Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 8 Σεπτεμβρίου 2013.

  1. Nemo

    Nemo Guest

    Δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αν δεν έχει λόγο ύπαρξης μπορείτα να το διαγράψετε. Προσωπικά δεν έχω μεγάλη σχέση με το BDSM, αλλά έχω ακούσει από άτομα που είναι ενεργά στον χώρο ότι πολλές φορές άτομα που είναι υποτακτικά, στην πραγματική τους ζωή έχουν εξουσία και μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ότι είναι άτομα που στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή είναι εγκλωβισμένα σε ένα ρόλο που είτε έρχεται σε αντίθεση με την πραγματική τους φύση, είτε λόγω της εξουσίας που έχουν στην πραγματική ζωή, θέλουν μέσω του υποτακτικού τους ρόλου στη σεξουαλική ζωή να δουν και την άλλη πλευρά και να έρθουν σε μια ισορροπία. Απ' την εμπειρία που έχετε ισχύει κάτι τέτοιο;
     
  2. Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Δεν θα ελεγα οτι ισχυει αυτο... Και εχω γνωρισει αρκετα ατομα...
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Ισχύει σ'έναν βαθμό αλλά όπως καταλαβαίνεις, είναι δύσκολο να το στατικομετρήσουμε. Σε γενικές γραμμές πάντα και όχι με απόλυτο τρόπο γιατί όλα παίζουν.
     
  4. CyrillG

    CyrillG New Member

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Εγώ θα έλεγα οτι κατ'αρχην είναι θέμα χαρακτήρα και δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό status ή την επαγγελματική σου ζωη. Εκτός και αν υποθέσεις οτι άνθρωποι που έχουν πολύ εξουσία έχουν βίτσιο να τους εξουσιάζουν και πάλι όμως θα είναι εντελώς αυθαίρετο.

    Για μένα προσωπικά είναι τι μου βγάζει ο άλλος, ενώ συνήθως θα προτιμήσω να επιβληθώ, να τραβήξω, να σφαλιαρίσω, να πνίξω, να δέσω κτλ... Και έχω αρκετή εξουσία και control πάνω στη δουλειά μου.. Ενώ οπωσδήποτε δεν μου αρέσει να προσπαθούν να μου επιβληθούν με το ζόρι. Είναι όμως άλλοι που τους αρέσει.. Πιστεύω ότι είναι στο χαρακτήρα και λίγο διάθεση.. Αυτά
     
  5. Nemo

    Nemo Guest

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Κι εγώ πιστεύω ότι είναι σύνθετο θέμα και επειδή μου είχε φανεί απλοϊκή αυτή η ερμηνεία, ότι δηλαδή τα άτομα που είναι υποτακτικά στο σεξ είναι κυριαρχικά στην πραγματική ζωή, είπα να ανοίξω αυτό το θέμα. Είμαι αντίθετος στις γενικεύσεις και πιστεύω ότι είναι δυνατοί όλοι οι συνδυασμοί. Δηλαδή υποτακτικοί στη ζωή και στο σεξ, υποτακτικοί στο σεξ, κυριαρχικοί στη ζωή, κυριαρχικοί και στα δύο, υποτακτικοί στη ζωή και κυριαρχικοί στο σεξ. Λέγοντας υποτακτικοί στη ζωή δεν εννοώ με την απόλυτη έννοια, αλλά άνθρωποι που έχουν όλη μέρα το αφεντικό πάνω απ' το κεφάλι τους. Επί τη ευκαιρία το Domme τι γένους είναι και τι διαφορά έχει απ' το Domina. Μη βαράτε όπως είπα δεν έχω μεγάλη σχέση με το BDSM και ο μεταφραστής της Google δεν μου έβγαλε αποτέλεσμα.
     
  6. Nemo

    Nemo Guest

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Συγγνώμη ξέχασα να βάλω ερωτηματικό στην ερώτηση: Το Domme τι γένους είναι και τι διαφορά έχει απ' το Domina;
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Είναι γένους θηλυκού. Το αντίστοιχο αρσενικού γένους είναι το Dom.
    Ουσιαστική διαφορά του Domme με το Domina δεν βρίσκω να υπάρχει. Με το Mistress θα έλεγα πως ναι αλλά μην τα πιάσουμε τώρα αυτά γιατί ο καθένας δίνει τους δικούς του ορισμούς και θα μπλεχτούμε...
     
  8. CyrillG

    CyrillG New Member

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Ισως πηγάζει απο τη γνωστή φαντασίωση του να βλέπεις κάποιον με μεγάλη εξουσία να δύναμη να ξεφτυλίζεται και να κλαίει σα γατάκι.. Μ'ένα plug με ουρίτσα στο ποπό και φίμωτρο ίσως? sorry ξέφυγα  
     
  9. Nemo

    Nemo Guest

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Dark Explorer σ' ευχαριστώ για την απάντηση. CyrillG αυτό που λες είναι πολύ πιθανό. Ίσως πάλι αυτό το στερεότυπο, άτομα υποτακτικά στο σεξ = άτομα με εξουσία στην πραγματική ζωή, να είναι μια βολική εξήγηση για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον χώρο του BDSM.
     
  10. anima0

    anima0 Regular Member

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Εγω στην πραγματική μου ζωή δεν έχω καμιά σημαντική εξουσία με την πολιτική έννοια ή πλούτο μεγάλο.
    Ωστόσο ζω ικανοποιητικά, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε απολαμβάνω μια κάποια ελευθερία αποφάσεων. Στην προσωπική μου ζωή και στις παρέες μου συναναστρέφομαι - και μου αρέσει έτσι - με άτομα εξίσου ισχυρής προσωπικότητας με άποψη, αν όχι εξουσία.
    Ομως στο κρεβάτι τα βίτσια και η όποια εναλλαγή στην κυριαρχία στο σώμα της συντρόφου ή το δικό μου, είναι ιδιαίτερα ερεθιστικά.
    Θα είχα πρόβλημα ηθικό (και απόλαυσης κατ'επέκταση) αν εκμεταλλευόμουν θέση ισχύος όμως για να έχω την επιθυμία μου. Οπως και αν υπήρχε πραγματική στέρηση ελευθερίας από μέρους μου.
     
  11. Nemo

    Nemo Guest

    Απάντηση: BDSM και εξουσία στην πραγματική ζωή

    Σίγουρα σε όλα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια και το να εκμεταλλεύεται κάποιος μια θέση ισχύος για να πραγματοποιήσει ερωτικές του φαντασιώσεις και να ικανοποιήσει το φετίχ του, δεν έχει να κάνει με τον εναλλακτικό ερωτισμό, αλλά είναι θέμα ηθικό και ποινικό.