Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Brat στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Janine, στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

  1. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Το brat προϋποθετει την υποτακτικοτητα. Αρα μια υποτακτικη που δεν ειναι brat ειναι λειψη αφου της λειπει το brat στοιχειο. Αυτο δε συνεπαγεται οτι ειναι καλυτερη ή χειροτερη υποτακτικη. Αυτο ειναι θεμα προσωπικου γουστου. Αν εισαι brat tamer γουσταρεις μια brat. Αν οχι τοτε αρκεισαι σε μια απλα υποτακτικη. Τα αντιστοιχα και με αντιστροφη των φυλων. Απλα χρησιμοποιησα το θηλυκο για χαριν συντομιας..

    Μακια!
     
  2. Janine

    Janine Regular Member

    Αν το brat προϋποθέτει την υποτακτικότητα και μάλιστα μια υποτακτική είναι λειψή χωρίς αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δηλώνεις masochist και όχι sub, ενώ αυτοπροσδιορίζεσαι ως brat, που κατά την άποψή σου, προϋποθέτει την υποτακτικότητα.

    Σου είπα κι άλλη φορά ότι η νοοτροπία που υπονοείς ότι έχει ένας brat, από ίδια πείρα όπως δηλώνεις, δεν έχει καμία σχέση με το mindset του υποτακτικού.

    απαντώντας σε αυτό που έγραψες εδώ

    Η ιδιότητα του brat μπορεί να συνυπάρχει ενίοτε για μικρά ή μεγάλα διαστήματα με αυτή του υποτακτικού, αλλά δεν προϋποθέτει το ένα το άλλο, τουλάχιστον όχι όπως μας το εξηγήσες εσύ, αλλά και η @Madeleine Rk εδώ

    Εκτός αν τελικά brat στο bdsm είναι κάτι άλλο.

    Ως προς το post μου στο οποίο απάντησες, για να σε διευκολύνω, χρησιμοποίησα τη λέξη "λειψός" μεταφορικά, εννοώντας χειρότερος. Προφανώς, δεν κατάλαβες τι εννοούσα, γιατί η τοποθέτησή σου ότι λειψός δεν σημαίνει χειρότερος ή καλύτερος είναι άτοπη. Ακόμα και λογοπαίγνιο αν προσπάθησες να κάνεις με την κυριολεκτική σημασία του "λειψού", ήταν νομίζω και πάλι άτοπο.
     
  3. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    το ό,τι είμαι μαζοχίστρια δε σημαίνει ότι δεν είμαι υποτακτική. αν υπήρχε πολλαπλή επιλογή τότε ίσως να την είχα κάνει..
    δε βρίσκω λόγο να απαντήσω σε οτιδήποτε άλλο.
     
    να είσαι καλά.
     
  4. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

  5. de7

    de7 s

    Καλησπέρα σε όλους. Το ζήτημα που θέτει το παρόν νήμα είναι πολύ ενδιαφέρον αν και ο διαπληκτισμός σε σχέση με τα προσωπικά ζητήματα των μελών, οφείλω να πω οτι με αποπροσανατόλισε. Βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται γιατί όπως έχει ήδη παρατηρηθεί o καθένας χρησιμοποιεί τον δικό του ορισμό για το τί είναι brat. Προσωπικά, ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τον όρο είναι κοντά σε αυτό που έχει διατυπώσει ο @whisperer

    ή αν διαβάσω ανάμεσα στις γραμμές, κατά μία έννοια είμαι αρκετά κοντά σε αυτό που διατυπώνει ο @Elune στη σελίδα 18 αυτού του νήματος, αφού αφαιρέσω, φυσικά, το εριστικό ύφος, τις αναφορές επί του προσωπικού και την κριτική πάνω στα άλλα είδη υ - no offence.   Αυτό που κρατώ και πιστεύω είναι ότι ένα brat submissive άτομο μπορεί αρχικά να δίνει την εντύπωση "πριγκίπισσας" αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν προκύπτει από ένα ναρκισσισμό ή έλλειψη της ανάγκης να αλληλεπιδράσει σε ένα bdsm πλαίσιο. Το αντίθετο μάλιστα, φαίνεται να προκύπτει από μια πολύ βαθειά ανάγκη για υποταγή η οποία ίσως δεν είναι εύκολο να την ικανοποιήσει ο καθένας ούτε είναι περιχαρακωμένη by the book, αλλά διαμορφώνεται και δοκιμάζει νέα όρια. Θεωρώ ότι άπαξ και επιτευχθεί μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Εγώ δεν θα μιλήσω χρησιμοποιώντας τις ταμπέλες brat ή σκέτο sub.
    Θα πω τα εξής.

    Είμαι ένας άνθρωπος που γυρίζει τον κόσμο τούμπα άμα θέλει, έχω και παιδικότητα και εγωισμούς και ώρες ώρες έχω νιώσει και έχω υπάρξει οχι απλά πριγκίπισσα βασίλισα.
    Επιλέγω λοιπόν να γίνω υποτακτική, δική μου επιλογή, για δικούς μου λόγους. Απο τη στιγμή που το επιλέγω, δουλέυω γι αυτό. Κανείς δεν είπε οτι τα παραπάνω στοιχεία είναι αρνητικά ντε και καλά, ή οτι αν τα έχεις δεν μπορείς να είσαι υποτακτική.
    Οταν τα παραπάνω στοιχεία έρθουν σε κόντρα με την Κυριαρχία του Κ και όταν χρησιμοποιούνται ώς δικαιολογίες για την αποφυγή καταστάσεων, τότε είναι που γίνονται αρνητικά και πρέπει να δουλευτούν.

    Η υποταγή δεν είναι ευκολη υπόθεση, απο μόνα τους θα βγουν στην επιφάνεια στοιχεία που θα δυσκολέψουν την κατάσταση θα σε κάνουν να αμφισβητήσεις πολλά ακόμη και τον εαυτό σου. Γιατι λοιπόν να βαρύνω ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο έργο που έχω και εγώ αλλα και ο Κ με το να χρησιμοποιώ στοιχεία του χαρακτήρα μου με αρνητικό τρόπο; και μάλιστα να τα ταμπελιάσω και τσουβαλιάσω, να φωναξω δυνατά ΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ, βγάλτα πέρα;
    Γιατί να κρυφτώ πίσω απο στοιχεία του χαρακτήρα μου και να τα αφήσω να με ορίζουν; που αν είμαι τόσο ''γαμάτη'' εν τέλει μπορώ και να ελεγχώ; ή στην προκειμένη να τα δώσω να τα ελέγχει!

    Θέλει πολύ μεγαλύτερο πείσμα, δύναμη, θάρρος και ψάξιμο του εαυτού σου για να μάθεις να χρησιμοποιείς τα όποια χαρακτηριστικά σου ( είτε αυτά λέγονται πριγκιπέ, είτε δυναμικά, είτε βαρετά, είτε ..είτε.. ) με τον σωστό και καλύτερα αποδοτικό τρόπο, απο το να τους βάζεις μια βολική ταμπέλα και να τα πουλάς με το έτσι θέλω.

    Θα κατανοούσα την μπρατιά, αν μιλούσαμε για ένα ζευγάρι Κ/υ το οποίο έχει λύσει όλα τα θέματα, το υ δέχεται τα πάντα πλέον με άνεση, δεν το πτοεί τίποτα, δεν το αγχώνει τίποτα όλα είναι παιχνιδάκι, και που μπαίνει η μπρατιά στην μέση ως αλατοπίπερο και οι δύο το απολαμβάνουν. Και που μόλις το Κ πει, enough, όλα σταματούν.

    Δεν ξέρω..μπορεί εμένα να μου φαίνονται καποια πράγματα δύσκολα as it is ώστε να θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει χώρος για παιχνιδάκια. Δεν έχω χρόνο και ουσία για χάσιμο, και σίγουρα όχι το Αφεντικό μου.
     
  7. whisperer

    whisperer Regular Member

    ρε παιδια ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.
    Γι αυτο ειναι το φορουμ,να διατυπωνονται γνωμες,να γινονται συζητησεις.
    Το θεμα ειναι να μη ξεφευγουμε γιατι θα παμε στο νημα της κατινιας μετα.
    Εκεινο που δε πρεπει να ξεχναμε ειναι οτι η συνταγη για τη κολοκυθοπιτα του καθενος μας βασιζεται καθαρα σε υποκεμεινικα κριτηρια.
    (Αυτο που για μενα και καποιους ειναι διασκεδαστικο και εξιταρει για αλλους ειναι δυσπεπτο και αηδιαστικο) και οτι δε μπορουμε να υποχρεωσουμε κανενα να δεχτει τη δικη μας συνταγη ως σωστη και τη δικη του λαθος.
    Μιλαμε για ανθρωπινες σχεσεις και ειδικα D/s σχεσεις, δε γινεται να υπαρξει λιστα τι ειναι καθολικα αποδεκτο και τι δεν ειναι.
    Το να προσπαθησει καποιος να πει σε μενα η στον @Elune να μην ασχοληθουμε με μπρατιδια και οτι θα χαλασουμε τη ζαχαρενια μας η να προσπαθησω εγω να πεισω το @peleas οτι κανει μλκ που δεν ασχολειται ειναι ατοπο και ασκοπο.
    Συζηταμε,διατυπωνουμε τις σκεψεις μας κι ο καθενας που δεν εχει σχηματισει γνωμη η εχει αποριες,διαβαζει,φιλτραρει και προχωραει.
     
  8. seduced mind

    seduced mind Guest

    To brat δεν προυποθέτει τίποτα. Δεν προβαίνει σε μία σχέση ένα υ για να κάνει επίδειξη ψυχικών αποθεμάτων και σωματικών αντοχών για να εκνευρίσει ένα άτομο με κυριαρχικά χαρακτηριστικά. Δεν κάνει μία σχέση για να αναδείξει την ανωτερότητα του απέναντι στο κυρίαρχο άτομο, όπως αναφέρθηκε σε κάποιο μήνυμα. Δημιουργεί μία σχέση για να μπορέσει να συνυπάρξει με ένα άτομο που το καλύπτει εγκεφαλικά και σωματικά. Δεν έχει λόγους να υποδυθεί το αδάμαστο ον που αναζητά τον υπομονετικό χαρακτήρα κυριαρχικού ατόμου ώστε να να ενδώσει. Και ούτε φυσικά ένα υ παραδίδει ψυχή και σώμα σε κάποιον που δεν γνωρίζει σε βάθος όπως διάβασα παραπάνω. Το υ δεν είναι πόρνη του δρόμου ή πολυτελείας που προσφέρει όπου τύχει τον εαυτό του. Ούτε υπάρχει για να δημιουργεί προστριβές με το έτερον του ήμισυ. Η υποτακτικότητα διαφέρει με τον μαζοχισμό. Ο μαζοχιστής μπορεί να τα κάνει όλα αυτά απλώς και μόνο επειδή είναι μαζοχιστής τα υ δεν τα κάνουν αυτά. Ούτε θα βγει να παρουσιάσει τις επιτυχίες του απέναντι σε αυτούς/αυτές που φέρουν τίτλους αλλά στο διάβα της ζωής τους αδυνατούν να τους τιμήσουν. Αν το υ δεν καταφέρει να προσάψει μία σχέση που το ικανοποιεί μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρνει και το ίδιο το υ που αρνήθηκε το ένστικτο του, γιατί το ένστικτο του το προειδοποιούσε αλλά εκείνο δεν ήθελε να το ασπαστεί. Δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας. Εσύ μπορείς να θεωρείς τα χαρακτηριστικά του brat προτέρημα δικαίωμα σου, όπως δικαίωμα και των Κ προσωπικοτήτων είναι να τα απορρίπτουν διότι δεν τους εκφράζουν και τα θεωρούν εμπόδιο στην ομαλή συνύπαρξη τους με ένα άτομο.
     
  9. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    δεν θα απαντήσω. στην ουσία γνωρίζω ότι απαντάω αυτή τη στιγμή. αλλά ουσιαστικά δεν θα απαντήσω. γιατί αν το κάνω θα ξεφύγει το θέμα από την ουσία του.
    έχω τεκμηριώσει τη γνώμη μου πολλάκις. βαρέθηκα να ασχολούμαι είναι η αλήθεια.
     
  10. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Πάμε άλλη μια φορά, είμαστε υποτακτικές/σκλάβες , σωστά τι, δεν είμαστε ; Όσο για το τι θα κάνω εγώ με το BDSM και πως το ζω, αντιμετωπίζω, δεν σας αφορά. Κοίτα τι κάνεις εσύ, πως το κάνεις και ΑΝ το κάνεις. ( βάλτε το ''υποτακτικόμετρο'' μέσα ) το εξαντλήσαμε, νομίζω.
    Λόξιγκας μ' έπιασε, νισάφι!
     
    Last edited by a moderator: 11 Μαρτίου 2015
  12. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor