Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

submode/subspace

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 30 Μαϊου 2013.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: submode/subspace

    Άρα λοιπόν οι ενδορφίνες, είναι ένα παυσίπονο αμυντικό όπλο του ανθρώπινου οργανισμού, που όμως για να ενεργοποιηθεί, χρειάζεται πόνος.
    Στη συνέχεια και με την πτώση στο subspace η u οδηγείται σε πολλαπλούς οργασμούς. Αλλά μπορεί και σε έναν οργασμό.
    Και επειδή αυτή η κατάσταση όπως λες σπανίζει, προφανώς όσες την έχουν βιώσει, το κατάφεραν σιγά-σιγά με το ξεπέρασμα των ορίων τους.
    Is that correct ...?
     
  2. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: submode/subspace

    Σωστά.

    Λάθος κατάλαβες, δεν οδηγείται σε απολύτος κανέναν οργασμό, το subspace δεν είναι οργασμός, είναι μια νιρβάνα που είναι καλύτερη από εκατό οργασμούς, αυτό έγραψα.


    Σωστά!
     
  3. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: submode/subspace


    Είσαι σαφής.
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: submode/subspace

    Σ΄ ευχαριστώ, χαίρομαι οταν μιλάω για bdsm και μπορώ να βοηθήσω σε κάτι κάποιον/α ή εγω να μάθω κάτι περισσότερο απο αυτά που ξέρω.
     
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: submode/subspace

    Νάσαι καλά φίλε.
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: submode/subspace

    Για το subspace δεν έχω ακούσει ποτέ να έχουν γίνει μετρήσεις ενδορφινών σε ώρα session και θα μου φαινόταν απίθανο να έχουν γίνει εδώ που τα λέμε.

    Αντίθετα με άλλες λαϊκές δοξασίες για το σεξ όπως π.χ. τη φράση "της/του πέταξα τα μάτια έξω" που μπορεί να αντιστοιχεί σε αποκόλληση αμφιβληστροειδή φροντίδι πρωκτικού σεξ, για το subspace δεν μοιάζει να υπάρχει καθαρή μηχανική ή βιοχημική εξήγηση.

    Συμφωνεί και η τύπισσα εδώ, που κοκορεύεται κιόλας ότι ο Κύρης της εφηύρε τη λέξη προ ετών.

    Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει απόλυτη εξάρτηση από τον πόνο (τζάμπα βουρδουλίζονται όλο και πιο πολύ όσοι / όσες δεν το νιώθουν) κι επίσης δεν μοιάζει να έχει και πολύ δουλειά με τα φάιτ ορ φλάιτ ένστικτα μας καθώς κάποιοι/ες που έχουν ζήσει και τις δύο εντάσεις το συγκρίνουν με μια κατάσταση στην οποία μπαίνει ένας αθλητής,

    Γενικά, θα το λέγαμε "μη προγραμματιζόμενη πιθανή αντίδραση σε έντονο ψυχοσωματικό στρες", νεσπά;

    Οπότε, όποιος το παθαίνει κι όποιος δεν το παθαίνει, δεν χρειάζεται να πάει να κοιταχτεί, ορμονικώς και βιοχημικώς.

    Και εδώ που τα λέμε, όσες μαυρίζει το ποπουδάκι τους τζάμπα για να τις δει ο Κύρης τους σε subspace μπορούν να κόψουν το κομμάτι από το κείμενο που παραπέμπω, εκεί που λέει ότι προκύπτει (και) από πολλαπλούς οργασμούς χωρίς κανέναν πόνο και να του το αφήνουν κάθε πρωί σε φόρτσουν κούκι δίπλα στον καφέ του, μπας και κάνουν την τύχη τους....

    Dream
     
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: submode/subspace

    Λοιπόν με τα πολλά κατάλαβα τι εννοείται αν και ομολογώ τον όρο subspace δεν τον γνώριζα περί bdsm, αλλά μόνο σε μετρικόυς χώρους, αυτό αποτελεί μία πολλή άσχετη κουβέντα.

    Υπάρχουν διάφορες ορμόνες που προκαλούν διαφορέτικες διεγέρσεις και αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάποιες από αυτές που μας ενδιαφέρουν εδώ είναι οι ενδορφίνες και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι είναι οι β-ενδορφίνες, αυτές που μαζί με τις κατεχολαμίνες όπως η ντοπαμίνη είναι που προκαλούν αυτή την διέγερση που αναφέρεται.

    Αυτό το θέμα θα μπορούσε να είναι μαζί με αυτό εδώ https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/39726-η-φίνα-τέχνη-του-mindfuck.html

    Γιατί για όποιον δεν το έχει καταλάβει μιλάμε για νευροδιαβιβαστές. Η έκκριση αυτών των χημικών ενώσεων μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, το bdsm είναι ένας από αυτούς, αλλά δεν είναι απαραίτητο, ακόμα και ένας ήχος (μουσική) γεμάτη ένταση θα μπορούσε να το προκαλέσει αυτό.

    Ας γυρίσουμε στα δικά μας, η υποτακτική την στιγμή αυτή χάνεται πραγματικά, σκεφτείτε ότι αυτές οι ουσίες είναι μερικές δεκάδες φορές πιο δυνατές από την μορφίνη (ενέσιμη δίνεται σε καρκινοπαθείς) προκαλούν έντονη ευτυχία, το νευρικό σύστημα απενεργοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μεταφράζει ορθά τα μηνύματα του πόνου κι έτσι η υποτακτική να μην νιώθει τον πόνο, υπερκινητικότητα εδώ μπορεί οι συσπάσεις αυτές να προκαλέσουν διάφορους οργασμούς, όχι απαραίτητα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα. Μετά από αυτή την κατάσταση, νιρβάνα οπώς την ονομάζω εγώ, θα πρέπει να υπάρξει έντονη φροντίδα και σωστή διατροφή. Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε οτι οι ντοπαμίνες ειδικά σχετίζονται με διάφορες ασθένειες και διαταραχές όπως το πάρκινσον, η σχιζοφρένεια και άλλα πολλά για αυτό την προσοχή σας.

    υ.γ. ευχαριστώ Θανάση το είχα διατυπώσει λάθος.
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2013
  8. thanasis

    thanasis Contributor

    Για να είμαστε λίγο πιο specific [thanassogeek mode on]:

    Οι δύο καταστάσεις σε επίπεδο φυσιολογικών μεταβολών είναι αρκετά κοντά. Η βασική διαφορά αφορά στη γνωστική απόδοση των αιτίων των μεταβολών αυτών. Π.χ. το πώς γίνεται αντιληπτό το φαινόμενο της υποκαπνίας από έναν ασκούμενο και έναν μη-ασκούμενο.

    Οι ενδορφίνες είναι νευροπεπτίδια, η ντοπαμίνη είναι κατεχολαμίνη. Η δράση των νευροπεπτιδίων διευκολύνει την έκκριση ντοπαμίνης.

    Ενίοτε υπάρχει overlap των δύο...αλλά πολύ συχνά όχι. Π.χ. πολλές υποτακτικές σπεϊσάρουν με πολύ straightforward πράγματα (πόνος, σκοινιά). Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που την καταβρίσκει με παιχνίδια του μυαλού, αλλά ελάχιστο που να μπαίνει σε σπέις μόνο με αυτά.

    Τέτοιου είδους δομικές/λειτουργικές διαταραχές δεν έχουν καμμία σχέση με το σπέις, ούτε μπορούν να προκληθούν αιτιακά από αυτό. Έχεις διαβάσει κάπου κάτι σχετικά ή το εικάζεις;
     
  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Re: submode/subspace

    όχι με το σπέης αλλά με τις ίδιες τις ντοπαμίνες, δεν είμαι όμως πολύ σχετικός με το θέμα για να σου παραθέσω άρθρο on-line.

    πάντως από προσωπική μου εμπειρία μπαίνω σε σπέης χωρίς να χρειαστώ τον πόνο, όμως νομίζω ότι δεν είναι πολύ σχετικό με βδσμ αυτό. Κι επειδή το έχω κάνει και μόνος μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για λόγους υγείας.
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: submode/subspace

    H έκκριση ντοπαμίνης σε τέτοιες καταστάσεις κυμαίνεται εικότως (θα είχε ενδιαφέρον να μελετηθεί) σε φυσιολογικό εύρος. Στο πάρκινσον και στη σχιζοφρένεια έχουμε σημαντικές, επίμονες ντοπαμινεργικές δυσλειτουργίες.

    Η ντοπαμίνη είναι επικίνδυνη για τη δημιουργία εξαρτήσεων (βλ. και εξάρτηση από την γυμναστική).

    Γιατί είναι επικίνδυνο για λόγους υγιείας;
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: submode/subspace

    θα σου αναφέρω προσωπική μου εμπειρία
    κατά την διάρκεια πρόκλησης όλης αυτής της κατάστασης μου ήρθε δύσπνοια και έντονοι βρογχοσπασμοί δηλαδή μου προκλήθηκε κρίση άσθματος ικανή να με διαλύσει.
     
  12. Απάντηση: submode/subspace

    Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στο νήμα μου.
    Ωφείλω να πω ότι περισσότερο μπερδεύτηκα παρά ξεκαθάρισα τι και πως μέσα μου.
    Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μου είναι απαραίτητος ο πόνος για να "φύγω". Μπορει να αρκεί ενα βλέμμα ή εντολή.. μια "έντονη" (ή που να την εισπράττω ως τέτοια εκείνη τη στιγμή) κατάσταση.
    Αλλά αυτό μπορεί να είναι απλά ενα trance.
    Πως μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά ;

    Κατόπιν αδείας του Κυρίου μου..