Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος snow_white, στις 19 Ιουνίου 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Ανέφερα πως και η Divina είχε την ίδια άποψη. Δεν έχει σημασία το αν σχετίζεσθε ή όχι.


    Οι περιπτώσεις που ανέφερα είναι χαρακτηριστικότατες περιπτώσεις σωματικής τιμωρίας.
    Σου φαντάζουν ή ορίζονται ως «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»; Βάσει ποιων διατάξεων;


    Δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνεται από 3 και κάτω. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αυτό το όριο όπως το θέτεις.
    Εξάλλου, δεν υποστήριξα πουθενά πως κάθε παιδί «πρέπει να δέρνεται». Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

    Ό,τι θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο τον άνθρωπο ή το περιβάλλον του ή αποσκοπεί στο να αποτρέπει συμπεριφορές μη κοινωνικά αποδεκτές και παράλληλα ιδιαίτερα ενοχλητικές (ανέφερα χαρακτηριστικά μία), δύναται να αποτρέπεται και με τη χρήση σωματικής τιμωρίας από τους γονείς. Αυτό γίνεται σήμερα. Τι να κάνουμε; Τόσα εκατομμύρια γονιών έγιναν «απάνθρωποι» ή «κακοποιοί ανηλίκων»;

    Κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν καταπατάται. Διαφορετικά το 99% αυτών (μπορεί και όλοι) θα βρισκόντουσαν σήμερα στη φυλακή.


    Αυτό όμως που είναι για μένα ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι να δέρνεται ένας άνθρωπος επειδή ο (υποτίθεται) σύντροφός του θεωρεί πως «δεν καταλαβαίνει αλλιώς».
    Εκεί lucozade λογικά θα έπρεπε κι εσύ να έχεις την όποια ένστασή σου.
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2013
  2. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Elysium – POST43 ΣΕΛΙΔΑ 4

    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ!!!!

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο LUCOZADE ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!

    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ POST ΤΟΥΣ :

    snow_white – POST 7 ΣΕΛΙΔΑ 1

    dark explorer - POST 11 ΣΕΛΙΔΑ 1

    MasterPerris - POST 26 ΣΕΛΙΔΑ 3

     
  3. Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    @ Divina,
    Τα κεφαλαία τα συνηθίζεις σχεδόν σε κάτι ποστ σου και εκτός από αντιαισθητικό είναι και από τους χειρότερους τρόπους γραπτου συνδιαλέγεσθαι..
    Δεν είναι δε δυνατόν να υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζεις χρησιμοποιώντας παρόμοιους τρόπους με αυτούς που υποτίθεται πως απορρίπτεις. Φωνάζοντας..
    Αυτά που έγραψε ο Elysium είναι κατανοητά και πουθενά δεν βλέπω αυτά που προσπαθείς να προσάψεις στον λόγο του. Ιδιαίτερα με την ιδιότητα της νομικού την οποία επικαλείσαι θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτική σε αυτά που διαβάζεις χωρίς να τα μεταφράζεις κατά το δοκούν.

    @all,
    Ζητώ συγνώμη που επεμβαίνω και παρόλο που έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε θεματα που αφορούν παιδι αλλά και ζώο μου είναι εντελώς απεχθές αυτό που συμβαίνει με τον τρόπο που συμβαίνει..

    Επειδή δε, βρισκόμαστε σε μια περίοδο απόλυτης παρακμής, κοινωνικά, πολιτισμικά, ιδεολογικά και γενικότερα παντού προτιμώ να διαμμορφώνω ιδίαν άποψη μέσα από τη δική μου ζωή και τα βιώματά μου και τις συναναστροφές μου και όχι μέσα από θεωρητικολογίες.

    Ούτε γνωρίζω ποιοι από εδώ μέσα έχετε παιδιά ή ζώα αλλά εντελώς προσγειωμένα θα συνιστούσα να προβάλετε με ταπεινότητα τα οποια πιστεύω σας αφορούν αυτές τις κατηγορίες.
    Εαν οι απόψεις σας και οι πράξεις σε αυτούς τους τομείς και όχι μόνο είναι οι σωστές αυτό θα φανεί στο τέλος. Όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας φαίνονται στο τέλος.
    Tα πτυχία χρειάζονται για την επαγγελματική μας πορεία. Όχι για επίδειξη γνώσεων και δυστυχώς δεν συνεπάγονται παιδεία αν και θα έπρεπε.

    κατόπιν αδείας Του Κυρίου μου..
     
  4. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Αγαπητή Ιδιοκτησία του Maley,

    1. Τα κεφαλαία δεν σημαίνει ότι φωνάζω αλλά έμφαση! Και δεν τα χρησιμοποιώ πάντα όπως ισχυρίζεσαι αλλά στο εν λόγω ποστ λόγω της σοβαρότητας του θέματος. Σε κάποια άλλα ποστ μου μόνο ως τίτλους ενοτήτων ώστε να διαχωρίζεται καλύτερα το κείμενο μου και να είναι πιο εύκολα κατανοητό.
    2. Από πότε είναι αποδεκτό να χτυπάς παιδιά και ζώα για να τα σωφρονίσεις? Να τραβάς αυτιά παιδιών δημόσια στο μετρό γιατί απλά είναι παιδιά και θέλουν παγωτό? Η να τα χτυπάς για να τα προστατέψεις?
    Γιατί στα πόστ του ο Elysium αυτά έγραψε! Και το ότι τα έγραψε είναι μαύρο σε άσπρο.
    3. Ξέρω πολύ καλά τη διαβάζω και εγώ όπως και οι υπόλοιποι που σπεύσαμε να το σχολιάσουμε άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.
    4. Δεν έχω καμιά ανάγκη να κάνω επίδειξη γνώσεων αγαπητή ιδιοκτησία του Maley, για τον απλούστατο λόγο ότι πουθενά δεν αναφέρω το πραγματικό μου όνομα !!! Δεν κερδίζω απολύτως τίποτε! Το να μοιράζεις την γνώση όταν αυτό γίνεται υπό την σκέψη ενός ψευδώνυμου δεν σου προσφέρει κανένα προσωπικό όφελος ο ισχυρισμός σου λυπάμαι αλλά είναι ανεδαφικός.
    5. τέλος απόψεις περί σωφρονισμού παιδιών και ζώων με ξύλο και φωνές δεν έχουν κανένα λόγω να υπάρχουν στο εν λόγω forum το οποίο είναι χώρος για ενήλικες και δεν συμβαδίζει με τους όρους λειτουργίας του site.

    Για εμένα το θέμα αυτό σταματάει εδώ.

    Δεν έχω καμία προσωπική διαμάχη μαζί σου ούτε και με κανέναν εδώ μέσα , διαφορετικές απόψεις μπορεί να έχω με κάποιους αλλά καθείς εφ’ώ ετάχθη.

    Τις απόψεις όμως του Elysium περί ξυλοδαρμού παιδιών και ζώων για σωφρονισμό τις θεωρώ απαράδεκτες και τις αποστρέφομαι και πάντα θα τις κατακρίνω.

    Αν είναι διαφορετικές και απλά ατυχής ο τρόπος που τις εξέφρασε μπορεί κάλλιστα να τις ανασκευάσει αν και τόνισε τι πιστεύει με διευκρινήσεις.

    Φιλικά Deva
     
  5. Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Ένας νομικός δεν κάνει τόσο έντονα συντακτικά λάθη αγαπητή Divina. Δεν στέκομαι στα ορθογραφικά που μπορεί πιο εύκολα ελέω ταχύτητας να γίνουν.
    Τα κεφαλαία στον γραπτό λόγο είναι γνωστό πως σημαίνουν φωνή και προσπάθεια επιβολής αλλά και αγένεια στο συνδιαλέγεσθαι. Αυτό ασχέτως του λόγου που εσύ η οποιοσδήποτε άλλος επιλέγει να τα χρησιμοποιεί.

    Όχι. Ο Elysium δεν έγραψε αυτά. Ο Εlysium έγραψε την ωμή πραγματικότητα εκεί έξω χωρίς να πάρει θέση εαν του αρέσει ή την ασπάζεται.
    Βεβαίως θα ήθελα να πω ότι τα ακραία παραδείγματα δεν μου αρέσουν γιατί καλούμαι να πάρω μια θέση που δεν δείχνει την προσωπικότητα μου αλλά παρόλα αυτά μπορεί να με στιγματίσει αν κάποιος συνομιλητής θέλει να με δει κακοπροαίρετα ή δεν μπορεί αλλιώς.
    Ενα χαστούκι δεν είναι κατι καλό σαφέστατα αλλά πολλές φορές πονάει ένα παιδί λιγότερο από μια φράση ή συμπεριφορά.
    Τα παιδιά που μεγαλώνουν με φιλιπινέζες και γονεις δεν βλέπουν και οταν τους βλέπουν δεν φερονται σα γονείς μπορείς να διανοηθείς τη ψυχική κακοποίηση υφίστανται; Και όχι μόνο.. απλά έφερα ένα παράδειγμα.

    Οι άνθρωποι τρέχουμε πάντα να σχολιάσουμε αυτό που μας "τσιγκλάει" κάπως για οποιοδήποτε λόγο.
    Η ζωή μου έχει δείξει πως αυτός που ξέρει ποτέ δεν το λέει.. γιατί πάντα έχει να μάθει και άλλα..

    Ακριβώς επειδή είμαστε πίσω από μια οθόνη και ένα nik οφείλουμε να είμαστε πιο διαλλακτικοί και ευγενικοί στον δημόσιο διάλογο. Δεν έχει κανένα νόημα να μπαίνουμε σε καυγάδες αν και καταλαβαίνω πως είναι ανθρώπινο και αυτό.

    Δεν εξέφρασε άποψη ο Elysium αλλά έφερε παράδειγμα και ανέφερε μια πραγματικότητα. Άλλο αν δεν συμφωνείς άλλο αν δεν σου αρέσει.

    Δεν υφίσταται διαμάχη ή κόντρα.. εξέφρασα την άποψή μου γιατί δεν μου αρέσει η αδικία.

    Κατόπιν αδείας Του Κυρίου μου..
     
  6. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Ότι είχα να πω το είπα για το θέμα στα υπόλοιπα θα σου απαντήσω σε Pm
     
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Κατ' αρχην την καλησπερα μου σε ολους.

    Με λυπη μου παρατηρησα σε αυτο το θεμα οτι πολλοι ειναι ανεκτικοι στην ασκηση βιας σε ανηλικους και ζωα, αλλα ειναι ιδιαιτερως καυστικοι σε οτι αφορα την συνταξη και την ορθογραφια. Φανταζομαι αυτο γινεται γιατι ειναι ένα φορουμ φιλολογιας.

    Ναι θα ειμαι ιδιαιτερα καυστικος και σαρκαστικος σε ολη μου την τοποθετηση.

    Γιατι?

    Γιατι δεν ανεχομαι την ασκηση οποιασδηποτε μορφης βιας σε ανηλικους, ανεξαρτητα ποιου μανδυα επιλεγει καποιος για να της φορεσει.

    Μου εγινε παρατηρηση να μην βαζω ορους σε συνομιλητη μου, την ιδια στιγμη το σαιτ βαζει ορους με τους οποιους θα πρεπει να συνδιαλεγομαστε. Οξυμωρον!

    Ομως θα σας πω οτι μπαινουν ορια στο με ποιους μπορουμε να μιλαμε, προσωπικα ορια, εγω λοιπον δεν θα συνομιλουσα με εναν δολοφονο για παραδειγμα, ουτε στην προκειμενη σε καποιον που θεωρει την σωματικη τιμωρια ως μεσο σωφρονισμου των ανηλικων.

    Στο ποστ 5 το οποιο σας το παραθετω για να βγαλετε τα δικα σας συμπερασματα δεν λεει πουθενα οτι γραφει για πραγματα που παρατηρει στην κοινωνια και ουτε φυσικα τα αρνειται. Δεν διαφωνει μαζι τους.

    Η σωματική τιμωρία ως μέσο σωφρονισμού χρησιμοποιείται είτε σε ζώα είτε σε παιδιά.
    Ο λόγος για τα παραπάνω είναι το ότι οι νοητικές λειτουργίες δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς ώστε μέσω διαλόγου ή και σκέψης να κατανοηθεί το λάθος και να μην επαναληφθεί.
    Έτσι λοιπόν, το «λάθος» που κάνει ένας ενήλικος άνθρωπος το κατανοεί και δεν το επαναλαμβάνει με σκέψη ή και με διάλογο.
    Στο bdsm επειδή λατρεύουν το σωματικό πόνο χρησιμοποιούν την βίαιη τιμωρία ως «μέσο σωφρονισμού κατά κόρον».

    Προφανώς όμως, όποιος υποστηρίζει πως ο σύντροφός του πρέπει να τιμωρηθεί σωματικά για να κατανοήσει και μην επαναλάβει κάποιο «λάθος», θεωρεί το σύντροφό του είτε διανοητικά καθυστερημένο είτε σκύλο.

    …είτε απλά ο κυρίαρχος ψεύδεται ασυστόλως και δεν ομολογεί πως σε αυτόν αρέσκεται να προκαλεί πόνο και στον άλλο να δέχεται.


    Επειδη ομως ηθελα να πιστευω οτι κανω λαθος και αλλα εννοει ρωταω και ξαναρωταω και στο ποστ 41 γραφει οτι φυσικα και ισχυει η αποψη του στο ποστ 5.

    Δεν νομιζετε λοιπον οτι μεχρι τοτε θα μπορουσε πολυ απλα να πει οτι δεν εννοω αυτο, αλλα κατι άλλο?

    Φυσικα ομως αυτη η αποψη περι βιας κατα των ανηλικων δεν ενοχλει, ενοχλει οτι αναρωτηθηκα αν γνωριζει τι λεει?

    Αν λοιπον η δικη μου γραπτη διατυπωση ηταν προσβλητικη και διαγραφηκε γιατι δεν εγινε ιδιο με το ποστ 5 που υποστηριζει την βια κατα των παιδιων?

    Δεν μπορει να ειστε ευαισθητοι ως προς την ομαλοτητα του διαλογου και από την αλλη να επιτρεπετε τετοιες δημοσιευσεις.

    Γι αυτο το λογο ρωταω ευθεως τους μοντερατορ και τους διαχειριστες αυτου του φορουμ αν πιστευουν οτι η δημοσιευση 5 και οι θεσεις που εκφραζει εχουν χωρο στην δικτυακη μας κοινοτητα?
     
  8. Βίκη

    Βίκη New Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Τί λές ρε παιδί να βαράς μικρά παιδιά και σκυλιά γιατί επιδεί είσε τόσο ανώριμος που δεν μπωρείς να τα βάλεις σε τάξη ψύχραιμα και με τα σωστά λόγια? Έσύ είσε ο ενήληκας και αυτός που πρέπει να βρή τον έλενχο της κατάστασης. Άν βαρέσεις τον σκύλο αρκετά ή θα τον σπάσεις ή θα σε φάει ολόκληρο και το ίδιο με τα παιδιά όταν μεγαλώσουν θα σε διαολοστήλουν.
    Όσο για το Bdsm πρέπει να υπάρχει μέτρο πολύ τιμωρία και δεν θα ξαναδείς την Υ ούτε και άλλη αν το διαφημήσει το θέμα. Το θέμα δεν είναι πάντα κάπιος να πονάει, σε κάπιους δεν αρέσει κάν.
    "Πάν μέτρον άρηστον" για να αναφέρουμε και τούς αρχαίους.
     
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Ορίστε το σχετικό απόσπασμα των κανόνων:

    Όπως βλέπεις, σεβόμαστε τα ερωτήματα που θέτεις και ανταποκρινόμαστε. Ζητώ να σεβαστείς κι εσύ την ελευθερία έκφρασης των μελών ακόμα και όταν λένε πράγματα που εσύ θεωρείς ακόμα και εξαιρετικά ενοχλητικά.

    Αν τυχόν δεν συμφωνείς με τους κανόνες της κοινότητας, ενημέρωσέ μας παρακαλώ.
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Το νήμα κλειδώνει, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.