Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM σε normal σχέση είναι κάτι εφικτό..?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος BlindTrust, στις 1 Ιουνίου 2015.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Οκ, καταλαβαίνω τώρα πως την ορίζετε  
    Σε μια τέτοια σχέση λοιπόν ναι, μπορεί να υπάρξει BDSM, είτε μόνον ως προς τις σεξουαλικές πρακτικές, δηλαδή σαδομαζοχισμός στο σεξουαλικό κομμάτι, ή και Κυριαρχία και υποταγή σε κάποια θέματα, όποια συμφωνήσει το ζευγάρι. Αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν συζήτησης και συμφωνίας μεταξύ των δυο  
     
  2. μάλιστα κατάλαβα..σας ευχαριστώ πολύ  
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

         

    Αλίμονο! Εδώ είμαστε για να συζητάμε  
     
  4. t.n.b.t.

    t.n.b.t. Αν δε φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις...

    Πρώτα από όλα καλό είναι όταν ανοίγεται ένα νήμα σε ένα φόρουμ εναλλακτικού ερωτισμού να προσέχουμε λίγο με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε, η λέξη νορμάλ για να περιγραφεί μια σχέση vanilla (γιατί αυτό φαίνεται ότι περιγράφετε) είναι λίγο άστοχη, καθότι το τι είναι φυσιολογικό για τον καθένα διαφέρει και είναι κομμάτι προσβλητικό να υπονοείται, έστω και μη ηθελημένα, ότι κάποια άλλη μορφή σχέσης είναι αφύσικη (τα λένε οι έξω μην τα λέμε και μεταξύ μας). Από εκεί και πέρα όταν μπαίνει η ρουτίνα σε ένα ζευγάρι πολλές φορές δεν περιορίζεται μόνο στον ερωτικό τομέα, αν δεν υπάρχει η εγκεφαλική επικοινωνία και η χημεία και η διάθεση από τους δύο να ξερουτινιάσουν και όλες τις bdsmικές πρακτικές να ξεσηκώσουν, το κενό θα παραμένει.. Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτές φυσικά και μπορεί να προστεθούν στοιχεία του bdsm είτε μόνο στο κρεβάτι είτε και στην καθημερινότητα με τη μορφή kinky παιχνιδιών, κάποιων εντολών κλπ. Τώρα σχετικά με αυτό που λέτε @s/m , δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι τι σημαίνει το bdsm, γιατί πολύ απλά δεν είναι για όλους και δεν κάνει για όλους.. Υπάρχουν ζευγάρια με vanilla σεξ τα οποία διατηρούν τη διάθεσή τους και μετά από καιρό γιατί πολύ απλά αυτό τους ταιριάζει, το θέμα στο οποίο πάσχουν τα ζευγάρια είναι ότι συμβιβάζονται με μετριότητες και ρουτίνα αντί να μιλάνε ανοιχτά και αυτό το ανοιχτά δεν έχει να κάνει με το bdsm ή το σεξ μόνο αλλά τις περισσότερες φορές με πολύ απλά πράγματα της καθημερινότητας που φθείρουν το σύνολο της σχέσης...
    Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως αυτό που λέτε @Vasilis σχετικά με τα vanilla ζευγάρια δεν έχει καμία σχέση με το bdsm. Στο bdsm συνειδητά το υποτακτικό μέλος εκχωρεί τον έλεγχο στο κυριαρχικό, η σχέση όμως και η πορεία της, ακόμη κι αν είναι ασύμμετρη κουμαντάρεται και από τους δύο καθώς ο καθένας παίζει το ρόλο του και τη βοηθά να προχωρά. Στις vanilla σχέσεις, όπου ο ένας κουμαντάρει την πορεία της, ο άλλος μπορεί να μην το κατανοεί καν ότι υφίσταται κάτι τέτοιο, συνήθως αυτός που νιώθει πιο έντονα και έχει τις περισσότερες ανασφάλειες αφήνει τον άλλο να καθορίζει το παιχνίδι, χωρίς όμως να σημαίνει ότι το κάνει συνειδητά ή με τρόπο που να "φέρνει" σε bdsmικές σχέσεις. Αν εννοείτε βέβαια πως ένας συνήθως έχει το πάνω χέρι στα του οίκου ή στα καθημερινά αυτό δεν αποτελεί από μόνο του δείγμα ασυμμετρίας, μπορεί να μην είναι καν όπως φαίνονται τα πράγματα σε έναν εξωτερικό παρατηρητή και η ισορροπία να βρίσκεται διαφορετικά ανάμεσα στους δύο, στο σεξουαλικό/ ερωτικό κομμάτι δε να υπάρχει πλήρης ισότητα.
     
  5. Vasilis

    Vasilis One in a Million

    Με μπερδεύει λίγο ο λόγος σας. Σίγουρα θα συμφωνήσω στο ότι η σχέση στο BDSM ζευγάρι πιθανών έμμεσα ή άμεσα να κουμαντάρετε και από τους δύο, έχει να κάνει με το είδος της εκάστοτε BDSM σχέσης. Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω στο ότι τα ζευγάρια που ανέφερα πρότινος είναι Vanilla ζευγάρια, εκτός αν μοναδικό BDSM ζευγάρι θεωρείτε όποιο έχει ιδικό συμφωνητικό!
    Τώρα για τον ψυχολογικό κόσμο του καθενός, περί ανασφάλειας και τέτοια που αναφέρετε νομίζω πως δεν είναι καν επί του παρόντος...
    Γίνετε λίγο πιο σαφής αν μπορείτε!
     
  6. Ορίων

    Ορίων Omnia mors aequat


    Καλησπέρα και καλό μήνα.
    Μόλις όρισες την σχέση βανίλλια και για την πλειοψηφία του χώρου βανίλλα/ vanilla.
    Όταν από το παγωτό βανίλλια περάσεις και σε άλλες γεύσεις, σιγά σιγά μαθαίνεις
    και την σοκολάτα, την φυστίκι και άλλες πιο σύνθετες όπως την stracciatella, την
    σοκολάτα πορτοκάλι κα. Έτσι λοιπόν, από την μέση κοινή διαδεδομένη σχέση,
    περνάς στην διαστροφική/ kinky και από εκεί ενδέχεται με κάποια σύμπτωση ή
    όχι, να πέσεις και στα πιο βαθιά νερά του Βου(Μου)ΝτουΣουΜουΞουΣουΤουΜου.
    Το πώς το κοινοποιείς τώρα στο άλλο μέρος, τρόποι πολλοί και διάφοροι....
     
  7. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Είναι εφικτό αλλά δύσκολο.. Καλο ειναι να ψάξει το ζευγάρι κάποια πράγματα από πριν, για να μην "τσαλαβουτηξει"..μπορει να υπαρξουν παρεξηγησεις..
     
  8. whisperer

    whisperer Regular Member

    Γνωμη μου ειναι πως ειναι εξαιρετικα δυσκολη (για να μη πω αδυνατη) η μεταβαση στην ασυμμετρια οταν η σχεση εχει ξεκινησει και ""τριφτει"" σε βανιλα συνθηκες.Εκεινο που μπιρει να υπαρξει ειναι εμπλουτισμος με κινκυ στοιχεια οταν κλεινουν οι πορτες...να γινει ομως το 24/7 βανιλα 24/7 D/s δε το βλεπω εφικτο
     
  9. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Δικιο εχει ο @whisperer! Εμπλουτισε τη σκέψη μου.. Χρειάζεται ενημέρωση και αποδοχη απο τα μερη, μεγαλη διαδικασία με αμφιβολα αποτελέσματα..
     
  10. Joy_division

    Joy_division Guest

    Μια νορμάλ σχέση, χτίζεται από συναισθηματικη ωριμότητα, συνειδητοτητα, σεβασμό προς τον εαυτό μας πρώτα απ'ολα και με iq που να ξεπερνάει αυτό του ραδικιού.
     
  11. Maka

    Maka New Member

    Κάθε σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Και το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι είναι απρόβλεπτη και δεν μπορεί να σχεδιαστεί ή να τυποποιηθεί. Μέσα από το "παιχνίδι" της ζωής μπορεί να οδηγηθεί στο απόλυτο ξενέρωμα ή την απόλυτη έκσταση! Από τον κάθε άνθρωπο παίρνεις κάτι διαφορετικό, που μπορεί να σου βγάζει μια ιδιαίτερη πτυχή του εαυτού σου.
     
  12. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Ξεπερνώντας το θέμα της διατύπωσης και στοχεύοντας στην ουσία του ερωτήματος θα πω ότι στα δικά μου μάτια αλλά και από την εμπειρία μου φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο μία vanilla σχέση να εμπλουτιστεί επαρκώς με bdsm στοιχεία.

    Όσο κι αν η μία πλευρά το θέλει και το επιδιώκει, συνήθως είναι μόνη της. Και δυστυχώς μόνη παραμένει. Είναι πραγματικά σπάνιο και δύσκολο η μεταστροφή αυτή να "αγγίξει" ταυτόχρονα και κυρίως σε ικανοποιητικό βαθμό και τους δύο στο ζευγάρι.

    Το bdsm είναι ιδιαίτερο και για λίγους. Και θεωρώ ότι δύσκολα ένα τέτοιο "μικρόβιο" μπορεί να εισχωρήσει σε ανυποψίαστους αλλά και πιο παραδοσιακούς-συντηρητικούς ανθρώπους.

    Εκτός πια κι αν κυκλοφορήσει σε εμβόλιο  . Όμως κι έτσι δεν ξέρω αν θα το αγόραζα.
     
    Last edited: 2 Ιουνίου 2015