Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

     

    Περνάω ίντερβιου (που έλεγαν και στο χωριό της γιαγιάς μου) κοινωνικών φρονημάτων (όπως συμπλήρωναν οι κάτοικοι της Γηραιάς Αλβυόνας).

    Όμορφα, όμορφα, αλλά τη σχετική βεβαίωση τη θέλω ενυπόγραφη, με κούριερ τα έξοδα της οποίας βαρύνουν υμάς, παρακαλώ!

    Καλέ μου φίλε, η τοποθέτησή μου ήταν μία έκφραση παγιωμένης πολιτικής θέσης. Ως τέτοια πρέπει να κρίνεται και να αντικρούεται. Ουδόλως με αφορά η άποψή σας για εμένα. Αντιθέτως περίμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την άποψη ενός ανθρώπου που αναμασά τσιτάτα δεκαετιών επ' αυτής.

    Για να μη θεωρηθεί πάντως ότι υπεκφεύγω, θα σας πω πρώτα αυτό που περιμένετε να διαβάσετε, για να νοιώσετε το θρίαμβο του ξεμπροστιάσματος ενός ακόμη κρυπτοχρυσαυγίτη, πως δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους, αρκεί να γυρίσουν στον τόπο τους, να μη μας παίρνουν τις δουλειές, να μη βιάζουν τις αδελφές μας κλπ.

    Στη συνέχεια βέβαια, μεταξύ μας, για να μη σας εκθέσω κιόλας, θα σας ενημερώσω ότι καλό θα ήταν να με τσακώσετε με κάποια άλλη ερώτηση, καθώς σε αυτήν θα σας απογοητεύσω! Χρόνια τώρα ασχολούμαι επαγγελματικά με τους μετανάστες. Όχι, δεν εννοώ ότι τους βάζω να μαζεύουν φράουλες, αλλά ότι μπαίνω ανάμεσα σ' αυτούς και το σύστημα.

    Αν λοιπόν επιθυμείτε ακόμη να μάθετε την άποψη μου, αυτή είναι πως κανείς δεν παρατά εν μία νυκτί τον τόπο που γεννήθηκε, οικογένεια και φίλους, επειδή έτσι του καύλωσε. Χρήζουν λοιπόν ανθρώπινης αντιμετώπισης από ένα ανθρώπινο σύστημα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η ανέλεγκτη είσοδος χιλιάδων ψυχών ετησίως σε ένα κράτος που δεν μπορεί να προσφέρει τα στοιχειώδη σε όσους ήδη ζουν στα όριά του δεν αποτελεί μείζον πρόβλημα σε διάφορους τομείς. Εάν επιθυμείτε, το συζητάμε και ενδελεχέστερα.
     
  2. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

     
  3. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Κάτι πήγε στραβά με το quote σας και δεν μπορώ να αναπαράγω τα κομμάτια του κειμένου σας, οπότε θα το κάνω με αντιγραφές και επικολλήσεις.


    "Περίεργη η αντίδρασή σου δεδομένου ότι κατόπιν δικής σου παρότρυνσης ρώτησα. Τεσπα, θα το προσπεράσω όμως αυτό γιατί είμαι μεγαλόκαρδος."

    Να μην είστε μεγαλόκαρδος σ' αυτούς που δεν το αξίζουν, όμως αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εκνευρίζεστε! Εδώ δεν εκνευρίστηκα εγώ που όχι μόνο υπονοήσατε ότι ενδέχεται να είμαι φασίστας, αλλά το πήγατε και ένα βήμα παρακάτω θεωρώντας πως είστε σε θέση να το κρίνετε αυτό.
    Φασισμός, αγαπητέ, είναι να είμαστε οπαδοί της θεωρίας "Είσαι μαζί μας ή εναντίον μας".
    Φασισμός είναι να παρεμβαίνουμε σε μία συζήτηση με τσιτάτα του συρμού που μηδενίζουν και ισοπεδώνουν.
    Φασισμός είναι να μην αντέχουμε τον αντίλογο.
    Φασισμός είναι να θεωρούμε εαυτούς κριτές των πάντων.


    "Σε ποιο σημείο ακριβώς είπα το οτιδήποτε για σένα προσωπικά;"

    Από τη στιγμή που δε σχολιάσατε την πολιτική μου τοποθέτηση, αλλά εμένα προσωπικά, προφανώς και σχολιάζετε εμένα...
    Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, υπάρχει θέμα έκφρασης ή σκέψης.


    "Τα προοδευτικά τσιτάτα είναι πολύ πιο σύγχρονα από τα πατριωτικά τσιτάτα. Σε ενημερώνω απλά για την περίπτωση που η παλαιότητα μιας ιδεολογίας παίζει κάποιο ρόλο στο μυαλό σου ως προς την εγκυρότητά της."

    ... τα δε εθνοσοσιαλιστικά τα νεότερα όλων. Λέτε να ήρθε η ώρα να εκμοντερνιστούμε;
    Το θέμα είναι ότι εγώ δε χρησιμοποίησα κανένα τσιτάτο.


    "Καμία απάντηση επί της ουσίας. Σε ρωτάω πως αντιμετωπίζεται. Για να στο ρωτάω σημαίνει ότι θεωρώ δεδομένα όλα αυτά που λες. Στο δια ταύτα λοιπόν. Πως τους εμποδίζεις να έρθουν. Αυτό ρώτησα."

    Προφανώς και δεν μπορείτε να τα θεωρείτε δεδομένα. Δεν μπορείτε καν να θεωρείτε δεδομένο ότι έχω ασχοληθεί ή συναναστραφεί μετανάστες, αφού δε γνωριζόμαστε.
    Όπως και να 'χει, με τιμά που θεωρείτε ότι δύναμαι να έχω θέση στο πώς αντιμετωπίζονται γενικά τα θέματα της μετανάστευσης και της λαθραίας εισόδου μεταναστών στη χώρα, αλλά δεν μπορώ παρά να ρίξω στο τραπέζι μερικές ιδέες, οι οποίες αφορούν σε θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί, καθώς δε θεωρώ εαυτόν παντογνώστη και αποφεύγω να παίρνω θέση σε σοβαρά θέματα των οποίων δε γνωρίζω όλες τις παραμέτρους.

    Για παράδειγμα μπορώ να πω ότι θεωρώ πως, αν και βραχυπρόθεσμα το ελληνικό κράτος βγαίνει κερδισμένο σε έσοδα για κάθε ένα μετανάστη που κρατά και εμποδίζει να συνεχίσει το ταξίδι του για άλλες χώρες της Ε.Ε., μακροπρόθεσμα βγαίνει χαμένο. Άρα, γιατί να μην επιτρέψουμε σε όσους από αυτούς θέλουν (και είναι οι περισσότεροι) να συνεχίσουν το ταξίδι τους;
    Επίσης, είναι εντελώς κοντόφθαλμο και για ξεκάθαρα εισπρακτικούς λόγους αποφασισθέν, το να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου μετά από μία πενταετία. Άκρον άωτον της ηλιθιότητας δε είναι ότι οι αιτήσαντες άσυλο, οι οποίοι νομίμως διαμένουν στη χώρα, ΔΕ θεμελιώνουν ουσιαστικά ποτέ δικαίωμα εργασίας.
    Ανθρωποφαγικό είναι και το να συλλαμβάνονται οι παρανόμως παραμένοντες στην επικράτεια και, αφού κρατούνται σε άθλιες συνθήκες για έναν, έως έξι μήνες, να τους επιδίδεται ένα έγγραφο διοικητικής απέλασης και να αφήνονται ελεύθεροι. Διάολε, ακόμη κι αν θέλουν να φύγουν, δεν μπορούν! Διάολε, γιατί εθελοτυφλείς κρατώντας τους εδώ, αφού τους ονομάζεις παράνομους και άρα τους ωθείς ο ίδιος εκτός νομιμότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται;
    Τέλος, αντιλαμβάνομαι ότι είναι σκληρό για τους ανθρώπους που θα το υποστούν, αλλά προκειμένου να σταματήσει η αθρόα λαθραία είσοδος, υπάρχει μόνος ένας τρόπος και αυτός είναι η επιστροφή των εισερχομένων στις χώρες τους. Σε βάθος χρόνος θα κοστίσει λιγότερο από την εδώ φιλοξενία τους. Προσοχή όμως, δεν αναφέρομαι σε αυτούς που δικαίως ζητούν άσυλο.

    Αυτά για τη λαθραία είσοδο. Όσον αφορά στη μετανάστευση ως φαινόμενο, μόνο ευχολόγια μπορούμε να εκφράσουμε, του τύπου να δαπανούν οι χώρες του δυτικού κόσμου ένα τρίτο λιγότερο για εξοπλιστικά, ώστε να βοηθήσουν τις φτωχότερες, να σταματήσουν να μπλέκονται στα εσωτερικά τους προκαλώντας συρράξεις λες και παίζουν φανταράκια κλπ.

    ( @Apolytos )
     
    Last edited: 22 Οκτωβρίου 2014
  4. Katrin

    Katrin New Member

    @no_Taboo πάρε ένα λάικ  
     
  5. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

     
  6. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @Apolytos

    (Νησάφι με το quote...)

    Ξεκινώ από το τέλος, για να φτάσουμε ακριβώς εκεί που έπρεπε εξ αρχής να καταλήξουμε...

    " Ρεαλιστική λύση πάντως δεν βλέπω να προτείνεις. Όχι πως εγώ έχω  "

    Λοιπόν, το ότι θεωρείτε πως μπορείτε να κρίνετε τις απόψεις των άλλων επί ενός θέματος για το οποίο δεν έχετε άποψη σας κατατάσσει στους αδιάφορους ή στα τρολλς;

    Καθίστε σεις στον καναπέ σας και μην καταπιάνεστε με θέματα που δε σας αφορούν. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από μαγαζιά που πουλάνε απόψεις με το κιλό.


    "Σε ποιες χώρες ακριβώς; Δεν δίνουν έτσι απλά την χώρα καταγωγής τους. Μπορεί να σου φαίνονται όλοι ίδιοι, αλλά δεν είναι όλοι από το Πακιστάν."
    "Δηλαδή θα στείλεις τους μετανάστες στην Αγγλία, Γερμανία και όπου αλλού αυτοί θέλουνε και οι χώρες αυτές απλά θα το δεχτούν. οκ...ρεαλιστικό. Βέβαια κάτι ακούω για μία συνθήκη η οποία απαγορεύει ακριβώς αυτό. "
    "Ω μα μην το λες. "...αρκεί να γυρίσουν στον τόπο τους, να μη μας παίρνουν τις δουλειές, να μη βιάζουν τις αδελφές μας κλπ." "
    "Εσένα πότε σε σχολίασα ακριβώς; Ίσα ίσα που ζήτησα, κατόπιν προτροπής σου, περισσότερες πληροφορίες για να δω τις αντιλήψεις σου. Όποιος έχει την μύγα..."
    "ΟΚ. Μετά από αυτό το παραλήρημα αυτογνωσίας προχωρώ παρακάτω..."


    Ομολογώ, mea culpa!
    Όταν ένας άνθρωπος μαλώσει με ένα ντουβάρι, είναι δυνατόν να φταίει το ντουβάρι;
     
  7. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art


    εγώ φυσικά που δεν φρόντισα να έχει βάσεις το σπίτι μου.

    Που ανοίχτηκα με δάνεια, διακοποδάνεια, μαλακίες, που δεν έστρωσα τον κώλο μου κάτω κτλ

    Εμένα το πρόγραμμα μου από μαθητής ήταν 8 με 3 σχολείο, 3 με 5-6 το πρωί διάβασμα. Ναί φυτό, ναί απ' όλα ναι κάτι σπυριά να στον κώλο από το διάβασμα, το ίδιο στο πανεπιστήμιο με την διαφορά ότι εκεί δούλευα, αλλά τέλειωσα στα 4 όχι στα 100 + ν, στα 21 μου έπιασα δουλειά χαμαλίκι με κουβαλήματα και τα λοιπά για να στηρίξω το μεταπτυχιακό μου, έπειτα γαμήθηκα όλα αυτά τα χρόνια για πτυχίο 8+, μεταπτυχιακά, μαλακίες, στην δουλειά μου πλην των ωρών της δουλειάς αφιερώνω και από τον προσωπικό μου χρόνο τις περισσότερες ώρες κι εγώ έχω ανάγκη να περάσω χρόνο με το παιδί μου, με τους δικούς μου, να πάω για ποτάκι, να βγώ να διασκεδάσω, αλλά κόβω από αυτά, για να μπορώ να παρέχω στο παιδί τα πάντα, το βασικότερο σπίτι και φαγητό και να έχω και κάποιες οικονομίες για την στραβή και αυτό λέγεται νοικοκυροσύνη, αλλά μέσα στην ζωή είναι και η στραβή και μπορούν και όλα να πάνε στράφι, αλλά δεν μπορεί σε όλους αυτούς να πήγαν όλα χάλια. Δεν μπορεί να βγάζει ο αγροτικός συναιτερισμος Ημαθίας προκήρυξη για να πάνε νέοι να δουλέψουν στα χωράφια με σπίτι, φαγητό, ασφάλεια και από τις 1000 αιτήσεις οι δύο να είναι έλληνες. Δεν μπορεί να μην έχεις να φάς και τα καφέ να είναι γεμάτα από άνεργους, τα μπαρ το ίδιο το βράδυ και να τα τρώνε από τις συντάξεις, δεν γίνονται αυτά και όμως γίνονται. Δεν γίνεται μετά να δείχνεις εμένα με παρατεταμένο το δάκτυλο και να λες εσύ είσαι βολεμένος (μιλάω γενικά, όχι προσωπικά σ' εσένα), όχι δεν είμαι βολεμένος αλλά παλεύω κάθε μέρα.

    Δεν γίνεται να μεταναστεύουν για Βόρεια Ευρώπη και να κάνουν δουλείες λάντζα, καθαρισμού και ότι άλλο και στις αντίστοιχες στην Ελλάδα να μην πατάνε.
    Δεν γίνεται να έχεις σπίτι στο χωριό και να μην έχεις μπαξέ, να αγοράζεις ντομάτες, αγγούρια, ζαρζαβατικά. Μήπως τελικά αυτός που κλαίει, φταίει κιόλας, άλλος λίγο, άλλος πολύ και άλλος καθόλου.
    Και γι αυτόν που δεν φταίει καθόλου, εγώ πηγαίνω να τον βοηθήσω και ο όποιος άλλος που πηγαίνει καλά κάνει, αλλά δεν μπορώ να δεκτώ το κλάμα από τον άνεργο τριαντάρη με το τελευταίας τεχνολογίας smartphone και τις διακοπές το καλοκαίρι να κλαίγεται, όχι απλά δεν γίνεται. Οπότε ναι εγώ θα φταίω που άφησα την μοίρα μου στους άλλους.
     
  9. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

    Διότι όποιος χάνει το σπίτι του, ή για να πούμε κάτι περισσότερο συνήθες, δεν έχει να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι επείδη ανοίχτηκε με δάνεια και μάλιστα διακοποδάνεια έτσι για να παγκαλίσουμε λίγο περισσότερο και να φανούμε περισσότερο πειστικοί. Κάτσε κρίνε ολόκληρη κοινωνία από τον μικρόκοσμό σου. "Εγώ δούλεψα σαν σκυλί και αγόρασα κότερο. Άρα όποιος δεν το κάνει είναι ή τεμπέλης ή τα ήθελε ο κώλος του ή αντε αντε για να μη φανώ και εντελώς κυνικός κάποιος βασιλάκης καίλας που του έτυχαν πολλά στην ζωή του". Ξέρεις πόσοι σαν και σένα σκέφτονται έτσι; Από μικρούς τους εντοπίζεις. Το σύστημα των πανελληνίων είναι άδικο τους λες, και αυτοί σου απαντάνε εγώ πέρασα ιατρική, όπως πέρασα εγώ να πέρναγες και εσύ. Αν τους πεις κάποιος μπορεί να καταλήξει στα ναρκωτικά επειδή έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, θα απαντήσει και εγώ έχω ψυχολογικά αλλά ναρκωτικά δεν πήρα. Μα έχουμε κρίση και δεν υπάρχουν δουλειές τους λες. Εγώ πως βρήκα δουλειά; κτλ κτλ. Για να σταματήσεις όμως να απαντάς με ένα εγώ και να προσπαθήσεις να μπεις στην θέση του άλλου, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ενσυναίσθηση.
     
  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art


    Θα πρέπει σε πρώτη φάση ν΄αρχίζεις να διαβάζεις όλο το κείμενο και στην συνέχεια να βγάζεις συμπεράσματα, όχι να έχεις τα συμπεράσματα σου από την αρχή και να κρατάς όποιες εκφράσεις θες. Αν έτσι στα έμαθαν καιρός να τα ξεμάθεις.

    Σου έγραψα και πριν ότι είναι και πολλοί που δεν έφταιγαν και εγώ για αυτούς προσπαθώ, αλλά όχι μέσα από ένα πληκτρολόγιο και κρίνοντας ανθρώπους και καταστάσεις από το διαδίκτυο.
    Σε ένα σύστημα σε μία κοινωνία που ζεις πρώτα απ' όλα θα κοιτάξεις την δική σου επιβίωση και μετά τα υπόλοιπα. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ποία είναι τα ανθρώπινα ενστικτα, κι αν σου φαίνεται κυνικό αυτό τι να κάνουμε έτσι είναι. Όταν λοιπόν μου λες ποιος φταίει που του πήραν το σπίτι, σου απαντάω σε εμένα γιατί δεν το πήραν; Σου λέω ξεκάθαρα, ότι ευκαιρείες και δουλείες υπάρχουν και τώρα, αλλά δεν πηγαίνουν να δουλέψουν, έχεις κάτι να πεις γι αυτά ή μήπως δεν συμβαίνουν; Είναι μόνο στον δικό μου μικρόκοσμο έτσι; Το σύστημα των πανελληνίων είναι άδικο, ναι καί τι κάνεις εσύ γι αυτό; Τίποτα!! Για πήγαινε στην Γερμανία και στην Αγγλία που είναι και προηγμένες να δεις τα συστήματα τους; Έτσι για να έχεις να συγκρίνεις και να μην λες. Φαντάζομαι ότι δεν γνωρίζεις, αλλά απλά λες.. όπως έκανες και πριν για το μεταναστευτικό.

    Όταν λοιπόν ο άλλος από την καφετέρια μου λέει δεν έχει δουλειές, όταν δεν πάει να δουλέψει σε οτιδήποτε γιατί δεν είναι αυτά για αυτόν, τότε αυτός φταίει δεν του φταίει κανείς άλλος.
    Δεν είναι όμως όλοι έτσι για αυτούς που δεν είναι και ξέρεις κάποιους από αυτούς κάνε οτιδήποτε καλύτερο μπορείς, για τους υπόλοιπους τους πριν, ας πρόσεχαν.
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    και @Apolytos θα σου θέσω ένα παράδειγμα και αν μπορείς να μου απαντήσεις.

    Έχουμε δύο ανθρώπους που τέλειωσαν και οι δύο την ιατρική με 10 προερχόμενη από ιδίας τάξης εισοδήματος οικογένειας.

    Αλλά την ρημάδα αυτή την περίοδο, χάνουν τις δουλείες οι γονείς του και οι λογαριασμοί και τα έξοδα τρέχουν.

    Το δε αγροτικό για αυτούς θα έρθει σε 3 χρόνια.

    Ο Α λοιπόν, πιάνει μία δουλειά σ΄ένα τυροπιτάδικο και βοηθάει και το σπίτι του όσο μπορεί.
    Ο Β θεωρεί ότι ως γιατρός δεν είναι δυνατόν να κάνει τίποτα άλλο, παρά ιατρική περνάει καιρός τους πνίγουν τα χρέη, απελπίζεται, αυτοκτονεί.

    Πες μου εσύ, αν θεωρήσουμε ότι δεν έχουν και οι δύο κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, ποιός φταίει;
     
  12. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

    Και ο Α και ο Β θα σου παραπονεθούν και θα κλαίγονται ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Και δίκιο θα έχουν. ¨Οσο για το για ποιον λόγο κάποιος αυτοκτονεί και κάποιος άλλος όχι, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωπο ίδιοι ούτε έχουμε τις ίδιες αντοχές. Εσύ μπορεί να καπνίζεις κάθε μέρα και να μην πάθεις τπτ ενώ εγώ να πάθω καρκίνο. Οταν πεθάνει η μάνα του Α μπορεί να το ξεπεράσει σε έναν μήνα ενώ ο Β, μπορεί να μην ξεπεράσει ποτέ τον χαμό της δικιάς του μάνας. Για να μπεις όμως στην θέση του Β, με τις αδυναμίες του και τα χειρότερα αντανακλαστικά σε σχέση με τα δικά σου όσον αφορά την αντιμετώπιση προσωπικών κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων θα πρέπει να έχεις την δυνατότητα να μπεις στην θέση του και να του αναγνωρίσεις αυτά τα ελαφρυντικά. Επανερχόμαστε λοιπόν στον θέμα της ενσυναίσθησης.
     
Thread Status:
Not open for further replies.