Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Kainourgios, στις 30 Ιουνίου 2013.

  1. Kainourgios

    Kainourgios New Member

    Είναι βιολογικά αποδεκτό ότι ο πόνος , ο φόβος , το έντονο σεξ απελευθερώνουν ενδορφίνες , που προκαλούν ικανοποίηση και έντονη ευχαρίστηση. Γι'αυτό το λόγο αποδέχομαι το γεγονος οτι το BSDM είναι ένα εργαλείο συνεχούς διέγερσης του μυαλού και κατεπέκταση του σώματος, που ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει και ανθρώπους που υποφέρουν απο κατάθλιψη. Ποια η δική σας γνώμη ?
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    Καλώς ήρθες, πρώτα απ' όλα  

    Αν κάποιος χαίρεται με το BDSM που κάνει, αυτό από μόνο του είναι καλό για τον ίδιο, τι και πώς δεν θα το έψαχνα γιατί δεν ξέρω. "Βιολογικά αποδεκτό" υποθέτω ότι εννοείς πως μπορεί και να συμβαίνει όχι ότι σε κάθε περίπτωση θα συμβεί, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με  

    Αν κάποιος κάνει BDSM για να γίνει καλά από την κατάθλιψη, αν το έχει δηλαδή σαν μια μέθοδο αυτοθεραπείας, πάλι δεν μου πέφτει λόγος, αλλά δεν πρέπει να σκεφτεί και το άλλο άτομο που κάνει BDSM μαζί του;

    Τέλος εγώ δεν θα συνιστούσα το BDSM ως αντίδοτο για κάτι, BDSM κατά τη γνώμη μου κάνει ο οποιοσδήποτε επειδή του αρέσει και για όσο του αρέσει. Αν κάνει επειδή έτσι και αλλιώς τίποτα δεν του αρέσει αλλά το BDSM του προσφέρει συγκινήσεις που αυτές, με τη σειρά τους, τον βγάζουν από κάποια αδιέξοδα, νομίζω ότι και πάλι, σύντομα στα ίδια και βαθύτερα αδιέξοδα θα βρεθεί.

    Πάντως, ρίξε ματιούλα και στο νήμα που έχω παρακάτω και ελπίζω τώρα να μην βγαίνει σπασμένο το link, ίσως όμως εκεί ο πολιτισμικός παράγων να είναι το κρίσιμο σημείο.

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/5298-θεραπευτκο-μαστιγωμα.html
     
  3. Kainourgios

    Kainourgios New Member

    Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    Καλησπέρα gaby .Όταν λέω βιολογικά αποδεκτό , εννοώ πως το θέμα δεν είναι καθαρά αν γουστάρουμε ή οχι να κάνουμε BDSM , αλλά το γεγονός οτι οποιοσδήποτε και αν μυηθεί στις μυστικές απολαύσεις του BDSM τότε πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη του αρέσει. Γιατι το θέμα ειναι ορμονικό . Απελευθέρωση ενδορφινών , αδρεναλίνης , νευροδιαβιβαστών . Αυτό το κοκτέιλ ουσιών σε εθίζει χωρις καν να παίρνεις ναρκωτικά και σε οδηγεί σε μία εξάρτηση , χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι, επειδή ο ίδιος απελευθερώνεις αυτές τις ουσίες στο σώμα σου .
     
    Last edited: 1 Ιουλίου 2013
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    Δε νομίζω ότι συμφωνώ με αυτό  

    Οι ορμόνες του καθενός έχω την εντύπωση ότι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και το BDSM δεν έχω ακούσει ποτέ ότι είναι καθαρά ορμονικό θέμα μου φαίνεται ότι είναι κατά πρώτο λόγο ψυχοδιανοητικό το λιγότερο και πιθανότατα θέμα διαχείρισης ενεργειακών πεδίων, αν και σε αυτό θα απέφευγα να έχω άποψη, προς το παρόν.

    Αυτό για το οποίο είμαι απολύτως βέβαιη από προσωπική εμπειρία είναι ότι δεν μπαίνει θέμα εθισμού κατ' ανάγκη στο BDSM. Δεν είναι απαραίτητο ο καθένας να αναπτύσσει εξάρτηση από τις ουσίες που - ενδεχομένως - παράγει το σώμα του.
     
  5. Kainourgios

    Kainourgios New Member

    Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη BDSM για να γνωρίζω το πως θα αντιδράσει το μυαλό και το σώμα μου σε αυτό , αλλά πιστεύω πως κατά κύριο λόγο αυτές οι ούσιες ευθύνονται για την επιπλέον απόλαυση και ικανοποίηση του μυαλού και του σώματος . Αναφέρομαι ειδικά στις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ τους οργάσμο και το κατάφεραν με την απόδοχη του BDSM στη σεξουαλική τους ζωή. Όποια γύναικα είχε παρόμοια εμπείρια στη ζωή της ας τη μοιραστεί μαζί μας, απόσο έχω διαβάσει στα φόρουμ είναι πολλές οι περιπτώσεις. Τώρα όσο αφορά το θέμα διαχείρησης ενεργειακών πεδίων , ούτε και εγώ μπορώ να εκφέρω γνώμη.
     
    Last edited: 1 Ιουλίου 2013
  6. anchor

    anchor Regular Member

    Ας απαντήσω μια που έχω σχετική εμπειρία.
    Όσα χρόνια βρισκόμουν σε κατάθλιψη, δεν μπορούσα να διατηρήσω σταθερή πορεία στο bdsm, παρόλο που η μακροχρόνια στέρηση αυτού ακριβώς μου είχε προκαλέσει την εμμονή στη θλίψη.
    Αφού προχώρησε η θεραπεία της κατάθλιψης (με την επιμονή του Κυρίου μου και της πιο στενής μου φίλης) τότε και μόνο άρχισα να καλύπτω με σταθερότητα και χωρίς παλινδρομήσεις τα κενά μου.
    Το αν θα συνεχίσω τη θεραπεία και για πόσο καιρό ή όχι, δεν εξαρτάται από το αν πλέον καλύπτομαι στον ερωτικό τομέα, αλλά μόνο από τη διάγνωση και απόφαση του γιατρού μου.
    Σχετικά με ενδορφίνες δεν ξέρω να απαντήσω.
     
  7. cassie

    cassie Regular Member

    Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    Η σταθεροτητα ειναι μια καλη βαση για ο,τιδηποτε. Μπαινεις στο "παιχνιδι" με τελειως διαφορετικες αναγκες και τελειως διαφορετικη προοπτικη. Το μελλον σου ανηκει anchor!
     
  8. Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    ενδορφινες εκρινοντε απο το σώμα με ολα τα ειδη sex
     
  9. Απάντηση: BSDM και ενδορφίνες εναντίον κατάθλιψης

    Βρεθηκε δηλαδή το φάρμακο εναντίων της κατάθλιψης;
    Να τρώω κάθε μέρα ένα χεράκι αν είναι !  

    Κατόπιν αδείας Του Κυρίου μου..