Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι ισχυροί σκλάβοι και οι ανίσχυρες αφέντρες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 3 Μαϊου 2014.

  1. ZYRANA

    ZYRANA New Member

    Δεν θα ήθελα να πετάξω με έναν πιλότο που δεν έχει περάσει τα απαιτούμενα τεστ - τα οποία εσείς ονομάζετε τεστ νοημοσύνης, αλλά δεν είναι. Επίσης δεν θα ήθελα να βρεθώ σε κρεβάτι χειρουργείου στο οποίο να χειρουργεί πιλότος που έχει περάσει τα τεστ του, όπως και δεν θα ήθελα αυτός ο πιλότος, επειδή έχει περάσει τα τεστ του, να βρεθεί να μαγειρεύει στο αγαπημένο μου εστιατόριο. Αυτά!
     
  2. atasai

    atasai Regular Member

    Λες ότι είναι ίσοι ή ίδιοι; Διότι από τα επιχειρήματά σου δεν προκύπτει τίποτα από τα δύο.
     
  3. Galeone

    Galeone Regular Member

    H ισότητα χρησιμοποιείται σαν ευρεία έννοια του δικαιώματος όλων των ανθρώπων στην ισοτιμία. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, δεν το βλέπεις γύρω σου? Ψηλοί, κοντοί, ξανθοί, μελαχρινοί, μαύροι, λευκοί, μάγειρες, πιλότοι, δάσκαλοι. Που την είδες την ομοιομορφία? Η Επιστήμη της Βιολογίας δεν καθορίζει καμιά αντερότητα και κατωτερότητα σε άτομα του ίδιου είδους. Αν μερικοί έχουν πρόβλημα με τις έννοιες, δεν προτίθεμαι να το λύσω εγώ.
     
  4. atasai

    atasai Regular Member

    Συνεπώς συμφωνείς με τον Elysium στο ότι δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, επιχείρημα που συνεπάγεται και ανυπαρξία ανισότητας, ακριβώς λόγω ανομοιομορφίας.
     
  5. Galeone

    Galeone Regular Member

    Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, να είναι ίσοι κοινωνικά. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Δηλαδή να μην υπάρχουν τάξεις και εξουσιαστικές δομές. Βιολογικά, υπάρχει ανομοιομορφία, όπως και στα ζώα αλλά αυτό δεν σχετίχεται με την ισότητα. Αλλά θα ήθελα να ακουσω την άποψή σου πάνω σε αυτό.
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2014
  6. Noardos

    Noardos Regular Member

    Βρε τι καημός είναι αυτός με την νοημοσύνη.
    Εμ θα μου πεις οι μπας κλας μετράνε τις ψωλές τους, εμείς είμαστε άνθρωποι επιπέδου... θα μετρήσουμε κάτι άλλο... την νοημοσύνη μας!
    Στον δρόμο του Ν. Λυγερού λοιπόν που έχει δείκτη νοημοσύνης 189 στην κλίμακα Standford-Binet (τον υψηλότερο στην χώρα) και γυρνά από παράθυρο σε παράθυρο παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως πανέξυπνο μετριόφρων προσγειωμένο καθημερινό απλό άνθρωπο..... Να δηλώνουμε 6-7 επαγγέλματα εντός αυτών οπωσδήποτε μαθηματικά, φιλοσοφία και κάτι καλλιτεχνικό.
    Βρε ουστ.

    Το καλύτερο που άκουσα ήταν από ένα 13χρονο παιδάκι που οι επιστήμονες το είχαν βάλει σε ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης καθώς έλεγαν πως ήταν "ευφυία", το εξυπνότερο στον κόσμο κάτω των 20ετών. Γαλλάκι στην καταγωγή, αφού λοιπόν οι ψυχολόγοι ερευνητές επιστήμονες του έβγαλαν την πίστη, ζήτησε μόνο του να απενταχθεί από το πρόγραμμα αυτό με το ακόλουθο επιχείρημα:
    "Αφού τα IQ τεστ αναθεωρούνται συχνά και αφού κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να δεσμευτεί πως έχει φτιάξει ένα με εγγυημένα αποτελέσματα σε βάθους χρόνου, τότε δεν μπορώ να δεχτώ να με αποκαλείτε ευφυΐα"

    Τέλος προσωπικά πιστεύω πως δώσαμε τεράστια υπεραξία στον νου. Ο νους ελέγχει τα άκρα του σώματός μας αν έπραξαν σωστά σύμφωνα με τις εντολές του ή όχι και τα διορθώνει, τον νου μας όμως ποιος τον ελέγχει;
    Έτσι ο σημερινός genius εκμεταλλεύεται τον διπλανό του για να πάρει καλύτερο σπίτι, αμάξι, γιοτ.....
    Ο ψυχισμός, οι αξίες, η στάση ζωής, πλέον περνάνε αδιάφορες.
    Τι να τις κάνουμε άλλωστε αφού εμείς την έχουμε πιο μεγάλη;
     
    Last edited by a moderator: 9 Μαϊου 2014
  7. atasai

    atasai Regular Member

    Η ίδια η έννοια της -νομικής- ισότητας είναι έννοια που γεννήθηκε μαζί με τη δημιουργία/προσπάθεια δημιουργίας κρατών. Τα κράτη υπάγουν τους ανθρώπους στην εξουσία τους, κάνοντάς τους πολίτες, εξισώνοντάς τους. Η διεκδίκηση δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης προϋποθέτει έναν δεσπότη ο οποίος τα αναγνωρίζει. Προϋποθέτουν αμφότερα εξουσιαστικές δομές.
     
  8. Galeone

    Galeone Regular Member

    Πολύ καλό! "Το ζήτημα είναι να καταργήσουμε τα δικαιώματα"... το χε πει ένας αναρχικός, δεν θυμάμαι το όνομα του. Όντως, μόνο όταν σταματήσει να υπάρχει το "δικαίωμα" και σαν έννοια, υπάρχει πραγματική "ισότητα". Συμφωνώ με αυτό που λες, ρισπεκτ.
     
  9. Galeone

    Galeone Regular Member



    Κλαίω απ' τα γέλια! Κλαίω!
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor


    Μεταξύ των ομοειδών θες να πεις; (γιατί στα υπόλοιπα ο όρος «ανώτερος οργανισμός» σου είναι μάλλον άγνωστος). Μόνο και μόνο από μετρήσεις που αποδεικνύουν ότι ο μέσος άνθρωπος που ανήκει στους βόρειους λαούς είναι ψηλότερος από τον μέσο μεσογειακό αρκεί για να αποδείξει το ότι η βιολογία - ανθρωπολογία ασχολείται και με την ανισότητα των ομοειδών;
    Όταν επίσης ακόμη και μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια τα παιδάκια πλέον (ευτυχώς) μαθαίνουν στις εργασίες της βιολογίας πως η ευφυΐα είναι αποτέλεσμα 2 παραγόντων α) κληρονομικότητας, β) περιβάλλοντος αλλά και το ότι ο δείκτης νοημοσύνης σε κάποιον πληθυσμό ακολουθεί μία κανονική κατανομή, φθάνει για να αποδείξει πως ισότητα στη φύση ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ;

    Τα παραμύθια περί ίσων ικανοτήτων, το βράδυ στο κρεβάτι.





    Δημοσιεύσεις του 1900 βρήκες για να μου αναφέρεις;
    Δεν είμαστε καλά.

    Έγραψα πως υπάρχει (ΌΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ) επιβλέπων καθηγητής στα ερευνητικά (στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ κι αν όχι ας αναφερθεί έστω κι ένα παράδειγμα), ο οποίος είτε μαλακίες έχει πει και γράψει είτε δεν έχει συμμετάσχει καθόλου (το συνηθέστερο στα πανεπιστήμια της παρακμής όπως τα ελληνικά), αναφέρεται ΚΑΙ το όνομά του. Ξεστραβώσου.
    Πως ήθελες να τον αναφέρει το paper; «Επιβλέπων της έρευνας» ο καθηγητής κος. Πασοκοσκυλάκος;


    Κοίτα... Δε μου αρέσουν οι προσωπικές ερωτήσεις, ούτε καν αυτές που αφορούν το χώρο αλλά μου δίνεις την εντύπωση πως δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε μία δημοσίευση ή ανακοίνωση.
    Δεν είναι πρόβλημα βέβαια αυτό γιατί θα μπορούσες έστω π.χ. να γνωρίζεις τη διαδικασία, αλλά είναι προφανές το παραπάνω μόνο από το ότι υποστηρίζεις πως στη δημοσίευση δεν αναφέρονται το ίδρυμα ή τα ιδρύματα στα οποία ανήκουν οι ερευνητές γιατί είναι... θόρυβος.
    Τι άλλο θα διαβάσουμε...
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2014
  11. gaby

    gaby Guest

    Να πω εγώ γιατί έχω καταλήξει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι είναι ίσοι;

    Επειδή, λέω εγώ τώρα, δεν υπάρχει γραμμικότητα στην ανθρώπινη ικανότητα επιβίωσης / δημιουργικότητα, δεν συσχετίζονται αυτά τα δύο με μετρήσιμους παράγοντες με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ εκ των προτέρων γνωστό από τι είδους άνθρωπο θα προέλθει η επόμενη λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα επιβίωσης. Κατά συνέπεια, όλοι, δυνητικά χρειάζονται και όλοι είναι απώλειες έτσι και χαθούν. Γι αυτό τους κλαίμε όταν τους χάνουμε, όχι από ψυχική ευγένεια αλλά από το ανθρώπινο βαθύ αντανακλαστικό - άλλοι το αποκαλούν ένστικτο - που λέει ότι γίναμε φτωχότεροι σε ενδεχόμενα επιβίωσης.

    Το περί "ομοιότητας" που δεν βλέπω τι ρόλο παίζει και πώς θα μπορούσε να στρογγυλέψει αντιλήψεις περί μη ισότητας, αν ίσχυε θα ήταν απλά μια καταστροφή.

    Αυτά όλα πολύ μετά από τότε που διαπιστώθηκαν και έγιναν κοινός τόπος θεωρήθηκαν πολιτικά, δικαιοπολιτικά κλπ...
     
  12. Οι όροι ανώτερος/κατώτερος οργανισμός είναι άγνωστοι στη σύγχρονη βιολογία. Αυτή ασχολείται, μεταξύ άλλων, με τις έννοιες της εξέλιξης των ειδών και της πολυπλοκότητας των οργανισμών. Η έννοια της ανωτερότητας κάποιων οργανισμών έναντι άλλων είναι θεολογικής φύσεως και δεν αφορά τη βιολογία.


    Η ψυχολογία επίσης δεν ασχολείται με την ισότητα ή την ανισότητα στη φύση. Δεν την αφορά. Κι όσα λες για τα τεστ νοημοσύνης είναι ιδεοληπτικές, λογικοφανείς αλλά ψευδείς δηλώσεις ημιμαθών. Σου επαναλαμβάνω: υποστήριζες οτι "Περαιτέρω, δεν «υποτίθεται ότι μετριέται ο δείκτης νοημοσύνης», γιατί ο δείκτης νοημοσύνης είναι η μέτρηση της ευφυΐας κάποιου". Οι ειδικοί που επικαλείσαι δηλώνουν οτι αυτά που λες είναι ανυπόστατα κι οτι χρησιμοποιούνται στα πλαίσια ιδεολογικής πολεμικής. Ιδού ξανά: http://www.gifted.uconn.edu/siegle/research/Correlation/Intelligence.pdf. (1995, Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Board of Scientific Affairs της American Psychological Association).

    Ψεύδεσαι για άλλη μια φορά. Οι πηγές που σου παραθέτω ξεκινoύν από το 1905 (δημοσιεύσεις του Einstein για την Ειδική Σχετικότητα) και φτάνουν στο 2011 στο Philosophical Transactions of the Royal Society of London, Series A. (Ιδού: http://rsta.royalsocietypublishing.org/content/369/1934/117.full.pdf html). Και να πείς οτι δεν σε ξέρουμε τι στρεψοδικίες χρησιμοποιείς. Ορίστε, σε "προειδοποιούσα" γράφοντας:


    Αυτό το λες τώρα, ανασκευάζοντας τα όσα υποστήριζες και πάλι το λες μπερδεμένο κι όχι όπως ακριβώς είναι. Πιο πίσω μπέρδευες (από άγνοια ή επι σκοπού, παντελώς αδιάφορο) τις τεχνικές εκθέσεις των ερευνητικών προγραμμάτων με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιδικά με σύστημα κριτών επί του πλήρους κειμένου.


    Ψεύδεσαι για άλλη μια φορά. Πρώτος υποστήριξα οτι το μόνο που αναφέρεται είναι το όνομα του συγγραφέα ή των συν-συγγραφέων και το ίδρυμα/οργανισμός που ανήκουν, δηλαδή το "affiliation" τους και μόνον αυτά δύο. Αλλά υποστήριξα, επίσης, οτι το affiliation δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία κρίσεως της προς δημοσίευση εργασίας. Όσον αφορά στις εντυπώσεις σου, κράτα τες για τον εαυτό σου. Είναι μέρος της ημιμάθειας και της εμπάθειας που σε χαρακτηρίζει, δεδομένου οτι ούτε καν την ορολογία των διαδικασιών υποβολής και κρίσεως επιστημονικών εργασιών σε peer review system δε γνωρίζεις.

    Επί του θέματος τρεις ερωτήσεις που τις κάνεις γαργάρα σηκώνοντας θόρυβο για θέματα που νομίζεις, εν τη αφελεία σου, οτι μπορείς να τα χειριστείς:

    1) Τι είναι μέτρηση;

    2) Τι είναι νοημσύνη;

    3) Τι είδους οντότητες είναι τα τεστ νοημοσύνης και σε ποιό επιστημονικό πεδίο ανήκουν;

    Κι έχει κι άλλες μετά εάν θέλουμε να μιλήσουμε ορθολογικά.
     
    Last edited by a moderator: 10 Μαϊου 2014