Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Kinky Play Parties

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Noardos, στις 10 Οκτωβρίου 2013.

  1. lucozade από όπου και να το πιάσεις η σύγκριση με Χώρες της Αγγλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας γενικότερα Βόρειας Ευρώπης είναι ατυχής. Δεν υπήρχε κουλτούρα και υποδομή για τέτοια πράγματα (και χώρους φυσικά) στην Ελλάδα ποτέ και δεν ξέρω αν θα υπάρξει και στο εγγύς μέλλον. Φίλος ΕλληνοΕλβετός που έχει γυρίσει για δεκαετίες ολόκληρη την Ευρώπη με ενημερώνει πως κι εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα φανταζόμαστε κι υπάρχουν διαχωρισμοί ανάμεσα σε target groups.

    Όσο για την Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως μεγάλο κομμάτι των περισσότερων συμμετεχόντων σε συναντήσεις και plays δεν ενδιαφέρεται για στοιχεία του BDSM παρά για swinging (λογικό μιας και σε κάποια φάση γύρω στο 2009-10 υπήρχε μια μαζική προσέλευση swinger κοινού εντός εγχώριου BDSM δυναμικού)
     
  2. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Kinky Play Parties

    Aν στα play parties που γίνονται στην χώρα μας, τα άτομα που συμμετέχουμε σ΄ αυτά αποβάλουμε τις ντροπές και τις ενοχές που νιώθουμε για το bdsm καθώς και τον κρυφοπουριτανισμό μας, τότε τα play parties θα ηταν το ίδιο καλά με του εξωτερικού.
     
  3. happyhellcat

    happyhellcat Regular Member

    Απάντηση: Kinky Play Parties

    Δεν παρατήρησα ότι ήταν με g, θα το έχω υπόψη, κεκτημένη ταχύτητα βλέπεις για τα κύρια ονόματα στην ελληνική.
    Πέραν αυτού, ο Noardos έγραψε πως δεν του κάθεται καλά το "play" στο "party", είπε "Προσωπικά δεν μπορώ να ονοματίσω παιχνίδι όλα αυτά", συνεπώς αυτό που είπε ο thanasis, "Δεν θα έλεγα οτι κάποιος είναι υποχρεωμένος απέναντι στον άλλον σε ένα πλέι πάρτι." δεν έχει εφαρμογή σε αυτό που είπε ο Noardos. Ο Noardos δεν το βλέπει σαν play, και βλέπει μια υποχρέωση. Ο thanasis δεν βλέπει υποχρέωση και το βλέπει σαν play.
    Άρα αυτό που λέτε δεν μου φαίνεται λογικό. Τι να ξανασκεφτεί;  
     
  4. happyhellcat

    happyhellcat Regular Member

    Απάντηση: Re: Kinky Play Parties

    Δεν διαφωνώ, ωστόσο εγώ αναφέρθηκα πολύ συγκεκριμένα στο "Το bdsm δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μόδα." Ναι, εγώ μπορεί να μην κάνω παρέα με wannabes γιατί με χαλάνε, αυτό όμως δεν ακυρώνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτοί θα ξεφυτρώσουν με πάτημα μια ταινία που τους καύλωσε και θα κάνουν τα δικά τους play parties. Απλώς τονίζω πως το bdsm μπορεί να γίνει μόδα, άσχετα του πώς θα το αντιμετωπίσουμε εγώ κι εσύ αυτό.
    Πέραν τούτου, παρατηρώ ότι κανείς δεν ρώτησε το Noardo αν έχει συγκεκριμένα παραδείγματα υπόψη του και είπε ότι είπε, υποθέσατε ότι αναφερόταν σε κάποιο "δικό σας" και σπεύσατε να τα υπερασπιστείτε ή ήταν γενική υπεράσπιση όλων των πάρτι στην Ελλάδα; Αν εκείνος πήγε σε κάποιο play party που ήταν όντως το κακό χάλι, πώς το ξέρεις και λες ότι είναι "αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ξεπήδησαν συνέπεια μοδός";
    Λες ότι τα play party γίνονται εδώ και δεκαετία, όμως δεν το έγραψε πέρυσι, πρόπερσι και πιο παλιά, το έγραψε τώρα. Είδες εσύ κάτι στο κείμενό του που δεν είδα εγώ;
    Να θέσω εγώ λοιπόν την ερώτηση στο Noardo, πώς σου ήρθε Noardos ξαφνικά να γράψεις ό,τι έγραψες; Είδες κάτι απογοητευτικό ή είναι γενικό συμπέρασμα από διάφορα event τα οποία είδες από κοντά;
     
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Kinky Play Parties

    Αγαπητή ολβιοκολασόγατα,

    δυσκολεύομαι να δω πού εντοπίζεις την ανακολουθία.

    Αν βρίσκεται στα semantics της έννοιας παιχνίδι, οτι υποδηλώνει μια επιπολής επαφή με το ΒΔΣΜ, αυτό μπορεί να αλλάξει παρακολουθώντας ζευγάρια χρόνια μαζί να 'παίζουν'.

    Στα πλέι πάρτυ, σε αντιδιαστολή με τα munches, τα workshops ή τα collaring ceremonies, λαμβάνει χώρα παιχνίδι. Άγραφοι νόμοι για τις 'υποχρεώσεις', όπως:
    -δεν χρειάζεται να σου υποταχθώ κιόλας, αν έτυχε να παίξουμε.
    -αν έπαιξα μαζί σου δεν σημαίνει οτι θα ξαναπαίξω.
    έχουν πολύ σημαντικό raison d'etre (ποιο, άραγεΣ; ) δεν είναι εκεί επειδή στραβοξύπνησε κάποιος προαιώνιος λεδερατζής νομοθέτης και αποφάσισε να μας κάνει χαλάστρα στον ντομίshιο μας καβλωμό.

    Επίσης, σε ένα πλέι πάρτυ, στόχος είναι το παιχνίδι και δευτερευόντως οι κοινωνικότητες. Όχι το ασύμμετρο συνοικέσιο. Αν κάποιο ζευγάρωμα προκύψει, έχει καλώς, αλλά αυτό είναι απλώς παράπλευρος γουσταριά.

    Φυσικά, όλα αυτά είναι συμβάσεις που σε όποιον δεν αρέσουν, δεν χρειάζεται να συμμετέχει. Μπορεί να οργανώνει δικά του πλέι πάρτυ, διεπόμενα από τις αρχές που θέλει.
     
  6. Άσχετα από την μόδα (ακόμα κι αν προκύψει που πολύ αμφιβάλλω - και όταν λέμε για μόδα μιλάμε για κάτι πολύ πολύ μαζικό) οι άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν θα συνεχίσουν να κάνουν ότι έκαναν και πριν.

    Διάβασε καλά το αρχικό κείμενο...αναφέρει, χονδρικά, το BDSM έγινε μόδα τελεία. Έγινε??? Δεν έγινε!

    Συνεπεία αυτού (μόδας) μας λέει το ίδιο κείμενο ξεπήδησαν διάφορα play party. Έγινε έτσι?? Δεν έγινε.

    Υπάρχει τεράστια διαφορά από την υπόθεση που κάνεις ας πούμε εσύ όταν λες "μπορεί να δουν την ταινία 50 Aποχρώσεις του Γκρί (by the way το βιβλίο ήταν μέτριο, μακάρι η ταινία να βγει κάτι καλύτερο)" και να γίνει το bdsm μόδα, από το τετελεσμένο "έχει, ήδη, γίνει μόδα".
     
  7. thanasis ξέχασες και το..."δεν χρειάζεται να παίξω με εσένα (γυναίκα / άνδρα) συγκεκριμένα, μόνο και μόνο επειδή είναι play party".
    Η άρνηση είναι μέσα στο πρόγραμμα.
     
  8. happyhellcat

    happyhellcat Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Kinky Play Parties

    Εδώ ακριβώς εντοπίζω τη διαφορά. Αν στο play party στόχος είναι το παιχνίδι, αλλά εγώ αυτό που κάνω δεν το αντιλαμβάνομαι σαν παιχνίδι, τότε δεν αντιλαμβάνομαι και την έννοια του πάρτι παιχνιδιών.
    Νομίζω είναι όντως η διαφορά σε semantics.
    Ο ένας κάνει αυτό που κάνει, με strings attached άρα υποχρεώσεις.
    Ο άλλος κάνει αυτό που κάνει, χωρίς strings attached άρα και χωρίς υποχρεώσεις.
    Για τον έναν δεν υφίσταται play και άρα play party.
    Για τον άλλον υφίσταται play και άρα play party.

    Ο Noardos είπε "Με ξενίζει-ξινίζει κατά την διάρκεια ενός session η οπτική "Μάλιστα Κύριε, ό,τι πείτε Αφέντη" και μετά το session "Εγώ και ο Αφεντρούλης μου είμαστε τα πιο καλά φιλαράκια, Τσάκο τώρα και μια πίτσα γιατί πείνασα""
    Εγώ αυτό το αντιλαμβάνομαι ως εξής:
    Στο play party, στη διάρκεια του ενός session, θα σου κάνω εγώ το υ και θα μου κάνεις εσύ τον Κ, αλλά σε επόμενη φάση εκτός πάρτι θα σε δω και θα σου πω και "έλα ρε φίλε, όλα καλά; How's it hanging?" Δηλαδή, σε επιλέγω ως Κ μόνο για ένα βράδυ και μετά γίναμε παρεάκι, ίσα κι όμοια; Νομίζω αυτό εννοούσε.
    Αν εσύ ως Κ έχεις την ικανότητα να με πας στο διάολο κι ακόμα παραπέρα, που λέει ο Noardos, κι εγώ ως υ μπορέσω μαζί σου να φτάσω ως εκεί και να γυρίσω με ασφάλεια, και όλοι χαρούμενοι, άπαξ και βγούμε από το session παύεις να είσαι Κ για μένα;
    Για να μπορέσεις να με πας ως εκεί, θα έχεις κερδίσει και το σεβασμό μου (υποθέτω). Άπαξ λοιπόν και βγούμε από το session, πουφ! πάει ο σεβασμός;
     
  9. happyhellcat

    happyhellcat Regular Member

    Απάντηση: Re: Kinky Play Parties

    Δεν έγινε;;;;
    Σε παραπέμπω στο εξής άρθρο:
    'Fifty Shades of Grey': What do Authors and BDSM Experts Think? | Movie News | Hollywood.com
    και τονίζω το σημείο που λέει:
    "People try things because its fashionable and they may now flood into the BDSM community, not necessarily as people who want to learn or people who want to practice, but as voyeurs and tourists," he says.

    Επίσης, το άρθρο:
    The ‘50 Shades of Grey’ phenomenon | neurope.eu

    Και αν δεν σε πείσει και το άρθρο στο Marie Claire...
    BDSM Pros and Cons - Why Fifty Shades of Grey Is Addictive - Marie Claire
    ότι έγινε μόδα.....ε, τι να πω;
    Μήπως το Cosmopolitan; Έχει και στατιστικές!
    The Fifty Shades of Grey Effect
    Ενδεικτικά επίσης να αναφέρω τα τελευταία μουσικά βίντεο-κλιπ από Rihanna, Madonna, Britney Spears, Beyonce, που όλες είναι "μοδάτες" και το ρίξαν στα δερμάτινα και τα μαστίγια.
    Αν αυτό δεν είναι μόδα τι είναι;
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Συμπληρώνω και το: δεν χρειάζεται να παίξω μαζί σου μόνομα και μόνο επειδή:
    είμαι ασυνόδευτος/η.
    έχω δηλώσει διαθεσιμότητα σε ιστοχώρους.
    έχουμε παραπληρωματικά στάτους.

    Και πού είναι το πρόβλημα; Δεν υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό αναγκαστικής συμμετοχής σε πλέι πάρτιζ για να απολαύσει κανείς ΒΔΣΜ. Δεν πηγαίνεις και όλα καλά. Επίσης, σε αυτά δεν χωρούν πολλές σχετικότητες. Το τι συνιστά παιχνίδι ή όχι και το savior faire το καθορίζει ο host και ο dungeon master του πάρτι.

    Και τι να κάνουμε, ακριβώς; Να καταργήσουμε το no strings attached T/b ή να το δαιμονοποιήσουμε; Αν αυτό εννοεί ο νηματοθέτης, πάντοτε, έχω να σχολιάσω ότι αυτό αποτελεί ένα πλήρως αποδεκτό μέρος του βδσμικού γίγνεσθαι παντού και βδσμοβρεφόθεν. Αν ξέρουμε ότι μας χαλάει, δεν το κάνουμε. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε στανιοειδώς να επιβάλλουμε dynamics και δη σε ένα τέτοιο κόντεξτ.

    Και...γιατί το μηδένισμα των dynamics σημαίνει έλλειψη σεβασμού, ακριβώς;
     
  11. thanasis

    thanasis Contributor

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Συμπληρώνω και το: δεν χρειάζεται να παίξω μαζί σου μόνο και μόνο επειδή:
    είμαι ασυνόδευτος/η.
    έχω δηλώσει διαθεσιμότητα σε ιστοχώρους.
    έχουμε παραπληρωματικά στάτους.

    Και πού είναι το πρόβλημα; Δεν υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό αναγκαστικής συμμετοχής σε πλέι πάρτιζ για να απολαύσει κανείς ΒΔΣΜ. Δεν πηγαίνεις και όλα καλά. Επίσης, σε αυτά δεν χωρούν πολλές σχετικότητες. Το τι συνιστά παιχνίδι ή όχι και το savior faire το καθορίζει ο host και ο dungeon master του πάρτι.

    Και τι να κάνουμε, ακριβώς; Να καταργήσουμε το no strings attached T/b ή να το δαιμονοποιήσουμε; Αν αυτό εννοεί ο νηματοθέτης, πάντοτε, έχω να σχολιάσω ότι αυτό αποτελεί ένα πλήρως αποδεκτό μέρος του βδσμικού γίγνεσθαι παντού και βδσμοβρεφόθεν. Αν ξέρουμε ότι μας χαλάει, δεν το κάνουμε. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε στανιοειδώς να επιβάλλουμε dynamics και δη σε ένα τέτοιο κόντεξτ.

    Και...γιατί το μηδένισμα των dynamics σημαίνει έλλειψη σεβασμού, ακριβώς;
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Kinky Play Parties

    @ happyhellcat,

    το περί παραπληρωματικότητας που έγραψε ο thanasis ισχύει σε κάθε περίπτωση. Νομίζω ότι γίνεται κατανοητό εύκολα τι εννοεί. Από κει και πέρα είναι θέμα στάσης του καθενός αν θέλει να το υιοθετήσει ή όχι, γι αυτό και δεν επέμεινα ιδιαίτερα στο θέμα, απλά το εντόπισα. Θα προτιμούσα να μείνει ως εκεί και με καλύπτει η μετρημένη προσέγγιση του thanasis, από πολλές απόψεις.

    Απορία τώρα, τι ακριβώς θα ήταν κατά τη γνώμη σου ένας top σε ένα, έστω play party, χωρίς bottom που να του διατίθεται για το παιχνίδι; Τι ακριβώς θα ήταν ένας Κυρίαρχος χωρίς υποτακτική; Ένας Αφέντης δίχως σκλάβα;