Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προτάσεις συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια S/M play και όχι μόνον

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Janine, στις 12 Απριλίου 2015.

  1. gaby

    gaby Guest

    Το πρωτόκολλο είναι ένα μέσο έκφρασης. Δεν είναι ένα "παλτό" που καλύπτει ατέλειες (επικοινωνίας) ή προστατεύει (από το κρύο της μη επικοοινωνίας) δεν είναι το χαλί κάτω απ το οποίο κρύβονται προβλήματα σχέσεων. Καμιά φορά μπορεί να είναι η χρησιμότητα να βάλει σε ένα sub mode αλλά πολλές φορες αυτή είναι μια παρενέργεια των πρωτοκόλλων. Παρενέργεια που δείχνει ότι ακόμα η υποτακτική νιώθει την ανάγκη να κάνει αυτό που η ίδια νομίζει ότι απαιτείται από αυτήν και τις δικές της επιθυμίες τις βάζει στην άκρη. Νιώθει δε ότι καλώς τις βάζει στην άκρη αφού υποτακτική είναι. Τα πρωτόκολλα κατά την άποψή μου είναι μόνον μέσο έκφρασης, δεν είναι για να δημιουργούν τη δική τους δυναμική.

    Το "ναι" ή "μάλιστα" στην παλέττα της επικοινωνίας με πρωτόκολλα θα έλεγα ότι μεταδίδει ένα μήνυμα. Το οποίο μήνυμα, ας είμαστε ειλικρινείς, νοηματοδοτείται βέβαια από τη μεταξύ τους σχέση, αλλά μπορεί να είναι και σχεδόν αρνητικό. Το "μάλιστα" μπορεί να είναι business as usual, το "μάλιστα Αφέντη" είναι άλλο πράγμα, το "και βέβαια Αφέντη, με πολύ μεγάλη χαρά" είναι και αυτό άλλο πράγμα.

    Δεν απαγορεύεται στο υποτακτικό πρόσωπο να διαφοροποιεί τη στάση του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων έκφρασης που έχει. Αποδεκτό είναι  
     
  2. Elune

    Elune Priceless

    Συμφωνώ απόλυτα με την @gaby, είναι to the point η απάντησή της.

    Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι ο πληθυντικός - τουλάχιστον την ώρα του σέσιον - είναι επιβεβλημένος. Τις υπόλοιπες ώρες το θεωρώ " too much", γι' αυτό και παρότι αρχικά η υ μου μίλαγε στον πληθυντικό, της το ξέκοψα και ζήτησα να μου μιλάει στον ενικό που υποδηλώνει αμεσότητα. Νισάφι, τον πληθυντικό τον ακούω όλη μέρα, δεν μου λείπει και δεν τον αποζητώ. Για μένα ο σεβασμός δεν φαίνεται όταν κάποιος σου μιλάει στον πληθυντικό, αλλά με τις πράξεις/κινήσεις που κάνει ο/η άλλος/η.

    Τέλος, @Janine, συμφωνώ απόλυτα ότι ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Και μάλλον - δυστυχώς για εσένα - εσύ δεν τον έχεις κερδίσει. Οπότε είναι - τουλάχιστον - ανούσιο να τον αποζητάς από τον συνομιλητή σου και εν προκειμένω την @Madeleine Rk. Αποδέξου την κατάσταση και go on  

    Αυτά τα ολίγα...
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Ο σεβασμός κερδίζεται, σαφώς και δεν επιβάλλεται και αυτός που βάζει φωτιά σε ξένο χωράφι στο χωριό μου λέγεται εμπρηστής, γιατί καταφέρεσαι επί προσωπικού, για ένα θέμα που δεν σε αφορά, δεν μας λες, για μία ακόμη φορά? Ποια κατάσταση να αποδεχτεί η @Janine? Δε νομίζω να μένει και άγρυπνη τα βράδια για τον σεβασμό καμιάς και κανενός εδώ μέσα, όπως και πολλοί εκ των υπολοίπων....

    Ποιον πρέπει να σεβόμαστε μόνο δεν μας είπες....Αυτούς που σέβεστε εσείς? Να μας τους υποδείξετε ονομαστικά αν είναι...

    Κάποιοι είναι αξιοπρεπέστατοι κι αυτό μοιάζει τελικά αταίριαστο δω μέσα και ενοχλεί, όπως φαντάζομαι και η περίπτωση της @Janine....

    Ξυπνήστε παιδιά, φόρουμ είναι, σταματήστε τις προσωπικές επιθέσεις, και ειδικά αυτές δια των ''εκπροσώπων τύπου'', έχει χάσει παντελώς το fun του το πράγμα, πλέον ξέρουμε ποιος θα απαντήσει για λογαριασμό ποιού, έχει καταντήσει κουραστικά προβλέψιμο....

    Μάλλον εσύ @Elune go on...τι σας χαλάει ακριβώς? Ότι εκφέρουν οι άλλοι την άποψή τους? Τόσο κακό πχια είναι αυτό? 

    ΥΓ Εμένα πάντως, που η γνώμη μου δεν μετράει, γιατί είμαι και η γνωστή αμοιβάδα, τον έχει κερδίσει τον σεβασμό μου και με το παραπάνω, και ποσώς με νοιάζει τι νομίζει ο καθείς.... 
     
  4. Elune

    Elune Priceless

    Αγαπητή θεία δεν με χαλάει τίποτα απολύτως! Απλά ζητάει σεβασμό, χωρίς να τον έχει κερδίσει. Στη συνέχεια μάλιστα εμπαίζει την συνομιλήτριά της @Madeleine Rk, προσβάλλοντάς την εμμέσως πλην σαφώς. Οπως είχα πει και στο παρελθόν, δεν εκνευρίζομαι/σπάζομαι/χαλιέμαι (και όποιο άλλο ρήμα θέλετε) με κανέναν από εδώ μέσα, γιατί πολύ απλά τα απρόσωπα ακάουντ μου είναι απολύτως αδιάφορα, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

    Υ.Γ: Οπως μας μιλάνε θα μιλάμε. Και επειδή ξέρω ότι σας αρέσει: τον σεβασμό δεν τον απαιτείς, τον κερδίζεις.
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    -Ξανασκέψου την κίνηση, μη με κάνεις να στριμώξω τόσο γρήγορα τον βασιλιά σου. Τα πλαδαρά παιχνίδια είναι προς αποφυγήν και απ'την ίδια την ήττα.
     
    Last edited: 14 Απριλίου 2015
  6. brenda

    brenda FU very much

    Και τι μας νοιάζει η άποψή σας @Elune? Ποιος ακριβώς σας την ζήτησε? Και εσύ γιατί ομιλείς εκ μέρους της συνομιλήτριάς της? Δόξα τον Βούδα, στόμα έχει, εσύ προστατεύεις τι ακριβώς, για να καταλάβουμε και οι υποδέλοιποι? Να μην το πιάσουμε καλύτερα το παρελθόν, όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις....αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί ανακυκλώνουμε τις ίδιες αντιδράσεις και συμπεριφορές, αφού αυτό κανέναν δεν βοήθησαν και την πέφτουμε για μία ακόμη φορά σε ανθρώπους που καλώς ή κακώς εκφράζουν απλά τις απόψεις τους και μάλιστα με περισσή αξιοπρέπεια...
     
  7. Elune

    Elune Priceless

    Και εγώ εξέφρασα την άποψή μου με "περισσή αξιοπρέπεια". Επίσης, ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί απαντάς αντί για την @Janine  
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Εγώ δεν απαντάω για την @Janine, εγώ σχολιάζω αυτό που βλέπω να ξαναγίνεται, ζω το deja vu μου και αυτοβούλως σου λέω, να μην επαναλαμβάνεις αυτό που ΕΓΩ αντιλαμβάνομαι ως λάθος, δηλαδή να προσπαθείς να μειώσεις την συνομιλήτρια -που δεν μιλούσε μαζί σου- για να μας αποδείξεις τι ακριβώς? Δεν κατάλαβα....Εσύ νομίζεις ότι έτσι κερδίζεις τον σεβασμό των συνομιλητών σου? ΄Οταν εμφανώς μεροληπτείς σε μία συζήτηση με μηδενικά επιχειρήματα?
    Σόρυ κιόλας, αλλά δε νομίζω...Η @Janine και πολλοί άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις ιδιαίτερες σχέσεις κανενός με κανέναν εδώ μέσα...
     
  9. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Παιρνοντας ως δεδομενο πως το πρωτοκολλο (πρεπει να) εκφραζει την ηδη υπαρχουσα ασυμμετρια,το να περνα καποιος απο το "μαλιστα" και τον πληθυντικο,στο "ναι" ,το "ενταξει",τον ενικο και τουμπαλιν,εχει τη σημασια του.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όπως όλοι εδώ, έτσι και εγώ εκφέρω την άποψή μου. Η @Janine ωστόσο θεώρησε - λανθασμένα - ότι εγώ διαστρέβλωσα τα λεγόμενά της. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Όσο για αυτά που αναφέρεις @brenda δεν νομίζω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως πετάχτηκε ο Elune και είπε τη γνώμη του - on topic - άλλο τόσο πετάχτηκες και εσύ και μάλιστα off topic.


    P.s Κλείνει εδώ το θέμα.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Εγώ δεν έχω προσωπική σχέση με την @Janine, σε αντίθεση με σας, μην χάνετε το χιούμορ σας...

    ΥΓ Συμφωνώ, ΤΩΡΑ, έκλεισε το θέμα....
     
  12. Janine

    Janine Regular Member

    Να πω και γω δυο λόγια, αφού αναφέρεστε στο όνομά μου; Ας πω κι ας πέσουν κάτω  

    Λες @Elune

    Λες, λοιπόν, αν διαβάζω καλά, ότι ζητάω το σεβασμό της @Madeleine Rk και μάλιστα χωρίς να τον έχω κερδίσει.

    Αυτό που είπα εγώ, όμως, είναι :

    Αν διαβάζω, λοιπόν, καλά και σ' αυτήν την περίπτωση, δεν ζητάω πουθενά , πόσο μάλλον απαιτώ ή επιβάλλω (!), να με σέβεσαι εσύ ή η @Madeleine Rk . Για να είμαστε ακριβείς, δεν ασχολήθηκα καν με το ζήτημα ως προς το πρόσωπό μου ποτέ. Ό,τι σχόλια έχω κάνει περί σεβασμού και ασέβειας έχουν να κάνουν με κάποια πτυχή του bdsm ή είναι γενικότερες απόψεις μου για τη ζωή.

    Σ' αυτό που έγραψα παραπάνω, λοιπόν, παρατηρώ ότι δεν μου έχει αποδώσει ποτέ η @Madeleine Rk σεβασμό ως συνομιλήτρια, ούτε ως μέλος του φόρουμ, το οποίον είναι ένα γεγονός, και λέω ότι παρά το γεγονός ότι δεν μου έχει αποδώσει κανέναν σεβασμό, εγώ θα τη σεβαστώ ως συνομιλήτρια. Κι αυτό γιατί σέβομαι τον εαυτό μου, το φόρουμ και τα μέλη του φόρουμ.
    Αυτό που λέω, λοιπόν, @Elune , για να το επαναδιατυπώσω άλλη μια φορά και να μην χωρεί αμφιβολία, αν και θεωρώ ότι από την αρχή ήμουν σαφής, είναι ότι θα τη σεβαστώ εγώ, παρά τη δική της στάση, και πουθενά δεν ζητάω το δικό της ή το δικό σου σεβασμό.

    Ως εκ τούτου, συνάγεται ότι διαφωνώ με τη δική σου άποψη ότι όπως μας μιλάνε θα μιλάμε. Επιλέγω να μην μιλήσω σε σένα ή στην @Madeleine Rk όπως μου μιλάτε, αλλά θα αποδώσω και στους δύο το σεβασμό που θεωρώ ότι οφείλω να αποδίδω στους συνομιλητές μου - και τον ίδιο σεβασμό ως συνομιλητές θα εξακολουθήσω να αποδίδω και στην πορεία. Αν δεν συμφωνείς με αυτήν την άποψη, δεν με αφορά. Κάνετε ό,τι νομίζετε και οι δυο. Ο καθένας ακολουθεί τη δική του πορεία κι έχει τη δική του στάση σε τέτοια ζητήματα.

    Έγινα κατανοητή τώρα;