Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Brat στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Janine, στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

  1. seduced mind

    seduced mind Guest

    Στο πανεπιστήμιο τουλάχιστον στις θετικές σχολές δεν μαθαίνεις Ελληνικά. Στις θεωρητικές μπορεί να μαθαίνει κάποιος αλλά στις θετικές όχι. Συγκριτικά η ορθογραφία σου και το συντακτικό σου είναι σαφώς ανώτερο με κάποιων πρωτοετών που τους διόρθωσα κάτι τεστάκια που έδωσαν. Για να καταλάβεις τι σου λέω θα σου πω το εξης. Γραπτό πήρε 10 γιατί επεξηγούσε άριστα την ερώτηση, αλλά αν το διόρθωνε κάποια φιλόλογος θα έπαιρνε 2 άντε τρία....
     
  2. Janine

    Janine Regular Member

    Το ευγενικός και γλυκός είναι πάντα και παντού προτέρημα και πλεονέκτημα και κανέναν μην αφήσεις να πει το αντίθετο. Δεν σου είπα εγώ τι Κυρίαρχος είσαι, δεν ξέρω κιόλας, εγώ είπα τι άνθρωπος είσαι και να έχεις ευγένεια και καλοσύνη είναι πιο σημαντικό από το να έχεις πτυχία, άκου και μένα που ξέρω πολλούς με πτυχία αλλά χωρίς ευαισθησία  

    @lizard_ Με το μαγείρεμα είμαι οκ. Με το σιδέρωμα με κάποια προσπάθεια την παλεύω...σχετικά       
    Και πάλι με βάζεις να ξεφεύγω από το θέμα, σε έχω σταμπάρει από τα χάπια για την περίοδο, καταστροφή είσαι        

    @seduced mind Αυτό δεν συμβαίνει δυστυχώς μόνον στις θετικές σχολές, πλέον και στις θεωρητικές. Τα greeklish μας έχουν καταστρέψει.
     
  3. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Γατακια.....  

    @Elune  
     
     
  4. Janine

    Janine Regular Member

    Και πάλι επειδή εγώ ξεκίνησα αυτό το νήμα, που πλέον δεν είμαι σίγουρη αν έκανα καλά, νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω, αν και ο @MasterJp σου απάντησε από την πλευρά του. Αυτή είναι η άποψή μου από τη δική σου θέση, στη οποία έχω βρεθεί.

    Βρέθηκα, πριν από λίγες μέρες κιόλας, σε παρόμοια θέση με τη δική σου και μου έκανε και μένα εντύπωση ότι σε ένα φόρουμ που ως επί το πλείστον όλοι μιλούν στον ενικό, βρέθηκε και κάποιος να θέλει να μιλάει στον πληθυντικό. Εντάξει, δικαίωμά του είναι. Βασικά, εκτός από δικαίωμά του και είναι και ελευθερία που σου παραχωρεί ή όχι. Ο πληθυντικός της ευγενείας χρησιμοποιείται γενικώς και δικαίωμα του καθενός είναι να θέλει να τον διατηρήσει ή όχι. Άλλωστε, δεν ζήτησε μόνο να του μιλήσει κανείς στον πληθυντικό, απευθύνθηκε και ο ίδιος στον πληθυντικό και έτσι, απ' ό,τι κατάλαβα μετά, απευθύνεται σε όλους. Πρωτόκολλο; Ίσως. Σε ξενίζει; Ίσως. Δεν θα το προτιμούσες για τον εαυτό σου; Ίσως. Από τη στιγμή όμως που κάποιος το ζητάει αυτό, οφείλει ο καθένας από μας να το σεβαστεί. Το να θέλει κάποιος να μιλάει στον πληθυντικό με κάποιον που δεν ξέρει είτε συμφωνείς είτε όχι, είναι προσωπική του προτίμηση και επιθυμία και δεν τον καθιστά κομπλεξικό.

    Τώρα, εσύ δεν το έπραξες και στην είπε. Και θίχτηκες. Καλά έκανες και θίχτηκες. Υπονοήθηκε, ίσως, ότι δεν έχεις αγωγή και τρόπους συμπεριφοράς. Ίσως, λέω ίσως, καταλαβαίνοντας και συ ότι κάπου έπρεπε να το είχες χειριστεί διαφορετικά, να απέκτησες τη μύγα και να μυγιάστηκες. Κατά τη γνώμη μου, κι άμα θέλεις την ακούς, λανθασμένα έκοψες μετά την κουβέντα, αποδίδοντας έναν χαρακτηρισμό που δεν έχει και βάση. Δεν αποδεικνύεις τίποτα έτσι. Θα μπορούσες απλά να πεις ότι, οκ, έχετε δίκιο για τον πληθυντικό (γιατί έχει δίκιο ως προς αυτό, αφού είναι δικό του θέμα και επιλογή και στους υπόλοιπους δεν μας πέφτει λόγος) αλλά δεν έχετε δίκιο να υπονοείτε ότι δεν έχω αγωγή γιατί δεν αποδεικνύεται από μια κουβέντα σε ένα φόρουμ, πάνω ίσως και στον ενθουσιασμό του καινούριου, αν έχεις αγωγή και τρόπους από το σπίτι σου. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια απάντηση.

    Στο χώρο του bdsm πολλές φορές έχω αισθανθεί να με στήνουν στη γωνία, να με πατρονάρουν, να με υποτιμούν και μάλιστα τούτο λόγω του στάτους της υποτακτικής. Έχω αντιδράσει πολλές φορές με τον τρόπο το δικό σου, τον απότομο, τον κοφτό, τον επιθετικό. Ανακάλυψα όμως ότι δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Μερικές φορές παρεξηγούμε προθέσεις, αντιδρούμε σπασμωδικά από παλιές άσχημες εμπειρίες και τελικά χάνουμε οι ίδιες το δίκιο μας. Ψυχανεμίζομαι, μάλιστα, ότι συμβαίνει και κάτι περίεργο. Ότι κάποιες φορές κάποιοι Κυρίαρχοι "ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα". Λένε κάτι που μπορεί και να μην πιστεύουν πλήρως για να δουν πώς θα αντιδράσεις. Πώς θα το χειριστείς. Σκέψου το κι αυτό  

    Είπαμε, η άποψή μου κι άμα θέλεις την ακούς. Αλλά επειδή έχω υπάρξει κι ίσως είμαι ακόμη σε κάποια σημεία "υ που δαγκώνει", νιώθω και μια αλληλλεγγύη απέναντι σ' όλους όσους "δαγκώνουν" κι αυτοί  
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2015
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @seduced mind : αυτό που αποτελεί πληρωμή για σας αποτελεί ταυτόχρονα τιμωρία από τη οπτική γωνία του νομοθέτη.

    Από την πλευρά της κοινωνίας δεν έχετε το δικαίωμα γι' αυτό και τιμωρείστε, έχετε όμως το δικαίωμα της επιλογής να προβείτε σε κάτι που δεν δικαιούστε και να πληρώσετε το τίμημα δλδ να τιμωρηθείτε.
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2015
  6. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Προσπαθώ διαβάζοντας με προσοχή να καταλάβω τη διαφορά ενός βδσμ κακομαθημένου κι ενός κακομαθημένου εκτός βδσμ. Τι θα πει εντός κι εκτός; Αν υπάρχει διαχωρισμός, κάτι δεν πάει καλά, όχι μόνο για τα κακομαθημένα αλλά γενικώς για οποιαδήποτε "κατηγορία". Ή είσαι ή δεν είσαι. Όταν είσαι χ αντιδράς χ σε όλες σου τις εκφάνσεις κι αποχρώσεις, και αν αντιδράς ψ τότε δύο τινά συμβαίνουν: ή υπάρχει δόλος, ή ψυχική διαταραχή.
    Οι Κέλτες αναφέρονταν στα παιδιά των ζητιάνων με αυτόν τον όρο. Σήμερα, θεωρώ, παραμένει με την ίδια έννοια ακόμα, κι ας μην το καταλαβαίνει κανείς ευθύς εξ αρχής. Γιατί, τι είναι ένας κακομαθημένος άνθρωπος; Ένας ζητιάνος της προσοχής. Της προσοχής που ποτέ δεν είχε. Και προσωπικά πιστεύω, ποτέ δε θα έχει, ούτε θα είναι ποτέ αρκετή. Και δε θα έχει ποτέ, γιατί κανείς άνθρωπος με καλλιεργημένη λογική και ανεπτυγμένο συναίσθημα δε θα έμπαινε στη διαδικασία να συσχετιστεί με έναν κακομαθημένο άνθρωπο. Ένας τέτοιος συσχετισμός είναι μη καρποφόρος, και μη επικερδής.
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    @Janine
    Μια παράκληση...
    Για να είναι ευανάγνωστα τα κείμενά σου, ειδικά αν είναι μακροσκελή, φρόντισε ν'αφήνεις κενό μεταξύ των παραγράφων.

    Ευχαριστώ.
     
  8. Janine

    Janine Regular Member

    Διορθώθηκε στο τελευταίο και θα το έχω υπ' όψιν μου και στην πορεία  
     
  9. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Θα μπορούσε το θέμα του πληθυντικού να αποτελέσει ένα νήμα από μόνο του, και απέφυγα να σχολιάσω, αλλά μετά σκέφτηκα, πού καλύτερα να σχολιαστεί παρενθετικά παρά μέσα σε ένα νήμα για κακομαθημένους!

    Ο πληθυντικός αριθμός στην ελληνική γλώσσα αποτελεί συντακτικό λάθος (όπως πιθανότατα και σε άλλες γλώσσες). Απευθύνομαι σε έναν, άρα χρησιμοποιώ τον ενικό. Σε πολλούς θα χρησιμοποιήσω τον πληθυντικό. Το να χρησιμοποιήσει κάποιος τον πληθυντικό έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του, μακριά από παιδεία και μόρφωση. Προσωπικά δε μου έχει τύχει ποτέ να μου απαιτήσουν πληθυντικό, παρ' όλο που μιλάω πάντα και σε όλους στον ενικό. Ίσως έχει να κάνει με το ύφος και τον τρόπο. Ίσως γιατί ο ενικός μου δε συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς. Ίσως γιατί δεν είμαι και τόσο κακομαθημένη ώστε οι συνομιλητές μου να θέλουν να αποστασιοποιηθούν και να ελαττώσουν την οικειότητα, τουναντίον ξεχνάνε και τον δικό τους πληθυντικό μονομιάς.

    Αγαπητή Άννα, δηλώνεις κακομαθημένη, κάτι το οποίο έχει γίνει αντιληπτό αλλά ουδόλως κατανοητό μέχρι στιγμής από τους περισσότερους. Έχε στο νου σου ότι κανενός ο ρόλος του εδώ μέσα δεν είναι να σε συμμορφώσει. Το να "απαιτείς" κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό. Συζήτα το, εξερεύνησέ το και μάθε να σέβεσαι ανθρώπους που έχουν εμπειρία και χρόνια στην πλάτη τους, όχι στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά σε όλους τους τομείς. Το λάθος σου δεν είναι ο πληθυντικός, αλλά η κενή φλυαρία που σε διέπει, και σε κάνει να λες πολλά, αλλά να μη λες τίποτα.
     
  10. seduced mind

    seduced mind Guest

    Με συγχωρείτε πολύ αλλά κάνετε κάποιο λάθος, ο νομοθέτης δεν είναι η κοινωνία ούτε εκφράζει την κοινωνία. Η κοινωνία ενδεχομένως να έχει διαφορετική άποψη, από αυτή του νομοθέτη. Παραδείγματος χάριν η κοινωνία μπορεί να επιθυμεί την ποινή του θανάτου για κάποιον που θα τελέσει 5 φόνους και να μην την ικανοποιεί τα 25 έτη που θα κληθεί ο δολοφόνος να εκτίσει. Δηλαδή για να καταλαβαίνει και όποιος δεν γνωρίζει 25 έτη για τους 3 φόνους και οι δύο δώρο..... (είμαι κατά της θανατικής ποινής αλλά παράδειγμα παρουσιάζω) Έτσι και στη περίπτωση του νήματος οι 10-20-50 Κυρίαρχοι του φόρουμ που εκφράζουν μία άποψη δεν σημαίνει πως αντιπροσωπεύουν την άποψη όλων των Κυρίαρχων του πλανήτη η οποία στο τέλος μπορεί να είναι άκρως αντίθετη από αυτή που εκφράζεται στο παρών νήμα.
     
  11. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Εχω την αισθηση οτι δεν υπαρχει κ πολλη συνεννοηση. Δεν πειραζει. Θα εθελοτυφλησω με αγαπη λρος τον εαυτο μου. Θα αφησω οποιες προσβολες στην ακρη κ θα χαμογελασω στο!μελλον που με περιμενει. Αλλα μην περιμενετε οτι θα συγκατανευσω.
    Ας μη φλυαρω κ καταναλωνω space of space.
    Αγαπηθειτε κ σταματηστε ν ασχολειστε μαζι μου. Προς θεου
     
  12. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Η αίσθησή σου είναι σωστή! Έχε υπ' όψιν σου πως ποτέ κανείς δεν εθελοτυφλεί από αγάπη γιατί το να εθελοτυφλείς επιφέρει μόνο δεινά. Προσωπικά δεν ασχολούμαι μαζί σου αλλά με αυτά που λες, που προφανώς είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Σου εύχομαι προχωρώντας να τα βρεις με τον εαυτό σου, κι αν παραμείνεις κακομαθημένη, και γεμίσεις εμπειρίες στο χώρο αυτόν που λέγεται βδσμ, θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω και να τις συζητήσουμε. Ως τότε, το να είσαι απλά κακομαθημένη και να ανέχομαι τα οποιαδήποτε εγωκεντρικά κενά σου, με αφήνει παγερά αδιάφορη.
    Σημείωσε -1 σε αυτούς που ασχολούνται πλέον με αυτά που λες.
    Καλή συνέχεια.