Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα σχόλιο πάνω στη ζήλια, από την Clarisse Thorn

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 9 Απριλίου 2015.

  1. lexy

    lexy .ti.va.

    @MasterJp
    νοιώθω πως η ταπείνωση προέρχεται από την κατάλυση της κτητικότητας που πιθανόν να εμπεριέχει και το συναίσθημα της ζήλιας μα όχι μόνο και όχι πάντα.
    Θα επεξεργαστώ, πάντως, ό,τι υποστηρίξατε  
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Ενδιαφέρον ότι η ζήλια είναι η βάση του cuckolding, το βρίσκω μια πάρα πολύ σωστή ερμηνεία του cuckolding και ευχαριστώ @MasterJp για την τροπή στο θέμα. Καταλαβαίνω ότι εφόσον η ζήλια "μεταβολίζεται" εντός του ζευγαριού δεν μπαίνει θέμα εμπιστοσύνης, να το υποπτευόταν άραγε αυτό η Κλαρίσα όταν έγραφε; Να ήταν αρκετά τυχερή ώστε να το βιώσει μετά; Δεν γνωρίζουμε.

    Είναι αυτή η μόνη ερμηνεία του cuckolding και της απόλαυσής του από την πλευρά του υποτακτικού προσώπου; Κατά βάση, πιθανότατα να είναι η μόνη. Το θέμα είναι σε πιο επίπεδο έχει κάποιος, στην προκειμένη το υποτακτικό πρόσωπο, διαχειριστεί τη ζήλια και πόσο έχει εσωτερικεύσει τους μηχανισμούς διαχείρισης, ώστε πια να είναι τελείως αυτονόητο ότι δεν θα βγει στην επιφάνεια των συναισθημάτων του. Μπορεί όμως και να μην είναι. Μπορεί το υποτακτικό πρόσωπο να αντλεί την απόλαυση του cuckolding, περιλαμβανομένης της ταπείνωσης, από τα πραγματικά περιστατικά. Έχω την εντύπωση ότι η ζήλια, όταν υπάρχει, δίνει το παρόν υπερβαίνοντας κάθε προσπάθεια εκλογίκευσης και αυτό πιστεύω ότι ισχύει για τον καθένα που μπορεί να τη νιώσει.

    Ο σημαντικός έτερος της εποχής που το υποτακτικό πρόσωπο μάθαινε να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του τι έλεγε; Την ήθελε την ζήλια, δεν τον ένοιαζε ή ήταν απολύτως no, no, no by any mean; Ο σημαντικός Έτερος της σήμερον πού τοποθετείται ως προς τη ζήλια; Και πόσο (βαθιά υπαρξιακά) θέλει το υποτακτικό πρόσωπο να Τον ευχαριστήσει;
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Οταν ειμαστε στην αρχη μιας σχεσης, επειδη δεν ξερουμε τι ακριβως συναισθηματα τρεφει καποιος για εμας ζηλευουμε....νιωθουμε οτι απειλειτε η σχεση μας, οτι θα χασουμε αυτον που μας <<ανηκει>> (ναι, ναι νομιζουμε οτι μας ανηκει) και φοβομαστε οτι εαν ο αντιπαλος κανει καλυτερο σεξ ή ειναι σε αλλους τομεις καλυτερος, θα μας νικησει και θα μας κλεψει αυτο που μας ανηκει (ανασφαλειες, κομπλεξ, δεν γνωριζουμε τις δυνατοτητες μας).

    Οι περισσοτερες γυναικες εχουμε μεσα στο κεφαλι μας οτι σεξ=αγαπη, ερωτας, τρεφω συναισθηματα ερωτικα για καποιον και οχι σκετη καυλα, το εχω ξαναπει για οσους το εχουν ξαναδιαβασει, πραγμα που δεν ισχυει για τους αντρες.

    Με τα χρονια (για οσους εχουν κανει μακροχρονιες σχεσεις) γνωριζοντας τα συναισθηματα του αλλου μας μισου, ενα κερατο θα το συγχωρουσαμε πιστευω οι περισσοτερες...  και αυτο γιατι ξερουμε τι πραγματικα νιωθει ο αλλος για εμας και μας ενωνουνε τοσο πολλα που δεν χαλαμε την σχεση μας για ενα ξενοπηδημα.

    Δεν μας αρεσει να μοιραζομαστε τα υπαρχοντα μας απο πολλη μικρη ηληκια. Ετσι μας μαθανε.....Οταν ο Γιαννακης ειχε καλυτερο ποδηλατο απο εμας, η μαμα μας και η γιαγια μας ετρεχαν να μας αγορασουνε καλυτερο ποδηλατο απο του Γιαννακη για να μην κλαιμε και νιωθουμε ασχημα. Επισης το ποδηλατο μας δεν το δανειζαμε στα αλλα παιδακια για να μην μας το φανε . Κατα ποσο μπορει να φαει ενα παιδακι να φαει αλουμινιο και λαστιχα ειναι αξιο αποριας....

    Επισης μας βομβαρδιζουνε καθημερινα, ο χ κερατωσε την ψ, καλα δεν ντρεπεται;;;; Εκει νιωθουμε ταπεινωμενοι, εξευτελισμο και πιστευω αυτο ειναι που μας φοβιζει περισσοτερο. Εαν το μισο σας σας κερατωνε σε αλλη χωρα και δεν το καταλαβαινε κανεις(ουτε οι φιλες σας, οι κοινοι σας γνωστοι), και σας το ελεγε, κατα ποσο θα εισασταν σε θεση να τον συγχωρησετε;!

    Βλεπουμε ασχημους αντρες με πολυ ωραιες γυναικες διπλα τους ή και ασχημες γυναικες με πολυ ωραιους αντρες διπλα τους και αρχιζουμε τα κλασικα κατινιστικα :
    Τι του ζηλεψε;;;;;
    Αυτο που σκεφτομαστε πραγματικα ειναι γιατι εγω να μην εχω καποιον σαν αυτον διπλα μου;
    Τι εχει αυτην παραπανω απο εμενα...το μονο που κανουμε τι ειναι;; ;
    ΣΥΓΚΡΙΣΗ......

    Φταινει οι αλλοι που μας μεγαλωσανε ετσι αλλα φταιμε και εμεις που συνεχιζουμε να σκεφτομαστε ετσι.

    Δεν κατηγορω κανεναν, εχω Κυριακατικο οιστρο και γραφω απλα οτι σκεφτομαι χωρις να θελω να επηρεασω κανενος την γνωμη του πανω στο θεμα
     
    Last edited: 19 Απριλίου 2015
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Mην ζηλεύεις... θα γεμίσεις σπυριά!

    Ιndeed, εδώ όμως στα πλαίσια του βδσμ είναι διαφορετικά, ''μοιραζόμαστε'' τα πάντα.
    Φταις εσύ και όχι οι άλλοι  
     
  5. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ποσοι απο εμας εδω κινουμαστε σε καθαρα bdsm πλαισια και ποσοι ειμαστε βανιλοβδσμ-δεν ξερω κι εγω τι ειμαι;;;
    Βαζω και εμενα μεσα σε αυτους
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    -Bdsmers μετρημένοι στα δάχτυλα.
    - Βανιλο-kinky, άπειροι/ες, what's your point;
     
  7. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    My point is that μονο οι original bdsmers δεν νιωθουνε ζηλια.

    Ολοι οι υπολοιποι βγαζουμε αφρους απο το στομα (κι εγω μεσα)
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    δεξερωδεξερω  
     
  9. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Οταν θα κανουμε συναντηση εγω, εσυ, ο Elune και ο bumblebe θα σε δω.... 
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @Ice and fire

    Κάνω τα χειρότερα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Φαπ φαπ φαπ  
     
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ειμαι σιγουρη...δεν λεω αλλα γιατι θα με ρωτανε παλι αν ειμαι bi.. 
     
  12. clarisse

    clarisse Regular Member

    Προσωπικά έχω διδαχθεί ότι είναι πολύ κακή τακτική εκ μέρους ενός Κυρίαρχου να ενθαρρύνει "κατώτερα" (με την έννοια του μη συνειδητοποιημένα, προερχόμενα από το ον της ανάγκης, δηλ. το ζώο) συναισθήματα, όπως είναι η ζήλια. Πιστεύω πως ένας Κυρίαρχος είναι προτιμότερο (και για την πορεία της σχέσης και για την πορεία της sub του) να ενθαρρύνει τα "ανώτερα" συναισθήματά της, με την έννοια των συνειδητοποιημένων συναισθημάτων της, και όσων συναισθημάτων δεν προέρχονται από τον φόβο και τον θυμό, και να φροντίζει ώστε τα "κατώτερα" να μην έχουν χώρο να αναπτυχθούν, έτσι ώστε να μειώνονται ολοένα και περισσότερο. Και βέβαια να αναγνωρίζονται, όπου υπάρχουν, και να αντιμετωπίζονται από την ίδια την sub. Αυτό αυξάνει την ελευθερία και των δύο, μειώνει τα προβλήματα και τις τριβές, όπως και την ανάγκη τιμωριών, και συνεισφέρει σε μια πιο "ξεκούραστη" κυριαρχία και μια πιο απολαυστική υποταγή.

    Μπορούμε να δούμε την τακτική αυτή στο D/s ως μία διαδικασία κατά την οποία ο χώρος όπου αναπτύσσονται οι σκέψεις και τα συναισθήματα της υποτακτικής, λούζεται ολοένα και περισσότερο στο φως, σαν ένα δωμάτιο τόσο ξεκάθαρα ενοποιημένο, που παύει να αποτελείται από τοίχους (τείχη) και σκοτεινές γωνίες, αλλά γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα τέλειο, ολοστρόγγυλο δωμάτιο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η υποτακτική (που δεν νιώθει διόλου ταπεινωμένη - τουναντίον). Βλέπει, γνωρίζει, νιώθει, το όλον της, και απολαμβάνει την αρμονία του. Ακόμη και τα πιο "ζωώδη" κομμάτια της έχουν αναγνωριστεί και έχουν ενταχθεί στο όλον, υποταγμένα πλέον στα ανώτερα τμήματα της συνείδησής της. Έχουν πάψει οι εσωτερικές συγκρούσεις. Το αποτέλεσμα: μεγαλύτερη περίσσεια ενέργειας, περισσότερος ερωτισμός. 

    Η μόνη δυνατή κίνηση εκ μέρους μίας υποτακτικής που έχει περάσει - και περνάει βέβαια αενάως - από την διαδικασία αυτή, είναι να γονατίζει μπροστά στον Κυρίαρχο που φέρει το φως στη ζωή της, ξανά και ξανά, με ευγνωμοσύνη και έρωτα. Τι να την κάνουν την ταπείνωση μία τέτοια υποτακτική και ένας τέτοιος Κυρίαρχος; Τους είναι άχρηστη. Το γονάτισμα προκύπτει από την αναγνώριση της ισχύος - και η ισχύς προκύπτει από το δώρο του φωτός.

    Το cuckolding, η πρόκληση της ζήλιας, η εμπλοκή με μία τέτοια διαδικασία με στόχο την ταπείνωση - όταν η τελευταία δεν είναι εθελούσια, αλλά "αυτοματοποιημένος" μηχανισμός - παραπέμπουν σε μία "σκοτεινή" διαδικασία, όπου αντί να φωτίζεται ο εσωτερικός κόσμος της υποτακτικής, επέρχεται συσκότιση. Είναι πράγματι γοητευτικό το σκοτάδι, όμως πρέπει να είναι απαραίτητα και επιλογή μας;

    Πιστεύω πως το να χειρίζεται ο Κυρίαρχος τα σκοτεινά σημεία του ψυχισμού της υποτακτικής του (ή και της σκλάβας του) καταλήγουν σε χαμηλότερης ποιότητας υποταγή - και επομένως σε χαμηλότερης ποιότητας απόλαυση.

    Εκφράζω προσωπικές απόψεις ασφαλώς και δεν κατακρίνω τις προτιμήσεις κανενός. Η ποιότητα εξάλλου προκύπτει από συγκρίσεις και αποτιμήσεις σύμφωνα με προσωπικά κριτήρια, που προέρχονται πάντα από την παιδεία του καθενός από μας. Επομένως, όταν μιλώ για χαμηλότερης ποιότητας απόλαυση, αναφέρομαι σε προσωπική εκτίμηση και μόνο, πάντα σε συνάρτηση με την δική μου παιδεία και τις δικές μου αξίες. Η ελευθερία των επιλογών όλων μας είναι και πρέπει να παραμένει απολύτως σεβαστή.
     
    Last edited: 19 Απριλίου 2015