Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 27 Αυγούστου 2013.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Re: Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

    Η έκφραση "νιώθουν άνετα με αυτήν την ενδυμασία" δεν είναι απαραίτητο να παρθεί με κυριολεκτική απόχρωση αλλά και με μεταφορική. Νιώθω δηλαδή καλά κοιτάζοντας έτσι τον εαυτό μου.

    Όσο για την ύπαρξη στερεοτύπων. Διαφωνώ εξ'ολοκλήρου.
    Τα στερεότυπα είναι αυθαίρετες και παγιωμένες αντιλήψεις για τα πράγματα όπου το μόνο που επιφέρουν είναι πακετάρισμα και καταπίεση.
    Το θέμα για έναν κοινωνικό ιστό δε θα έπρεπε να είναι η τακτοποίηση των πραγμάτων ώστε επιφανειακά να είναι όλα ωραία κι ανθηρά και στο βάθος να επικρατεί αναβρασμός από ένα ηφαίστειο όπου είναι έτοιμο να εκραγεί.
    Κανείς δεν είναι σε θέση να ορίσει ποια πρότυπα είναι "υγιή" και ποια όχι. Βρίσκω τεράστια υποκρισία σ'αυτό.
    Καθένας να κάνει αυτό που γουστάρει από την στιγμή που δεν ενοχλεί τον διπλανό του κι αν ο "διπλανός" αρχίσει τα πειραχτικά σχολιάκια και τους χλευασμούς τότε ας ψαχτεί λιγάκι στα του οίκου του και στ'απωθημένα του.

    Σεβαστές οι τοποθετήσεις σου κι ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Νομίζω όμως ότι από μερους μου (πιθανόν και από το δικό σου) είναι καλό να σταματήσω κάπου εδώ γιατί μετά ξεφεύγουμε κι αρκετά από το νήμα.
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ψηφίζοντας ή υποστηρίζοντας νουδούλα ή πασοκ ή κκε ή σύριζα ή τους παρατρεχάμενους τους και τα τσουτσέκια τους ουσιαστικά απλά επιδεινώνεις την γάγγραινα του νεοναζισμού που αυτοί κουβάλησαν στην Ελλάδα μας.

    Και για να μην πάει αλλού το μουχαμπέτι, αν μου ζητούσες να σου προτείνω κάποιον αυτή τη στιγμή, θα σου έλεγα κανέναν μέχρι νεοτέρας.
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν ρωτήσεις κάποιον από αυτούς θα σου πει ότι νιώθει καύλα στην περίπτωση που το λογαριάζει φετίχ ή ψυχικά καλά χωρίς καύλα επειδή έχει ψύχωση με τα γυναικεία ρούχα. Η ψυχώσεις είναι κακά μαντάτα για την ψυχική υγεία του ατόμου και η ενθάρρυνση τους, λάθος.

    Επειδή το θεωρώ στερεότυπο το ότι κάποιος στην ηλικία σου βλέπει μόνο ελευθερίες και πουθενά κοινωνική ευθύνη ή υπευθυνότητα, θεωρώ επίσης ότι περαιτέρω συζήτηση δεν θα είχε κανένα νόημα ή καλή εξέλιξη.
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Re: Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

    Οι ψυχικές παθήσεις είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία όπου καλό θα ήταν να μην τις πιάνουμε έτσι αλόγιστα.

    Όσο για μένα και την αναφορά στην ηλικία μου, βρίσκω τις προσωπικές αναφορές σε μία συζήτηση ανταλλαγής απόψεων ως ένδειξη μη επιχειρημοτολογίας κι εντόνως αντιδεοντολογικής φύσεως. Θα παρακαλούσα λοιπόν να εκλείπουν οι προσωπικοί σχολιασμοί όπως προσπαθώ να το αποφεύγω κι εγώ και να υπάρχει σεβασμός στην διαφορετικότητα των απόψεων.
    Οι περιχαρακώσεις δεν δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα αλλά το αντίθετο.
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

    Να παρακαλεσω πολυ τα πολιτικα να μεινουν εκτος συζητησης.
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Κάπου έχεις παρεξηγήσει την αναφορά μου. Όταν λέω 'κάποιος στην ηλικία σου' αναφέρομαι στην γενιά σου και κατα συνέπεια και σε σένα αλλά όχι μόνο σε σένα πράγμα που θα έκανε την αναφορά μου προσωπική.

    Σχετικά με την μη επιχειρηματολογία νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρηματολόγησα σχετικά με την άποψη μου περι της χρησιμότητας και του απαραίτητου των, σωστών μόνο, στερεοτύπων μερικά μηνύματα πιο πάνω, σε αντίθεση με σένα που έχεις τεθεί φανατικά εναντίον χωρίς ουδέποτε να έχεις διατυπώσει το παραμικρό επιχείρημα. Το ότι τα στερεότυπα είναι άχρηστα γιατί έτσι εγώ νομίζω, μόνο υπεύθυνη γνώμη δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Re: Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

    Εσύ είσαι αυτός που θα κρίνει τα "σωστά" στερεότυπα;
    Η έννοια του στερεοτύπου έχει κακόσημη χροιά και δηλώνει μία περιχαράκωση χωρίς αποδεικτική ισχύ.
    Οι αξίες και τα ιδανικά με οικουμενική ισχύ, όπως σεβασμός, αλληλεγγύη κλπ είναι άλλο πράγμα και αυτά όντως είναι απαραίτητα για την κοινωνική συνοχή.
    Όσο για εμένα και το σκεπτικό μου, τα γραπτά είναι εδώ (καθώς και τα δικά σου) και ο αναγνώστης είναι ελεύθερος να κρίνει.
    Όλα τ'άλλα δείχνουν απλώς αδυναμία συζήτησης κατά την γνώμη μου...
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Φυσικά και όχι. Έχω μια υποκειμενική γνώμη όπως όλοι μας για το ποιο είναι το σωστό και πιο το λάθος και μια υποκειμενική επιθυμία για το πως θα ήθελα να είναι η κοινωνία στην οποία σκοπεύω να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

    Γνώμη μου είναι ότι η λέξη 'στερεότυπο' έχει κακόσιμη χροιά και όχι η πραγματική έννοια και ο σκοπός του.


    Αν μη τι άλλο, σεβαστή η γνώμη σου. Γνώμη μου ότι μάλλον έδωσα στην γνώμη σου υπερβολική βαρύτητα. Για αυτό άλλωστε το καταλήξαμε από συζήτηση περί στερεοτύπων σε κριτική της γνώμης μου.
     
    Last edited: 1 Σεπτεμβρίου 2013
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Re: Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

    Στερεότυπο είναι μία απλουστευμένη κι απλοποημένη θεωρία/τοποθέτηση για μία ομάδα ανθρώπων, όπου γενικεύει λόγω έλλειψης γνώσης και στηρίζεται συνήθως στην ημιμάθεια οδηγώντας σε προκαταλήψεις και αυθαίρετες διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

    Από συζήτηση των στερεοτύπων το πήγες εσύ σε κριτική της γνώμης μου βάσει της ηλικίας μου. Τα γραπτά είναι εδώ και προδίδουν.

    Well, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου και το ξέρεις... Να το σταματήσουμε κάπου εδώ λοιπόν; Ξαναλέω ότι σ'ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες...
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Κριτική στην στάση σου όχι στην γνώμη σου. Έχει διαφορά. Να το κάνω πιο ξεκάθαρο, κρίνοντας (στατικολογώντας μάλλον) από την όποια μου εμπειρία/επαφή με την γενιά σου αναφέρθηκα σε αυτό που πιστεύω ότι είναι ο κυριότερος παράγοντας βάσει του οποίου διαμορφώνεις την γνώμη σου.

    Επέτρεψε μου τότε μια ερώτηση προσωπική. Τι νομίζεις ότι κάποιο στερεότυπο σου έχει στερήσει έως τώρα ?
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Re: Στερεότυπα ομοφυλοφιλίας στο BDSM

    ................................
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν δεν υπήρχαν στερεότυπα, εσύ προσωπικά πόσο διαφορετική θα ήσουν? Τι είναι αυτό που τώρα δεν κάνεις εξ αιτίας κάποιων στερεοτύπων ή τι είναι αυτό που κάνεις και μαζεύεις αρνητική αντιμετώπιση από τους τριγύρω σου εξ αιτίας κάποιων στερεοτύπων ?