Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άμβλωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 31 Μαϊου 2009.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    @Janine ,
    Δική μου ευχαρίστηση, και να διαβάζω τις τοποθετήσεις σου και να συζητούμε. 
    Το πρώτο σου ερώτημα προφανώς έχει να κάνει με τον ορισμό της ζωής που ζητάς παρακάτω,και αυτό με την σειρά του στη διαμόρφωση μιας ηθικής αντίληψης - πυξίδα για την στάση που θα πρέπει να κρατήσει κάποιος οταν αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, έτσι δεν είναι;
    H @lexy σου έδωσε μιάν εξήγηση που με καλύπτει αρκετά, ο @peleas συμπύκνωσε σε πέντε αράδες με την εκφραστική δεινότητα που τον χαρακτηρίζει ,στην τελευταία παράγραφο της παρέμβασης του και την δική μου οπτική απέναντι στο θέμα.
    Εχεις ωστόσο δίκιο όταν επισημαίνεις την αντίφαση που παρατηρείται στην στάση που τηρεί η κοινωνία (σαν γενική ,κρατούσα αντίληψη) στην άμβλωση-φόνο από την μιά και στην πολεμική πράξη -φόνο απο την άλλη.Δεν με κάνει όμως ν'απορώ ,η κρατούσα ηθική μιας κοινωνίας δεν έχει καμία σχέση με τον ορθολογισμό ,τα κριτήρια και οι φαντασιακές σημασίες που την συγκροτούν αλλού εδράζονται.

    υ.γ Επίτρεψε μου να μην σε ακολουθήσω στον πληθυντικό, όπως εξήγησα και στην @margarita_nikolayevna ,οταν συζητώ με άτομα που με ενδιαφέρει μια ουσιαστική επικοινωνία προτιμώ να αφήνω κατά μέρος δυτικόφερτες ντεμεκ ευγένειες! 

    @brenda
    ( και ) γιά μένα δεν χτυπά η καμπάνα; 
    Νομίζω πως το έχω θέσει ξεκάθαρα, θεωρώ την έκτρωση φόνο ενός εν δυνάμει ανθρώπου.
    Προσωπικά, έχω υπάρξει υπεύθυνος (στο μερίδιο που μου αναλογεί) για ένα τέτοιο φόνο, στα φοιτητικά μου χρόνια και θα ήμουν υπεύθυνος και έναν ακόμα, της κόρης μου,που έναι 27 χρονών σήμερα,αν δεν διαφωνούσε κατηγορηματικά η σύντροφος μου, το έχω ξαναπεί αυτό σε αυτό το νήμα όταν είχε ξεκινήσει το 2009 .
    Σε καμία δε περίπτωση δεν κατηγορώ , δεν είμαι εισαγγελέας εγώ, αλλά πιστεύω πως η ευθύνη που αναλαμβάνει κάποιος είναι απέναντι στον εαυτό του ,ο κατήγορος θα είναι ο ίδιος, όσο δυσάρεστο κι αν είναι αυτό .
    Στις περιπτώσεις τέλος που τον δικαιολογώ (τον φόνο), θεωρώ πως η ωφέλεια που προκύπτει είναι πολύ μεγαλύτερη από τις συνέπειες που θα είχε η απρόσκοπτη εξέλιξη μιάς κύησης πρός μία η περισσότερες ζωές γεμάτες βάσανα και δυστυχία, σωματικά και ψυχικά.
    Αυτό είναι το κριτήριο μου, αυτή είναι η προσωπική μου ηθική αντίληψη.
     
  2. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    Θα το κάνα δίχως δεύτερη σκεψη.
    εγώ είμαι τυχερή γιατί δεν εχω τέτοια διλήμματα.
    Μου είναι ξεκάθαρα όλα μέσα μου.
    Δε το θεωρώ φόνο, οχι.
    Σίγουρα ελλοχεύουν παρα πολλοι κίνδυνοι για το σωμα μου και είναι το μονο που με προβληματίζει, οχι απο θέμα μελλοντικής γέννας αλλά για την εύρυθμη λειτουργία του.
    Δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης.
    Είναι μέτρο έκτακτης ανάγκης.
     
  3. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Δεν έχω διαβάσει παρά ελάχιστα ποστς, αλλά γενικά δεν κρίνω για να μην κριθώ, μια και έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λένε.
    Όχι, δεν μου έχει τύχει, αλλά δεν θα έστηνα ποτέ στα δύο μέτρα κάποια που αναγκάστηκε να το κάνει. Κανείς δεν μπορεί να μπει στην θέση του άλλου, οπότε δεν δικαιούται πάντα να μιλάει.
    (Σας προλαβαίνω, δεν απευθύνομαι σε κανέναν συγκεκριμένα,μια και δεν ξέρω ποιός είπε τι, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έχει πέσει πολλή ηθικολογία, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.)
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Η καμπάνα χτυπάει για όσους το νιώθουν ότι χτυπάει γι αυτούς...
    Για μένα η καμπάνα δε χτυπάει πχια....(ευτυχώς) καθώς οι πιθανότητες είναι από αμελητέες έως ανύπαρκτες...
    Φιλοσοφικά το προσεγγίζω το ζήτημα....
    Ωστόσο, το μην κρίνεις ίνα μην κριθείς είναι μεγάλη κουβέντα, θα συνομολογούσα....
    Τόσοι δικαστές πια, τόσες οι κρινόμενες, και ελάχιστοι ή ελάχιστα κρινόμενοι, απ΄ότι παρατηρώ....
    Προσωπικές εμπειρίες κι όλα τ΄άλλα τ΄ακούω ντιπ βερεσέ....θεωρητικολογίες κάνουμε όλοι...
    Επί του πρακτέου όμως???????????
    Ο @underherfeet τοποθετήθηκε επί προσωπικού, respect, ξέρει για τι πράγμα μιλάει, εγώ υποθέσεις επί υποθέσεων δεν κάνω....
    'Οποιος αβρόχοις ποσί τοποθετείται, ποσώς με ενδιαφέρει η άποψή του....
    Πάρτε την βιωματική κατάσταση, ζήστε την ,προβληματιστείτε και μετά τα ξανασυζητάμε...
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΗΣ...με ότι συνεπάγεται αυτό...
    Αν αποδείξουν τ΄αρσενικά ότι μπορούν να φέρουν σε πέραν την ανατροφή ενός παιδιού ΜΟΝΟΙ, σε περίπτωση μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, τότε να το ξανασυζητήσουμε, αφήνοντας στην άκρη τις θεωρίες...
    Η ζωή όμως έχει αποδείξει ότι όλα τα ζόρια τα τραβάει η γυναίκα, συν το βάρος της ψυχολογικής αποκατάστασης μετά....
    I rest my case your honour....
    Κανένας νόμος δεν ενσταλλάζει την αίσθηση της ευθύνης μέσα στον/ην υπαίτιο...
    Και όποιος κρίνει εκ θεωρητικών ιδίων τα πρακτικά αλλότρια, ας αναλογιστεί ότι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι, ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, πρέπει να είναι συνυπεύθυνοι για την ζωή που θα προκύψει ή δεν θα προκύψει μετά από μία τέτοια σύλληψη, από την αρχή μέχρι το τέλος, κι όχι μόνο στο οικονομικό του κομμάτι, αλλά στο κομμάτι της πραγματικότητας και της ζωής...των προτεραιοτήτων που προκύπτουν μέσα από μία τέτοια επιλογή....
    Τότε πραγματικά θα ήθελα να δω ποιοι θα συνέχιζαν να έχουν τις ίδιες απόψεις που όλως θεωρητικώς πρεσβεύουν με περισσή ευκολία στο εδώ νήμα και στην ζωή γενικότερα...
    Διότι καλώς ή κακώς θεωρούμε ότι η γυναίκα είναι υποχρεωμένη να φέρει σε πέρας την ανατροφή ενός παιδιού από την σύλληψη έως την ενηλικίωση, ανεξάρτητα από το αν ήταν επιλογή της ή όχι να φέρει ένα πλάσμα στην ζωή...
    Όταν αλλάξει αυτή η σαθρή αντίληψη, το ξανασυζητάμε....
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2015
  5. shadowdreamer

    shadowdreamer New Member

    Τιποτα, κανεισ απο τους δυο γονιους δεν εχει αξια πρακτικα, καμια ιαχη κανενα προσχημα.Ενα παιδι γεννιεται τοιμο για ολα σημερα.Ετοιμαζεται ενα καινουργιο τηλπαιχνιδι για μωρα 2 ετων στην Σουηδια που θα κοινωνικοποιουνται αυτο βουλως και θα χειραφετουνται πριν απο τις μαμαδες του.Δυστηχως η ευτυχως ουδεποτε στον νοτο ειχε αυτην την ευκαιρια η Ελληνιδα μανα να εξευρευνησει την πιθανοτητα να ειναι νεα ελευθερη πιθανων ανεξαρτητη αλλα και υποχρεωμενη να παραμεινει ανεξαρτητη για τρελες οπως στο sweden, οπου εκει μια γυναικα μπορει να ειναι και αντρας και να παιρνει τις αποφασεις, οπως και ενας αντρας να μπορει να θυλαζει ελευθερα το μικρο παιδι του αποδεχομενος την θυληκη πλευρα του ακομα και αν αισθανεται οτι τον εχουν βιασει κατα την ωρα της συλληψης, αλλωστε μερικες φορες λειτουργει και σαν αποθεραπεια στο συναισθηματικο του περιβλημα..Δεν βαζουμε στερεοτυπα στο αν κατι εφορμα οψιμων η οψεων στο θεμα ζωη ενος ανθρωπου, οι αντιληψεις ξεκινουν και σταματουν εκει που εμεις θελουμε να βαζουμε την η τον πηχυ στον κοσμο, οποτε δεν ψαχνουμε αλλοθι και κριτηρια που ειτε θα ερθουν μεσω ρεφορμισμου ως δια μαγειας οπως τα περιμενει η αγαπητη κυρια παραπανω βαζουμε τα θελω μας τα κοινοποιουμε βρισκουμε εναν ανθρωπο σχετικο με αυτα, δεν παραιτουμε..
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

      Δεν καταλαβαίνω τίποτα.;
     
  7. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Aυτό πάλι πώς γίνεται;
    Εκτός και αν εννοούσες να ταΐσει.

     
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Πειράζει που δεν καταλαβαίνω;  
     
  9. Black Butterfly

    Black Butterfly Αηδιασμένη

    Όχι μωρέ, σιγά.
    Εγώ γενικά έχω πάψει να προσπαθώ να καταλάβω το οτιδήποτε σ' αυτή τη ζωή.
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Επειδη εγω το εχω κανει θα σας απαντησω υποθετικα  

    Αυτο το παιδι θα το κρατουσα εαν :
    1) ειχα την στηριξη των γονιων μου ωστε να ειμαι μια ανυπαντρη μητερα (αδυνατον ομως γιατι η κυρια Κουλα απο διπλα θα μας κουτσομπελευε ολη μερα, επισης ο παπας κολλητος της γιαγιας μου θα με αφοριζε, τι θα λεγανε οι συγγενεις ;!!)
    2) το κρατος θα με στηριζε και θα με βοηθουσε ωστε να μπορεσω να ζησω αξιοπρεπως, θα μου εβρισκε μια δουλεια και θα δεχοτανε το παιδι μου δωρεαν σε βρεφικους σταθμους ωστε να μπορω να δουλευω.
    3) η τοτε σχεση μου (27χρονος, οικονομικα πολυ ευκαταστατος) εξεφραζε εστω την επιθυμια να το συζητησουμε μηπως το κρατουσαμε
    4) εαν η γιαγια μου ειχε καρουλια θα ηταν πατινι και θα πηγαινε σουζα

    Το να εφερνα ενα παιδι στον κοσμο, χωρις να εχω την στηριξη απο κανεναν, αφου δεν το ηθελε ο πατερας του, δεν το ηθελαν οι παπουδες του και το κρατος δεν βοηθαει σε τετοιες περιπτωσεις, φανταστειτε ολοι ποια θα ηταν πρωτα η καταληξη αυτου του παιδιου και ποια η δικη μου  

    Τυψεις δεν νιωθω για τους παραπανω λογους αλλα καθε χρονο στα γενεθλια μου σκεφτομαι οπως και φετος οτι θα ειχα ενα παιδι 13 ετων και πραγματικα λυπαμαι.

    Αναλαμβανεις την ευθυνη των πραξεων σου σημαινει για μερικους φερνεις στον κοσμο ενα παιδι, για αλλους οχι  

    Οποιος πιστευει οτι μια γυναικα κανει εκτρωση και νιωθει οτι ξελαφρωσε και εβγαλε το σατανα απο μεσα της που θα της κατεστρεφε την ζωη κανει τεραστιο λαθος....

    Εκανα ενα τεραστιο λαθος οτι αφορα την αντισυλληψη, δεν γινοταν να κανω και δευτερο λαθος.

    Αυτα, σας χαιρετω και παω για μπυρα 
     
  11. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    ναι για μια γυναικα που θελει παιδια, ειναι πολυ δυσκολο.
    μια φιλη μου την τρωει πολυ ασχημα παρα πολυ ασχημα ολο αυτο.
    γιατι κοντεψε κιολας να στειρωθει.
    και αυτη η κοπελα θελει παρα πολυ να κανει οικογενεια.
    κοντεψε να καταστραφει λοιπον ολος της ο κοσμος.
    την στοιχιωνει καθημερινα. νιωθει δολοφονος.
    τι να πεις...
    μερικοι ανθρωποι λατρευουν να νιωθουν δυστυχισμενοι, δε συγχωρουν με τιποτα τον εαυτο τους.
     
  12. shadowdreamer

    shadowdreamer New Member

    απλο ειναι , εν ολιγοις η σχεση εμπιστοσυνης δεν αντανακλαται σε φυλο συγκεκριμενο οι ρολοι που αναπτυσονται στην προεφηβικη ηλικια αφορουν την στοργικοτητα και των δυο φυλων,και του Ωραιου αλλα και του Ισχυρου αλλα χωρις διακρισεις σε καθηκοντα ουτοσωσθαι να μην συνεχιστει αδικα αυτη η διεμφυλικη διαμαχη μεταξυ του ζευγαριου και να μεταλλαξει εσφαμενα την οποια ουσιωδη πραγματολογικη διαβαθμιση ως καταλοιπο στερεοτυπου καποιας φορμαλιζουσας εκφανσης...