Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Brat στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Janine, στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

  1. lexy

    lexy .ti.va.

    Υπάρχουν και χειρότερα από το brat.

    Να είσαι υ και να κυκλοφορείς βρεγμένο και φοβισμένο.
     
  2. Dapom

    Dapom Contributor

    Τώρα αυτο το βρεγμένο μπορεί να το διευκρινίσεις τι και πως το εννοεις;
     
  3. lexy

    lexy .ti.va.

    Όχι  
    Χομγουερκ! Διάβασε μερικές σελίδες πίσω  
     
  4. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

     
     
  5. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Προτιμώ       



     
     
  6. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Διαβαζοντας το νημα, θεωρω οτι πολλες απο τις διαφωνιες, τις κρίσεις και τις επικρισεις , προκυπτουν επειδη ο καθενας ,καθεμια χρησιμοποιει διαφορετικο ορισμό για το Brat. Καποιοι/ες εννοουν ενα υ με κυρια χαρακτηριστικα του την αγενεια, την εριστικοτητα, την κακοτροπια, που διασκεδαζει οταν κακομεταχειριζεται τους αλλους. Καποιοι/ες εννοουν ενα υ ''πειραχτηρι'' , που δεν εχει και τοσο καλη σχεση με την υπακοη, για λογους ''παιχνιδιου'' ομως, χωρις να εχει σκοπο ομως να κακομεταχειριστει κανεναν. Παρ'ολο που ο ορισμος δωθηκε απο την αρχη σχεδον, ο καθενας τον αντιλαμβανεται οπως θελει και τον προσαρμοζει στα μέτρα του. Ετσι ομως δεν γινεται κουβεντα αφου ,παρόλο που χρησιμοποιουμαι τον ιδιο ορο, ο καθενας εννοει κατι διαφορετικο...Αλλο πραγμα το κακοτροπος, δυστροπος, αγενης και αλλο το ''εχω το θαρρος της γνωμης μου'', αρεσκομαι να πειραζω τον κοσμο, και δεν δισταζω να εχω την ιδια συμπεριφορα και στον Κ μου .
     
  7. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Όσο ο καιρός περνάει, τόσο πανηγυρικά διαπιστώνει και ο πλέον αδαής και καλοπροαίρετος ότι και ένα φόρουμ δεν μπορεί παρά να αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας. Με τις εντάσεις, τις συμφωνίες και τις διαφωνίες, τις όποιες συμπάθειες ή και φιλίες μα και τα "μαχαιρώματα" σε διάφορα επίπεδα.

    Έχω μόλις 2 μήνες στο φόρουμ. Και, για να είμαι ειλικρινής, η γενικότερη εικόνα πιο πολύ με θλίβει, παρά με χαροποιεί. Από τη μία διαβάζω απόψεις σεβαστές και απολύτως ενδιαφέρουσες, που παραπέμπουν σε άτομα, τα οποία πραγματικά θα χαιρόμουν να γνωρίσω κάποια στιγμή. Από την άλλη βλέπω αρκετές έως πολλές (αναλογικά) υπερβολικές συμπεριφορές, που με στενοχωρούν και με κάνουν να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο τελικά είμαστε εδώ.

    Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω νιώσει μέχρι στιγμής θιγμένος από κάτι ή κάποια/οιον. Και εύχομαι να μην έχω προσβάλει άθελά μου κανέναν. Άσχετα αν σε κάποια επιμέρους ζητήματα διαφωνώ σε αρκετά πράγματα. Η διαφωνία και η ορθή έκφραση αυτής μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Δυστυχώς όμως αυτή δε διατυπώνεται πάντα κομψά και καλοπροαίρετα. Και κάπου εκεί χάνεται η ουσία για όλους μας.

    Και αναρωτιέμαι γιατί τελικά μπήκαμε στο φόρουμ. Το να θέλουμε την ενημέρωση ή κάποια γνωριμία το αντιλαμβάνομαι και το δέχομαι απόλυτα.Τα υπόλοιπα ωστόσο δε μπορώ να τα κατανοήσω. Και γι'αυτό με τον τρόπο μου επιλέγω να αποστασιοποιηθώ από κάποια πράγματα.

    Το ότι κάποιοι κινούνται πιο επιθετικά ίσως και κάποιοι άλλοι δείχνουν πιο καλόβολοι δε σημαίνει ότι είναι και μαλάκες. Ποιος είναι "τα πόδια" εδώ και ποιος "το κεφάλι" δεν έχει καμία αξία, νομίζω, να το μάθουμε. Γιατί όλοι μπορούμε να φερθούμε ανάλογα.

    Εύχομαι πραγματικά να έχουμε όλοι κάποιον καλό λόγο ύπαρξης και παρουσίας εδώ μέσα. Σαφώς και δε μπορούμε να τα έχουμε όλοι καλά μεταξύ μας. Όμως, αν μη τι άλλο, λίγη ευγένεια και λίγη αξιοπρέπεια πρέπει να υπάρχει από τον καθέναν μας. Γιατί άλλο οι διαφωνίες και άλλο τα ξεμαλλιάσματα και το ξεκατίνιασμα. Υπάρχουν άλλωστε πολύ καλύτεροι τρόποι εκτόνωσης, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

    Συγνώμη, που ξεφεύγω από τη στενή έννοια του λεγόμενου brat και το θέμα. Αλλά θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να γεμίζουμε την ψυχή μας με όσα μπορούν έστω και λίγο να μας ευχαριστήσουν, παρά με φαγωμάρες και "τύπους". Όλοι, ασχέτως ρόλων και στάτους, έχουμε άποψη. Άλλο όμως να είναι κανείς ένα ευχάριστο πειραχτήρι, κι άλλο ένα μονίμως αντιδραστικό στοιχείο.
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2015
  8. Σε ένα ιδανικό φόρουμ οι συμμετέχοντες θα σχολίαζαν απόψεις και όχι ανθρώπους (και δικαίως, αφού δε γνωριζόμαστε).
    Για όποιον ισχυριστεί πως δε διαχωρίζεται η άποψη από αυτόν που την εκφέρει, η απάντηση είναι:
    Αν μιά (η και περισσότερες) άποψή μου ή συμπεριφορά μου είναι λάθος, είμαι λάθος ως άνθρωπος?
    (Επιπλέον, ποιός ορίζει τι είναι σωστό και τι λάθος)

    Επειδή όμως δεν είμαστε σε ένα ιδανικό φόρουμ και ο καθένας μας μπορεί να γίνει αντικείμενο κριτικής επί προσωπικού, προτείνω:

    Keep Calm and take Nothing Personally.
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2015
  9. Dapom

    Dapom Contributor

    Αστο...θα μείνω με αυτό που φαντάζομαι   
     
  10. seduced mind

    seduced mind Guest

    Είμαι brat αλλά δεν είμαι καλά γιατί τα υ πάντα παίρνουν αυτό που θέλουν ενώ εγώ μένω πάντα στον άσσο και σκάω από το κακό μου   Καλό το 50 shades of grey για δοκιμή και πειραματισμό αλλά τα υ μπορούν μέσα από τον εσωτερικό τους κόσμο να κρίνουν το σωστό και το λάθος, το ορθό και το ανορθόδοξο, τα υ επελέχθησαν από το BDSM εν αγνοία τους τις περισσότερες φορές, τα brats επιλέγουν το BDSM.
     
  11. Janine

    Janine Regular Member

    Σας ευχαριστώ, @Elune , για την προσπάθεια ανασκευής της αρχικής σας δήλωσης, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι η ανασκευή της δικής σας δήλωσης η ουσία του πράγματος. Η ουσία, εν προκειμένω, είναι η αναπαραγωγή στερεοτύπων και προκαταλήψεων σχετικών με το χαρακτήρα ενός υποτακτικού. Δυστυχώς, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις δεν αντιμετωπίζονται με μία προσπάθεια ανασκευής μιας μόνο δήλωσης, αν και από τα ολότελα καλό είναι που υπάρχει και αυτή. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ και τη διαχείριση @MasterJp , για την παρέμβαση.

    Ανέφερα σε προηγούμενο post ότι έχω αντιμετωπίσει προκατειλημμένες συμπεριφορές εξαιτίας του status της υποτακτικής. Νομίζω ότι όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως υποτακτικοί έχουν πλήθος παρόμοιων περιστατικών να διηγηθούν.

    Δεν είστε ο μόνος, Elune, που έβαλε σε σύγκριση τους brats και τους subs και βρήκε τους subs λειψούς, απλά εσείς το είπατε ξεκάθαρα. Η άποψή σας, είναι άποψή σας και δεν θα επεκταθώ ως προς το αν έχετε δίκιο ή άδικο. Θα ζητήσω, όμως, να εκφράζεστε πιο κομψά άλλη φορά.

    Επαναλαμβάνω αυτό που έχει ειπωθεί ήδη πολλές φορές, ότι πίσω από τα άβαταρς υπάρχουν άνθρωποι με συναισθήματα. Αυτό δείχνουμε να το ξεχνάμε.

    Διευκρινίζω, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήταν αυτονόητο, ότι το νήμα δεν τέθηκε με ερώτηση ως προς το αν ο brat είναι χειρότερος ή καλύτερος από τον sub.

    Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «επιθυμητή ή όχι συμπεριφορά στο bdsm και σε ποιες περιστάσεις» και στο «σύγκριση ανάμεσα σε δύο statuses ως προς το ποιος είναι καλύτερος χαρακτήρας γενικά».

    Αφού, όμως, υπήρξαν διάφορες έμμεσες και πιο άμεσες μομφές ως προς το χαρακτήρα ενός υποτακτικού, το μόνο που έχω να πω, κι όποιος θέλει το σκέφτεται, είναι το εξής:

    Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος θεωρεί, έστω στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι υποτακτικότητα σημαίνει αδυναμία χαρακτήρα και έλλειψη θέλησης και προσωπικότητας.

    Τέλος, μια γενικόλογη παρατήρηση. Θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ειλικρίνεια και την ασέβεια, ανάμεσα στην ντομπροσύνη και την προσβολή, ανάμεσα στο θάρρος της γνώμης και στο θράσος. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το status στο bdsm, αλλά με τον άνθρωπο.
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2015