Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

to b-dsm ? or not to b-dsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Guest76532, στις 4 Ιουλίου 2014.

  1. D. Alessandro

    D. Alessandro morior invictus


    Ναι εκεί είναι το θέμα φαντάζομαι, μπορεί να λειτουργήσει και σε βανίλα σχέση; ή θα έχει θέματα όπως νευρικότητα, κυκλοθυμία και άλλα που ανέφερες ; οπότε έχει δυσκολίες, οπότε δεν λειτουργεί σωστά, άρα δεν είναι σε μια ψυχική ηρεμία. άρα, εκτός αν κάνω λάθος, τον ονομάζουμε δυσλειτουργικό και κατ επέκταση μη φυσιολογικό.τόσο πολύ πειράζει η ταμπέλα;...
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @underherfeet : η χαρά είναι αμοιβαία.

    Η μόνη απαίτηση που διατυπώνει το άρθρο, αναφορικά με το D/s, είναι να μην αλλάζει χέρια η διαχείριση του ελέγχου, γι αυτό και εξαιρεί τους switch. Από το σημείο αυτό και μετά το ποσοστό του ελέγχου που διατίθεται να παραδώσει κάποιος ποικίλει, όπως και ο τρόπος που θα τον παραδώσει ή ο τόπος. Πιστεύετε όμως πως αυτό αλλάζει τη δυναμική της σχέσης και την συνέχεια της; Θεωρείτε την ενασχόληση τους ευκαιριακή;

    Ακόμη και στην περίπτωση του T/b αλλάζει η σεξουαλικότητα των συμμετεχόντων; Το ότι π.χ δεν χρησιμοποιούν πρωτόκολλο σημαίνει πως το b παύει να βλέπει το T ως τέτοιο; Όλη την ημέρα. Από τις δικές μου βιωματικές εμπειρίες ο ρόλος του καθενός στη σχέση δεν μεταβάλλεται, ασχέτως αν ο "αποκάτω" υπακούει στα πλαίσια μιας συνεδρίας, υπό όρους ή πάντα και στα πάντα.
     
  3. Janine

    Janine Regular Member

    Ναι, η ταμπέλα του "δυσλειτουργικού" και του "μη φυσιολογικού" πειράζει, όχι γιατί πειράζει εμένα, αλλά γιατί είναι εννοιολογικά αρνητικά φορτισμένη. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στο bdsm, που βρίσκουν γαλήνη και ηρεμία σε μια σχέση με στοιχεία D/s ή καθ' ολοκληρίαν D/s, έχουν, ούτως ή άλλως, ενοχές και προβληματισμούς ως προς το γιατί νιώθουν έτσι, γιατί δεν είναι "φυσιολογικοί", γιατί συμβαίνει σ' αυτούς, τι πάει στραβά με το μυαλό και την ψυχολογία τους.

    Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν πάει στραβά. Για να το αποδεχτούμε αυτό, όμως, διανύει ο καθένας μας μια προσωπική πορεία, κάνει την αυτοανάλυσή του. Δεν θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον μας να δυσκολεύουμε οι ίδιοι αυτήν την πορεία με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Η γλώσσα έχει δύναμη, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

    Άλλωστε, αν θέλεις τόσο πολύ να μας χαρακτηρίσεις όλους - και τον εαυτό σου μαζί - ως "μη φυσιολογικούς", θα ήθελα να μου ορίσεις πρώτα τι είναι "φυσιολογικό" , αναλύοντας παράλληλα τα κριτήρια που χρησιμοποιείς για να δώσεις αυτόν τον ορισμό.  
     
    Last edited: 23 Μαρτίου 2015
  4. D. Alessandro

    D. Alessandro morior invictus

    Και πάλι θα αναφέρω έννοιες που ανέφερες όπως αρνητική διάθεση, κυκλοθυμία, νευρικότητα. Επίσης στο παρελθόν εμένα προσωπικά με έχουν χαρακτηρίσει με πολύ πιο άσχημες ταμπέλες από το μη φυσιολογικός - δυσλειτουργικος. Απλά θέλω να πω πως κάποιος που χαίρεται τον έρωτα ή το σεξ ή την καύλα του ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας μόνο μέσα από το bdsm και δεν μπορεί χωρίς αυτό κάτι μήπως δεν λειτουργεί σωστά;... Για να το κάνω πιο κατανοητό με ένα λίγο μπορεί και άσχετο παράδειγμα, φίλος μου σε σχέση με κοπέλα κατά την διάρκεια του σεξ μια φορά η κοπέλα του, του έβαλε δάχτυλο, κάτι βέβαια που ήταν αποδεκτό και από τους δύο. Αυτό ούτε δυσλειτουργικό θα το πω, ούτε μη φυσιολογικό. Ξέρω όμως επίσης και άνδρα που αν η κοπέλα του δεν του βάλει δάχτυλο δεν μπορεί να τελειώσει, ε αυτό για μένα είναι δυσλειτουργικό, μη φυσιολογικό οπότε του βάζω και την ανάλογη ταμπέλα. Μπορεί βέβαια στην περίπτωση του βδσμ να μην στέκει η άποψη μου και να κάνω λάθος.
     
  5. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ας μας πει καποιος τι ειναι φυσιολογικο στο σεξ και τι οχι να τελειωνουμε.....καντε οθωμανικο με τα ρουχα μονο οταν ειναι για τεκνοποιηση, γιατι ολα τα αλλα ειναι ανωμαλα.... 
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @D. Alessandro : Ακόμη και αν ο φίλος σας έχει bi τάσεις, που δεν το νομίζω αλλά υποπτεύομαι πως το έχετε σκεφτεί, αυτό δεν τον καθιστά ούτε δυσλειτουργικό ούτε προβληματικό. Πιθανόν αγχώνεται όσον αφορά τις επιδόσεις του ή το αν θα χύσει και το δάχτυλο τον αποσπά ή πιέζει τον προστάτη του.

    Ούτε τα συμπτώματα που αναφέρετε καθιστούν κάποιον δυσλειτουργικό αν δεν τον εμποδίζουν στην καθημερινότητά του.

    Κάποιος που "χαίρεται τον έρωτα ή το σεξ ή την καύλα του ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας μόνο μέσα από το bdsm και δεν μπορεί (να απολαύσει) χωρίς αυτό" βρίσκεται στο BDSM ακριβώς για τους σωστούς λόγους. Θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός: καλό θα ήταν BDSM* να κάνουν μόνο εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.


    * δεν εννοώ kinky sex
     
  7. D. Alessandro

    D. Alessandro morior invictus

    Καλό θα ήταν για ποιόν;
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  9. Janine

    Janine Regular Member


    Επαναλαμβάνω πως ό,τι και να θεωρεί ο καθένας από μας "μη φυσιολογικό", δεν μας συμφέρει ως κοινότητα ή ως ξεχωριστούς ανθρώπους που ασχολούνται με το bdsm, να κρεμάμε οι ίδιοι αρνητικές ταμπέλες στον εαυτό μας. Αρκετή προκατάληψη υπάρχει στην κοινωνία, δεν χρειάζεται να συμβάλλουμε και μεις οι ίδιοι στη λεκτική μας κακοποίηση.

    Από το παράδειγμα που φέρνεις είναι σαν να μου λες ότι το κριτήριό σου για το "μη φυσιολογικό" είναι η επίτευξη ή όχι του οργασμού. Πέραν του ότι αμφιβάλλω για το κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο, το bdsm δεν έχει να κάνει με αυτό. Στόχος δεν είναι η επίτευξη του οργασμού, στόχος είναι να βιώσεις πιο βαθιά την σεξουαλικότητά σου και να λάβεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη φύση σου, που μπορεί να είναι καταπιεσμένη από τα κοινωνικά στερεότυπα. Οργασμοί μπορεί να υπάρχουν πολλοί, βαθιά ικανοποιητικοί οργασμοί δεν είναι, όμως, όλοι  

    Έπειτα, δεν έχεις ίσως ακούσει για το conditioning στο orgasm control; Πολλοί εκπαιδεύονται γι' αυτό που εσύ θεωρείς "μη φυσιολογικό", να χρειάζεται, δηλαδή, ο υποτακτικός κάτι για να έρθει σε οργασμό, εν προκειμένω την εντολή του Κυριάρχου, ή να έχει οργασμό και μόνον με την εντολή του, χωρίς άλλον ερεθισμό, μόνο στο άκουσμα μιας φράσης από τον Κυρίαρχο. Είναι kink  
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Μπορω να ρωτησω εαν αυτος που σε χαρακτηρισε ετσι ειναι καποιος << ειδικος >> ή καποιος ασχετος;
     
  11. D. Alessandro

    D. Alessandro morior invictus

    Με τον όρο ειδικός εννοείς κάποιον πχ ψυχολόγο?
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ναι, αν τελικα ενιωσες εσυ δυσλειτουργικος ωστε να απευθυνθεις σε καποιον επιστημονα και σου το επιβεβαιωσε ή στο ειπε η γειτονισσα που δεν εχει με τιποτα αλλο να ασχολειθει και κοιταει ολη μερα απο το ματακι της πορτας τι κανει η γειτονια...;