Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει χώρος για Αξιοπρέπεια στο BDSM ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος ManMasterFirst, στις 29 Σεπτεμβρίου 2014.

  1. vanilla30

    vanilla30 κι αλλο!!

    Εν μερη θα συμφωνησω και οχι γιατι απαραιτητα εχει σημασια τι λεει η κοινωνια αλλα γιατι η αξιοπρεπεια ειναι προσωπικη υποθεση και οποιος την εχει οντως του ειναι αδιαφορο τι θα πει η κατα τα αλλα καθως πρεπει κοινωνια...
    Αλλωστε λειτουργει με συναινεση οποτε τι ναπει και ποιος;;;και γιατι να νοιαζομαστε για αυτο;
     
    Last edited: 29 Σεπτεμβρίου 2014
  2. Elysium

    Elysium Contributor

     
    Είναι σημαντικό να μην πλάθουμε δικούς μας ορισμούς και να είμαστε ακριβείς ώστε να συζητάμε σε μια κοινή βάση. Ας δούμε πως ορίζεται ο αξιοπρεπής άνθρωπος:

    αξιοπρεπής -ής -ές [aksioprepís] Ε10 : 1.ANT αναξιοπρεπής. α. που τον χαρακτηρίζει ο σεβασμός στους κανόνες που καθορίζουν τη σωστή συμπεριφορά, τόσο στους τύπους όσο και στην ουσία: ~ άνθρωπος. β. που ταιριάζει σε αξιοπρεπή άνθρωπο: ~ συμπεριφορά / στάση. Aξιοπρεπές ύφος. 2. ~ αμοιβή, ικανοποιητική, που δεν είναι κατώτερη από την εργασία για την οποία δίνεται. αξιοπρεπώς ΕΠIΡΡ.
    [λόγ. < αρχ. ἀξιοπρεπής, ελνστ. ἀξιοπρεπῶς]

    Πηγή: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq="αξιοπρεπής -ής -ές"&dq=
     
  3. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Ποιος μου απαγορευει να δωσω δικο μου ορισμο στην αξιοπρεπεια;
    Γιατι να μπω σε καλουπια;
    Εδωσα το πως τον βλεπω εγω για να καταλαβουν και οι υπολοιποι τι εννοω και κατοπιν ειπα και την προσωπικη μου γνωμη.
    Δε καταλαβα γιατι πρεπει να χουμε την ιδια αποψη ολοι.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Σεβαστό.
     
  5. vanilla30

    vanilla30 κι αλλο!!

    Απολυτα σωστη!
     
  6. Maze_

    Maze_ Maze

    Τι ακρίβως θα αλλάξει?
    Για παράδειγμα θα σου φέρω τον εαυτό μου σαν πεφταστέρι,μία και εμπειρίες στον χώρο δεν έχω.
    Μετά απο 1 χρόνο μέσα έδω που μπαίνω και διαβάζω τα νήματα σας μου αλλάξατε την γνώμη προς το θετικό και μου δείξατε ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία ένα απο αυτό και η αξιοπρέπεια.
    Οπότε αν ασχοληθεί κάποιος λίγο σοβάρα έστω και επιφανειακά με τον χώρο του BDSM πιστέυω ότι θα αλλάξει όπως άλλαξα και έγω 
     
  7. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Ευχαριστώ.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Προσωπικά αποδέχομαι τον επισήμως κοινό ορισμό της αξιοπρέπειας. Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να κατανοήσω το θέμα υπό άλλες ερμηνείες (πέραν των λεξικών).
     
    Last edited: 29 Σεπτεμβρίου 2014
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Αυτό που λές είναι σωστό και σεβαστό αλλά δεν παυει να αφορά ''καποιους'' . Η πλειοψηφία ( γιατι για αυτή μιλάμε οταν δίνουμε εναν ορισμό ) καλώς η κακώς τον χώρο αυτό αξιοπρεπή , δεν τον θεωρει! και καλως η κακως δεν προκειται ποτέ να 'ενημερωθουν ' ή να αποδεχτούν τόσο απλά , εκτός αν ξεκινησει να διδάσκετε bdsm στο σχολείο ας πούμε ώς μαθημα επιλογής

    Απο εκεί και πέρα , προσωπική γνώμη του καθενώς για το τί ειναι αξιοπρέπεια , όπως και το τί την εκφράζει συγκεκριμένα σε αυτό τον χώρο είναι απολυτα σεβαστή και για μένα και σωστή ( καθώς εμείς ορίζουμε τον εαυτό και τη σχεση και το κρεβατι μας , αρκεί να μην προκαλουμε κακο με την ουσιωδη εννοια του κακου ) αλλα δεν παυει να είναι προσωπική.
     
  10. yagos69

    yagos69 Live with a dream, not a substance

    Υποθέτω, αρχικά, πως το νήμα αναφέρεται στην αξιοπρέπεια όσον αφορά την ύπαρξή της μέσα στη BDSM σχέση. Παίρνοντας αυτό ως πυξίδα θα απαντήσω θετικά. Υπάρχει αξιοπρέπεια και φυσικά συνδέεται με τον σεβασμό και τον αυτοσεβασμό. Και οι δύο άνθρωποι μέσα στη σχέση αποτελούν προσωπικότητες με συναισθήματα ανάγκες και υποχρεώσεις και, κατ' εμέ, ακούγεται λίγο προσβλητικό να συμβολίζεται ένας υποτακτικός ως άμυαλη μαριονέτα. Η αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να τρέφει ο κάθε Αφέντης για τον ΕΑΥΤΟ του και μόνο θα έπρεπε να τον απαγορεύει από μία τέτοια σκέψη. Αν δεν υπάρχει ο "σεβασμός στους κανόνες που καθορίζουν τη σωστή συμπεριφορά" (σε αυτή τη φάση στους κανόνες του BDSM) - τουλάχιστον όπως τους καθορίζει και μεταβάλει το κάθε BDSM ζευγάρι ΜΑΖΙ - δηλαδή η "Αξιοπρέπεια", τότε καλύτερο θα ήταν να την αποκτήσουν πρώτα οι ίδιοι για τους ίδιους και μετά να ψάξουν και να βρουν τον βουδουσουμιάρικο έρωτα. Αντιθέτως ένας Αφέντης δεν διαφέρει από τον Προκρούστη και μια σκλάβα από μια (όπως είπα και πριν) μαριονέτα.

    Όσον αφορά τον έξω κόσμο, πέρα από τη σκοτεινή και τρίσβαθη άβυσσο του βουδουσουμιακού χάους, δεν νομίζω ότι αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ το τι κάνουμε μέσα στην άκατό μας και αν τους αρέσει να χώνουν τις μύτες τους στα βαθιά να προσέχουν να μην πνιγούν... 

    Το BDSM είναι προσωπική επιλογή και, πολλές φορές, δεν υπάγεται στον δημόσιο βίο (σχεδόν πάντα).

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και πάλι - πάντα με παράθεση προσωπικών απόψεων και καλή προαίρεση.
     
  11. Για μ ενα αξιοπρεπεια δεν σημαινει μια γραβατα, μια θεση σ ενα γραφειο η πολλα λεφτα γιατι ετσι θα κοιταζα τον εαυτο μου οποτε θα ημουν βλακας, εγωιστης και μικροπρεπης. Για μ ενα αξιοπρεπεια σημαινει να με σεβονται οι αλλοι οπως τους σεβομαι και εγω και να εχω την αισθηση οτι παρολο που δεν ανηκω πουθενα η δεν εχω καποιον τιτλο η καποια θεση η λεφτα να εχω την αισθηση οτι εχω καποια αξια σαν ανθρωπος. Σαν ελευθερος ανθρωπος. Καποιος ειπε οτι στο κρεβατι ειναι αρκετα καυλωτικο να χανεις την αξιοπρεπεια σου. Θα συμφωνησω. Τι γινεται ομως στην προσωπικη ζωη σου; Οταν ανηκεις, εισαι δεσμιος, εισαι σκλαβος-α καποιου Dome η Master και θεωρεις οτι δεν εχεις καθολου αξια. Που ειναι η αξιοπρεπεια; Απλως δεν υπαρχει, δεν εχεις αξιοπρεπεια. Αλλα σαφως δεκαρα δεν δινω τι κανει ο καθενας στην ζωη του.
     
  12. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Bασικα εχεις αξια ακομα και σαν σκλαβος.. Αλλιως κατι παει στραβα.. Γνωμη μου παντα.