Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. _LarisaLady

    _LarisaLady New Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Αν είναι μισογύνης ρητορικά μάλλον θα ήταν σε οτιδήποτε συσχετίζεται με την αναφορά στη λέξη γυναίκα!
    Άλλωστε προσωπικά έχω γνωρίσει περισσότερους (κυριολεκτικά) μισογύνηδες από ότι φεμινίστριες...!
     
  2. Fidelio_Nasos

    Fidelio_Nasos Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    επομένως καταλήγουμε σε μια κοινή διαπίστωση πως ένας κυριαρχικός τύπος άνδρα δεν είναι μισογύνης(ακόμα και αν το ευαγγελίζεται) γιατί έλκεται απο τη συμμετοχή του σε μια σχέση που έχει απαραίτητο συστατικό τη θηλυκή συμμετοχή..
     
  3. _LarisaLady

    _LarisaLady New Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ένας πραγματικός Κυρίαρχος με Κ κεφαλαίο δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι μισογύνης πιστεύω...!!!
    Ένας άνθρωπος που μισεί ένα τέτοιο πλάσμα ΠΟΤΕ δεν θα το βοηθούσε να εξελίσσει την σεξουαλικότητα του σε μία άλλη ίσως μη συνηθισμένη διάστασή...!
    Κάθε άλλο. Θεωρητικά πρέπει να το λατρεύει πάρα πολύ ώστε να "αναλώνεται" στο χρόνο βοηθώντας το να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί!!!
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Αυτό νομίζω κι εγώ και μάλιστα το έχω τόσο δεδομένο που μου κάνει εντύπωση όταν διαπιστώνω πως δεν το βλέπουν όλοι έτσι.
    Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες πλην εμού υποτακτικές γυναίκες που θα ένιωθαν κατ´ αρχήν πολύ καλά με τον εαυτό τους σκύβοντας το κεφάλι παντού και πάντα. Όμως η κόλαση είναι οι άλλοι. Έχει δει κανείς το Dogville; Πώς φέρονταν εκεί στην Κιντμαν που ήταν η μόνη σκλάβα του χωριού; Τη συλλογική σαδιστική προδιάθεση που ξεσήκωσε το άφημά της στους άλλους; Και τί έκανε αυτή τελικά;

    Αν δεν είναι με το κεφάλι σκυμμένο παντού και πάντα μία υποτακτική είναι επειδή ξέρει πόσο θα την βλάψει αυτό. Γνωρίζει καλύτερα απ τον καθένα ότι μόνο σε ιδιωτικό και περιχσρακωμένο πλαίσιο μπορεί να είναι ο εαυτός της, αλλιώς βλάπτει τα συμφέροντά της.
    Υπάρχουν, όμως αυτές πόσο υποτακτικές είναι, ίσως απλά να αντιδρούν στην κοινωνική πίεση.
    Δεν είναι υποχρεωτικό. Είναι το πλέον σύνηθες. Ο μόνος μη μισογύνης Κυρίαρχος είναι αυτός που πιστεύει πως η θέση όλων των γυναικών είναι να σέρνονται στα πόδια όλων των αντρών, αλλά θα τον πήγαιναν Δαφνί αν το έλεγε, οπότε παριστάνει ότι βρίσκει φυσιολογικό οι γυναίκες γύρω του να τον κοιτάζουν ακόμα και στα μάτια και έχει κάπου κρυμμένη τη σκλάβα του με την οποία είναι η ζωή Όπως πρέπει και όπως την θέλει.
     
  5. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ο δυτικός πολιτισμός, οι πολυεθνικές, η φιλανθρωπική και η πολυεθνική είναι το ίδιο. Κάποιοι κινούν τα νήματα, κάποιοι είναι πιόνια. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Πρόσεξε τι λές : η φτώχεια προέρχεται από τις ίδιες δυναμεις που προσπαθούν να την απαλύνουν. Εγώ τι σου λέω;


    Δεν αμφισβήτησα πως υπάρχουν γυναίκες που έχουν τέτοιες ανάγκες. Οι ανάγκες μας είναι καθαρά προσωπικές. Ναι καλά τα λες. Όμως πρόσεξε. Δεν είπα κακώς ξεσηκώθηκαν κάποτε ενάντια σε οτιδήποτε δεν τις σεβόταν ή τις κακοποιούσε. Έχεις δει τι γυναίκες είναι πλέον οι φανατικές του φεμινισμού; Θέλουν να διεκδικήσουν τι και για ποιον; για την πάρτυ τους παρόλο που τα έχουν όλα. Γιατι για τις κακοποιημένες στην αφρική χέστηκαν.
    Και τώρα αν ξεσηκωθεί ο κόσμος και δημιουργησει ένα κίνημα ενάντια στην κρίση καλά θα κάνει να το πράξει και να αγωιστεί για τα πιστεύω του. Αν μετά από διακόσια χρόνια υπάρχει το ίδιο κίνημα αναμασάμε απλά τα παλιά προς όφελος μας κερδίζουμε το λιγότερο φήμη και δεν κοιτάμε το παρόν.


    Ναι ακριβώς όπως τα λες. Και επειδή έχει κερδιθεί δεν θέλω να αναμασάω την ίδια τροφή. Θέλω να αγωνίζομαι όσο μπορώ και αντέχω για ποιο επικαιρα θέματα που απασχολούν το παρόν. Δεν βρίζω τους αγωνιστές, ίσα ισα θα το έκανα αν είχα στο μυαλό μου τον φεμινισμό όταν εδώ ο κόσμος καίγεται.Καθόμαστε και φανατιζόμαστε για τόσα και τόσα και δεν κοιτάμε τι γίνεται μπροστά στα μουτρα μας. Οι αγωνιστές ήταν αυτοί που ήταν τότε που κατωχυρώθηκαν κάποια δικαιώματα. Τώρα αυτοι που τον ανιπροσωπεύουν τον φεμινισμό είναι για κλάματα.
     
  6. _LarisaLady

    _LarisaLady New Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    tender lilly υπέροχη ταινία πολλών όσκαρ...!
    οι άντρες του dogville δεν φέρονταν όμως σε όλες τις γυναίκες το ίδιο παρά μόνο στην Κιτμαν.
    Ήμουν φοιτήτρια ακόμη όταν είχα δει την ταινία αν θυμάμαι καλά.
    Ευκαιρία καλή για ένα ξεσκαρτάρισμα της dvd-θήκης!!!
     
  7. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Διανοητικό πείραμα:
    Αγαπώ τον σκύλο μου και τον εκπαιδεύω για να γίνει καλύτερος στα κόλπα που με διασκεδάζουν. Αν αντιμετωπίζω τη γυναίκα ακριβώς όπως τον σκύλο μου (ακριβώς όμως) είμαι μισογύνης;

    Υπενθύμιση - φευ απαραίτητη - του αυτονόητου Νο1:
    Κυριαρχικός τύπος είναι αυτός που νιώθει φυσικό (έως και αναγκαίο) το να έχει το πάνω χέρι στην αλληλεπίδρασή του με τη σύντροφό του. Μπορεί να είναι ένας καλόκαρδος Πυγμαλίων, μπορεί να είναι κι ένας σκατόψυχος νταβατζής. Δεν παύει όμως να είναι κυραρχικός τύπος. Η "βοήθεια στην εξέλιξη και την ανάπτυξη" και άλλα τέτοια ηθικοπλαστικά δεν είναι εκ των ουκ άνευ στοιχεία του κυριαρχικού ούτε εκ των ουκ άνευ στοιχεία του σαδομαζοτέτοιου γενικώς. Είναι εκ των ουκ άνευ στοιχεία μιας κλασικής αρλεκινικής φαντασίωσης που προσπαθεί να συνδυάσει την καύλα της παραβατικότητας και της ανωμαλίας με την ηθικολογία της καλής παρθένας που γίνεται πουτάνα αυτοθυσιαζόμενη και εξημερώνει το κτήνος και το μεταμορφώνει σε καλό και άξιο παλικάρι και τελικώς το χωριό συγχωρεί την αμαρτωλή κι εύχεται καλά στέφανα.

    Υπενθύμιση - ξανά μανά - του αυτονόητου Νο2:
    Όπου εμφιλοχωρεί η έκφραση "Κυρίαρχος με Κ κεφαλαίο", "Άνδρας με Α κεφαλαίο" και γενικώς όπου παίζουν κεφαλαία και εξιδανικεύσεις (π.χ. "ο αληθινός Κομμουνιστής", "ο Έλληνας με Ε κεφαλαίο" κλπ κλπ), κυριαρχεί η ειδωλολατρία, έχει προηγηθεί η αυταπάτη κι ακολουθεί η απογοήτευση. Η σοφή γυναίκα προτιμά τα πραγματικά ανθρώπινα πλάσματα που συναντώνται στη φύση και η ύπαρξή τους επιβεβαιώνεται πειραματικώς, άρα προτιμά τον κυρίαρχο/κυριαρχικό σκέτο, όπως και τον άντρα σκέτο. Αλλά βέβαια, στις μέρες μας η σοφή γυναίκα είναι σπάνιο άνθος. Ευτυχώς.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    @Anacreon για όσους η βελτίωση μέσω εκπαίδευσης της σκλάβας, αφορά ότι κι η εκπαίδευση του σκύλου σου, τότε όλα όσα γράφεις ισχύουν.
    Για τους λίγους που γνωρίζουν τι πραγματικά βελτιώνεται και για όσους έχουν έμπρακτα δει και βιώσει την βελτίωση, καταλαβαίνουν πως δεν είναι ένα και το αυτό.

    Στην εξαιρετική τοποθέτηση Του MasterJp (Το κεφαλαίο σημαίνει πως ο άνθρωπος αυτός έχει την εκτίμηση και την αναγνώριση από μένα ως Μαστερ και όχι πως είναι τέλεια πλασμένος, χωρίς ελαττώματα και αδυναμίες επειδή διατελώ υπό κάποια αυταπάτη..)στο νήμα https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/5913-εκπαίδευση-σκλάβας.html επεξηγεί καταπληκτικά κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη τι είναι αυτή η εκπαίδευση.
    Αποσπασματικά παραθέτω μερικά κομματάκια:

    Όσο για τα Κ με κεφαλαία, ίσως ισχύει σε κάποιο βαθμό για αρκετά κοριτσόπουλα που ακόμα φαντασιώνονται τον αλάνθαστο πρίγκιπα πάνω στο λευκό άτι, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για όλες.

    Αν και προσωπικά σε τέλεια αλάνθαστα ιδανικά άτομα δεν πιστεύω, μπορώ κι είχα την χαρά να γνωρίζω αξιόλογα άτομα, των οποίων οι αξίες και αρχές βάση των οποίων διανύουν τον βίο τους μου έχει γεννήσει εκτίμηση και σεβασμό σε αντίθεση με την πλειοψηφία άλλων που με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθούν να διαβρώσουν κάθε κριτήριο αξιολόγησης, έτσι ώστε όλοι νά ναι καλοί κι όλοι να χωράνε, υποθέτω με την ελπίδα πως ίσως καθ' αυτό τον τρόπο θα χωρέσουν κι οι ίδιοι, παρά την έλλειψη ποιότητας, αισθητικής, αξιών, αρχών κ.ο.κ. που οι ίδιοι έχουν ως άτομα.
    Στην δική σου περίπτωση βέβαια κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εξ όσων έχω κρίνει προσωπικά.

    Οι σοφές γυναίκες και οι σοφοί άντρες λοιπόν κατά τη δική μου γνώμη, όσο λίγοι και να είναι, δεν πέφτουν σε τέτοιες παγίδες.
    Τις αφήνουν σε όσους ασπάζονται πέρα από το όλοι οι καλοί χωράνε και το ότι φάμε κι ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας.
    Είναι λίγοι κι είναι σπάνιο είδος αναμφισβήτητα, αλλά υπάρχει.

    Όπως λες κι εσύ ..ευτυχώς.
     
  9. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Λάρα, μερσί για τα καλά λόγια κλπ, αλλά η εμπειρική πραγματικότητα δείχνει πως οι άνθρωποι με τις μεγάλες προσδοκίες είναι αυτοί που καταλήγουν εμπράκτως στο "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας", καθώς αναζητούν τα απόλυτα αλάνθαστα και τέλεια είδωλα που οι ίδιοι ονειρεύτηκαν και τελικά πέφτουν από απογοήτευση σε απογοήτευση.
    Αντιθέτως, οι προσγειωμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν την ευκαιρία, όταν τη συναντήσουν και την αρπάζουν, χωρίς να χάνονται σε αδιέξοδες αναζητήσεις φανταστικών θεοτήτων.
    Όσο για την επιθυμία να "χωρέσει" "κάποιος" "κάπου", καθώς και για την προθυμία του "κάπου" να "χωρέσει" όσους περισσότερους "κάποιους" μπορεί, θα συμφωνήσω ότι προδίδει προβλήματα άλλης φύσεως και ουχί λιμπιντικής.
     
  10. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Πολύ σωστά τα λες αγαπητέ Anacreon, όμως ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να ζουν σε μία φανταστική κατάσταση, (μιλάω γενικά και όχι προσωπικά για κάποιον) περιμένοντας να συναντήσουν τους θεϊκούς μάστερ, τις θεϊκες μίστρες, τις/ους απόλυτες/ους σκλάβες/ους κ.λ.π. Και περιμένοντας, φίλτατε, περνάνε οι μήνες, περνάνε τα χρόνια και στο τέλος περνάει και η ίδια τους η ζωη χωρίς να έχουν ζήσει τις χαρές της.

    Αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς ζουν ένα δράμα μέσα στην απόλυτη μοναξιά, περιμένοντας την δημιουργία του τέλειου σύμπαντος, ζώντας στον φανταστικό τους κόσμο που ποτέ δεν γίνεται πραγματικότητα.
    Ευχής έργον θα ήταν, αυτά τα άτομα να ξεφύγουν από τον φανταστικό κόσμο που εχουν φτιάξει στο μυαλό τους και να καταλάβουν ότι η ζωή είναι όμορφη όταν ξέρεις να την απλοποιείς!


    Πολύ σωστά!
     
    Last edited: 1 Ιανουαρίου 2012
  11. aethereal

    aethereal Guest

    διαχωριζοντας την ερωτικη επιθυμια απο την κοινωνικη προσωπικοτητα μια γυναικα μπορει να ειναι ταυτοχρονα φεμινιστρια και υποτακτικη
    ουσιαστικα ομως,εξαρταται απο τον χαρακτηρισμο του Κυριαρχου που δινει η εκαστοτε υποτακτικη
    εαν για εκεινη ο Κυριαρχος ειναι ο Ανδρας στον οποιο υποτασσεται "φυσικα" λογω της θηλυκης της φυσεως,τοτε ειναι ασυμβατο να ειναι υποτακτικη και φεμινιστρια ταυτοχρονα
    εαν για εκεινη ο Κυριαρχος ειναι ο Ανθρωπος στον οποιο υποτασσεται επειδη ελκυεται απο την προσωπικοτητα του,το κυρος,τη νοημοσυνη,τον ψυχισμο του τοτε ειναι δυνατο να τον "ακολουθει" θετοντας τον Ανωτερο της και εκχωρωντας του το εθελουσιο "δικαιωμα" να την επηρρεασει ακομη και να την βελτιωσει
     
  12. Eύγε aethereal, αν και βανίλλα ορθά μιλάς.