Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποβανιλοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος ἀστράρχη, στις 26 Μαρτίου 2015.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Janine: mea culpa, στο παρακάτω
    αναφέρομαι στην αποκλειστικότητα και όπως το γράφω δεν είναι σαφές.

    Διαφώνησα μαζί σας γιατί για την εισαγωγή τρίτων αιτία είναι η επιθυμία αποκλειστικότητας, η ζήλια στην περίπτωση αυτή είναι απλώς σύμπτωμα. Δεν διαφωνώ πως οι συνθήκες άρσης της αποκλειστικότητας πρέπει να συμφωνούνται από κοινού, και έχω ήδη συμφωνήσει στα περί "αν δεν το δέχεσαι είσαι vanila" κλπ.

    Πιο αναλυτικά: Λέτε:

    Αυτό που εννοώ είναι πως η μη αποδοχή της αποκλειστικότητας από πλευράς Κ δεν έχει, για όλους, ως αιτία το kink της συμμετοχής τρίτων αλλά το γεγονός πως

    Ελπίζω να είναι σαφές πλέον.
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ευχαριστώ παρα πολυ για αυτή τη δευτερη ανάλυση.Τρομερα ικανοποιητικη και χρησιμη.
    Η ερωτηση μου περι βανιλα στοιχειων, ηταν ακριβως μια προσπαθεια να δω ποια θεωρουνται στο συνολο τους, με στοχο να τα επεξεργαστω προσωπικα, να μπω σε σκεψη σχετικα με το ποια εχω, ποια οχι, πως τα χρησιμοποιω.κτλ
    Μετα την δευτερη αναλυση σας καταλαβαινω απολυτα πλεον το "περι τροπου σκεψης" και οχι στοιχειου.Και το δεχομαι.

    Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @golden slave : Παρακαλώ, χαίρομαι αν βοήθησα.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αγαπητό brat σας συλλαμβάνω για δεύτερη φορά να σκλαβίζετε ασυστόλως και ανερυθριάστως. Αμάρτημα η ντροπή κατά τον ποιητή. Επικροτώ.

    Αν όπου υ βάζατε σ στο ποστ σας ή έστω όπου BDSM, TPE δεν θα διαφωνούσα, οι διαφορετικοί όροι όμως δημιουργήθηκαν για κάποιο λόγο. Δεν είναι απαραίτητο να τον εγκρίνουμε όλοι αλλά αυτό δεν τον καθιστά λιγότερο υπαρκτό.
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @MasterJp

    Λες; Ένα υ είναι όπως το εμπνέει ο Κ και εμένα ο δικός μου κυρίαρχος με εμπνέει να του δίνομαι απόλυτα χωρίς δεύτερες σκέψεις.
     
  6. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ας με βοηθησει καποιος, γιατι κατι εχω χασει.
    Το να μην δεχομαι εγω τον δανεισμο μου και δεν τιθεται θεμα ζηλιας στην προκειμενη περιπτωση σε καποιον αλλο, αλλα φοβος προς το αλλο Κ, σημαινει μη παραδωση ελεγχου;
    Το σωστο ειναι οτι για να με δανεισει ο Κ μου, σημαινει οτι εμπιστευετε τυφλα τον αλλο Κ, αλλα τι γινεται σε περιπτωση που ο Κ κανει λαθος, γιατι απλα ειναι ανθρωπος.....
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Το νήμα είναι για την αποβανιλοποίηση, ο δανεισμός ενδέχεται να προϋποθέτει επιπλέον την εξοικείωση με αυτόν τον τρόπο ζωής, άφημα (βασικό για λόγους απόλαυσης) και αποδοχή της θέσης. Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται να γίνεται με το "καλημέρα" άλλωστε. Η παράδοση ελέγχου in vivo γίνεται πάντα σταδιακά και μερικές φορές έχει κολήμματα και πισωγυρίσματα για πολλούς λόγους.

    Για λάθη Κυρίαρχων έχουμε μιλήσει εκτενώς σε νήματα ως επί τούτου.
     
  8. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Νομιζω το SSC απαντα στον προβληματισμο σου και αποτελει κομματι του bdsm. Το τριπτυχο αυτο ισχυει τοσο για το Κ μελος οσο και για το υ.

    Ελπιζω η απαντηση μου να σε βοηθησε...

    edit:
    Καταλαβαινεις λοιπον οτι η αρνηση, η επιφυλαξη ή η ενσταση σε ενα τασκ το οποιο ξεφευγει απο τα ορια του ασφαλους, λογικου και συναινετικου δεν αποτελει βανιλλα χαρακτηριστικο, αν και εφοσον εκφραζεται συμφωνα με τον ρολο που εχει αποδεχτει το καθε μελος.
     
    Last edited: 29 Μαρτίου 2015
  9. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Εκει ηθελα να καταληξω...εαν τελικα αυτη η σταση μου για τον συγκεκριμενο προβληματισμο, ανηκει στα βανιλα χαρακτηριστικα.
    Ευχαριστω για τις απαντησεις
     
  10. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    πες τα φιλε μου 
     
  11. Janine

    Janine Regular Member

    Αυτή είναι η χτεσινή σας τοποθέτηση. Έχετε πει όμως άλλοτε

    Έχετε πει επίσης

    Έχω την αίσθηση ότι παραποιείτε την ορολογία του bdsm και έρχεστε σε σαφή αντίθεση με προηγούμενα λεγόμενά σας.

    Διαφωνώ μαζί σας. Αυτά που λέτε θα ταίριαζαν νομίζω στους σκλάβους. Είμαι υποτακτική, όχι σκλάβα. Δεν έχω τίποτα ενάντια στους σκλάβους, ούτε γνωρίζω την ψυχολογία τους καλά. Καλά κάνουν κι επιλέγουν να είναι αυτό που τους εκφράζει. Απλώς, εγώ δεν είμαι σκλάβα, μιλάω σαν υποτακτική και πάντοτε προσέχω να κάνω τη διάκριση.

    Ο υποτακτικός έχει όρια, δεν είναι "έρμαιο του Κυριάρχου" και μπορεί σαφέστατα να παραδώσει ένα χέρι ή ένα πόδι ή το μισό σώμα ή σχεδόν όλο το σώμα και να κρατήσει ένα δάχτυλο. Γι’ αυτό το λόγο είναι υποτακτικός. Αλλιώς θα ήταν σκλάβος. Οι τύποι των σχέσεων στο bdsm καθορίζονται από την έκταση της εξουσίας που θα μεταφερθεί και από το χρονικό διάστημα που θα μεταφερθεί. Για να εντάσσεται μια σχέση στο power exchange πρέπει να υπάρχει μεταφορά κάποιας εξουσίας (συγκεκριμένα της εξουσίας που έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί). Είναι, μάλιστα, η εξουσία που ο υποτακτικός επιζητά να μεταφέρει, όχι αυτή που απαιτεί να μεταφέρει ο Κυρίαρχος. Αν στην πορεία, μεταφερθεί κι άλλη εξουσία, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Δεν χρειάζεται όμως να μεταφερθεί όλη. Αν εσείς νιώθετε άνετα με την ολοκληρωτική παράδοση (δηλ. μεταφορά) ελέγχου κι αυτό επιζητάτε, καλώς κάνετε. Αν εγώ νιώθω άνετα κι επιζητώ μερική παράδοση ελέγχου, καλώς κάνω. Δεν ανήκει στο bdsm μόνον το Total Power Exchange. Έχω, μάλιστα, την εντύπωση ότι είναι σχετικά σπάνιο.

    Ως προς την ορολογία επικρατεί ήδη μεγάλη σύγχυση, ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα περισσότερο.

    Σαφέστατα ο υποτακτικός σπάει όρια και κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί. Το ίδιο έχω κάνει ήδη και ελπίζω να κάνω και στο μέλλον και γω. Δεν σπάνε όμως όλα τα όρια. Το ότι δεν ανέχομαι κάτι που εσείς καλοδέχεστε, δεν κάνει εσάς bdsm και μένα βανίλα. Όπως το ότι εσείς έχετε σαν όριο κάτι που εγώ δεν έχω, δεν σημαίνει ότι είστε βανίλα και γω κάνω το "σωστό" bdsm.

    Οι περιπτώσεις που ανέφερα ήταν χειριστική συμπεριφορά και τακτική. Αν με κάποιον δεν είσαι συμβατός απλώς ψάχνεις να βρεις κάποιον με τον οποίο είσαι συμβατός, δεν προσπαθείς υπογείως και με έμμεσες προσβολές να τον χειραγωγήσεις.

    Έχετε αυτήν τη στάση με τη συμμετοχή τρίτων στο παιχνίδι, αναρωτιέμαι, όμως, αν έχετε την ίδια στάση με τον έλεγχο του οργασμού. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι του D/s. Έτσι όπως το θέτετε, είναι βανίλα και η άρνηση κάποιου να παραδώσει τον έλεγχο του οργασμού του; Ειδικά από τη στιγμή που υποστηρίζετε, και μάλιστα με έμφαση, ότι ο υποτακτικός δεν έχει όρια. “My vice is ok. Yours is not?”

    Γνωρίζω τι νιώθω και γιατί, δεν προτίθεμαι να αναλύσω σε σας τους λόγους για τους οποίους είμαι μονογαμική. Δεν σας αφορούν. Η άποψή μου συνοψίζεται σ' αυτό

    Να διαφωνείτε μ' αυτό και να θεωρείτε βασική τη συμμετοχή τρίτων στο παιχνίδι είναι δικαίωμά σας, αλλά να γενικεύετε για όλο το bdsm και να προσπαθείτε να πείσετε ότι ο δικός σας τρόπος είναι ο μόνος σωστός τρόπος, δεν είναι δικαίωμά σας.

    Έτσι όπως το βλέπω εγώ, υπάρχουν δύο τρόποι να διαλυθεί κανείς. Ο ένας είναι εποικοδομητικός και σου επιτρέπει να ανασυνταχτείς καλύτερος. Ο άλλος σου αφήνει πληγές που δεν γιατρεύονται ή γιατρεύονται δύσκολα. Αν και έχω υποστεί τη δεύτερη διάλυση, προσπαθώ όσο μπορώ να την αποφεύγω, ειδικά όταν γνωρίζω ότι κάτι θα με οδηγήσει εκεί. Η αυτοκαταστροφή δεν είναι του γούστου μου. Αν εσείς θεωρείτε κάθε διάλυση ευπρόσδεκτη, είναι προσωπική σας άποψη και μπορείτε να την έχετε. Δεν μπορείτε να προσπαθείτε να την επιβάλλετε.

    Όπως είπα και στην αρχή, παρατηρώ ότι η τοποθέτησή σας αντιφάσκει με προηγούμενα λεγόμενά σας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν άλλαξαν οι προτιμήσεις σας και πλέον προσιδιάζουν σ' αυτές της σκλάβας, σας εύχομαι ολόψυχα καλή διαδρομή στο ταξίδι σας. Θα πρέπει όμως να μην ισοπεδώνετε τα πάντα, απλά και μόνο επειδή εσείς φτάσατε στην ολοκληρωτική παράδοση  


    @Elune

    δεν αναφέρομαι μόνο σε έναν Κυρίαρχο, αναφέρομαι σε περισσότερους. Δεν είχα σχέση με όλους, αλλά κι από τις συζητήσεις βγάζεις κάποια συμπεράσματα. Το ότι δεν τον θεωρώ Κυρίαρχο τον συγκεκριμένο στον οποίο αναφέρεστε, το έδειξα με τη χρήση εισαγωγικών. Από κει και πέρα, διαφωνώ ότι είναι όλοι οι Κυρίαρχοι, ή το 99%, πολυγαμικοί. Ξαναλέω ότι υπάρχουν πολλά μονογαμικά ζευγάρια στο χώρο του bdsm, μερικά από τα οποία και σε σχέσεις M/s, στις οποίες προφανώς είναι επιλογή του ίδιου του Κ η μονογαμία. Αυτοί δεν είναι Κυρίαρχοι;

    Αυτό λέω και γω.

    Ακριβώς. Περιέργως, δεν βλέπω να γίνεται τόσος ντόρος για kinks που θεωρούνται ακραία ή ασυνήθιστα. Εκεί είναι σχεδόν αυτονόητο ότι ο σωστός ο Κ δεν θα το ζητήσει και ο σωστός ο υ δεν θα το δεχτεί. Η λογική "δύο μέτρα και δύο σταθμά" με ξένιζε και με ενοχλούσε πάντοτε.

    Συμφωνώ απόλυτα.

    Δεν περιγράφεται το γέλιο που έριξα  
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @Janine

    Προφανώς οι απόψεις μας είναι διφορούμενες. Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι άλλο είναι η χειραγώγηση και άλλο το αντικείμενο προς χρήση. Θα το καταλάβεις σε λίγο καιρό και μόλις αποκτήσεις τις απαιτούμενες εμπειρίες.