Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποία η θέση του άνδρα στην νέα χιλιετία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος corvinus465, στις 14 Νοεμβρίου 2014.

  1. corvinus465

    corvinus465 New Member

    Στην Ιαπωνία αποκαλούνται ως Grass-eaters(χορτοφάγοι), στην δύση ως MGOTW(Άνδρες που ακολουθούν τον δρόμο τους). Το κύριο χαρακτηριστικό τους; Αποφεύγουν την επαφή με το άλλο φύλο(μερικοί αρκούνται σε περιστασιακές επαφές-one night stand, και οι περισσότεροι δεν έρχονται σε επαφή καθόλου), και αυτό εξαιτίας μάλλον της σύγχυσης και του αδιεξόδου που οδηγεί η επίδραση των δυο κυρίαρχων αντίρροπων κοινωνικών δυνάμεων.

    Η μια είναι αυτή των παραδοσιακών αξιών και ρόλων, και η άλλη αυτή της γυναικείας χειραφέτησης και του φεμινιστικού κινήματος.

    Ως επιπλέον στοιχεία θα αναφέρω τα εξής. Και τα δύο φαινόμενα(grass eaters και MGTOW) βρίσκονται σε έξαρση, και αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα τουλάχιστον στην Ιαπωνία καθώς δεν είναι υποδοχέας μεταναστών. Στην Αμερική το θέμα παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις μετά το ξέσπασμα του gamergate και την απειλή για επίθεση τύπου Montreal Massacre για μια ομιλία μιας youtuber που προωθεί την εισαγωγή του political correct στα video games. Το MGTOW μπορώ να πω πως μπορεί να παρατηρηθεί και στην χώρα μας ιδιαίτερα στην γενιά μου, αλλά και στις μικρότερες, παρά την "οπισθοδρομικότητα μας"


    Με αφορμή λοιπόν ένα νήμα(Το τέλειο αρσενικό αν δεν απατώμαι) και μια συζήτηση πάλι σε ένα νήμα του forum που αναφέρθηκε η "ζελεδοποίηση" των ανδρών, θέτω την εξής ερώτηση. Ποια η θέση του άνδρα στην νέα χιλιετία, πως ορίζεται η αρρενωπότητα, ποια η πλέον κοινωνικά αποδεκτή και επιτρεπόμενη έκφρασή της;

    Σημειώσεις:
    -Διαχειριστές, αν είναι να κλειδώσετε το νήμα όπως από ότι παρατηρώ έχετε κάνει σε πολλά άλλα σε αυτό το κομμάτι του φόρουμ, καλύτερα να διαγράψετε το νήμα. Το νήμα αυτό είναι κτήμα μου, και δεν δέχομαι την απώλεια της κυριαρχίας μου πάνω του(εκτός αν μετά το κλείδωμα διατηρώ την επιλογή διαγραφής του). Με απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό των προθέσεών σας.
     
  2. libra

    libra Regular Member

    επαναπροσδιορισμός του ρόλου σας? γιατί άραγε? ανασφάλεια μου κάνει.
    η σημείωση όλα τα λεφτά!
     
  3. corvinus465

    corvinus465 New Member

    "επαναπροσδιορισμός του ρόλου σας? γιατί άραγε?"

    Μμμμ, δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    νομιζω οτι ο ρολος του ανδρα ηταν παντα να θυσιαζεται για τη γυναικα. με οποιον τροπο...

    επισης στην εποχη μας ο ανδρας αντλει τον ανδρισμο του σε πολυ μεγαλο βαθμο απο τη γυναικα, η οποια του τον δινει και του τον παιρνει πισω οτι ωρα γουσταρει. αυτο βεβαια βαραινει τη γυναικα τελικα η οποια η καταφερνει να χειριστει την κατασταση και να εχει τον ανδρα που θελει, η καταληγει παρεουλα με δυο τρεις αλλες στην καφετερια να αναρωτιεται που πηγανε οι ανδρες.

    η κατασταση προφανως δεν εχει ισορροπισει ακομα.... μονο το κεφαλαιο καταφερε να αρπαξει την ευκαιρια απ τα μαλια και να προσαρμοστει σε χρονο μηδεν...
     
  5. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

    Τimes are changing, που λέει και ο bob dylan.

    Για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα "ποιός ο ρόλος του άντρα στη νέα χιλιετία", θα πρέπει να αποκρυσταλλώσει τις έννοιες
    "ρόλος", "άντρας" και, μοιραία, να καθορίσει το βαθμό στον οποιο η απάντηση εξαρτάται από τον χρονικό προσδιορισμό "νέα χιλιετία".
    Θα περιμένω προσωπικά περισσότερες απαντήσεις.
     
  6. corvinus465

    corvinus465 New Member

    Άρα @lizard_ μας λέτε πως ο "τίτλος" του άνδρα αποκτάτε από την συναναστροφή με το γυναικείο φύλο, και μάλιστα απονέμεται(αναγνωρίζετε) από το γυναικείο φύλο, και τον τίτλο αυτόν θα τον φέρουν οι άνδρες προστάτες.

    Ενδιαφέρον.

    @Koproskylo ναι, η αλήθεια είναι πως για να απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να έχει καθορίσει τι είναι ο "ρόλος", και τι ο "άνδρας".

    Με την νέα χιλιετία εννοώ την περίοδο μετά το 2000. Αν και μπορεί το πρόβλημα να άρχισε πιο νωρίς, νομίζω πως ήρθε στην επιφάνεια την τελευταία δεκαετία. Δεν λέω πως δεν έχει εμφανιστεί πριν το πρόβλημα, αλλά απασχολεί τις γενεές 90-00-10(Στο εξωτερικό τουλάχιστον).
     
  7. Οσο καταργούνται ή επανατοποθετούνται οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα φύλα, τόσο θα προκύπτει η ανάγκη για γυναίκες και άντρες να επαναπροσδιορίζουν τους ρόλους τους. Στα πλαίσια αυτά περαματίζονται με αναζητήσεις που φαίνονται απολύτες ή ακραίες, αλλά δε διαμορφώνουν κοινωνική τάση.

    Προσωπικά δεν ανησυχώ. Οσο οι άνθρωποι θα αναζητούν σωστές και υγιείς σχέσεις, τόσο οι ρόλοι θα διαμορφώνονται ώστε να τις εξυπηρετούν.
     
  8. corvinus465

    corvinus465 New Member

    Grass-eaters και MGTOW. Αυτά δεν είναι κοινωνικές τάσεις που κερδίζουν έδαφος?

    "Οσο οι άνθρωποι θα αναζητούν σωστές και υγιείς σχέσεις"

    Εμ, μα αυτό είναι που δεν συμβαίνει. Οι άντρες αρχίζουν να απέχουν από την "αγορά" στην Ιαπωνία, στην δύση απέχουν κυρίως από τις σταθερές σχέσεις. Για τις γυναίκες, δεν μπορώ να πω πως υπάρχει μια παρόμοια τάση, διότι μάλλον οι αντίστοιχες ιδέες βρίσκουν ανταπόκριση σε σχετικά μικρό και σταθερό ποσοστό (με μεγάλη επιφύλαξη).
     
  9. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Αναφέρεσαι μόνο σε υποτακτικούς/σκλάβους και σε καθαρά bdsmικά πλαίσια; Γιατί αν δεν το εννοείς έτσι, αυτό που εισπράττω εγώ είναι ότι αντιλαμβάνεσαι τους άντρες σαν άβουλα όντα, χωρίς προσωπικότητα, που περιμένουν να τους προσδιορίσει μια γυναίκα με τον α ή β τρόπο. Ο ανδρισμός είναι κάτι που δεν μπορεί να σου το αφαιρέσει κανείς και καμία, εκτός και αν γίνει στα πλαίσια ενός παιχνιδιού. Φαντάζομαι όμως πως δεν το εννοείς έτσι, μια και δεν είναι όλες οι γυναίκες κυριαρχικές και εσύ φαίνεται να μιλάς γενικά. Διόρθωσέ με αν έχω καταλάβει λάθος.
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    "Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες
    η δουλειά κάνει τους άντρες",
    έγραφε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος το 1968.
    Ηδη απο τότε όμως ο ρόλος του άντρα στην κοινωνία είχε αρχίσει να διαβρώνεται σιγά σιγά. Ποιός ήταν αυτός; Η κολόνα του σπιτιού, με δυό λόγια.Αυτός τα έφερνε σπίτι , αυτός είχε την εξουσία.Η άνθιση των φεμινιστικών κινημάτων αλλά κυρίως η μαζική είσοδος των γυναικών στην παραγωγή, άλλαξαν την εικόνα.Η γυναίκα-εργαζόμενη τα φέρνει και αυτή στο σπίτι πλέον ,η εξουσία του Αντρα- Αφέντη κλονίζεται εκ θεμελίων. Ηρθε κατόπιν και η οικονομική κρίση και τον απόκανε .Σήμερα χωρίς δουλειά, η με 400-800 ευρώ το μήνα πως να βγει να το παίξει Αφέντης τσουτσουλομύτης;
    Οι παραδοσιακοί ρόλοι και αξίες , που αναφέρει ο νηματοθέτης , βασίζονται -ανέκαθεν βασίζονταν- στην οικονομική και σωματική ισχύ των ανδρών έναντι των γυναικών.
    Οταν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αναιρούν την πρώτη και οι κοινωνικοπολιτικές την δεύτερη ,(στο βαθμό που θεωρείται απαράδεκτη και καταδικαστέα κοινωνικά αλλά και έκνομη),είναι φυσικό να επαναπροσδιορισθούν οι ρόλοι.
    Αν λοιπόν θέλουμε σήμερα να επαναπροσδιορίσουμε την αρρενωπότητα ,θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όρους και περιγραφές της βιολογίας και να μείνουμε εκεί.
    Ο δε ρόλος του άντρα στις σημερινές συνθήκες θα πρέπει να αναζητηθεί στο πεδίο της συμμαχίας- αλληλοστήριξης με την γυναίκα παρά στο πεδίο της κατίσχυσης .
     
  11. libra

    libra Regular Member

    ... στην κουζίνα και γρήγορα παρακαλώ κ όταν τελειώσει να ρίξει και κανένα σφουγγάρισμα μη φάει καμμιά ανάστροφη!
     
  12. corvinus465

    corvinus465 New Member

    "Αν λοιπόν θέλουμε σήμερα να επαναπροσδιορίσουμε την αρρενωπότητα ,θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όρους και περιγραφές της βιολογίας και να μείνουμε εκεί.
    Ο δε ρόλος του άντρα στις σημερινές συνθήκες θα πρέπει να αναζητηθεί στο πεδίο της συμμαχίας- αλληλοστήριξης με την γυναίκα παρά στο πεδίο της κατίσχυσης ."

    @underherfeet Κατά πόσο πιστεύετε η φύση των φύλων επηρεάζει την κοινωνία? Στο συμπέρασμά σας μου δημιουργείτε η αίσθηση πως θεωρείτε ανεξάρτητες μεταβλητές το επίπεδο τεστοστερόνης και την συμπεριφορά.