Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ψυχολογία του bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 19 Φεβρουαρίου 2015.

  1. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Από καιρό σκεφτόμουν να δημιουργήσω ένα νήμα μ΄έναν τίτλο όπως το ''καφενείο του bdsm''. Στο οποίο θα μπορούσαμε να συζητάμε για διάφορα θέματα γύρω από το bdsm. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι οι πόροι (δυνατότητες) που παρέχονται σε ένα μέλος δεν θα καταστούσε δυνατή την δημιουργία αυτού που είχα φανταστεί. Με αποτέλεσμα να καταλήξω σε αυτή την μορφή που παρουσιάζω εδώ.

    Το bdsm και η ψυχολογία του. Η ψυχολογία των ατόμων που ασχολούνται με το bdsm, η λογική τους, τα βιώματα τους, η εμπειρία τους, η φαντασία τους, το συλλογικό τους υποσυνείδητο και όλα αυτα που συνθέτουν το μυαλό και την ψυχή όλων όσων εμπλέκονται σε αυτόν εδώ το χώρο είναι ακριβώς αυτά που θα ήθελα να λάβουν μέρος σε αυτή τη συζήτηση.

    Να μιλήσουμε για διάφορες θεματικές ενότητες γύρω από το bdsm. Φυσικά το να θέτω μόνο εγώ τις ενότητες θα ήταν αντιπαραγωγικό. Από την άλλη το να θέτει ο καθένας μας από μία διαφορετική ενότητα θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε προτείνω, στην εξέλιξη της συζήτησης, όποιος θέλει να βάλει θέμα, ας μου το στέλνει πμ για να το τοποθετώ στην συζήτηση.


    Το πρώτο θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε είναι: ''Η ψυχολογία του κυριαρχικού, τί είναι αυτό που τον καθοδηγεί, πώς πιστεύει ότι διακατέχει την γνώση για να προχωρήσει στην εκπαίδευση ενός άλλου ατόμου; Πώς γίνεται κάποιος κυριαρχικός; Ως άνθρωπος διακατέχεται από πάθη, πώς τα ελέγχει; Από τι αντλεί ευχαρίστηση; Η πρόκληση πόνου είναι διεγερτική; αν ναί ή όχι γιατί; Τι σημαίνει φορώ σε κάποιον το κολλάρο μου; τι σημαίνει δέσμευση του κυριαρχικού;''

    Παρακαλώ αισθανθείτε άνετα να προσθέσετε όποιες άλλες ερωτήσεις έχετε κατά νου.
     
  2. Elune

    Elune Priceless

    Εχεις μια ωραία οπτική γωνία @guruni , απλά πιστεύω ότι ανοίγεις πολλά "υπονήματα" σε ένα νήμα. Αυτά που ρωτάς είναι όλο το υλικό που υπάρχει στο community.
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Σαφώς και πολλά από αυτά υπάρχουν διάσπαρτα στο κομμιουνιτυ, άλλα έχουν συζητηθεί, άλλα όχι, όμως είναι θέματα που απασχολούν συνεχώς. Επομένως σκέφτηκα γιατί να μην ξαναμιλήσουμε για bdsm? Ας αρχίσουμε λοιπόν, ας γράφει ο καθένας πάνω στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα την δική του άποψη.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Επίκαιρο θέμα, ενδιαφέρον..   

    Αχ Μαζοχούλεςςς..


    O όρος μαζοχισμός είναι γνωστός και μας παραπέμπει αρχικά στη σεξουαλική έκφραση και δραστηριότητα φέρνοντας στο μυαλό μας την έννοια της σεξουαλικής διέγερσης που προκαλείται από τη βίωση του πόνου. Η έννοια αυτή είχε ήδη πάρει το όνομά της από τον Sacher-Masoch (1). Με τον όρο μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα (self-defeating personality disorder) όμως δεν αναφερόμαστε στη σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου αλλά στη γενικότερη συμπεριφορά και προσωπικότητα που φαίνεται, συνειδητά ή ασυνείδητα, να επιδιώκει τη βίωση της «ήττας» και της ''οδύνης'' προκειμένου να δημιουργήσει ή να επιτύχει κάτι στη ζωή.

    Ο μαζοχισμός/σαδισμός ταυτίζονται με την αλγολαγνεία (την απόλαυση του να δέχεσαι) ή να δίνεις πόνο.. :- )

    ..ποιός είπε οτι το βδσμ είναι εύκολο;
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  6. Mόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να ισχυριστεί το παραπάνω.
     
  7. Paladin

    Paladin brattiness loading....

    οντως πως μπορει καποιος να εκπαιδευσει ενα αλλο ατομο ??!! πολυ καλη ερωτηση!!! γιατι πιστευει οτι μπορει και αυτο π μεταδιδει ειναι ορθο? ποιος το κρινει η λογικη του παραλογου?
    μπορει να αμφισβητηθει καποιος για την κυριαρχικοτητα του? για το αν το κανει σωστα? τι ειναι σωστο τελικα?
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @avapimou : αν αναρωτιέστε αυτο που αναρωτιέστε με τον τρόπο που το αναρωτιέστε, αναρωτηθείτε πρωτίστως μήπως βρίσκεστε σε λάθος φόρουμ.

    /me smiles
     
  9. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Δεν ξερω αν το παρακατω απαντησει ακριβως στις ερωτησεις σου, ισως ομως βοηθησει καπως...

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Ποιός-ελέγχει-την-εξουσία.39289/
     
  10. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Σωστό είναι πάντα αυτό που και οι δύο συμμετέχοντες στη σχέση, θεωρούν σωστό. Το σωστό αυτό
    σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους .
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Αρκεί να το ξέρουν και οι δύο...
     
  12. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Το "ξέρουν " είναι μεγάλη κουβέντα . Το "θεωρούν" είναι πιο γήινο. Πάντα όμως και οι δύο.