβασμό προς τους συνδιαλεγόμενους μου …μπορεί ενίοτε να διαφωνώ όμως θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα του καθενός να εκφράζετε ελεύθερα και να παραθέτει τις απόψεις του…είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός ποιες θα υιοθετήσει και ποιες όχι …

    Επίσης γιατί παρατήρησα ότι μάλλον παρανόησες και νομίζεις ότι εκφράζομαι μέσω του σκλάβου μου η ότι εκείνος εκφράζει δικές μου απόψεις θα σου διευκρινίσω ότι ο καθένας από εμάς τόσο εγώ όσο και εκείνος εκφράζεται απολύτως αυτόνομα και ελεύθερα σε οποιοδήποτε νήμα εκφράζει άποψη . Ως προς αυτό έχει απόλυτη ελευθερία, είναι μια ελευθερία που απολαμβάνω και εγώ να έχει μιας και με ευχαριστεί ιδιαίτερα να τoν διαβάζω άσχετα αν κάποιες φορές διαφωνώ με αυτά που γράφει .

    Ηρέμησε και δεν χρειάζεται να βλέπεις αόρατους εχθρούς γύρω σου …μια απλή συζήτηση είναι και ανταλλαγή απόψεων .