Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναρχία, (αναρχο)φεμινισμός, (BDS)M και μάγισσες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος hecate, στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

  1. Τις λιγες απολαυσεις που μας απεμειναν να προσφερουμέ στους αλλους και στον εαυτο μας, εχετε βαλθει , να τις λογαριασετε, να τις ζυγισετε...!
    Απίστευτοι, απίστευτοι!
    Είμαστε παθιαμένα παιδιά που ξαναανακαλυφθηκαν μεσα στον εαυτο τους. Οι εραστες-ανθρωποί δινουν τα παντα και παιρνουν τα παντα ανεπιφυλακτα. Σαν να συναγωνιζονται ποιος θα προσφερει τα περισσοτερα διχως να ζητα τιποτα σε ανταποδωση. Κι αυτο δεν παυει να δινει περισσοτερη δυναμη στον ερωτα, που αντλει νεες απολαυσεις ακομα κι απο τις ατονιες του και τις εξαντλησεις του…
    Αν η συγκυρια των συναντησεων μου προσφερει τον ερωτα σου και σου προσφερει τον δικο μου, μην υποβιβαζεις την αρμονια των επιθυμιων μας σε ανταλλαγη… [Πρεπει να ζητω ανταποδοση] για να αγαπησω; …τοσο λιγο αγαπω τον εαυτο μου; …Οποιος δεν ειναι γεματος απο τις δικες του επιθυμιες δεν μπορει να δωσει τιποτα. Οποιος βαδιζει στο δρομο του δουναι και λαβειν, προχωρα σιγα σιγα προς την ανια, την κουραση και το θανατο…
    …Οποιος ξερει να αφουγκραζεται προσεκτικα την απολαυση, αγνοει πατριδες και συνορα, αφεντες και δουλους, κερδος και ζημια. Η σεξουαλικη πληθωρα ειναι αυταρκης, εχει στο χωρο της και στο χρονο της αρκετη τολμη για να συντριψει ο,τι την εμποδιζει…»


    «…Αν ο ερωτας* ειναι τυφλος, ο λογος ειναι οτι δεν βλεπει τιποτα με τα ματια της εξουσιας. Μην ελπιζετε να κρινει και να κυβερνησει, γιατι αγνοει την ανταλλακτικη σχεση. Αρκειται στον εαυτο του. Οντας το κερας της Αμαλθειας της σεξουαλικοτητας, εκφραζει καλυτερα απ’οτιδηποτε αλλο στον κοσμο του ευνουχισμου τη θεληση για ζωη και την υπεροχη αγριαδα της.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Θα ήταν χρήσιμο να δούμε ορισμένα σημεία που καταχρηστικώς συνδέουν την αναρχία με τον εδώ χώρο.

    1. Περί συναίνεσης:
    Η συναίνεση στον αναρχισμό σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τα μέλη μιας κοινότητας οι οποίες λαμβάνονται ελεύθερα και συναινετικά από όλα τα μέλη.(1) Ισχύει κάτι τέτοιο στο χώρο αυτό; Την απάντηση τη γνωρίζετε.

    2. Περί «σεξουαλικής απελευθέρωσης»:
    Οτιδήποτε παρεκκλίνει από τη νόρμα συνήθως βρίσκει σπίτι στους αριστερο-αναρχικούς χώρους (για την ακρίβεια το σπιτώνουν οι ίδιοι με το ζόρι). Μέσα στα πολλά που σπιτώνουν υπάρχουν και κάποιες πρακτικές που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η ιδεολογία τους αλλά τις σφετερίζονται επειδή συνήθως είναι ακέφαλες και κυρίως... παρεκκλίνουσες.

    Τι ακριβώς επιχειρείται όμως να συνδεθεί μ’ ένα χώρο όπως το bdsm όπου οι αποφάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της Εξουσίας κάποιου παίρνονται από τον ίδιο (τον Αρχηγό), δεν αποτελούν προϊόν συναινετικής διαπραγμάτευσης, η εξουσία ανήκει μόνο σ’ αυτόν, η δομή είναι ιεραρχική, υπάρχουν αυστηροί κανόνες οι οποίοι απαγορεύεται να παραβιάζονται από τους εξουσιαζόμενους, η Πειθαρχία οφείλει να είναι Σιδερένια κι Απόλυτη και οι αποφάσεις του Αρχηγού εφαρμόζονται αναγκαστικά από αυτούς οι οποίοι αναγνωρίζουν την εξουσία αυτή;
    Σας μοιάζουν όλα τα παραπάνω σαν χαρακτηριστικά της αναρχικής ιδεολογίας; Μα αυτά ακριβώς μάχεται ο αναρχισμός. Ακόμη και η ίδια η λέξη Αναρχία το υποδηλώνει. Η ανυπαρξία δηλαδή οποιουδήποτε εξουσιαστή, εξουσιαζόμενου κι εξουσίας.(2)

    I am an Anarchist! Wherefore I will not rule, and also ruled I will not be!(3)
    John Henry Mackay

    Οι συγκεκριμένες σχέσεις βέβαια του χώρου αποτελούν το απαύγασμα της εξουσίας ενός Αρχηγού πάνω σε άλλον/ους ανθρώπους. Αυτήν στην οποία η δύναμή της απορρέει από την αναγνώριση του ίδιου του εξουσιαζόμενου της ανώτερης Αρχής και της εξουσίας αυτής πάνω του. Κι αυτό ακριβώς είναι αυτό το οποίο ονομάζουμε εδώ «συναίνεση». Με άλλη ιδεολογία λοιπόν ταιριάζει εκ πρώτης όψεως περισσότερο ο χώρος αυτός.

    Έχουμε εισέλθει με το παρόν νήμα σ’ έναν παραλογισμό.
    Η προσπάθεια εισαγωγής της ιδεολογίας του αναρχισμού σε αυτές τις μορφές σχέσεων έχει ως αποτέλεσμα να αναιρεί τον εαυτό της (και προφανώς να προκαλεί το γέλιο σε όσους βλέπουν την ξεκάθαρη αντίφαση).
    Προσπαθείτε να καταστήσετε το ειδικό (bdsm) συμβατό με την αναρχική ιδεολογία υποστηρίζοντας πως το ειδικό (του οποίου την φύση αρνείστε πεισματικά να δείτε), «ανήκει» σε μια γενική κατηγορία («σεξουαλικής απελυθέρωσης») με την οποία η αναρχική ιδεολογία είναι συμβατή αφού για την αναρχία στη γενικότατη αυτή κατηγορία «όλα επιτρέπονται».
    Σαφώς και όλα επιτρέπονται. Ακόμη και η αυτοαναίρεση.



    Πηγές:
    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_law#Consensus-based_social_contracts
    2. http://el.wikipedia.org/wiki/Αναρχισμός
    3. http://sunsite3.berkeley.edu/Goldman/Writings/Anarchism/anarchism.html
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2014
  3. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    H φυση/χρονος/ζωη/μπλα μπλα μπλα, ειναι μια εξουσιαστικη δυναμη πανω στην ανθρωποτητα. ο αναρχισμος λειτουργει αντιφατικα πανω σε αυτη.

    Τι ακριβώς επιχειρείται όμως να συνδεθεί μ’ ένα χώρο όπως το φυσικο πλαισιο δομης όπου οι" αποφάσεις" καθ’ όλη τη διάρκεια της εξουσίας παίρνονται από έναν (τη φυσικη ροπη), δεν αποτελούν προϊόν συναινετικής διαπραγμάτευσης, η εξουσία ανήκει μόνο σ’ αυτόν, η δομή είναι ιεραρχική, υπάρχουν αυστηροί κανόνες οι οποίοι απαγορεύεται να παραβιάζονται από τους εξουσιαζόμενους(θα προκληθει θανατος), η Πειθαρχία οφείλει να είναι Σιδερένια κι Απόλυτη και οι αποφάσεις του Αρχηγού εφαρμόζονται αναγκαστικά από αυτούς οι οποίοι αναγνωρίζουν την εξουσία αυτή;
    Σας μοιάζουν όλα τα παραπάνω σαν χαρακτηριστικά της αναρχικής ιδεολογίας; Μα αυτά ακριβώς μάχεται ο αναρχισμός. Ακόμη και η ίδια η λέξη Αναρχία το υποδηλώνει. Η ανυπαρξία δηλαδή οποιουδήποτε εξουσιαστή, εξουσιαζόμενου κι εξουσίας.(2)

    I am an Anarchist! Wherefore I will not rule, and also ruled I will not be!(3)
    John Henry Mackay

    Οι συγκεκριμένες σχέσεις βέβαια του χώρου αποτελούν το απαύγασμα της εξουσίας ενός Αρχηγού πάνω σε άλλον/ους ανθρώπους. Αυτήν στην οποία η δύναμή της απορρέει από την αναγνώριση του ίδιου του εξουσιαζόμενου της ανώτερης Αρχής και της εξουσίας αυτής πάνω του. Κι αυτό ακριβώς είναι αυτό το οποίο ονομάζουμε εδώ «συναίνεση». Με άλλη ιδεολογία λοιπόν ταιριάζει εκ πρώτης όψεως περισσότερο ο χώρος αυτός.( με το ναζισμο δηλαδη που δεν διαπραγματευεται,ειναι σαφως η φυσικη ταξη πραγματων)

    Έχουμε εισέλθει με το παρόν νήμα σ’ έναν παραλογισμό.
    Η προσπάθεια εισαγωγής της ιδεολογίας του αναρχισμού σε αυτές τις μορφές σχέσεων έχει ως αποτέλεσμα να αναιρεί τον εαυτό της (και προφανώς να προκαλεί το γέλιο σε όσους βλέπουν την ξεκάθαρη αντίφαση).
    Προσπαθείτε να καταστήσετε τη φυση/χρονο/ζωη μπλα μπλα μπλα συμβατό με την αναρχική ιδεολογία υποστηρίζοντας πως το ειδικό (του οποίου την φύση αρνείστε πεισματικά να δείτε), «ανήκει» σε μια γενική κατηγορία με την οποία η αναρχική ιδεολογία είναι συμβατή αφού για την αναρχία στη γενικότατη αυτή κατηγορία «όλα επιτρέπονται».
    Σαφώς και όλα επιτρέπονται. Ακόμη και η αυτοαναίρεση.
    Πηγές:
    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_law#Consensus-based_social_contracts
    2. http://el.wikipedia.org/wiki/Αναρχισμός
    3. http://sunsite3.berkeley.edu/Goldman/Writings/Anarchism/anarchism.html
     
  4. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Αυτός είναι ο υπέροχος και σπανιότατος "συναγωνισμός'" που λες. Στο BDSM όμως η πιθανότητα να ισχύει αυτός ο "συναγωνισμός" προσφοράς είναι μικρή, γιατί κύριο χαρακτηριστικό δεν είναι ο συναγωνισμός, αλλά η κυριαρχία και οι άνισες σχέσεις. Θα μετρηθεί και θα εκτιμηθεί ό,τι καλό έκανες, αλλά δεν θα σκοτωθεί να στο ανταποδώσει. Όσο καλός και να είναι ! Εσύ θα του οφείλεις πάντα αν είσαι σε θέση υπό πολλά περισσότερα, φυσικά δεν εννοώ υλικά, αλλά γενικά, τον χρόνο σου, τον κόπο σου, τις υπηρεσίες σου, τα πάντα. Εσύ θα οφείλεις πάντα περισσότερα. Αυτό θα είναι από την αρχή αυτονόητο, και μάλιστα όσο καλύτερη και υποδειγματική είσαι, τόσο θα μεγαλώνει η ψαλίδα της ανισότητας, πάω και στοίχημα. Αυτό θα είναι πάντα μια σκλάβα και αυτό το άνοιγμα της ψαλίδας θα το ονομάσει υπέρβαση ορίων με υπερηφάνεια.


    Αν εννοείς σε κοινότητα, όχι. Σε καμμία κοινότητα, όχι μόνο εδώ. Οι κοινότητες και οι ομάδες όλες έχουν την ιεραρχία τους. Κανόνες, ιεραρχία, ηγέτη. Αν εννοείς σε σχέσεις, σε κάποιες ισχύει. Οι σαδομαζοχιστές τι σχέση έχουν με τη λήψη των αποφάσεων ή τη σιδερένια πειθαρχία που αναφέρεις παρακάτω ; Παιχνίδια παίζουν, όπως ο άλλος παίζει με τα playmobil. Το BDSM δεν είναι μόνο το M/s. Με την άποψή σου ότι δεν ταιριάζει αναρχία και BDSM συμφωνώ, αλλά για άλλους λόγους που ανέφερα πριν. Επειδή το BDSM είναι άκρως συστημικό. Ένας αναρχικός δεν θα είχε πρόβλημα με όποιους από εμάς συναινούμ ή συναινέσαμε κάποτε πειραματικά στην ανισότητα. Αφού τους αρέσει, εκείνου δεν του πέφτει λόγος. Το πρόβλημα θα το είχε επειδή αποδέχονται ένα ένα προιόν του συστήματος. Το πρόβλημα δεν θα το είχε με τις σκλάβες/σκλάβες, αλλά με όσους είναι σκλάβοι αυτού του συστήματος που λέγεται BDSM. Αυτούς που κινούνται δουλικά και πιστά αποκλειστικά μέσα σε αυτό και περιχαρακώνουν τη σεξουαλικότητά τους με στάτους, κανόνες, πρωτόκολλα κλπ.

    Αυτό είναι αλήθεια και συνήθως γίνεται από μόδα (μόδα = συστημική παροδική μαλακία) αλλά υπάρχει και η άλλη όψη. Γεννιούνται και αναπτύσσονται εξαιτίας της μεγάλης καταπίεσης και σε ακραίους συντηρητικούς χώρους. Μοναστήρια, στρατοί, εκκλησίες κλπ. Μεγάλα ποσοστά στρατιωτικών είναι κρυπτοομοφυλόφιλοι, το ίδιο και ιερείς.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Αναφέρομαι στις σχέσεις Κυριαρχίας / υποταγής. Συμφωνώ στα υπόλοιπα μαζί σου.
     
  6. seduced mind

    seduced mind Guest

    Aπό ποιόν ορίζεται το συγκεκριμένο σε μια αναρχική κοινότητα; Όποιος κάνει το σφάλμα να το ορίσει αυτομάτως αυτοαναιρεί αυτό που πιστεύει διότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα από πουθενά να ορίσει τι επιτρέπεται και τι όχι σε ένα ζευγάρι και δεν του δίνεται καθ' οιονδήποτε τρόπο τέτοια μορφή εξουσίας σε μια αναρχική κοινότητα.

    Eαν κάποιος/α επιθυμεί αυτόν τον τρόπο ζωής ή το 24/7 κανείς δεν έχει το δικαίωμα σε μια αναρχική κοινότητα να του/της το στερήσει. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερήσει σε μέλος της αναρχικής κοινωνίας το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Φασιστικό σε μια αναρχική κοινότητα είναι να υποδείξεις σε κάποιον το πως θα ζήσει όταν το συγκεκριμένο άτομο, δεν περιορίζει με τις επιλογές του, τις ελευθερίες των γύρω του. Είναι το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής αυτό....
     
  7. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Δεν είπα ότι ο αναρχικός θα ορίσει με ποιόν και τι θα κάνει μια ξένη. Φυσικά και δεν του πέφτει λόγος και το λέω και παρακάτω. Είπα ότι η ίδια σιγά μην δεχθεί να γίνει σκλάβα 24/7 αν είναι αναρχική. Δοκιμάζουν διάφοροι και διάφορες αλλά δεν τους κερδίζει κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνουν από ένα σημείο και μετά ότι είναι καταπίεση και δηθενιά.

    PS. Εκτιμώ ιδιαίτερα τις μάγισσες. Σίγουρα θα γνωρίζουν ότι μαγεία χωρίς αυτοπειθαρχία, και μάλιστα αυστηρή, δεν νοείται.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor


    Ποιο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης; Έχεις δει πολλούς αναρχικούς να αποδέχονται το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε ό,τι θέλει; Μήπως έχει δει κανείς άλλος;

    Συνήθως απειλούν με «Μελιγαλάδες», με «κρεμάλες» και «τσακίσματα» ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουν και που δεν επηρεάζονται στο παραμικρό από αυτούς κι άλλοτε δολοφονούν και καίνε ζωντανούς ανθρώπους. Στην καλύτερη περίπτωση, οι πιο μετριοπαθείς, απλώς να αρνηθούν τον διάλογο επειδή κάποιος δεν συμφωνεί με τις ιδέες τους.
    Το «δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής» όπως αναφέρεις   Το «αναρχοφασίστες» δεν βγήκε τυχαία από τον πολιτισμένο κόσμο.
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2014
  9. hecate

    hecate Regular Member

    @lucozade όπως είναι ξεκάθαρο ήδη από τις τοποθετήσεις μου πιο πάνω, η απάντησή μου στο πρώτο υποθετικό σου σενάριο είναι πως δεν θα αντιδρούσα. Η απάντηση στο δεύτερο υποθετικό σου σενάριο είναι ότι αν οι ίδι@ αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικ@, τότε δεν βλέπω το πρόβλημα να μην αναγνωρίζονταν ως τέτοι@. Αν οι ίδι@ δεν αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικ@, τότε δεν βλέπω τον λόγο να τους φορτωνόταν αυτή η ταμπέλα.

    @Siren_Peisinoe καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι "μικρή σου μαγισσούλα." Τα επίθετα, τα υποκοριστικά και τις κτητικές αντωνυμίες μπορείς να τα χρησιμοποιείς μόνο σε εκείνα τα άτομα που σου το επιτρέπουν. Εγώ δεν στο επιτρέπω.

    Πολύ σωστά λες ότι το BDSM αντιπροσωπεύει τα Bondage, Discipline/Dominance, Submission/Sadism και Masochism (Δέσιμο και Πειθαρχεία, Κυριαρχία και Υποταγή (D/S), Σαδισμός και Μαζοχισμός(S/M). Το S/M μπορεί να χρησιμοποιείται και από μόνο του ως συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά όχι απαραίτητα. Το BDSM είναι όρος ομπρέλα που περιλαμβάνει όλα τα πιο πάνω. Το δέσιμο, η πειθαρχία, η κυριαρχία και η υποταγή μπορούν να είναι επίσης σεξουαλικές πρακτικές μόνο. Όπως ο σαδομαζοχισμός. Μπορούν όμως να είναι και τρόπος ζωής, ή/και μορφή σχέσης 24/7, κάτι το οποίο έχω ήδη σημειώσει πως αναγνωρίζω και σέβομαι. Αν παρόλα αυτά επιμένεις πως εσένα σε εκνευρίζει αυτή η χρήση του όρου, κανένα πρόβλημα έχω να αλλάξω ορολογία όταν μιλώ μαζί σου, επειδή δεν θέλω με τον λόγο μου να προσβάλω ή να μειώσω τις εμπειρίες οποι@δήποτε. Όχι τυχαία άλλωστε στον τίτλο του νήματος έχω βάλει τα BDS σε παρένθεση. Εντούτοις, σημειώνω ότι ο σαδομαζοχισμός μπορεί και περιλαμβάνει και πρακτικές δεσίματος, πειθαρχίας, καθώς και κυριαρχίας και υποταγής.

    Δεν έχω κάτι άλλο να πω σε αυτό το νήμα προς το παρόν. Ό,τι είχα να πω το είπα. Με κάλυψε και η @gaby σε κάποιες από τις απαντήσεις της. Σας παραχωρώ το γήπεδο για να πείτε για τον μπακούνιν, το πολυτεχνείο του '95 και ό,τι άλλο σας κατεβει ακόμα. Έχω να ανακατέψω κάτι φίλτρα, να ετοιμάσω ματζούνια και να διαβάσω ξόρκια.
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2014
  10. seduced mind

    seduced mind Guest

    @Nemo Στηρίζεις την άποψη σου σε μια υπόθεση η οποία ίσως και να ισχύει ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείουμε και το γεγονός πως ίσως υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που αρέσκονται ακόμα και στη σκλαβοποίηση της ασύμμετρης σχέσης γιατί τους/τις εκφράζει.

    @Elysium Δεν διαφωνώ για αυτό που λες ότι δεν ισχύει-ούτε είμαι υπέρμαχος της αναρχίας- αλλά δεν έχει σχέση με το BDSM αυτό που λες.Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω.... Αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο μου αναφέρομαι σε αναρχική κοινότητα, δηλαδή η ύπαρξη της είναι πραγματική και όχι στη παρούσα φάση που βιώνουμε του καπιταλισμού και της δημοκρατίας. Λοιπόν στη παρούσα φάση μάχονται κατά της ανισότητας απ' όπου και αν προέρχεται και απέναντι σε όποιους τη πρεσβεύουν και καλά.... Για εμένα είναι οι χειρότεροι δήθεν... Ο πραγματικός αναρχικός δεν θα σου πει ότι είναι αναρχικός θα το κρατήσει για τον εαυτό του, μόνο τα παιδάκια βγαίνουν και λέμε είμαι έτσι είμαι αλλιώς.... Και αν τα ρωτήσεις τι διαφορά έχει ο αντιεξουσιαστής με τον αναρχικό θα σου πει είναι το ίδιο.... Καλά κρασιά....
     
    Last edited by a moderator: 8 Σεπτεμβρίου 2014
  11. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Καταρχάς έχεις δίκιο. Δεν είσαι "μου" , γιατί αν ήσουν δε θα χλεύαζες άτομα μεγαλύτερα μου/σου με αποδεδειγμένα περισσότερες γνώσεις από εσένα -ψάξε και διάβασε όλα τα μηνύματα τους και θα το δεις και μόνη σου.
    Κατά δεύτερον όταν χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις όπως μάγισσα να είσαι έτοιμη να δεχτείς ανάλογους χαρακτηρισμούς.

    * Γνωρίζω πολύ καλά αυτό που αναφέρεις και συμφωνώ . Εν μέρει. Και θα σου πω γιατί: Μου λες για το γενικό τη στιγμή που εγώ σου μιλάω για το τι ΕΣΥ υποστηρίζεις από όλο αυτό. Δηλώνεις μαζοχίστρια με τάση για υποταγή μόνο στο σεξ που ισοδυναμεί με το SM. Όλα καλά και υπέροχα. Γιατί λοιπόν να μην λέμε τα πράγματα με το όνομα τους;
    Πες με αν θέλεις κολλημένη, αλλά έχω μια λόξα με την ακρίβεια σε τέτοια θέματα, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Θα το δεις και εσύ σε λίγο καιρό πόσο θα σε εκνευρίζει από άλλους να μην είναι ακριβείς.
    ** Δεν αναφέρεται η ένσταση μου στον τίτλο σου, αλλά στο περιεχόμενο των ποστ σου.
    Αυτά επί του θέματος , και εάν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί θα σε παρακαλούσα να το μεταφέρουμε εκτός του νήματος για να μην βγαίνουμε και off topic όπως πολύ ωραία παρακάλεσες να μην γίνεται.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Φυσικά κι έχει. Πέρα από τη βία την οποία ασκούν εναντίον ανθρώπων που δεν είναι σύμφωνοι με τις παράλογες ιδέες τους νομίζουν πως ταιριάζουν με ένα χώρο ο οποίος είναι φύσει αντίθετος με αυτά που πρεσβεύει ο αναρχισμός. Το δείξαμε εδώ (post #110).
    Υπάρχει πλήρης σύγχυση όταν κάποιος ζητά την απαλλαγή από την εξουσία και παράλληλα την επιζητεί στις προσωπικές του σχέσεις (δηλαδή στην καθημερινότητά του).

    Είπαμε, άθεος Ισλαμιστής (ίσως και χειρότερα).
     
    Last edited: 8 Σεπτεμβρίου 2014