Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποία η θέση του άνδρα στην νέα χιλιετία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος corvinus465, στις 14 Νοεμβρίου 2014.

  1. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Λοιπόν, λέω να κάνω μία προσπάθεια, όχι για 'μενα, για το φουκαριάρη τον @underherfeet που τονβγάζουν γκρινιάρη οι καλοθελητές.  

    Φίλε @corvinus465 , χωρίς καμία -ΚΑΜΙΑ!!!- μομφή προς το πρόσωπό σας, έχω παρατηρήσει πως συστηματικά προσπαθείτε να ερμηνεύσετε κοινωνικά και πολιτικά θέματα με δεδομένα και αρχές της οικονομικής επιστήμης*. Σε έναν κόσμο που κινείται κάτω από το χρήμα, καλώς το κάνετε, όμως υπάρχουν και κάποιες έννοιες που είναι πλατύτερες αυτής. Έννοιες που δεν μπορούν -και καλώς δεν μπορούν- να χωρέσουν στα όρια της οικονομικής επιστήμης. Για παράδειγμα, πείτε μου από ποιον οικονομολόγο μπορεί να εξηγηθεί ότι νέοι άνθρωποι φεύγουν από την Ευρώπη, φοράνε σαρίκι και αποκεφαλίζουν αλλόθρησκους (και δη μέχρι πριν ένα έτος ομόθρησκους); Η εντεινόμενη οικονομική κρίση θα μου πείτε; Η κρίση αξιών γενικότερα, θα σας απαντήσω. Το πώς ορίζεται αυτή δεν είναι θέμα της παρούσης.

    Αυτό που είναι θέμα της παρούσης είναι το αξιοθαύμαστο, όσο και αξιοπερίεργο, ταλέντο του ανθρώπινου νου να δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό του. Ο δυτικός κόσμος, που έχει λύσει εις βάρος του υπόλοιπου κάθε βιωτικό του πρόβλημα, δεν μπορεί να ζήσει έτσι, χωρίς τίποτα να τον ταλανίζει. Επανεφηύρε λοιπόν την αγορά (εσχάτως είθισται να χρησιμοποιείται στον πληθυντικό αριθμό). Η αγορά είναι μία από τις περισσότερο στρεβλωμένες έννοιες ανά τους αιώνες. Ξεκίνησε ως χώρος εξάσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και κατάντησε ο απόλυτος δυνάστης των δημιουργών της

    Κάποια στιγμή λοιπόν η αγορά συνειδητοποίησε ότι δεν της φτάνουν οι γυναίκες του δυτικού κόσμου που είχε μετατρέψει σε καταναλωτικά ζόμπι, οπότε αποφάσισε να εφεύρει έναν τρόπο να μπει και στα πανταλόνια. Φυσικά αυτό δε γίνεται στα ίσα, χρειάζεται χρόνο, σύστημα και δουλειά. Φθάσαμε έτσι μετά από περίπου τριακονταετή προσπάθεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα: Ορίστε κύριοι, έχετε τη δυνατότητα να ανταγωνιστείτε επιτέλους ευθέως την κυρία σας σε αριθμό άχρηστων χημικών ουσιών κλεισμένων σε μπουκαλάκια και σωληνάρια!

    Τέλος πάντων, για να μην επεκταθώ, καθώς το μπρόκολο έβρασε και με περιμένουν να μου κάνουν το γεύμα, θέλω να πω πως το μείζον πρόβλημα του ανθρώπου (και ουχί μόνον του ανδρός) στις δυτικές κοινωνίες είναι ότι δεν έχει πρόβλημα και γι' αυτό ψάχνει απελπισμένα να δημιουργήσει κάποιο. Εάν τώρα συνδυάσει κανείς αυτήν την αναζήτηση με το πόσο ατομιστές και εγωκεντρικούς μας κάνει ο σύγχρονος τρόπος -δυτικής- ζωής, δένει η σάλτσα.


    *Όπως και να 'χει πάντως, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας ως η μοναδική αυθεντικά αρία φυλή σε τούτο τον πλανήτη, ο Αριστοφάνης είχε επισημάνει τις συνέπειες ανάμειξης "καλών" και "κακών" νομισμάτων στους Βατράχους αιώνες πριν τον Gresham.



    ΥΓ Πριν κλείσω, επιτρέψτε μου να παραθέσω αυτούσιο ένα χιουμοριστικό άρθρο του Νίκου Δήμου, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά την 13/12/1979. Τονίζω το χιουμοριστικό, γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση προσβολής κανενός ούτε από τον αρθρογράφο, ούτε από τον... παραθέτη. Τονίζω τη χρονολογία, για να δείξω πόσο δικαιώνεται μετά από 35 χρόνια...

    Επικεφαλίδα: "Φαλλοκράτες όλης της γης ενωθείτε"

    "1. Είμαστε το «ισχυρό φύλο». Και ζούμε - σε μέσο όρο - επτά χρόνια λιγότερο από το «ασθενές».
    2. Σκεφθείτε: επτά ολόκληρα χρόνια ζωής. Η επαχθέστερη φυλετική διάκριση που έγινε ποτέ.

    3. Και μόνο τα επτά χρόνια αρκούν για να καταρρεύσει ο μύθος της καταπίεσης. Πού ακούστηκε οι καταπιεζόμενοι να ζουν περισσότερο από τους καταπιεστές;

    4. Φαινομενικά μοιάζει να σας καταπιέζουμε - εξωτερικά. Αυτό όμως, κυρίες μου, είναι δική σας επινόηση. Όπως οι τρομοκράτες προκαλούν τις δικτατορίες που τους βοηθάνε να καταλήξουν κάποτε στη λαϊκή κυριαρχία, έτσι κι εσείς μας εγκαταστήσατε «κυρίαρχους», για να δημιουργήσετε την τρομοκρατία της ενοχής.

    5. Και ισχυρότερη καταπίεση από αυτήν της ενοχής δεν υπάρχει.

    6. 'Aντρας σημαίνει ένοχος. Για όλα.


    7. Αρχίζετε τη μαζική παραγωγή και διανομή ενοχής σαν μητέρες. Και συνεχίζετε σαν αδελφές, ερωμένες, σύζυγοι . . .

    8. Από όλα τα πολυεθνικά μονοπώλια το πιο αλλοτριωτικό είναι το μονοπώλιο της ενοχής. Και το έχετε εσείς!

    9. Η ενοχή είναι που μας κόβει επτά χρόνια. Η ενοχή φέρνει τα εμφράγματα και τα έλκη.

    10. Χάρη σε σας νοιώθουμε πάντα ένοχοι. Από τη στιγμή που δεν θα βάλουμε το πουλόβερ μας (Γιαννάκη! θα με πεθάνεις!) ως τη στιγμή που πεθαίνουμε (Γιάννη μου, πού με αφήνεις!) Έτσι που του έρχεται του Γιάννη να ζητήσει συγγνώμη...
    11. Ένοχοι όταν σας αγκαλιάζουμε (σας πνίγουμε). Όταν δεν σας αγκαλιάζουμε (αδιαφορούμε). Όταν αφήνουμε τη μαμά μας (εγώ που έδωσα τη ζωή μου για σένα!). Όταν δεν την αφήνουμε (μα επιτέλους, άντρας είσαι εσύ . Όταν σας παντρευόμαστε (σου έδωσα τα καλύτερά μου χρόνια!) κι όταν - οϊμέ! - δεν σας παντρευόμαστε (το αυτό, πιο δραματικά). Όταν σας πηδάμε (με πλάνεψες, με ζάλισες, με παρέσυρες!) κι όταν δεν σας πηδάμε (κατάλαβα - δεν μπορείς!). Όταν είμαστε ευγενείς (τοιούτος είναι  κι όταν δεν είμαστε (τι αγροίκος!). Κι αλίμονο αν στην ευγενή πράξη της συνουσίας δε δεήσει να σας επισκεφθεί ο οργασμός. Ένοχοι εμείς και για αυτό. Αποκλειστικά. (Δεν τα καταφέρνεις, χρυσέ μου!).
    12. Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...

    13. Η ενοχή μας αγκαλιάζει τα πάντα: φταίμε για τον πληθωρισμό, για τους πολέμους, για την ενεργειακή κρίση - ακόμα και για τον καιρό.

    14. Στην πραγματικότητα η μητριαρχία ουδέποτε έληξε. 'Aλλαξε μόνο μορφή. Από την ωμή δικτατορία του ρόπαλου, έγινε η εξευγενισμένη τυραννία των πλεγμάτων.
    15. «Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα υπάρχει μια γυναίκα» Ίσως. Αλλά οπωσδήποτε πίσω από κάθε νευρωτικό, μαμόθρεφτο, αναποφάσιστο, ευνουχισμένο, κακομοίρη άντρα υπάρχει σίγουρα μια γυναίκα.
    16. Η κοινωνιολογική έρευνα έχει αποδείξει πως το 85% των αποφάσεων της οικογένειας παίρνονται άμεσα ή έμμεσα από τις γυναίκες (κυρίως έμμεσα).

    17. Αριστουργήματα μακιαβελικής πολιτικής. Μας υποβάλλετε την απόφασή σας και μετά (αν τα πράγματα δεν πάνε καλά) μας θεωρείτε υπεύθυνους για αυτή.
    18. Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...

    19. Η φεμινιστική προπαγάνδα μας έχει ζαλίσει με την εικόνα της γυναίκας σκλάβας - που τρώει τα χέρια της στη μπουγάδα...

    20. Και η εικόνα του άντρα υποζυγίου (του κουβαλητή) που δουλεύει για να χάνει η κυρία του στο κουμ-καν?
    21. Φανερό είναι πως υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δε σκοτώνονται για το νοικοκυριό. Ίσως να υπάρχουν κι άλλες που δεν παίζουν κουμ-καν. Αλλά άντρες μη κουβαλητές δεν υπάρχουν.
    22. Και δε φτάνει που ζείτε επτά χρόνια περισσότερο από μας, είστε και προνομιούχες στον έρωτα.

    23. Οι γυναίκες είναι ικανές για απεριόριστο αριθμό οργασμών την ημέρα - εσείς, κύριε, μπορείτε τρίπαξ?

    24. Και με τη νέα σεξουαλική επανάσταση έχουν κατορθώσει να μας περάσουν όλη την ευθύνη για την ικανοποίησή τους.
    25. Έτσι αν η κυρία είναι βραδυφλεγής, είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις δύο ώρες σαν χαμάλης - χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές του Alex Comfort, των Masters και Johnson της Καμασούτρα και του Σουκιγιάκι για να χτυπήσουν κάποτε οι καμπάνες.

    26. Αν δεν χτυπήσουν φταίει ο κωδωνοκρούστης. Ποτέ ο κώδων.

    27. Και το τραγικότερο προνόμιο; Μια γυναίκα δεν είναι ποτέ ανίκανη (ή και αν κάποτε έτσι νοιώσει - δεν φαίνεται).
    28. Α! Η τρομακτική τρωτότης του γυμνού άντρα - όπου μπορείτε με μια ματιά να προσμετρήσετε την ψυχική του κατάσταση!

    29. Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...

    30. Λένε πως το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο είναι να κάνεις το κέφι σου και να σε πληρώνουν για αυτό.
    31. Υπάρχει πιο μεγάλο κέφι από τον έρωτα;

    32. Αλλά ποιον πληρώνουν για αυτό; Όχι βέβαια τους άντρες . . .

    33. Οι μεγάλες εταίρες είναι η κορυφαία στιγμή της γυναικείας παντοδυναμίας.

    34. Γοήτευαν, γλεντούσαν, κυβερνούσαν, διάλεγαν τους εραστές τους και αποσπούσαν περιουσίες για να δίνουν αυτό που η φύση χαρίζει δωρεάν σε όλους.

    35. Σαν να τιμολογούμε τον ήλιο ή το οξυγόνο.

    36. Αλλά και οι ταπεινές πόρνες είναι απόδειξη δύναμης. Γιατί - ποιος πληρώνει ποιον; Αυτός που έχει ανάγκη.
    37. Κι εσείς, κυρίες μου, δεν είχατε ποτέ ανάγκη. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης πάντα μεροληπτούσε για σας.

    38. Κι έχουμε και το καθημερινό ξύρισμα...

    39. Οι γυναίκες καταναλώνουν τετραπλάσιο εισόδημα από αυτό που παράγουν (μαζί με τα οικιακά). Κατ’ επέκταση οι άντρες απολαμβάνουν το ένα τέταρτο της δουλειάς τους (πού είσαι Μαρξ με την υπεραξία σου... Να δεις ποιος δουλεύει... ή μάλλον ποιος δουλεύει ποιον!!)

    40. Δύο πράγματα μισούσα στη ζωή μου - το στρατιωτικό και την εργασία. Και μ’ έπιανε ζάλη όταν σκεφτόμουν πως το ωραίο φύλο - αυτονόητα - δεν είχε υποχρέωση ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.

    41. Οι γυναίκες παραπονιούνται πως δεν πληρώνονται σαν άντρες. Έχετε δει όμως πολλές γυναίκες να εργάζονται «σαν άντρες».


    42. Μια στατιστική αναφέρει πως οι γυναίκες απατούν τους άντρες σε μικρότερο ποσοστό (35% έναντι 48%).

    43. Μια άλλη στατιστική όμως λέει πως οι γυναίκες λένε ψέματα σε μεγαλύτερο ποσοστό (58% έναντι 22%).

    44. 'Aρα η πρώτη στατιστική είναι ψευδής κατά 58%. 'Aρα οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους σε μεγαλύτερο ποσοστό.
    45. 'Aλλωστε απάτη δεν είναι να κοιμάσαι με κάποιον άλλο - απάτη είναι να λες ψέματα.

    46. Παρατηρήστε τα ζευγάρια σε μια λουτρόπολη. Όσο περνάνε τα χρόνια ο μέσος άντρας ολισθαίνει βαθμιαία στο ρόλο του ταλαιπωρημένου, ηλικιωμένου, καρτερικού συνταξιούχου. Είναι γεμάτος παραίτηση, εγκαρτέρηση και υποταγή.
    47. Ενώ όσο περνάνε τα χρόνια η μέση γυναίκα μεταμορφώνεται σε μέγαιρα. Απαιτητική, φωνακλού, υστερική, αυταρχική, καταπιεστική... πεθερά.
    48. Όσο περνούν τα χρόνια το κάθε φύλο δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

    49. Και το δικό μας πρόσωπο θέλει και καθημερινό ξύρισμα!

    50. Αφού όμως οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο, τότε τι χρειάζεται η απελευθέρωση της γυναίκας;
    51. Η απελευθέρωση της γυναίκας είναι για τις γυναίκες η μεγαλύτερη παγίδα - και για μας η τελευταία ελπίδα.

    52. Έτσι και ολοκληρωθεί, σωθήκαμε! Τι είναι το να πλύνεις τρία πιάτα, μπροστά στο να κουβαλάς όλες τις ευθύνες (και την ενοχή) του κόσμου?

    53. Φαινομενικά η απελευθέρωση της γυναίκας θέλει να καταρρίψει την εξωτερική καταπίεση - ελπίζοντας πως θα συντηρήσει την εσωτερική.

    54. Αλλά αυτό είναι λάθος. Το δίχτυ της ενοχής είναι αποκλειστικό όπλο του υποτιθέμενου αδύναμου. Μόλις δυναμώσουν θα το χάσουν. Και θα λυθούν τα νήματα που μας κινούν (ή μας δένουν).

    55. Έτσι η «απελευθέρωση» της γυναίκας θα γίνει η απελευθέρωση του άντρα.
    56. (Και θα πάψω επιτέλους να ανοίγω τις πόρτες και να κρατάω παλτά. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί.)

    57. Ζήτω λοιπόν η απελευθέρωση της γυναίκας! Μια δεκαετία αφού ολοκληρωθεί, θα δείτεποιος θα ζει επτά χρόνια παραπάνω.

    58. Θα δείτε ποιος θα αισθάνεται ένοχος όταν (και οπότε) δεν υφίσταται ερωτική διέγερση.

    59. Θα δείτε ποιος θα βγάζει χαρτζιλίκι κάνοντας το (κατά εξοχήν) κέφι του...

    60. Φαλλοκράτες όλου του κόσμου ενωθείτε. Κρατήστε λίγο ακόμα τους φαλλούς σας (ξέρω πόσο δύσκολο είναι).

    61. Αφήστε τις γυναίκες να μαίνονται κατά των φαλλών. Θα τους κάνουν έτσι είδος «ουσιώδες εν ανεπαρκεία»

    62. Μόνον τότε οι φαλλοί πραγματικά θα κυβερνήσουν τον κόσμο!
    "


    ΥΓ1 Τώρα που το σκέφτομαι, προφανώς πρέπει κάποιος να μπει στον κόπο να μεταφράσει το κείμενο στην αγγλική, ώστε να αναγνωρισθεί ο Δήμου ως ο θεωρητικός θεμελιωτής των MGTΟW παγκοσμίως! (Η αρία φυλή που λέγαμε...)
     
  2. lexy

    lexy .ti.va.

    @no_Taboo

    Αν παραθέτετε το χιουμοριστικό ως χιουμοριστικό , τί εννοείτε γράφοντας πως "δικαιώνεται μετά από τόσα χρόνια";

    Το διαχρονικό του χιούμορ;  

    Μου άρεσε, πάντως, και χαμογέλασα.

    Υ.Γ..1 Το μπρόκολο να το προτιμάτε μαγειρεμένο στον ατμό. Διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά  
    Υ.Γ.2 Τα μπουκαλάκια και τα σωληνάρια μειώνουν την ανδρική αρρενωπότητα; Ή σχολιάζετε το ότι αυτή "εξασφαλίζεται" αυτόματα με την αγορά του σωληναριου;
     
  3. @no_Taboo
    Εμπεριστατωμένη ανάλυση περί της κρίσης ταυτότητας του δυτικού ανθρώπου. Είναι προφανές οτι μέσα στη ρευστότητα ρόλων, προτύπων και αξιών επηρεάζονται και οι ρόλοι των δύο φύλων. Ισως η λύση είναι να επικεντρωθούμε στις σχέσεις και στις αξίες. Από εκεί θα προκύψουν οι νέοι ρόλοι.

    Μέχρι τότε, ας είναι καλά το βδσμ....
     
  4. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @lexy Προσωπικά το μπρόκολο το προτιμώ στο πιάτο στη μέση του τραπεζιού. Στο δικό μου πιάτο θέλω αίμααααα!  

    Δικαιώνεται, καθώς αυτό που εκείνος έγραψε χιουμοριστικά (και όλοι γνωρίζουμε πως το χιούμορ είναι το όπλο των σοβαρών ανθρώπων), σήμερα αποτελεί τον καταστατικό κανόνα των MGOTW. Όχι;

    ΥΓ Τα μπουκαλάκια και τα σωληνάρια γαργαλούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Εγώ μίλησα για ανθρώπους, όχι για αρρενωπότητα, έτσι δεν είναι; Η αρρενωπότητα, όπως και η θηλυκότητα, είναι θέματα αισθητικής και είναι ολωσδιόλου ασταθείς στο χώρο και το χρόνο.
    ΥΓ1 Η σωστή αρίθμηση των υστερογράφων είναι η δική μου.  
    YΓ2 @peleas , σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια (αλλά γαλίφης στη θέση του γαλίφη, δε γίνεστε!   ). Συμφωνώ μαζί σας ως προς τη λύση που προτείνετε. Συμφωνώ απόλυτα!
     
  5. corvinus465

    corvinus465 New Member

    @no_Taboo, θεωρείτε πως η λογική είναι διαφορετική για κάθε επιστήμη? Αλλιώς αντιλαμβάνεται την πρόσθεση ένας οικονομολόγος και διαφορετικά ένας κοινωνιολόγος? Δεν νομίζω.
    Η Ελλάδα στα Ελληνικά είναι Ελλάδα, αλλά στα Αγγλικά Greece. Αναφέρονται σε διαφορετική χώρα?

    Η οικονομική επιστήμη ασχολείται πρωτίστως με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Το ίδιο και η κοινωνιολογία, και το ίδιο και η πολιτική επιστήμη. Αν πιστεύετε πως το ρεύμα των δυτικών τζιχαντιστών δεν μπορεί να εξηγηθεί με την χρήση οικονομικών όρων, τότε μάλλον έχετε πολύ μικρή σχέση με τα οικονομικά και μάλλον και με τις ανθρωπιστικές επιστήμες γενικά.

    " Η κρίση αξιών γενικότερα, θα σας απαντήσω"

    Πέραν του ότι προσπαθείτε να εξηγήσετε το φαινόμενο από μάκρο σκοπιά, στηρίζεστε και σε πλήρως ρευστά και υποκειμενικά μεγέθη όπως είναι οι αξίες.

    """"Αυτό που είναι θέμα της παρούσης είναι το αξιοθαύμαστο, όσο και αξιοπερίεργο, ταλέντο του ανθρώπινου νου να δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό του. Ο δυτικός κόσμος, που έχει λύσει εις βάρος του υπόλοιπου κάθε βιωτικό του πρόβλημα, δεν μπορεί να ζήσει έτσι, χωρίς τίποτα να τον ταλανίζει. Επανεφηύρε λοιπόν την αγορά (εσχάτως είθισται να χρησιμοποιείται στον πληθυντικό αριθμό). Η αγορά είναι μία από τις περισσότερο στρεβλωμένες έννοιες ανά τους αιώνες. Ξεκίνησε ως χώρος εξάσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και κατάντησε ο απόλυτος δυνάστης των δημιουργών της""""

    Ξεχνάτε πως αυτήν τη στιγμή, το πρόβλημα απαντάται στην Ιαπωνία, και όχι στην δύση ακόμα(τόσο έντονο τουλάχιστον). Όσων αφορά την αγορά, απλά θα πω πως η απόστασή σας από την οικονομική και πολιτική επιστήμη φαίνεται περισσότερο από ποτέ εδώ.

    Αυτά όμως για την μεθοδολογία μου, που μέχρι στιγμής δεν έχω χρησιμοποιήσει στο νήμα για να υποστηρίξω τις θέσεις μου, μιας και δεν έχω εκφράσει καμία.

    ΥΓ Θα παρακαλούσα να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, και ιδιαίτερα να μην μπούμε στα νερά της πολιτικής ιδεοληψίας.
     
  6. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @corvinus465 , σας τ' ορκίζομαι! Δεν έχω καμία σχέση με τα οικονομικά παρά μόνο ως συμπλήρωμα των πολιτικών επιστημών! Τα απεχθάνομαι, αφού δεν τα θεωρώ καν αυτοτελή επιστήμη, αλλά αυτό και πάλι είναι διαφορετικό θέμα.

    Κατά τ' άλλα, αν και μου καταλογίζετε ιδεοληψίες, δε θα απαντήσω και θα περιοριστώ να σχολιάσω τα εξής:

    Ναι, ναι και ναι!

    Ναι, θεωρώ πως η κάθε επιστήμη έχει το δικό της τρόπο να αντιλαμβάνεται την ίδια κατάσταση, γιατί την εξετάζει από τη δική της σκοπιά και φυσικά, επειδή μπορεί να επηρεάσει μόνο συγκεκριμένη πλευρά της.

    Ναι, αγαπητέ, ένας κοινωνιολόγος οφείλει, αν κρίνει πως χρειάζεται, να έχει την ευελιξία να εξάγει διαφορετικό αποτέλεσμα του δύο, όταν προσθέτει ένα κι ένα πάνω στο αντικείμενο της επιστήμης του, δηλαδή τους ανθρώπους. Αντίθετα με τον οικονομολόγο, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τα νούμερα (και ουχί τους αριθμούς). Τα στεγνά, άκαμπτα (ή κατά το δοκούν καμπτόμενα) νούμερα!

    Επίσης ναι! Οι όροι Ελλάδα και Greece είναι διαφορετικοί όροι για την επιστήμη της γλωσσολογίας. Όχι;


    Η οικονομική επιστήμη ασχολείται με τα νούμερα, ναι; Το ότι έχουμε καταντήσει να ανάγουμε το μέσο σε σκοπό, δεν αναβαθμίζει αυτομάτως και το πρώτο σε δεύτερο.
    Μπερδεύετε τους όρους ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, αλλά, ας πούμε ότι αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε, για μην πλατειάζουμε περιττώς.
    Ναι, πιστεύω ότι το ρεύμα των δυτικών τζιχαντιστών δεν μπορεί να εξηγηθεί με οικονομικούς όρους. Αλλά ξέρετε πού έγκειται η διαφωνία μας στην πραγματικότητα; Στην έννοια που δίδει ο καθένας μας στη λέξη "εξήγηση".
    Η οικονομική επιστήμη καλύπτεται από την εξήγηση του φαινομένου του "ρεύματος", οι (ορθώς βαπτισμένες) ανθρωπιστικές και κάποιες από τις κοινωνικές προσπαθούν να φτάσουν μέχρι την εξήγηση του φαινομένου του "ατόμου".


    Αντιλαμβάνομαι πλήρως, γιατί σας προκαλεί αλλεργία ο όρος!
    Όμως, δεν προσπάθησα να εξηγήσω το φαινόμενο. Δε θα το έκανα ποτέ σε μία γραμμή. Ως παράδειγμα το ανέφερα.


    Είναι κρίμα που δε ζει ο Schopenhauerνα θαυμάσει αυτήν την παράγραφο...
    Βάζουμε ολίγη από εκτροπή της συζήτησης προς ένα επιμέρους τριτευούσης σημασίας σφάλμα στο οποίο υπέπεσε ο "αντίπαλος", προσθέτουμε και μια γερή δόση από argumentum ad hominem και έχουμε μία βέβαιη νίκη!
    Αυτό δηλαδή στην περίπτωση που δεν έχει μελετήσει και ο άλλος εριστική διαλεκτική, οπότε γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος τρόπος επιχειρηματολογίας αποτελεί λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω επισήμανσης ενός λεξιλογικού και όχι νοηματικού σφάλματος και της άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος.
    Αν δηλαδή αντικαταστήσω τη λέξη "δυτικός" με τη λέξη "αναπτυγμένος", θα θεωρήσετε πως έχω περισσότερη σχέση με τις επιστήμες;
    Από την αγορά (/τις αγορές) κρατώ απόσταση, όχι από τις επιστήμες...

    Εγώ στο θέμα σας απάντησα. Εάν εσείς δεν μπορέσατε να το αντιληφθείτε, ζητήστε μου διευκρινίσεις.
     
  7. Alpha Noir

    Alpha Noir Regular Member

    Πόθεν συνάγεται πως το φαινόμενο των grasseaters δεν είναι ένα υποπρoϊόν του hikikomori* και όχι μία τάση αλλαγής της ανδρικής σεξουαλικότητας της εποχής (άσε που η ανδρική σεξουαλικότητα δεν είναι μία όπως υπονοείται από το post του OP, καθώς δεν υπάρχει μία ενιαία, σταθερή και όμοια για όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες, σεξουαλικότητα.
    Το να υπονοούμε πως αυτή, η ανδρική δηλαδή σεξουαλικότητα είναι σώνει και καλά η αναπαραγωγική και ετεροφυλόφιλη μάλλον μοιάζει για μια ματιά που δεν περιλαμβάνει τις υπόλοιπες του φάσματος.
    *hikikomori=http://en.wikipedia.org/wiki/Hikikomori
     
  8. Nomad

    Nomad Keyser Sose

    Αυτός που ήταν και στην προηγούμενη;
     
  9. corvinus465

    corvinus465 New Member

    @no_Taboo Μάλλον εσείς δεν καταλάβατε πως το σχόλιό μου χωρίζεται σε δυο σκέλη.

    Το πρώτο σκέλος αφορά τον λόγο για τον οποίο δεν θεωρώ πως έσφαλα με την εισαγωγή του στοιχείου Gresham. Να προσθέσω βέβαια σε αυτό το σημείο, μιας και μάλλον δεν γίνετε προφανές εξαιτίας του τρόπου που το εξήγησα, πως δεν μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους όπως τα νομίσματα και τα προϊόντα, αλλά με μια σχετικά μικρή προσαρμογή μπορούμε να κρίνουμε τους τίτλους(π.χ άνδρας), τα δικαιώματα και τις ταυτότητες τους με θεωρίες και νόμους από διάφορες επιστήμες. Μπορεί επιφανειακά να φαίνονται διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά κατά βάθος όλες λειτουργούν βάση της λογικής, και συνδέονται μεταξύ τους. Η λογική είναι μια και μοναδική. Σε καμία περίπτωση, σε οποιονδήποτε κλάδο και αν ανήκει ο κάθε επιστήμονας, δεν μπορεί να αρνηθεί πως 1+1=2.

    "Επίσης ναι! Οι όροι Ελλάδα και Greece είναι διαφορετικοί όροι για την επιστήμη της γλωσσολογίας. Όχι;"
    Η ερώτησή μου ήταν αν η Greece και η Ελλάδα είναι διαφορετικές χώρες.

    Το δεύτερο σκέλος αφορούσε την κατά την γνώμη μου διαστρεβλωμένη μεν, κατανοητή δε αντίληψη για την οικονομική επιστήμη. Η οικονομική επιστήμη, ασχολείται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Όταν ο Σαμαράς δίνει επίδομα, περιμένει μια αύξηση της κατανάλωσης, επειδή η οικονομολόγοι περίπου ξέρουν πως θα συμπεριφερθούν οι δικαιούχοι. Οι οικονομολόγοι δεν ασχολούνται με το ΑΕΠ, με τον πληθωρισμό κτλ. Αυτά είναι τα εργαλεία. Το να λέμε πως τους οικονομολόγους τους απασχολούν οι αριθμοί, είναι σαν να λέμε πως τους φυσικούς τους απασχολεί η μονάδα Newton, ή ακόμα και το εργαλείο που χρησιμοποιούν για τη μέτρηση αυτού του μεγέθους.

    Επιπλέον, μάλλον δεν αντιληφθήκατε πως δεν με οδήγησε στο συμπέρασμα πως έχετε πολύ μικρή σχέση με την πολιτική και οικονομική επιστήμη, η άποψή σας για την δύση, αλλά η άποψή σας για την αγορά.

    "Αντιλαμβάνομαι πλήρως, γιατί σας προκαλεί αλλεργία ο όρος!"

    Δεν με ξέρετε, δεν γνωρίζετε τις πολιτικές μου απόψεις, παρά μόνο υποψίες μπορείτε να έχετε. Μην βιάζεστε να με κατηγορήσετε(κατηγοριοποιήσετε) ως αμοραλιστή. Αυτό που εννοώ απλά είναι πως οι αξίες είναι υποκειμενικές για τα άτομα, ομάδες, κοινότητες, κοινωνίες, έθνη, κόσμους. Είναι λοιπόν λάθος να ξεκινάμε από αυτές για να "στήσουμε" αρχές που για να ισχύουν, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται από όλα τα στοιχεία.

    @Alpha Noir Δεν αναφέρθηκα πουθενά για σεξουαλική προτίμηση. Δεν έχω καν εκφέρει άποψη για τα ερωτήματα που έχω θέσει.
     
  10. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @corvinus465 , ξέρετε ο λόγος για τον οποίο παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους συζητήσεις σε διαδικτυακά στέκια, όπως το παρόν, είναι ότι έχω την τύχη με τον τρόπο αυτό να γνωρίσω λαμπρούς ανθρώπους και ανθρώπους με λαμπρά μυαλά. Ανθρώπους των οποίων οι απόψεις με προβληματίζουν ανεξάρτητα, αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους. Ανθρώπους που τιμούσαν το διάλογο και το συνομιλητή τους, γιατί γνώριζαν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη ευγένειας και καλλιέργειας από το να σέβεται κάποιος τις αρχές του διαλόγου.

    Από την άλλη λεονταρισμοί, γενικεύσεις, φτηνά τεχνάσματα και εντυπωσιολαγνεία με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μου καταλογίζετε ότι σας κατηγοριοποιώ, σας αντιτείνω πως μου καταλογίσατε ιδεοληψία και πλήρη άγνοια.
    Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεχίσουμε κάπου αλλού, για να μη χαλάει και το πνευματικό σας παιδί, ένα σεντονάτο διάλογο περί επιστημών, αξιών και αγοράς, όμως δε θεωρώ πως είστε σε θέση να τον κάνετε και κυρίως, δεν έχω καμία διάθεση να τον κάνω εγώ.

    Καλή συνέχεια στο νήμα σας και εύχομαι να μην κλειδωθεί και κυρίως να βρει το δρόμο του. Εμένα με συγχωρείτε, αλλά μου 'πεσε βαρύ το μπρόκολο.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δεν παρατηρώ κάποιου είδους ζελεδοποίηση(sic) των ανδρών στη νέα χιλιετία(sic).
    Ίσως διότι δεν επίστεψα ποτές στην οριοθετημένη έννοια "ανδρισμός" (και αντιστοίχως στη "θηλυκότητα").

    Μη μου ζητάτε όμως αναλύσεις διότι δεν κατέω από Οικονομικά, αλλά και να κάτεχα, το μόνο Κεφάλαιο που διαθέτω είναι κάτι τόνοι πατουσοπαγωτών που μου έδωκε κληρονομιά κάποιος σοφός νέοντας για να βαριακούω πότες-πότες. Κάνει λέει καλό στον εξαερισμό.

    Έρρωσθε και ευδαιμονείτε  
     
  12. corvinus465

    corvinus465 New Member

    @no_Taboo

    "Επανεφηύρε λοιπόν την αγορά (εσχάτως είθισται να χρησιμοποιείται στον πληθυντικό αριθμό). Η αγορά είναι μία από τις περισσότερο στρεβλωμένες έννοιες ανά τους αιώνες. Ξεκίνησε ως χώρος εξάσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και κατάντησε ο απόλυτος δυνάστης των δημιουργών της"

    Ανακαλώ την κατηγορία της ιδεοληψίας, γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό που θα πω.

    Αν δεν κάνω λάθος, ο Ξενοφών(δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα αρχαίο κείμενο, οπότε απλά εκφέρω απόψεις τρίτων) μίλησε για την αγορά, με την μορφή που έχουν σήμερα. Επιπλέον, αν και στα Ελληνικά η αγορά φέρει δυο έννοιες, στα Αγγλικά( Ο Αγγλόφωνος κόσμος μαζί με τους Γάλλους είναι ουσιαστικά η κοιτίδα της μοντέρνας οικονομικής επιστήμης(εγώ θα έλεγα κάτι ανάμεσα σε τέχνη και τσαρλατανισμό)) υπάρχει το Market και το Forum. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι όροι, αλλά δεν έχει και σημασία, γιατί το πρόβλημα της αγοράς και γενικά της οικονομικής επιστήμης είναι δευτερεύον πρόβλημα.

    Το τέλειο πρόβλημα,κατ εμέ είναι ο θάνατος. Κοινώς, ο χρόνος μας τελειώνει.

    Όταν άρχισα το παρών thread είχα στο μυαλό μου την επίθεση στο φεμινιστικό κίνημα, αλλά δεν είχα ξεκαθαρίσει ακριβώς γιατί θα έβαλα εναντίων του. Όχι γιατί δεν έχω βέλη στην φαρέτρα μου, αλλά γιατί μάλλον ήμουν λίγο μπερδεμένος στο πως να τα χρησιμοποιήσω.

    Που θέλω να καταλήξω.

    Ο πολιτισμός που βλέπω και ζω, είναι ένας πολιτισμός χωρίς σκοπό. Είναι ένα χάος. Ενώ καταπιέζει τα αισθήματά του, τα επικαλείται συνεχώς και απαιτεί την κατανόηση και υπακοή των υπολοίπων σε αυτά. Ένας πολιτισμός άψυχος, ένας πολιτισμός της μετριότητας, ένας πολιτισμός του τίποτα. Δεν θα αναφερθώ στις φιλοσοφικές ρίζες του προβλήματος, καθώς θα φύγουμε αρκετά από το θέμα μας.

    Ερχόμαστε λοιπόν στο θέμα του φεμινισμού και της φαλλοκρατίας. Παιδιά του χάους και της καταπίεσης. Από την μια έχουμε το φεμινιστικό κίνημα να πείθει τα θηλυκά πως δεν έχουν ανάγκη τα αρσενικά, και από την άλλη έχουμε την φαλλοκρατία(κατάλοιπα πλέον) να πείθει τα αρσενικά να συμμετάσχουν σε αντίποινα εναντίων των θηλυκών, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε ομοίωμα του κοινού γονέα τους, το χάος. Οι δυο αυτές τακτικές αυτών των δυο στρατοπέδων, αποσκοπούν στο ένα και μοναδικό έπαθλο ενός πολέμου. Πολιτική ισχύς.

    Επίσης, αυτήν την στιγμή θέλω να πω πως και οι δύο τακτικές-μέσα, είναι ίδιες. Απλά η πεποίθηση αυτάρκειας(φαινομενική) του θηλυκού γένους εκδηλώνετε άμεσα, ενώ η αρσενική πεποίθηση αυτάρκειας(επίσης φαινομενική) εκδηλώνετε έμμεσα. Η αρσενική πεποίθηση αυτάρκειας εκδηλώνετε ως εξής. "Δεν έχω ανάγκη για ερωτικό(ρομαντικό) σύντροφο, οπότε δεν έχω ανάγκη να συντηρώ τα μέσα που είναι αναγκαία για την απόκτηση του." Για αυτό λοιπόν σταματούν να εργάζονται, σταματούν να γυμνάζονται, σταματούν να περιποιούνται τους εαυτούς τους. Σταματούν δηλαδή να επιδιώκουν την τάξη.(Σε αυτό το σημείο, θέλω να τονίσω το εξής. Η αιχμή του δόρατος του φεμινιστικού κινήματος είναι η αυτάρκεια, ενώ η αιχμή του δόρατος για την "φαλλοκρατία" είναι επιδίωξη της χαλαρότητας, της μετριότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτές οι τακτικές χρησιμοποιούνται από το ένα στρατόπεδο μόνο.)

    Το αν η τακτική της χρησιμοποίησης ενός μέσου είναι ή όχι ορθή, κρίνεται από το εξής κριτήριο. Επιτυχία του σκοπού για το οποίο χρησιμοποιείτε. Είναι όμως η απόκτηση πολιτικής ισχύος ο τέλειος σκοπός, ή μήπως είναι απλά ένα σκαλοπάτι για τον τέλειο σκοπό? Το πρόβλημα αυτό πρέπει να πω πως το παρατήρησα και στην κοινότητα της οικονομικής επιστήμης(λέμε τώρα). Παράδειγμα. "Επιδίωξη μας πρέπει να είναι η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση των εισαγωγών" Αυτός λοιπόν που το εκφέρει αυτό, θέλει να κάνει το κοινό του Ebenezer Scrooge. Θέλει το κοινό του να μαζεύει πλούτο, αλλά να μην καταναλώνει πλούτο. Ο Scrooge έκανε το λάθος να ανάγει το μέσο σε σκοπό. Αυτό του υπενθύμισαν τα φαντάσματα που τον επισκέφτηκαν.

    Ο σκοπός μας είναι να ζούμε όσο ηδονικότερα γίνετε(για τους συνειδητοποιημένους ή ασυνειδητοποιημένους επικούρειους ή σατανιστές). Ο τελικός σκοπός όμως δεν εκπληρώνεται εξαιτίας της χρήσης των πιο πάνω μέσων. Δεν εκπληρώνετε γιατί ο άνθρωπος είναι συντροφικό ον. Πονάει στην μοναξιά, και καταστρέφεται στην απομόνωση. Πονάει όταν ερωτευτεί, και πεθαίνει όταν δεν εκπληρωθεί ο έρωτας. Δεν είμαστε αυτάρκεις, γιατί δεν είμαστε απαθή όντα.

    @no_Taboo, θέλω επίσης να ζητήσω συγνώμη για τους "λεονταρισμούς", αν και δεν ήταν πρόθεσή μου(οι λεονταρισμοί). Η αλήθεια είναι πως η ιδεολογία είναι μεγάλη καταστροφή.