Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Brat στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Janine, στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

  1. Dapom

    Dapom Contributor

    Αντε πάλι με τα υποκαταστατα



    αυτο ειναι το σωστο
     
  2. Dapom

    Dapom Contributor

    Εκτός κι αν το προτιμάς σε κάτι πιο σκληρό

     
  3. ataxia

    ataxia Regular Member

    Καλά τα έλεγε ο Πετρόχειλος!!! 
     
  4. Janine

    Janine Regular Member

    @Heretic_Angel Θα ακολουθήσω την τακτική του MasterJp εν προκειμένω και θα σας απευθυνθώ στον πληθυντικό, για λόγους αποστασιοποίησης όμως. Δεν γνωρίζω σε ποιον απευθύνεται το post σας, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να προσβληθώ, αλλά ούτε ξέρω και γιατί. Επειδή, όμως, το νήμα το ξεκίνησα εγώ και πρώτη εγώ εξέφρασα χαρακτηρισμούς για τους κακομαθημένους ανθρώπους στην καθημερινότητα, τους οποίους είπα ότι τείνω να βρίσκω ενοχλητικούς, κουραστικούς και αντιπαθητικούς, σε άλλο, δε, post μου εξέφρασα και την άποψη ότι δεν πρόκειται για δυναμικούς ανθρώπους, αλλά για εγωκεντρικά και ανασφαλή άτομα που στη δύσκολη στιγμή θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιον να τους κάνει τα χατίρια, θα αποφύγουν την ευθύνη και δεν θα δείξουν καμία κατανόηση σε κανέναν, παρά μόνον θα κλαίγονται, θα ήθελα να κάνω κάποιες διεκρινίσεις και κάποιες παρατηρήσεις σε σχέση με το νήμα που δημιούργησα και με την προσωπική μου άποψη και θέση, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:

    1. Το νήμα δημιουργήθηκε με θέμα τη συμπεριφορά ενός brat στο βδσμ κι αν αυτή είναι επιθυμητή από τους Κυριάρχους. Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε ήταν για να καταλάβω αν μια τέτοια συμπεριφορά θεωρείται γενικώς αποδεκτή, αναμενόμενη κι ίσως και επιθυμητή και μέχρι ποιο βαθμό. Μίλησαν αρκετοί για το brat στο βδσμ και κατατοπιστικοί, για μένα τουλάχιστον, υπήρξαν η @Madeleine Rk που στο post της ανέλυσε γιατί ένας υποτακτικός μπορεί να νιώσει την ανάγκη να φερθεί έτσι και τι σημαίνει αυτό για μια βδσμ σχέση, ο @MasterJp σε σχόλιο για προσωπική μου εμπειρία την οποία χαρακτήρισε ως "αντίσταση" και όχι ως συμπεριφορά brat του bdsm, η @SAP που ουσιαστικά προέβαλε το mindset ενός brat στο bdsm, ή καλύτερα στο S/M, και ο @Dapom που έκανε μια καλή διάκριση ως προς το κακομαθημένο της καθημερινότητας και το "κακομαθημένο" του bdsm και εξέφρασε τους λόγους που σε εκείνον το δεύτερο είναι κάτι το επιθυμητό. Μίλησαν κι άλλοι Κυρίαρχοι, οι οποίοι θα με συγχωρήσουν που δεν θα τους αναφέρω ονομαστικά, για τους λόγους που τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές στο βδσμ. Κάποιοι μπορεί να εκφράστηκαν με υπερβολή, δεδομένου όμως ότι η υπερβολή στις εκφράσεις δεν είναι κάτι σπάνιο για το φόρουμ, αναρωτιέμαι αν έχετε κάνει παρόμοιες επικρίσεις-υποδείξεις και σε άλλα νήματα. Αν έχετε κάνει, προσωπικά θα σας παραδεχτώ, αν και θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους moderators ίσως για τα περαιτέρω.

    2. Σε όλο το νήμα, ξεκινώντας κι από το δικό μου post, υπήρξε μια διάκριση ανάμεσα σε κακομαθημένους της καθημερινότητας και brat του bdsm και τούτο γιατί, όπως και να το κάνουμε, το bdsm είναι διανθισμένο με όρους που άλλη έννοια έχουν στην καθομιλουμένη κι άλλη έννοια έχουν στο παιχνίδι. Μοιραία, εκφράστηκαν απόψεις σχετικά με τους κακομαθημένους στην καθημερινότητα, πολλές από αυτές ήταν σκληρές, και υπήρξε κι η άποψη από τον @Baron Shamedi ότι όπως είσαι στην καθημερινόητα είσαι και στο βδσμ, κάτι πάνω στο οποίο έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα αυτού του νήματος, κι εν πάσει περιπτώσει, άποψή του είναι και καλά έκανε και την είπε. Η στάση των περισσοτέρων, και η δική μου εξ αρχής, ήταν επικριτική απέναντι στους απανταχού κακομαθημένους της καθημερινότητας. Εν προκειμένω, θα μιλήσω για μένα. Εμμένω σ' αυτήν τη στάση μου και έχω τους λόγους μου γι' αυτό. Έχω συναντήσει αρκετούς τέτοιους χαρακτήρες στη ζωή μου, ώστε να μπορώ να βγάλω ένα γενικότερο συμπέρασμα, με χώρο για εξαιρέσεις πάντα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όπως είναι και η προσωπική άποψη των υπολοίπων. Μίλησα, δε, για χώρο για εξαιρέσεις, βλέπετε υπάρχουν και κακομαθημένοι άνθρωποι που έχουν θετικά στοιχεία τέτοια που σε κάνουν να παραβλέπεις αυτό το χαρακτηριστικό. Σε μένα έχει συμβεί με φίλη μου, την οποία αγαπάω, απλώς έχω αναπτύξει κάποιους μηχανισμούς για να μη με καβαλήσει. Δεν θα την παντρευτώ κιόλας, δεν έχουμε σχέση, δεν κάνουμε βδσμ μαζί, οπότε βρίσκουμε της ισορροπίες μας. Αλλάζει αυτό την άποψή μου για τους υπόλοιπους που έχουν αυτή τη συμπεριφορά; Η απάντηση είναι όχι.

    3. Ο καθένας στην ζωή κρίνει και επικρίνει. Η κατανόηση και η ανεκτικότητα είναι επιθυμητά χαρακτηριστικά, είναι αρετές σίγουρα, αλλά δεν χρειάζονται παντού και πάντα. Είναι μερικές φορές και άχρηστα, όχι μόνον άχρηστα, αλλά και επιβλαβή θα έλεγα. Θεωρείτε στο post σας πολύ εύκολο και πολύ καλό να είμαστε όλοι με το χαμόγελο στα χείλη, όταν συναντάμε μία άσχημη συμπεριφορά, να δίνουμε χώρο στους άλλους, γιατί δεν ξέρουμε τι έχει περάσει αυτός για να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Έχετε δίκιο και τούτο μπορεί μάλιστα να διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά μόνο εν μέρει. Η ανεκτικότητα είναι μεγάλη αρετή, είναι επίσης κάτι που προσπαθώ καθημερινά να επιτύχω στο μέτρο που μπορώ, διότι είναι απ' αυτά τα δύσκολα που χρειάζονται προσπάθεια. Αλλά δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις. Βλέπετε, ό,τι και να έχει περάσει ο άλλος, μπορώ να τον κατανοήσω, ναι, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι μπορώ και να τον ανεχτώ, να ασχοληθώ μαζί του ή να υποστώ τις συνέπειες της συμπεριφοράς του, όταν με δικαιολογία αυτά που έχει περάσει ή την ανατροφή του ή χίλια δύο άλλα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον μου και προσπαθεί είτε να με εκμεταλλευτεί για να κάνει τη δουλειά του, είτε να με στοχοποιήσει για να καλύψει τις ανασφάλειές του, είτε να μου κάνει κακό με οποιονδήποτε τρόπο για οποιονδήποτε δικό του λόγο. Επαναλαμβάνω, μπορώ και πρέπει να τον καταλάβω, αλλά έχω τόσο δικαίωμα όσο και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στους ανθρώπους που με αγαπούν και με νοιάζονται, να αμυνθώ είτε με αδιαφορία και απομάκρυνση είτε ακόμα και με κατά μέτωπο επίθεση αν στραφεί εναντίον μου. Είναι, μάλιστα, ηθική μου υποχρέωση αν μπορώ, να υπερασπιστώ κι άλλους, πιο αδύναμους ίσως ή πιο συνεσταλμένους από μένα, σε περίπτωση που στοχοποιηθούν εκείνοι. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου ή, όπως έλεγε η γιαγιά μου, μην τσιγκλάς το γάιδαρο για να μη φας τις κλωτσιές του. Κι όταν, ας πάρουμε το πιο απλό, κάποιος είναι αγενής επειδή περνάει δύσκολα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι κι ο απέναντί του μπορεί να του απαντήσει με αγένεια γιατί περνάει κι αυτός δύσκολα. Μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτή είναι η άποψή μου.

    4. Λέτε ατο post σας, ότι όποιοι κατακρίνουν με "υφάκι" σε ένα φόρουμ, με την "ασφάλεια" που αυτό παρέχει, μια προβληματική ανθρώπινη συμπεριφορά, το κάνουν για να καλύψουν τα δικά τους αρνητικά σημεία. Ίσως να έχετε και δίκιο. Αλοίμονο, δεν νομίζω ότι κανένας μπορεί να αρνηθεί ότι μια οθόνη ενός υπολογιστή παρέχει μια "ασφάλεια" και μια ευκολία να βγάλει ο καθένας το "υφάκι" του. Ούτε νομίζω ότι αρνήθηκε κανείς ότι όλοι έχουμε τις ανασφάλειές μας. Είναι, μάλιστα, κάτι που αποδείξατε και ο ίδιος. Εντύπωση, βλέπετε, μου κάνει το γεγονός ότι μετά τη στήριξη της θέσης ότι η ανεκτικότητα θα έπρεπε να είναι καθολική και απόλυτη, όσον αφορά τους κακομαθημένους πάντα γιατί δεν ξέρω, όπως προείπα, αν έχετε εκφράσει ανάλογες απόψεις σε άλλα νήματα, έρχεστε μετά και εσείς ο ίδιος και δεν δείχνετε καμία κατανόηση σ' αυτούς τους ανασφαλείς, που κατακρίνουν για να καλύψουν την κενότητά τους, και τους ευχαριστείτε, με περισσή ειρωνία, επειδή σας βοηθούν να ξεχωρίσετε τη φαιά ουσία από τα σκατά. Καταλαβαίνετε ότι με την τελευταία φράση σας αντιφάσκετε με τα προηγούμενα λεγόμενά σας, τοποθετώντας εμμέσως και τον εαυτό σας μέσα στους ανασφαλείς που επικρίνουν σε ένα φόρουμ για να καλύψουν τα κενά τους.

    5. Θα ήθελα, τέλος, να εκφράσω την άποψή μου ως προς το εξής: Αυτός που έχει φαιά ουσιά είναι ο έξυπνος. Η εξυπνάδα όμως δεν είναι ούτε προϋπόθεση ούτε αναγκαία συνθήκη για την καλοσύνη. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να σχετίζεται με κάποιον τρόπο μ' αυτή. Ένας έξυπνος άνθρωπος έχει, τελικά, τόσες πιθανότητες να είναι καλός άνθρωπος, όσες πιθανότητες να είναι και σκατοχαρακτήρας  

    Συγχωρήστε το μακροσκελές του μηνύματος, ένα από τα ελαττώματά μου είναι η πολυλογία  
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2015
  5. Baron Shamedi

    Baron Shamedi BDSM = Brain Dead Sorry Mate ?

    @Janine οι οποιες ενστασεις σου θεωρω οτι ειναι σωστες, αφου ολοι μας σκεφτομαστε και δρουμε διαφορετικα. Μενω στο θεμα του νηματος σου αν το καταφερω αυτη τη φορα -και πολυ εγραψα ηδη γι'αυτο συμπαθα με-. Για καποιους το βδσμ τους ειναι κατι διαφορετικο, μεσα του ειναι λιγοτερο η περισσοτερο απο κεινο που ειναι σαν χαρακτηρες στην "κανονικη" τους ζωη, για καποιους αλλους οχι. Εγω ανηκω στην κατηγορια των οχι. Οσον αφορα τα brat, σαν παιχνιδι, σαν ρολος -αφου αποκλειουμε την bratια σαν χαρακτηριστικο που ισως καποιος κουβαλαει στο βδσμ του- σε καποιους αρεσει, παλι σε καποιους οχι. Και σε αυτη την περιπτωση ανηκω στους οχι, αφου μου φαινεται ανιαρο και ανουσιο. Αλλο προκαλω σαν Κυριαρχικος μια στριφνή αντιδραση του υ μου -πες το λαθος μου, πες το ασυννενοησια μαζι του, πες το διαφορετικα ορια. Και που εχει σαν αποτελεσμα το "ξεσπασμα" του. Αλλο το υ μου ειναι μαλακιστηρι και οχι σαν "αλατοπιπερο", αλλα μονο για να μου τσακισει τους Ζεββεδαιους-. Ολα τα υπολοιπα δεν με αφορουν πια -εγραψα ηδη και ισως κακως, αλλα πια εγινε-. Σ' ευχαριστω για την φιλοξενια στο νημα σου  
     
  6. Janine

    Janine Regular Member

    @Baron Shamedi δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι κακώς έγραψες. Ούτε ότι δεν θα έπρεπε να εκφράσεις τις απόψεις σου ακριβώς όπως είναι αυτές. Εγώ σ' ευχαριστώ γιατί απάντησες και ασχολήθηκες και ελπίζω να μην είσαι αντίθετος στο διάλογο μαζί μου και σε μελλοντικά νήματα. Οι διαφωνίες σε κάθε συζήτηση είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν και πολλές φορές είναι εποικοδομητικές.  
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    @Janine , o κωλοχαρακτηρας βεβαιως και δεν εχει σχεση με την εξυπναδα, ουτε με την μορφωση... δυστυχως για καποιο διαστημα μπορει να καλυφθει...

    το που τελειωνει η κυριαρχια και ξεκιναει ο κομπλεξισμος ειναι κι αυτο ενα θεμα, πολυ προσωπικο στον καθενα και αμφιβαλω κατα ποσο μπορει να γινει κουβεντα που να καταληξει καπου. μην ξεχνας σε τι χωρο βρησκεσαι. αυτον που εσυ λες κακομαθημενο καφρο η οτιδηποτε υπαρχει καποια αλλη που τον γουσταρει για τους ιδιους ακριβως λογους.
     
  8. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

     
     
  9. Janine

    Janine Regular Member

    Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη για τους κακομαθημένους στην καθημερινότητά μου. Δεν είπα σε κανέναν ποιον να γουστάρει και ποιον όχι. Προσπάθησα να καταλάβω τι σημαίνει ένας όρος του bdsm, γι' αυτό είναι το φόρουμ.
    Εκπλήσσομαι, δε, που κανείς δεν δείχνει να λαμβάνει υπ' όψιν του το γεγονός ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, όσοι εκφράσαμε επικριτική άποψη, και τα δικά μου λόγια δεν ήταν σε καμία περίπτωση τα πιο σκληρά, χαρακτηριστήκαμε στη συνέχεια ως "σκατά". Χωρίς λογική επιχειρηματολογία και χωρίς λόγο και αιτία θα έλεγα. Ποιος αρέσει σε ποιον δεν με αφορά. Το να προσβάλουν εμένα και πολλούς από όσους είχαν την καλοσύνη να ασχοληθούν με την ερώτησή μου με αφορά και σ' αυτό θα απαντήσω.
     
  10. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Με την οποία διαφωνώ         Δική μου άποψη. Λογική - Ασφάλεια - Συνέναιση χρειάζεται μόνο και βάζω τις πινελιές μου : Ειλικρίνεια - Μυστικότητα - Εμπιστοσύνη - Ρίσκο - Ψυχική Υγεία       Το άθλημα είναι μπάσκετ και παίζεται σε Α εθνική μέχρι Γ ερασιτεχνικό         Και φυσικά διαφώνω με κάθε προσπάθεια υπερανάλυσης . Κάποιος στο τέλος θα προσφέρει και κάποιος θα ζητά. Μονος στόχος αυτός     :    Απλά καθημερινά πράγματα     ::
     
  11. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    ας μη γινόμαστε απόλυτοι. κάποιοι τη βρίσκουν και με τα σκατά..
     
  12. Janine

    Janine Regular Member

    Προφανώς. Δεν ήταν όμως αυτό το νόημα του μηνύματος στο οποίο απάντησα.