Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Προσπάθησε απλά ν΄απαντήσεις στην ερώτηση όχι σε κάτι άλλο. Δεν χρειάζεσαι ενσυναίσθηση για να το κάνεις. Αντίληψη χρειάζεται, πιστεύω να μην σε δυσκολεύει πολύ η ερώτηση μου. Αν όμως ναι, μπορώ να στην κάνω και πιο απλή, ''Αν εγώ σου πάρω το σπίτι και το μέλλον σου και αυτοκτονήσεις ποιός θα φταίει, εσύ ή εγώ;'' Αν λοιπόν το εγώ είμαι αυτός που του χρωστάς λεφτά και σου κάνω κατάσχεση για να ζήσει η οικογένεια μου, γιατί εσύ μου χρωστάς κι εγώ ήμουν εντάξει στις υποχρεώσεις μου απέναντι σου, ποιός θα φταίει; εσύ ή εγώ;

    Ενσυναίσθηση λοιπόν, για όλους τους άλλους αλλά όχι για τον εαυτό μας, ωραία, έμαθες μία λέξη, μάθε να την χρησιμοποιείς κιόλας, όχι μόνο προς τα εκεί που θέλεις, δεν είναι τότε ενσυναίσθηση.



    και μιάς και σε βρήκα εδώ,

    Επικίνδυνα μιλάς, να το προσέξεις αυτό!!


    Από διακρίσεις στους ανθρώπους άλλο τίποτα!! Συνέχισε έτσι!!!
     
  2. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

    Καλό είναι όταν κάνεις ερωτήσεις να φροντίσεις να έχουν μία αναλογία με το θέμα της συζήτησης και να είναι όσο γίνεται πιο ρεαλιστικές. Δεν παίρνεις εσύ σπίτια, οι τράπεζες παίρνουν. Εάν σε ρίχνουν στον δρόμο για να παίρνουν τα golden boys τα bonus τους και να διατηρήσουν τις πισίνες τους τότε αυτό κατεμέ είναι τουλάχιστον ανήθικο όπως και αυτός που δικαιολογεί και ηθικοποιεί αυτή την κατάσταση. Εάν παρολαυτά θες να σε συγκρίνω με μία τράπεζα τότε θα σου πω το εξής απλό. Έδωσες ότι είχες και δεν είχες για αυτό το δάνειο? Εάν δεν αποπληρωθεί μένεις στον δρόμο? ή τρέχουν παράλληλα και άλλα δάνεια που έχεις δώσει δεξιά και αριστέρα και ζεις από τους τόκους? Είναι προφανής ο διαχωρισμός και η απάντηση που δίνω. Περίεργο πάντως που διαλέγεις να ταυτιστείς με το επάγγελμα του τοκογλύφου για να δικαιολογήσεις την τράπεζα. Από την έλλειψη ενσυναίσθησης θα είναι μάλλον. Και κάνε μου μια χάρη. Μη μιλάς εσύ για διακρίσεις που βγάζεις το 95% των άνεργων τεμπέληδες και κακομαθημένους.
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Τελικά μήπως είσαι δημοσιογράφος ή παπαγαλάκι;

    Από οικονομικά δεν έχεις ιδέα, απο στατιστική άστα κλάψε το, εξάγει η παντογνωσία σου και ποσοστά και τελικά δεν απαντάς στην ίδια την ερώτηση που έθεσες, αν έστω παρατηρούσες τα εισαγωγικά, θα καταλάβαινες ότι ήταν αντιγραφή επικόλληση της δικής σου ερώτησης. Αλλά και στην ανάγνωση μεταξεταστέος, όντως το εκπαιδευτικό σύστημα για τ' ανάθεμα είναι, είσαι φωτεινό παράδειγμα παντογνώστη.

    Έχεις έστω και μία απόδειξη για αυτά που υπονοείς ότι γίνονται; Θες να το πάμε συγκεκριμένα; Μιλάμε για πρώτη ή για δεύτερη κατοικία; Πριν υπογράψεις την σύμβαση του δανείου, διάβασες όλα όσα προβλέπει; Έκανε κάτι η τράπεζα παρανόμως; Εάν ναι, έχουμε το ΣΤΕ και όχι μόνον. Στα υπόλοιπα ερωτήματα σου δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί εγώ πριν υπογράψω οποιαδήποτε σύμβαση, διαβάζω και τους μικρούς όρους ακόμα και για μία τηλεφωνική σύνδεση.

    Δεν ταυτίστηκα εγώ με το επάγγελμα του τοκογλύφου, εσύ έχεις την τάση να μας ταυτίζεις με οτιδήποτε, ο προηγούμενος κατ' εσέ ήταν φασίστας, εγώ τοκογλύφος, εσύ τελικά τι είσαι θα μας πείς;
     
  4. Apolytos

    Apolytos I am back bitches

    Μισό. Που είπα ότι είναι φασίστας; Ίσα ίσα που συμφώνησα στο τέλος μαζί του. Το μόνο που είπα είναι ότι συνήθως, όποιος κοιμάται πατριώτης, ξυπνάει φασίστας. Συνήθως. Κατα τα άλλα το 95% των κειμένων σου αφορούν τους τεμπέληδες βολεψάκηδες ανέργους και στο τέλος αναφέρεις κάτι για αυτούς που όντως έχουν πρόβλημα. Από το που επικεντρώνεται κανείς φαίνονται και οι αντιλήψεις του. Τώρα σε αυτά περί παρανομίας, θα απαντήσω με το πολύ απλό, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Εξαρτάται από ότι ορίζει ο καθένας ως ηθική και μέτρο.

    Πάντως όταν δέχεσαι να ζείς σε μία χώρα αποδέχεσαι και τους νόμους της και αν κάποιοι από αυτούς δεν σου αρέσουν, έχεις, τουλάχιστον στην χώρα μας το δικαίωμα να ζητήσεις την αλλαγή τους ή να προσφύγεις στην δικαιοσύνη γι αυτούς. Η νομική οδός σου δίνει επιλογές. Αν όμως αυτά δεν σου αρέσουν, μπορείς και να φύγεις, δεν σε κρατάει κανείς με το ζόρι εδώ...

    Όμως όλα τ' άλλα οι τραμπουκισμοί, τα σπασίματα, οι αλληλοσκοτωμοί, τα πολιτικά, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, η μη συμμόρφωση στους νόμους και οι λοιπές μαλακίες είναι καιρός να τελειώνουν, σας σιχαθήκαμε και τους μεν και τους δε...
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν είναι τα ψιλά γράμματα το θέμα.
    Είναι που αλλιώς τα είχαν υπολογίσει οι φουκαράδες που πήραν δάνεια, αλλιώς ήταν δομημένη η ζωή τους,και μετά τους κόψαν το μισθό, τους απολύσανε, και οι δόσεις τρέχανε...


    Ξέρεις πολλούς που αμφισβήτησαν νομικά κάποιον νόμο και δικαιώθηκαν ;( εκτός απο τους ίδιους τους δικαστικούς που φροντίζουν κάθε φορά να δικαιώνουν τον εαυτό τους κάθε φορά που τους θίγουν τον μισθό)
    Ξέρεις πόσο κοστίζει για έναν απλό πολίτη να να τα βάλει με το Δημόσιο;
    Οσο για την συμμόρφωση στους νόμους, ας φροντίσει να συμμορφώνεται πρώτα η ίδια η πολιτεία στους νόμους που η ίδια θεσπίζει και μετά να ζητά συμμόρφωση απο τους υπηκόους της ( δεν χρησιμοποιώ τον όρο "πολίτης" γιατί έχει χάσει την έννοια της η λέξη πλέον στην αποικία που ζούμε).
     
  7. corvinus465

    corvinus465 New Member

    Αν το σπίτι το χάνεις γιατί το είχες βάλει υποθήκη, τότε δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο φταίει αυτός που θα το πάρει για να πάρει πίσω τα λεφτά του. Επιπλέον, ο φασισμός όπως και ο Ναζισμός, και ο Κομμουνισμός δεν γεννήθηκαν στην κρίση του 29. Ο Ναζισμός βασίστηκε σε ιδέες του 19ου αιώνα. Το ίδιο και ο φασισμός και ο κομμουνισμός. Το μόνο που έκανε η κρίση, παρέα με την αποτυχία των δημοκρατικών κυβερνήσεων να επικοινωνήσουν με τις μάζες, ήταν να αυξήσει τις δυνάμεις που ανέδειξαν αυτά τα μορφώματα.
     
  8. μηπως λεω εγω τωρα να τους παρουμε με τις πετρες..?? δικαστικη και νομοθετικη εξουσια που ειναι και η αρχουσα ταξη μας χορευουν οπως θελουν....και οπως λεει και η παροιμια το ψαρι βρομαει απο το κεφαλι...
     
  9. Master D

    Master D Regular Member

  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @underherfeet Ας μιλήσουμε λίγο με πραγματικά νούμερα, μπορείς να τα ελέγξεις από ελστατ ή από την τράπεζα της Ελλάδος. Το 2009 εκταμιεύθηκαν περίπου 70.000 στεγαστικά δάνεια, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 12,4 δις ευρώ, ένας απλός μέσος όρος, όχι σταθμικός σημαίνει περίπου 177.000 ευρώ ανά άτομο. Αν υποθέσουμε ότι είμαστε στην κατηγορία επιτοκίου αποπληρωμής δανείου σε περισσότερα από 5 έτη το επιτόκιο διαμορφώνονταν σε 4,83% και η αποπληρωμή του ήταν σε 20ετία που είναι και τα περισσότερα δάνεια, τότε με σταθερό το επιτόκιο και για τα 20 χρόνια (που είναι λίγο αμφίβολο αν μπορούσες και τότε να το πάρεις) διαμορφώνονταν σε 931,87 και αξία τόκων 158.473,20, που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό αποπληρωμής έφθανε στα 335.473,20.

    Αυτά όλα ακριβώς την προηγούμενη χρονιά πριν αρχίσει επίσημα και η κρίση. Με κατά κεφαλήν εισόδημα το 2009 20.481 ευρώ ετησίως με καθοδικές τάσεις. Που σημαίνει 1706,75 μηνιαίως, επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι το κατα κεφαλήν ΑΕΠ είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, αλλά ας το αφήσουμε αυτό έξω. Αυτός ο ''φουκαράς'' λοιπόν που περιγράφεις συνυπόγραφε στην καταδίκη του, επέλεγε να ζήσει με 774,88 ευρώ για την επόμενη 20ετία εις γνώσην του, με ελπίδα ότι θα καλυτερέψουν τα οικονομικά του και με καμία πρόβλεψη για το αντίθετο.

    Όσο για το κόστος, δεν νομίζω ότι πρέπει να πάει ένας πολίτης εναντίον του δημοσίου, αφού όλοι αυτοί οι χιλιάδες που διαδηλώνουν κατά του δημοσίου, διαφωνούν με τους νόμους τους τότε να βάλουν όλοι από 1 με 2 ευρώ και τα χρήματα μαζεύτηκαν, επίσης δεν νομίζω ότι δεν θα βρούν έστω κι έναν μόνο δικηγόρο-νομικό που θα εργαστεί δωρεάν για έναν τέτοιο σκοπό, όμως δεν το έχω δεί ποτέ κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

    Να σου πω και μία άλλη σκέψη, γιατί δεν γίνεται μία ήσυχη διαμαρτυρία, πχ να μαζευτούμε χιλιάδες στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή των Ελλήνων και να κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία, να μην κουνιέται κανείς, ούτε κουκούλες, ούτε βία, ούτε τίποτα και να κάτσουμε για όσες μέρες μπορούμε, γιατί πιστεύεις ότι ποτέ δεν επιλέγονται διαφορετικοί οδοί; ποτέ όμως!
     
  11. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @lucozade , έχετε δίκαιο. Τα νούμερα είναι νούμερα και ψέμματα δε λένε.

    Δε λένε;

    Χμμμμ... Ας σκεφτούμε, γιατί τα δάνεια και οι κάρτες ονομάστηκαν ήδη από τις αρχές του 2000 "προϊόντα" και οι υπάλληλοι των τραπεζών πιέζονταν να τα "πουλήσουν". Ας σκεφτούμε γιατί οι υπάλληλοι των τραπεζών αξιολογούνταν και πριμοδοτούνταν με βάση τον αριθμό των "προϊόντων" που πουλούσαν. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω λάβει ποτέ δάνειο και έχω μόνο δύο κάρτες, μία αναληπτική και μία prepaid για αγορές στο διαδίκτυο. Το έκανα, επειδή συνειδητοποιούσα, ακόμη και στους καλούς καιρούς, τι συμβαίνει. Όμως, η ερώτησή μου είναι η εξής:
    Ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο καταναλωτής των "προϊόντων";
     
    Last edited: 29 Οκτωβρίου 2014
  12. corvinus465

    corvinus465 New Member

    @lucozade Θα έπρεπε να διευκρινήσεις πως το ποσό είναι ονομαστικό, δηλαδή δεν έχει αποτιμηθεί στο παρόν(για το δάνειο). Επιπλέον, το ονομαστικό κατα κεφαλήν ΑΕΠ είναι μεγαλύτερο του πραγματικού ανάλογα το έτος βάσης, και τον αποπληθωριστικό παράγοντα. Μάλλον θες να πεις πως βάση της κατανομής, η μεσαία και χαμηλή τάξη δεν βγάζει τόσα. Ένας μη σχετικός που δεν γνωρίζει την σχέση μεταξύ εισοδήματος και πληθωρισμού θα κρίνει τα ποσά αυτά με βάση τις τιμές του σήμερα, και όχι του μέλλοντος.

    Γιατί τα λέω αυτά? @no_Taboo Και ναι και όχι. Η γαζέλα στην Αφρική δεν μπορεί να κατηγορήσει το λιοντάρι που την έπιασε. Ούτε το ποντίκι την γάτα. Το άτομο στην αστική δημοκρατία είναι κύριος του εαυτού του. Είναι και αυτός που αποκομίζει τα οφέλη, αλλά και αυτός που θα πληρώσει την ζημιά. Ο μόνος που ευθύνεται για την πτώση του, είναι αυτός και μόνο. Παρόλα αυτά, δεν θυμάμαι ποιες οι ανακοινώσεις των πολιτικών, της ΤτΕ, κλπ εκείνη την περίοδο, και δεν γνωρίζω κατά πόσο μέσω του συντάγματος και των νόμων, μπορούν να αποδοθούν ευθύνες για εσκεμμένη παραπληροφόρηση, κλπ. Επίσης, όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι τράπεζες, αν δεν είχαν συμμετοχή(μίζα), ενδεχομένως ακόμα και αυτές μπορούν να προχωρήσουν σε δίωξη μέσω του νομικού συστήματος, γιατί και αυτές ζημιώθηκαν. Αλλά δεν θα το κάνουν, διότι η γνώση και τα στοιχεία που κατέχουν είναι ισχυρό χαρτί για "χάρες". Συν του ότι μπορεί να ασκηθεί και δίωξη στα στελέχη τους. Δηλαδή σε αυτούς που διαχειρίζονται την τράπεζα εξ' ονόματος των μετόχων.

    Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
     
Thread Status:
Not open for further replies.