Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

submode/subspace

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 30 Μαϊου 2013.

  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: submode/subspace

    Πιστεύω πάντως ότι ο thanasis, που ρέπει προς την ξενογλωσσία, αν το δουλέψει λίγο, θα μας αποδώσει την πολυπόθητη λέξη στα ελληνικά.
     
  2. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: submode/subspace

     Ενδορφινολαγνεια ?? :ρ χαχα καθολου δοκιμο!
     
  3. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: submode/subspace

    ΠΕΡΙ SUBMODE/ SUBSPACE και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

    Σειρές υποδοχέων σε όλο το σώμα μας είναι συντονισμένες ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις διαφορετικές πληροφορίες του σωματοαισθητικού κόσμου – αφή, θερμοκρασία, - άλλες για την αίσθηση του πόνου. Η ικανότητά τους ποικίλει στην επιφάνεια σώματος, π.χ. είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σημεία όπως οι άκρες των δακτύλων.
    Κάτω από το δέρμα υπάρχουν πολλά είδη μικροσκοπικών υποδοχέων που αντιλαμβάνονται διαφορετικές εκφάνσεις της αφής.
    Μία σημαντική έννοια σχετικά με τους σωματοαισθητικούς υποδοχείς είναι το υποδεκτικό πεδίο. Πρόκειται για την περιοχή του δέρματος πάνω στην οποία ενεργοποιείται ο κάθε μεμονωμένος υποδοχέας.
    Αυτά τα σωματίδια μαζί με άλλους υποδοχείς διασφαλίζουν ότι μπορούμε να νιώσουμε τα ερεθίσματα σε όλη την επιφάνεια του σώματός μας. Όταν ανιχνεύσουν ένα ερέθισμα στέλνουν ώσεις κατά μήκος των αισθητηριακών νεύρων που εισέρχονται στο νωτιαίο μυελό. Έπειτα η πληροφορία μεταφέρεται στον εγκεφαλικό φλοιό, εξαιρετικά γρήγορα.
    Το κρύο, η ζέστη και ο πόνος ανιχνεύονται από λεπτούς άξονες με «γυμνές» απολήξεις, που μεταδίδουν την πληροφορία πιο αργά.
    Κάποια μέρη του σώματος, όπως οι άκρες των δακτύλων τα χείλη και η γλώσσα, τα γεννητικά όργανα, έχουν υψηλή πυκνότητα υποδοχέων και αντίστοιχα μεγαλύτερο αριθμό αισθητηριακών νεύρων.
    Πόνος είναι ο προστατευτικός μηχανισμός του οργανισμού που παρουσιάζεται σε περίπτωση βλάβης των ιστών και υποχρεώνει το άτομο να αντιδράσει ώστε να απομακρύνει το ερέθισμα που τον προκάλεσε.
    Οι υποδοχείς πόνου είναι ελεύθερες νευρικές απολήξεις και ονομάζονται αλγοϋποδοχείς.
    Διάφορα ερεθίσματα π.χ. (θερμικά, χημικά) μπορούν να διεγείρουν τους υποδοχείς πόνου. Με τον τραυματισμό των ιστών απελευθερώνονται ειδικές ουσίες που αυξάνου την ευαισθησία των υποδοχέων πόνου στο σημείο βλάβης.
    Τα σήματα μεταφέρονται στον νωτιαίο μυελό και από εκεί στον εγκέφαλο.
    Στον οργανισμό υπάρχουν και συστήματα καταστολής πόνου (που εμποδίζουν την μεταβίβαση των σημάτων πόνου στα ανώτερα εγκεφαλικά κέντρα)
    Στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό έχουν βρεθεί χημικές ενώσεις όπως οι εγκεφαλίνες, οι ενδορφίνες και οι δυνορφίνες που ο μηχανισμός δράσης τους προσομοιάζει με τον μηχανισμό δράσεις των οπιοειδών
    Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αισθάνονται πόνο γιατί πάσχουν από μια σπανιότατη ασθένεια, η οποία εμποδίζει το νευρικό σύστημα να αντιληφθεί ακόμα και αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.
    Πρόκειται για το σύνδρομο Ρίλεϊ Ντέι.
    Οι υποδοχείς πόνου και αφής είναι αυτοί που δέχονται και τα μηνύματα ερεθισμού στην περίπτωση της Ηδονής

    Σαδομαζοχισμός: Σεξουαλική Διαστροφή κατά την οποία ο πόνος γίνεται πηγή ηδονής δηλαδή είναι η ιδιότητα μερικών ανθρώπων να αντλούν ευχαρίστηση από οδυνηρές καταστάσεις ή το να απολαμβάνει κανείς να προκαλεί πόνο.
    Κλινικός σαδομαζοχισμός αποτελεί παθολογική σύγχυση του πόνου με την ηδονή.

    Ο ΜΗ-ΚΛΙΝΙΚΟΣ Σαδομαζοχισμό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα βίτσιο.

    ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟ BDSM ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟ !!!
    Ο μυελός των επινεφριδίων εκκρίνει τις ορμόνες αδρεναλίνη (επινεφρίνη) και νοραδρεναλίνη (νορεπινεφρίνη) που ονομάζονται και κατεχολαμίνες, επειδή είναι παράγωγα μιας αρωματικής αλκοόλης, της κατεχόλης. Νοραδρεναλίνη εκκρίνεται επίσης και από τους μεταγαγγλιακούς νευρώνες του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.
    Ο μυελός των επινεφριδίων παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τους μεταγαγγλιακούς νευρώνες του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Συγκεκριμένα, αποτελούν και οι δύο τα «εκτελεστικά όργανα» της συμπαθητικής μοίρας του αυτόνομου νευρικού συστήματος, δέχονται προγαγγλιακή νεύρωση από αυτό και έχουν την ικανότητα να συνθέτουν κατεχολαμίνες. Η διαφορά έγκειται στο ότι, ενώ από τους μεταγαγγλιακούς νευρώνες οι κατεχολαμίνες εκκρίνονται κοντά στα όργανα στόχους, στο μυελό των επινεφριδίων οι κατεχολαμίνες εκκρίνονται απ’ευθείας στην κυκλοφορία του αίματος.
    Η βιοσυνθετική οδός για τη σύνθεση των κατεχολαμινών ξεκινά από το αμινοξύ τυροσίνη. Το τελευταίο στάδιο της οδού, δηλαδή η μετατροπή της νοραδρεναλίνης σε αδρεναλίνη, συμβαίνει μόνο στο μυελό των επινεφριδίων, επειδή μόνο εκεί απαντά το αντίστοιχο ένζυμο. Συνεπώς η αδρεναλίνη συντίθεται αποκλειστικά στο μυελό των επινεφριδίων. Από το μυελό των επινεφριδίων παράγεται 80% αδρεναλίνη και 20% νοραδρεναλίνη περίπου.
    Η αδρεναλίνη είναι η ορμόνη που βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέρχεται σε οξείες καταστάσεις stress. Ερεθίσματα για την έκκρισή της αποτελούν ο φόβος, οι συγκινήσεις, οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, το ψύχος, η πτώση της πίεσης και η υπογλυκαιμία. Με τις δράσεις της, προετοιμάζει τον οργανισμό είτε να αντιμετωπίσει άμεσα το στρεσσογόνο παράγοντα (αντίδραση μάχης), είτε να τον αποφύγει ταχέως (αντίδραση φυγής).
    Οι δράσεις των κατεχολαμινών ασκούνται μετά από σύνδεση των ορμονών με τους αντίστοιχους αδρενεργικούς υποδοχείς των οργάνων στόχων. Διακρίνουμε τους α υποδοχείς (α1 και α2) και τους β υποδοχείς (β1 και β2). Η δράση των υποδοχέων δεν είναι πάντοτε η ίδια, αλλά εξαρτάται από το όργανο στο οποίο βρίσκονται. Επίσης η κατανομή των διαφόρων τύπων υποδοχέων δεν είναι η ίδια για κάθε όργανο. Τέλος παρατηρούνται και ορισμένες διαφορές στη δράση μεταξύ αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης. Η αδρεναλίνη δρα τόσο στους α, όσο και στους β υποδοχείς, ενώ η νοραδρεναλίνη εξειδικεύει τη δράση της στους α υποδοχείς.
    Η αδρεναλίνη αυξάνει την καρδιακή παροχή προκαλώντας ταχυκαρδία και αύξηση της συσταλτικότητας του μυοκαρδίου (β1 δράση). Αυξάνει τη συστολική αρτηριακή πίεση, αλλά ελαττώνει τη διαστολική αρτηριακή πίεση, λόγω της αγγειοδιαστολής που προκαλεί στους μυς (β2 δράση). Η νοραδρεναλίνη έχει αγγειοσυσπαστική δράση στα αγγεία του δέρματος και των σπλάγχνων, και με τον τρόπο αυτό αυξάνει τόσο τη συστολική, όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση (α1 δράση).
    Η αδρεναλίνη αυξάνει το σάκχαρο του αίματος, επάγοντας κυρίως τη διάσπαση του γλυκογόνου του ήπατος (β2 δράση). Επίσης, στο λιπώδη ιστό προκαλεί λιπόλυση. Με τον τρόπο αυτό γίνονται διαθέσιμα τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα για την άμεση κινητοποίηση του οργανισμού. Στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλείται αίσθημα άγχους, άμβλυνση του αισθήματος του πόνου και όξυνση των αντανακλαστικών. Προκαλείται, επίσης, διαστολή των βρόγχων (β2 δράση), μυδρίαση (δηλαδή διαστολή της κόρης του οφθαλμού), τρόμος και ανόρθωση των τριχών.

    Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο της γυναίκας όταν έχει οργασμό βάση έρευνας μιας ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου του New Jersey που ερεύνησε τον γυναικείο οργασμό, κατάφερε να τον “χαρτογραφήσει” πληροφορώντας μας ότι επηρεάζει 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι υπεύθυνα για τα συναισθήματα, την αφή, την ευδαιμονία, την ικανοποίηση και τη μνήμη.

    Σχετικά με τις γυναίκες, επαλήθευσαν μια αρκετά διαδεδομένη αντίληψη που θέλει η γυναίκα να έχει περισσότερους και μεγαλύτερους οργασμούς από τον άνδρα, μπορεί μάλιστα να έχει και πολλούς συνεχόμενους.

    Οι περισσότερες γυναίκες ήρθαν σε οργασμό ύστερα από 5 λεπτά, μερικές τα κατάφεραν ύστερα από 20.

    Κάτι που δεν ξέραμε είναι ότι η σεξουαλική διέγερση ναρκώνει πάρα πολύ το νευρικό σύστημα, σε τέτοιο βαθμό που η γυναίκα δεν αισθάνεται πόνο, εκτός βέβαια και αν την χτυπήσεις στο κεφάλι με σφυρί. (that’s a Joke)

    Είδαν ότι δύο λεπτά πριν από τον οργασμό, έμπαιναν σε λειτουργία τα ονομαζόμενα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, αυτά τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για την έκκριση ενδορφίνης και άλλων ουσιών, που έχουν συχνά συγκριθεί με τα ναρκωτικά, στον εγκέφαλο, και τα οποία ενεργοποιούνται κάθε φορά που τρώμε ή πίνουμε.

    Λίγο πριν τον οργασμό, ενεργοποιούνταν και άλλες περιοχές του εγκεφάλου, ενώ όταν οι γυναίκες εισέρχονταν στον καθαυτό οργασμό, ενεργοποιούνταν και άλλες, οι ίδιες που ενεργοποιούνται και με τα συναισθήματα.

    Τελευταίος, ενεργοποιείται ο υποθάλαμος, το κεντρικό τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, καταλαβαίνει πότε πρέπει να φάμε και να πιούμε και πότε πρέπει να ξεκουραστούμε και μαζί του ενεργοποιούνται και οι περιοχές της μνήμης.

    Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στον άνδρα μόνο που αυτός έχει συντομότερο και μεμονωμένο οργασμό

    Αυτός εν ολίγοις είναι ο μηχανισμός και οι διεργασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό.

    Στην ουσία τι συμβαίνει μια ιδέα μια σκέψη μπορεί να διεγείρει και να θέσει σε λειτουργία αυτό τον μηχανισμό και όχι αποκλειστικά ο πόνος . Ο πόνος είναι απλά και αυτός ένα αίτιο.

    Η όλη κατάσταση , η διάθεση του Υποτακτικού/ης η περιρρέουσα ατμόσφαιρα την δεδομένη στιγμή η ανταλλαγή της ενέργειας και οι σκέψεις που δημιουργούνται στο μυαλό του Υποτακτικού/ης ο οποίος όσο πιο χαλαρός και διατεθειμένος να βυθιστεί σε αυτό είναι τόσο πιο έντονα το αντιλαμβάνεται θέτουν σε λειτουργία τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου.

    Όπως ανέφερα και πιο πάνω η κατάσταση αυτή την οποία ονομάζεται subspace προσομοιάζει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος μετά από χρήση οπιοειδών , δηλαδή ο Υποτακτικός /η πέφτει σε ένα είδος νιρβάνας.

    ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ….ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΟΜΩΣ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΗΔΟΝΗ…ΕΝΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ.

    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

    Τι συμβαίνει κατά την διάρκεια αυτής το ανέφερα και πιο πάνω , στην ουσία δεν νιώθει τον πόνο και εκεί αν Ο /Η Κυρίαρχος δεν είναι αρκετά έμπειρος μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημία και μεγάλες σωματικές βλάβες στον Υποτακτικό/η του, μιας και τα όρια την δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά λεπτά.


    Σημαντικό μετά το πέρας αυτής της κατάστασης είναι η τεράστια φροντίδα που πρέπει να δεχθεί ο υποτακτικός μιας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν και μπορεί να επέλθει υπογλυκαιμική κρίση, υπάρχουν μεταβολές στην ηλεκτρολυτική ισορροπία του οργανισμού λόγω του έντονου σωματικού στρες και της απώλειας υγρών τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν. Οι διαταραχές αυτές επηρεάζουν επίσης και τον ψυχισμό του Υποτακτικού/ης και η φροντίδα θα πρέπει να στραφεί και προς αυτό τον τομέα.

    Απαραίτητος ο καθαρισμός και η περιποίηση των τραυμάτων του Υποτακτικού/ης.
    Ένα ζεστό μπάνιο θα βοηθούσε στην υποθερμία στην οποία μπορεί να περιέλθει λόγω του έντονου σωματικού στρες .
    Μεγάλη ποσότητα νερού και υγρών ( όχι αλκοόλ δεν θα βοηθήσει αντίθετα θα απασχολήσει για τον μεταβολισμός του σημαντικά όργανα του οργανισμού που θα πρέπει να ασχοληθούν στην επαναφορά του οργανισμού σε ισορροπία ) και κατανάλωση ενός θρεπτικού αλλά ελαφρού ταυτόχρονα γεύματος.


    Ελπίζω να σας κάλυψα .
     
    Last edited: 7 Ιουνίου 2013
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: submode/subspace



    Kράτησα τα πιο βασικά που είχαν άλλωστε αναφερθεί με τις ενδορφίνες και την νιρβάνα του subspace που σε οδηγούν υπο κατάληλες συνθήκες.

    Και μια διευκρίνηση για τον σωματικό οργασμό γιατί κάπου το κείμενο γράφει οτι ίσως οχι πάντα, σε σωματικό οργασμό μπορεί να φτάσει οπως είχα αναφαίρει μόνο όταν το subspace είναι ρηχό ημιτελές, οταν ομως είναι βαθύ και πλήρες δεν φτάνει σε σωματικό οργασμό με τίποτε, για αυτό και το κείμενο λέει ίσως όχι πάντα.

    Ευχαριστούμε Divina για την πλήρη ανάλυση που μας έκανες!!!
     
    Last edited: 7 Ιουνίου 2013
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    @Divina

    Πλήρες και ακριβές κείμενο. Θανασσοκύδος.
     
  6. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Re: submode/subspace

    Ευχαριστώ Θανάση ελπίζω να βοηθήσει …γιατί πιστεύω ότι η κατανόηση και η γνώση του μηχανισμού λειτουργίας καθώς και των τρόπων ενεργοποίησης του σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που μπορεί να επιδείξει ο Υποτακτικός/η και την διάθεση του να παραδοθεί πλήρως στον Κύριο/α του μπορεί να τον οδηγήσει στο επιθυμητό…ώστε να βιώσει στο έπακρο και με αλήθεια αυτή την εμπειρία αλλά και με ασφάλεια

    Επίσης ήταν μια υπόσχεση που έπρεπε να τηρήσω προς τον Μικρό Μου Σκλάβο το κέρδισε επάξια …ξέρει εκείνος πως….
     
    Last edited: 7 Ιουνίου 2013
  7. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: submode/subspace

    Αν το subdome/subspace διακατέχεται από υποκρισία , έλλειψη απόλυτης παράδοσης και απόλυτης εμπιστοσύνης…είναι αδύνατον να καταφέρει ο Υποτακτικός/η να βυθιστεί σε αυτή την εγκεφαλική Νιρβάνα.

    Απλά υποκρίνεται …στερώντας στον εαυτό του αυτό το δώρο εγκεφαλικής αλλά και σωματικής ηδονής, η ανάμνηση του οποίου μπορεί μελλοντικά να μετατραπεί σε μηχανισμό ενεργοποίησης της ενβύθισης σε subspace καθώς και να οδηγήσει σε μεγαλύτερους και ηδονικότερους οργασμούς τον Υποτακτικό/η δίδοντας ταυτόχρονα ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στον Κύριο/α του.
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: submode/subspace

    Τα κανει ακομα καλυτερα από οτι τα γραφει  



     
  9. Απάντηση: submode/subspace

    Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στο νήμα.
    Δεν θα ήθελα να μπω σε αντιπαραθέσεις μιας και δεν έχω σαφή εικόνα.
    Αν και δεν μου αρέσει να παραθέτω λινκς και το αποφεύγω κάποιες φορές χρειάζεται.
    Στο https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/6009-subspace.html που παρέθεσε κάποτε ο Κύριος Jp έχει πολλές πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται.

    Κατόπιν αδείας του Κυρίου μου..
     
  10. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: submode/subspace

    Χμμμ... Καιρός να γνωριστούμε απ΄την ανάποδη γιατί σάμπως παραγνωριστήκαμε απ΄την καλή μου φαίνεται...

    Για το θέμα του νήματος, το subspace:

    Μια στιγμή: Γιατί να μιλήσω εγώ με γνώση, στοιχεία, πληροφορίες για το subspace που είναι ένα θέμα για το οποίο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γνώση, στοιχεία, πληροφορίες;

    Πρότεινα εγώ καμμιά εξήγηση; Πού ακούστηκε αυτός που προτείνει εξήγηση να ζητάει γνώση, στοιχεία, πληροφορίες από τους άλλους;

    Δλδ, άμα δεν ξέρω εγώ τί είναι το subspace, αποδεικνύεται ότι ξέρετε εσείς;

    Και σας ενόχλησα εγώ όταν είπατε "εικάζω", "προσωπικά", "υποπτεύομαι";

    Ο καθένας μπορεί να "εικάζει" ό, τι θέλει!

    O Λιακό εικάζει ότι υπάρχουν οι ελοχίμ, μπορεί κανείς να του πει κάτι επ΄αυτού; Κι έχει κι ένα σωρό ενδείξεις...

    Εγώ, φερ΄ειπείν, εικάζω ότι θα κερδίσω το λόττο. Κανείς δεν με κράζει.

    Κι αν αρχίσω να πείθω γνωστούς κι αγνώστους να με δανείσουν με υψηλό επιτόκιο εν όψει μελλοντικών κερδών, πάλι μπορεί να μη με κράξει κανείς.

    Αμα όμως αρχίσω να λέω και να υπονοώ ότι οι γνώσεις μου στη Στατιστική είναι που μου επιτρέπουν να ξέρω ποιοί αριθμοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βγουν τις επόμενες εβδομάδες, άρα εδώ ποντάρετε, σε μένα, στο "σιγουράκι" - ε, τότε ο πρώτος που θα με κράξω θα είμαι εγώ 


    Καλώς. Αίρω την ένστασή μου, εφόσον επιστρέφετε / ξανατονίζετε την αρχική σας τοποθέτηση, μιας που έτσι, χωρίς κανένα μανδύα επιστημονικού κύρους, είναι μια απλή εικασία ισότιμη και ισάξια π.χ. με τις απόψεις του MasterPerris και του Alexkat όταν διδάσκουν ο ένας τον άλλον. Από εικασίες και μηρυκασίες καφενείου δεν κινδυνεύει η επιστήμη, ούτε και κανάς νοήμων άνθρωπος. Από "έγκυρα" και ανέδραστα θέσφατα κινδυνεύουν.

    Η εντύπωσή μου είναι αλγεινότατη γιατί μασκαρεύετε σε μια εικασία μια ανέδραστη πεποίθηση που παρουσιάζεται ως δεδομένη για την υπόλοιπη συζήτηση - ό,τι χειρότερο σε διατύπωση ψευδοεπιστημονικού λόγου.

    Σας ρωτώ για πολλοστή φορά:

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ "ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΕΧΟΛΑΜΙΝΕΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ";

    ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΕ;

    ΣΕ ΠΟΣΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΑΚΤ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ 'Η ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΠΣΠΕΙΣ 'Η ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ;

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ, ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟ, ΒΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΝΕΥΡΟΧΗΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΣΠΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ";

    ΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;

    (αν υποθέσουμε βέβαια ότι στα Ελληνικά, όση προχώ ορολογία δήθεν μυημένων και αν μπουρδουκλώσει κανείς, σημαίνει κάτι η φράση "μια δραστηριότητα εκλύεται" φράση που την κάνετε και κόπι πέιστ, άρα η παραδρομή αποκλείεται - εκτός αν δεν διαβάζετε διόλου τί γράφετε, αρκεί να φαντάζει επιστημονικό...)

    Για το παράπλευρο θέμα του αν είναι κι αν δεν είναι η ευφορία του αθλητή το ίδιο πράγμα με το φάιτ ορ φλάιτ.

    Πράγμα που σχετίζεται με την κουβέντα μας πώς ακριβώς;

    Τί ακριβώς συζητάμε τώρα; Το αν η γυμναστική και η σωματική άσκηση φέρνουν στο σώμα μεταβολές που φέρνει και η προετοιμασία για μάχη ή φυγή, το λεγόμενο φάιτ ορ φλάιτ; Είναι δυνατόν να διαφωνεί κανείς με αυτό; Θα υπήρχαν δλδ. δύο ειδών προετοιμασίες για τρέξιμο στο σώμα; Αλλη όταν γυμνάζεσαι κι άλλη όταν πραγματικά κινδυνεύεις;

    Εδώ και τόσες μέρες συζητάμε αν το ράνερς χάι (= άθλιτς χάι, όπως σας εξήγησα) δλδ. η "ευφορία του αθλητή", φαινόμενο που εμφανίζεται σπάνια και ανεξέλεγκτα, είναι το ίδιο πράγμα με το φάιτ ορ φλάιτ. Και κατ΄επέκταση αν και το subspace (που όπως αναφέρουν άτομα που το βίωσαν μοιάζει με την "ευφορία του αθλητή") είναι ίδιο με το φάιτ ορ φλάιτ.

    Λέει τέτοια πράγματα το απόσπασμα ή το κείμενο γενικότερα;

    Μήπως υπονοείτε ότι υπάρχει κάποιου είδους γραμμικότητα στις εκκρίσεις και κάποιου είδους κατώφλι, πάνω από το οποίο στη γυμναστική και τη σωματική άσκηση θα προκύψει η "ευφορία του αθλητή";

    Από πού μπορεί να σας ήρθε αυτό το πράγμα;

    Γιατί δεν συμβαίνει σε όλους τους αθλητές, να πέφτουν σε ΕΥΦΟΡΙΚΗ νιρβάνα; Δεν φτάνουν το όριο των εκκρίσεων; Διάολε, γιατί δεν συμβαίνει σε όλους τους μαραθωνοδρόμους; Γιατί όχι στους περισσότερους; (βάλε να είναι και μερικοί ελαττωματικοί)

    Ποιό φάιτ ορ φλάιτ νιώθουν αυτές που κάνουν αερόμπικς και τυχαίνει να βιώσουν ΕΥΦΟΡΙΚΗ νιρβάνα πάνω στο τρίωρο; Από τί κινδυνεύουν και θα ξεφύγουν; Απ΄ τον καθρέφτη που δείχνει τα κιλά τους;

    Ποιό φάιτ ορ φλάιτ νιώθουν όσες έχουν πολλαπλούς οργασμούς και βιώνουν ΕΥΦΟΡΙΚΗ νιρβάνα; Από τί κινδυνεύουν και θα ξεφύγουν; Απ΄τον επόμενο οργασμό;

    Ας σημειώσω ότι είναι ήδη διερευνίσιμα κουλό το να ισχυρίζεται κανείς ότι στον εγκέφαλο συμβαίνουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ πράγματα, αλλά "νιώθει" κανείς διαφορετικά, δλδ. "άγχος, φόβο, οργή" στο φάιτ ορ φλάιτ και "ευφορία" στο αθλιτς χάι και το subspace. Πα να πει τα συναισθήματα (τα ιμόσιονς ντε..) τί είναι; Εξωσωματικά; Δεν αντιστοιχούν σε κάποια διεργασία του εγκεφάλου; Επειδή δεν την ξέρουμε ακόμη πρέπει να λέμε ότι είναι ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ αλλά παράγονται άλλα συναισθήματα; "Μουα-χα-χα" θα είναι η επίσημη απάντηση του ανθρώπου του 2050 σε αυτό το σημείο του νήματος....

    Κι ας αφήσουμε τις υποκειμενικές περιγραφές, πάμε στη βιολογία.

    Πού είναι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του φάιτ ορ φλάιτ στο subspace αλλά και στην ευφορία του αθλητή;

    Πού είναι το τάνελ βίζιον, Πού είναι η απώλεια ακοής; Πού είναι η χαλάρωση ελέγχου της κύστης και του σφιγκτήρα; Πού είναι η υπέρπνοια; Πού είναι η αναστολή δακρύων και η ξηροστομία; Πού είναι η απώλεια στύσης για τους άνδρες;

    Ολα αυτά είναι τυπικά χαρακτηριστικά του φάιτ ορ φλάιτ. Πού βρήκατε εσείς τέτοιες περιγραφές του subspace;

    Μια γλύκα περιγράφουν όλες όσες έχω διαβάσει και ακούσει εγώ.

    Εσείς άραγε, με απώλεια στύσης το βιώσατε το topspace (!); Και ήταν αλήθεια καταπληκτικό και για τους δυό σας;  

    Και μήπως η ευφορία του αθλητή έχει τέτοια χαρακτηριστικά; Παρουσιάζει ο αθλητής υπέρπνοια, κατουριέται και χέζεται επάνω του και συνεχίζει;

    Ας πάμε και στον πόνο:

    Πυρήνας της σύγχυσης (σας), εκτιμώ πως είναι ο μηχανισμός αντίδρασης που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός στο ΟΞΥ τραύμα, μηχανισμός που μελετήθηκε εκτενώς στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο για προφανείς λόγους.

    Πράγματι, το ανθρώπινο σώμα εκκρίνει ουσίες που μπλοκάρουν τον πόνο σε ΟΞΥ τραύμα, αλλά αυτό το μπλοκάρισμα κρατάει ελάχιστα. Και έχει πιθανότατα εξελικτική αξία, γιατί σου επιτρέπει π.χ. να απομακρυνθείς λίγο από ένα σημείο κινδύνου ακόμη και με σπασμένο πόδι ή να αναζητήσεις βοήθεια.

    Οι ασχολούμενοι με αθλητισμό το ξέρουν, λένε π.χ. για το διάστρεμμα "μόλις κρυώσει θα αρχίσει να πονάει" (εδώ βέβαια παίζουν ρόλο και οι μηχανικές αλλαγές από τα οιδήματα που εξελίσσονται στο χρόνο και ανεβάζουν τον πόνο, γι αυτό τις παγώνουμε άμεσα με πάγο)

    Αλλά αυτές οι αναστολές όπως είπα κρατούν ελάχιστα και δεν έχουν καμμία σχέση με ευφορία και γλύκα. Δεν νιώθει "ευφορία" κάποιος που μόλις έσπασε το πόδι του. Εχει απλώς ένα μικρό παράθυρο χρόνου, πριν τον τρελάνει ο πόνος, για να κάνει κάτι...

    Αυτή η θεωρία ότι ο πόνος εκκρίνει ενδορφίνες αναστολής του, και όσο πιο πολύ διαρκεί ο πόνος / η καταπόνηση, τόσο πιο πολλές, μέχρι σημείου νιρβάνας είναι απίστευτη! Αλοίμονο αν υπήρχε μηχανισμός στον οργανισμό που μετέτρεπε τον πόνο σε ευφορία: δεν θα υπήρχε άνθρωπος στον πλανήτη, θα 'χαν πεθάνει όλοι από χαλασμένα δόντια που οδήγησαν σε σηψαιμία!

    Λίγο μαύρο χιούμορ χρειάζεται για να φανταστούμε κάποιον απ΄αυτό το νήμα να κηρύσσει τέτοιες παπαριές σε θάλαμο καρκινοπαθών στη Σωτηρία...

    Ε, μα, ναι, τί λέμε τώρα, αν δεν είναι Γιάννης, θα ναι Γιαννάκης: αν δεν είναι βιοχημικό αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο, θα ναι ηλεκτρικό. Τί θα είναι; Μαγνητικό;

    Απλώς τυχαίνει και τα βιοχημικά και τα ηλεκτρικά φαινόμενα σε διαφορετικές μεταξύ τους ανθρώπινες δραστηριότητες (στρέτσινγκ, έντονη καταπόνηση της ίδιας μυικής ομάδας, αεροβική άσκηση κλπ.) να παράγουν τα ίδια που παράγει ο πόνος, κυρίως σε female submissives...

    Ο αυριανός καιρός: αν δεν βρέξει, θα χιονίσει. Αλλιώς περιμένουμε λιακάδα, που μπορεί να εμποδιστεί από συννεφιά...

    Παραβλέπετε βέβαια ότι δεν μιλάω για διαλογισμό, αλλά για "ευφορία του αθλητή" μετά από έντονο στρέτσινγκ - γι αυτό ανέφερα και το τάι τσι. Εκτός αν εννοείτε ότι στο στρέτσινγκ, επειδή η κίνηση των μυών είναι αργή, ανήκει στον ηλεκτρισμό και όχι στη βιοχημεία. Τί κάνεις μπάρμπα; Κουκιά σπέρνω...

    Επί του προσωπικού:


    Απέφυγα ως τούδε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς γιατί δεν είχα εκλάβει την διένεξη ως προσωπική, αλλά ως επιστημολογική. Θεώρησα ότι ευγενικά προσπάθησα να σας καλέσω στην επιστημονική τάξη θυμίζοντας ότι κορελέισον ιζ νοτ κοζέισον, κι ότι πρέπει να ψάξετε πιο βαθιά από το κορελέισον. Αυτά τα "να σου κάνω το μπαμπά" όμως, δεν μπορώ να τα αφήσω έτσι.

    Τί μου λέτε δηλαδή; Οτι έχετε μια θεωρία που ΔΕΝ καλύπτει τα φαινόμενα και στηρίζεται σε ένα υπόβαθρο που ΔΕΝ έχει ποτέ μετρηθεί γαι να διακριβωθεί, αλλά προκύπτει από μια διαγώνια μεταβατική ιδιότητα μεταξύ δύο ανίσων πραγμάτων που είναι και άνισα ως προς τρίτο, και θα κάθομαι σιωπηλώς να σας κοιτάω όταν την παρουσιάζετε για ψευδο-επιστημονική;

    Και θα χουμε και τους δύο γέρους του μάπετ σόου να χαχανίζουν σα χάχες αλληλοκαβλωνόμενοι ως μακάκοι ο ένας με τον άλλον, όποτε βγαίνετε εσείς με την τρομπέτα να σαλπίσετε ως Γκόνζο;

    Από πού κι ως πού αυτή η προσδοκία;

    Νομίζετε δεν βλέπουν όλοι τί γίνεται; Δεν βλέπουν ότι τη μια γράφετε "εικάζω" και "υποπτεύομαι" και την άλλη συστήνετε τις βεβαιότητες του MasterPerris που του τις είπε ο γιατρός (που τον κουράρει); Δεν είναι, λέτε, ξεκάθαρο ότι είστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, κι ό,τι κάτσει;

    Τί κασκαριλίκια είναι αυτά, επιπέδου "δεν το πα γω κύριε, η Γιαδικιάρογλου το είπε";

    Είπαμε, όλα επιτρέπονται μπας και γαμήσει κανείς, αλλά λίγη (επιστημονική) τσίπα επιτέλους! Αμα πρόκειται να γίνετε ο Λιακό του BDSM να έρθει αυτός που σας υπόγραψε το πτυχίο, να του φτύσω τα μούτρα!

    Οι φαντασιώσεις είναι φυσικά αλογόκριτες κι εκεί μπορούμε να βάζουμε τον οποιονδήποτε να κάνει οτιδήποτε, αλλά όταν τις φέρνουμε στην πραγματικότητα, αυτή, άνευ προθέσεως, μας φρενάρει.

    Θέλω, στο όνομα της πραγματικότητας, να σας επισημάνω ότι το 1997 που δημοσιεύτηκε το βιβλίο στο οποίο με "στείλατε", εσείς -σύμφωνα με την ηλικία σας- ήσασταν στο μεταίχμιο μεταξύ του συστηματικού αυνανισμού και της ερωτικής ζωής. Την ίδια χρονιά είχα ήδη ολοκληρώσει το δεύτερο πτυχίο μου, και δη σε αντικείμενο συναφές με το θέμα που συζητάμε. Δεν εγκατέλειψα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου και στην ερευνητική καριέρα που ακολούθησε. Είμαι πλέον σε μια ηλικία, βιολογική και επιστημονική, που δύσκολα θα με πεις "ξιπασμένο κωλόπαιδο" ή "ξεμωραμένο γεροπόρνο".

    Ως εκ τούτου, οφείλω να ξέρω ποιά πράγματα ΔΕΝ ξέρετε, και αυτό δλδ. το να ξέρεις ποιά πράγματα ο άλλος δεν ξέρει (επειδή δεν τα έχει βρει ακόμη μπροστά του, όχι επειδή είναι βλαξ) αν με καθιστά κάτι, με καθιστά οιονεί πατρική φιγούρα, όχι γιό.

    Αν θέλετε να τραβήξουμε τη μεταφορά απ΄τα μαλλιά (καλύτερα τα δικά σας, είναι μακρύτερα) είναι ελπίζω φανερό στο φόρουμ (και σ΄αυτό το νήμα και σε άλλα) ποιός προσπαθεί να "φονεύσει" ποιόν.

    Εγώ ουδέποτε ένιωσα να χρειάζομαι να "φονεύσω" κανέναν εδώ μέσα.

    Ούτε εκεί έξω.

    Κάποιος λόγος θα υπάρχει...

    Τέλος, επί του εκπαιδευτικού...

    Κι αν φτάσατε ως εδώ, να σας δώσω ιδιοχείρως τις 5 μνες, γιατί δεν είμαι Ευκλείδης να βάλω το σκλαβί μου να σας τις δώσει, όπως έκανε εκείνος όταν ο αδαής τον ρώτησε "και τί πρακτικά χρήσιμο θα ωφεληθώ αν μάθω να (γεω)μετρώ;"

    Αν θέλετε να ενημερωθείτε σας προτείνω να ξεκινήσετε από δω: Αφού δείτε αυτό, αναρωτηθείτε για λίγο, γιατί η κατάτσταση νιρβάνα (ευφορία του αθλητή / subspace) να μην είναι μια αντίδραση που να μοιάζει περισσότερο με "ρεστ εντ νταιτζέστ", μια αντίδραση ανθρώπου που αφήνεται σε ολοκληρωτική παράδοση, είτε επειδή έχει επιτύχει το στόχο του, επειδή άντεξε ή επειδή απλώς κάνει γκιβ απ στα ερεθίσματα (που σαι ρε συντάξιον με το νέβερ γκιβ απ, να μας πεις αν έχεις νιώσει σαμπσπέις...).

    Ετσι, ας πούμε ότι εγώ εικάζω ότι το σαμπσπέις μπορεί να εξηγείται επειδή "εκλύεται χολαμινική δραστηριότητα στη διάρκεια της σαδομαζοχιστικής πρακτικής" που θα λέγατε και σεις. Γιατί όχι; Γιατί η ευφορία να μην συνδέεται με την κάλμα, τη χαλάρωση, την άφεση και την ξεκούραση; Εμένα μου ταιριάζει μια χαρά μια τέτοια ερμηνεία γιατί εξοβελίζει όλο αυτό το χριστιανικο-ηθικό δηλητήριο της ψυχής ότι και καλά ο πόνος και η τιμωρία οδηγούν σε ευφορία και ευχαρίστηση. Μια αμφιβολία μικρή να βάλετε, για κανά πεντάλεπτο, δε λέω πολύ περισσότερο...

    Τώρα που έχετε κατακτήσει την αμφιβολία (πρώτο μέτρο της επιστημονικότητας) μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γίνεται στην άθληση αφήνοντας τις μονογραφίες της Οκλαχόμα που στις 40ριά σελίδες που φυλλομέτρησα δεν είχε ούτε μια μέτρηση πλην καρδιακών παλμών και διαβάζοντας κανά βιβλίο που διδάσκεται σε πανεπιστήμια και περιέχει κάμποσες, π.χ. αυτό


    Και πλέον, έχοντας κατακτήσει την μετριοπάθεια στο να μην αποφαίνεστε τόσο κατηγορηματικά περί ΜΗ ΜΕΤΡΗΜΕΝΩΝ πραγμάτων, μπορείτε να συνεχίσετε και πιο επιστημονικά:

    Εδώ, θα βρείτε ενδιαφέρουσες ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ για το πώς η αυθυποβολή έχει μεγάλη συμμετοχή στο λεγόμενο άθλιτς / ράνερς χάι.

    Στο τέταρτο βήμα, πλησιάζετε κιόλας τον Ολυμπο της επιστημονικής σκέψης: εδώ , θα βρείτε την ενδιαφέρουσα ΜΕΤΡΗΣΗ ότι τα μόρια της β-ενδορφίνης (που είναι η κυριότερη στο σενάριό σας, όπως "ξέρετε") ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ λόγω μεγέθους ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ (μπρέιν μπλαντ μπάριερ αν έχετε ακουστά...).

    Και συνεπώς, όλες οι ιδέες ότι εκτός από την πρόσβαση στους ιστούς και τα όργανα για τη διέγερση τους, οι ενδορφίνες πλάσματος πλημμυρίζουν και τον εγκέφαλο σε κρίσιμη ποσότητα, είναι επιστημονικό παρελθόν εδώ και πολλά χρόνια, και μόνο παπαροειδείς δημοσιεύσεις σε όλων των ειδών τα κοσμοπόλιταν τις επαναλαμβάνουν ως μάντρα για να κουνάν τον κώλο τους τα χοντροκοσμοκορίτσια και να πηγαίνουν γυμναστήριο, και για να ρωτούν οι ηλίθιοι στο ιντερνετ αν μπορούν να αγοράσουν ενδορφίνες σε χάπια! Αντε να τις λέει κι ο γιατρός που κουράρει τον MasterPerris.


    Για αυτό απ΄ την αρχή σας παρέπεμψα ευγενικά στο πέιπερ του Μπέκερ που το 2008 έκανε πετ σκανς για να μετρήσει τί γίνεται ΜΕΣΑ στον εγκέφαλο, όχι τί δραστηριότητα "εκλύεται" απέξω. Αν κάνετε κανά τέτοιο πετ σκαν για σαδομαζοχιστικές πρακτικές, θα χαρώ να σας δω σε κανά συνέδριο...

    Και νομίζω εδώ ολοκληρώνεται ο πρώτος ευσύνοπτος κύκλος επιστημονικής μαθητείας σας, αφού σας δώθηκε η ευκαιρία να μάθετε ότι στην επιστήμη κρατάμε μια πισινή για να μην τσούζει μετά ο πισινός μας.

    Από δω και πέρα, ας σας αναλάβει κανάς άλλος.

    Dream
     
  11. thanasis

    thanasis Contributor

    Καλός ντρίμης, μέσα νυχάκια, πατ-πατ.

    Ή, άλλως ειπείν, πολύ εύκολα συγχύζεσαι, βρε κουμπάρε. Το μόνο στο οποίο με αποστομώνεις είναι στο οτι θεωρώ οτι υπάρχει και ένα όριο στον ελεύθερο χρόνο.

    ----

    Ως προς το επιστημολογικό επίπεδο:
    Γινόμαστε μάρτυρες του πιο κωλοτουμπέξ διασκεδαστικού αυτοξεβρακώματος εδώ και μερικές ολυμπιάδες. Δεν θα επεκταθώ, scripta manent, για όποιον αναγνώστη δεν έχει τηγανιστεί beyond recognition.

    Λογικό επιχείρημα, αλλά έχει απαντηθεί ήδη από την ελληνιστική εποχή: η ερμηνεία που δίνουμε στις καταστάσεις τις φυσιολογίας μας επηρεάζει τα συναισθήματά μας. Οι πληροφορίες που καθορίζουν το fight or flight ή όχι μπορούν κάλλιστα να είναι ιδιοδεκτικές.

    Ίδια φυσιολογία: χτυποκάρδι.
    Διαφορετικές ερμηνείες/συναισθήματα:
    αθλητής: "καλά γυμνάστηκα", ικανοποίηση που τα κατάφερε, ευφορία.
    μουσικός: "θα εκτεθώ, θα φαίνομαι αγχωμένος", self-consciousness, επιτάχυνση τέμπο στη μουσική, κλπ, άγχος.
    άτομο με άγχος υγείας: "είναι σημάδι οτι παθαίνω καρδιακό", δεσπόζον άγχος.
    σούμπα στη συνεδρία: "τι θα μου συμβεί τώρα", άγχος και σεξουαλική διέγερση μαζί.

    Ως προς τις ενδιαφέρουσες 2 τελευταίες παραπομπές που παρέθεσες: γνωστά πράγματα, αλλά δεν βλέπω να αντικρούουν κάπου τις θανάσσειες θέσεις. Το θεμα της αυθυποβολής στηρίζει τις θέσεις μου. Το οτι οι ενδορφίνες δεν περνάνε στον εγκέφαλο είναι άσχετο: βιώνει ο εγκέφαλος κάποιο άλγος για να δράσουν εκεί; Η περιφερική δράση των οπιοειδών δεν είναι αρκετή; Η υποαλγησία δεν είναι συστατικό στοιχείο του σπέις; Επίσης: η τοποθέτησή μου αναφέρεται στην κατεχολαμινεργική δράση και ουχί στην πεπτιδεργική.

    Μυδρίαση, αλλαγή στις ακουστικές συχνότητες που αντιλαμβανόμαστε, σύσφιξη σφιγκτήρων (ποια χάλαση; Ούτε προπτυχιακός), υπέρπνοια (δες Γκάιτον), απαντώνται.

    Για τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και για το αν συμμετέχει και το συμπαθητικό σε αυτό (σε συνεργία με το παρασυμπαθητικό), τον Σεπτέμβρη και με τον κηδεμόνα σου.

    Ως προς το:
    και λοιπή επιχειρηματολογία, μπορώ να παραπέμψω στο τελευταίο κεφάλαιο πάνω στην φυσιολογία της άθλησης στη βίβλο της φυσιολογίας του Guyton. Μπορώ να παραπέμψω και σε άλλα, αντίστοιχα αναγνώσματα φυσιολογίας, ψυχοφυσιολογίας της άθλησης, διαλογισμού και των performing artists, συμπεριφορικής ιατρικής, καθώς και στα κλασσικότερα αναγνώσματα στη φυσιολογία του stress (από Selye και μετά), αλλά, ως προείπον, βαριέμαι να σου κάνω τον μπαμπά άλλο.

    ----

    Ως προς το προσωπικό επίπεδο, πραγματικά δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι, αυτογελοιοποιείσαι μια χαρά και από μόνος σου.

    θα σου τραβήξω το αυτάκι για ένα μόνο: είναι ντροπή σου να βάζεις τρίτα μέλη σε μια διαφωνία μεταξύ των 2 μας (elfcat, Perris, Alexkat). Τσέκαρε τουλάχιστον 4 από τα περιαβαταρικά σου στοιχεία και ρυθμίσου αναλόγως.

    thanassis over and out αποπαέ.
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: submode/subspace

    Mε το να προσβάλεις τους συνομιλητές σου μιλώντας για “εικασίες ισότιμες και ισάξιες”, και “μηρυκασίες καφενείου”, δεν κερδίζεις πόντους.
    Καταδεικνύεις για μια ακόμα φορά, μια εικόνα που δεν συνάδει με άνθρωπο επιπέδου, πολύ δε περισσότερο με επιστήμονα.
    Ενώ πρέπει να εκφέρεις τις απόψεις σου χωρίς να προσβάλλεις, ....δεν μπορείς, ……. δεν σου βγαίνει …….
    Σου επιστρέφω τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς περί «εικασιών ισότιμων και ισάξιων», και «μηρυκασιών καφενείου» οι οποίες είναι στην ίδια παράγραφο με το nick του Μaster Perris και το δικό μου.