Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναρχία, (αναρχο)φεμινισμός, (BDS)M και μάγισσες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος hecate, στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

  1. seduced mind

    seduced mind Guest

    Εσύ το έγραψες στο τίτλο σου δεν το έγραψα εγώ, εσύ έβαλες Αναρχία, (έχεις βάλει κόμμα έχουμε ένα θέμα), έχεις βάλει (αναρχό)φεμινισμό νατο το 2ο κτλ κτλ κτλ

    Ποια σύνδεση για εσένα θεωρείται εντός θέματος;
     
  2. hecate

    hecate Regular Member

    αναμφίβολα τα νήματα προσφέρονται για τοποθετήσεις όλων, Elysium. Καλό θα ήταν όμως οι συμμετεχ@ να σεβόμαστε το θέμα του εκάστοτε νήματος. Αν βέβαια επιθυμούμε συζήτηση. Πάμε πάλι: το θέμα εδώ δεν είναι η αναρχία γενικά κι αόριστα, ούτε ο φεμινισμός γενικά και αόριστα. Ούτε το BDSM γενικά και αόριστα, για να σας προλάβω. Το θέμα του νήματος είναι πως συνδυάζονται αναρχισμός, φεμινισμός και BDSM.
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Δεν θα μιλήσω για τους άλλους. Οι δικές μoυ τοποθετήσεις αφορούν τον αναρχισμό και το bdsm.
     
  4. seduced mind

    seduced mind Guest

    Εσύ θα μας εξηγήσεις λοιπόν τώρα πως δύναται να συνδυασθεί η ισότητα δύο φύλων(φεμινισμός) όταν αυτά θέτουν εαυτούς κατά της ιεραρχίας(αναρχία) ενώ παράλληλα συσχετίζονται με το BDSM το οποίο για κάποιους ίσως να είναι παιχνίδι, αλλά για κάποιους είναι τρόπος ζωής.... Και επειδή δεν καταλαβαίνεις ίσως τι σημαίνει τρόπος ζωής, τότε απλώς να σου πω πως κάποιοι έχουν ως έμφυτη τη Κυριαρχία και την υποταγή και την αντιλαμβάνονται πολύ νωρίτερα ακόμα και από το να μάθουν να διαβάζουν.... Λοιπόν μπορείς να μας το εξηγήσεις; Μπορείς να μου εξηγήσεις πως μια γυναίκα που τρέφει έμφυτα Κυριαρχικά αισθήματα μπορεί να έχει σχέση με το φεμινισμό ή την Αναρχία;
     
  5. hecate

    hecate Regular Member

    Elysium, ναι. σε αυτές έχω ήδη απαντήσει στην αρχική μου ανάρτηση. δεν έχω κάτι άλλο να πω. απλά διαφωνούμε.
     
  6. hecate

    hecate Regular Member

    @seduced mind σε αυτό μπορώ να απαντήσω, ναι. Δεν μπορώ να απαντήσω γενικά. Θα απαντήσω μέσα από το δικό βίωμα. Μέσα από το δικό μου βίωμα, λοιπόν, το BDSM είναι σεξουαλικό παιχνίδι. Δεν είναι τρόπος ζωής. Η κυριαρχία και η υποταγή στις δικές μου τις σχέσεις δεν αφορούν το σύνολο μιας σχέσης μου, αλλά το σεξουαλικό κομμάτι μόνο. Δεν θα μπορούσα με τίποτα να είμαι υποτακτική κανενός συνολικά. Μου αρέσει να παίζω με τα όριά μου όσον αφορά τον πόνο κυρίως, αλλά και την υποταγή, μόνο στο σεξ. Γνωρίζω, κατανοώ και σέβομαι ότι αυτό δεν είναι το βίωμα όλων όσων ασχολούνται με BDSM και ότι για κάποι@ η υποταγή και η κυριαρχία είναι τρόπος ζωής και καθορίζει το σύνολο μιας σχέσης τους. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Δεν το θεωρώ ούτε αυτό ασυμβίβαστο με τον φεμινισμό ή τον αναρχισμό, εφόσον όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συναινούν και η συναίνεσή τους δηλώνεται αυτενεργά.

    Ο φεμινισμός μου και ο αναρχισμός μου δεν βασίζονται σε κάποια φεμινιστική βίβλο, ούτε πιστεύουν στα αναρχόμετρα που κυκλοφορούν. Ως αναρχοφεμινίστρια υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε ατόμου στην ισότητα, στον αυτοπροσδιορισμό, στην αυτενέργεια, στην επιλογή. Ο διαθεματικός/τριτοκυματικός φεμινισμός δεν ακολουθεί κουτάκια, όπως εκείνα κάποιων δευτεροκυματικών φεμινιστριών που ίσως να έχεις υπόψη σου. Δεν θεωρεί ότι για να είναι κάποια "σωστή" φεμινίστρια ή ελεύθερη γυναίκα πρέπει να μην κάνει αποτρίχωση, να μην φορά μίνι ή ξώπλατα ή βαθιά ντεκολτέ, να μην φορά μαντίλα ή μπούρκα, να μην είναι νοικοκυρά, να μην υποτάσσεται σε κανέναν άντρα, ακόμα και αν το επιθυμεί. Ο διαθεματικός φεμινισμός διεκδικεί το δικαίωμα για το κάθε άτομο να αποφασίζει το ίδιο για τ@ εαυτ@ τ@. Δεν κρίνει τις προσωπικές επιλογές των ατόμων, αλλά τις δομές εξουσίας που καταπιέζουν οποιοδήποτε άτομο χωρίς τη συναίνεσή του.

    σημ.: ο διαθεματικός φεμινισμός δεν υπερασπίζεται την ισότητα των δύο φύλων, γιατί δεν θεωρεί ότι τα φύλα είναι μόνο δύο, αλλά όλων των φύλων/έμφυλων ταυτοτήτων.
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αυτό.
     
  8. hecate

    hecate Regular Member

    δεν έχω καταλάβει τι θες να πεις εδώ..
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Με ή χωρίς συναίνεση η ιεραρχία συνεχίζει να υφίσταται στις συγκεκριμένες σχέσεις. Ποια ιδιότητα κάνει συμβατό τον αναρχισμό με τις ιεραρχικές δομές μιας συναινετικά κυριαρχικής συναπτόμενης σχέσης; Η συναίνεση; loool  

    Καμία αναρχική θεωρία δεν εξωράισε τον εξουσιαστή λόγω... συναίνεσης.
     
  10. hecate

    hecate Regular Member

    ναι, ο καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι η συναίνεση, Elysium. αλλιώς, είναι σαν να εξισώνεις μια BDSM σχέση με ενδοοικογενιακή βία. τόσο απλά.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Και πως καθιστά αυτό, τον αναρχισμό συμβατό με τις bdsm σχέσεις; Ό,τι δεν ενέχει ενδοοικογενειακή βία (ή γενικά μη συναινετική βία) είναι συμβατό με τον αναρχισμό; Δεν ήταν πολύ καλό το επιχείρημά σου.
     
  12. hecate

    hecate Regular Member

    έχω απαντήσει ήδη, Elysium για το πως θεωρώ ότι το BDSM δεν είναι ασύμβατο με τον αναρχισμό. Και η λέξη κλειδί, όπως έχω ήδη πει πολλές φορές, είναι η συναίνεση, ναι. Διαφωνείς. Σεβαστό. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί επαναδιατυπώνεις το ίδιο ερώτημα ξανά και ξανά. Δεν πρόκειται να σου αλλάξω την άποψη και ούτε κι εσύ τη δική μου. Επιχειρήματα από την πλευρά σου δεν έχω δει, μόνο αξιώσεις. Δεν θα αλλάξει η απάντησή μου.