Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Νοεμβρίου 2011.

  1. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    τον χρονο τον εχει δεδομενα.το ζητημα ειναι αυτο το χρονο τι κανει με αυτον.βλεπεις ακομα ατομα πουφτανουν τα 50 και κανουν ακριβως τα ιδια που εκαναν στα 20.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Παλιμπαιδίζουν;  
     
  3. t.n.b.t.

    t.n.b.t. Αν δε φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις...

    Το οτι ειχε περισσοτερο χρονο για περισσοτερες εμπειριες δε σημαινει απαραιτητα οτι τον αξιοποιει καταλληλα.. Ουτε οτι στα 10 χρονια περισσοτερα απο εναν 25χρονο οι σχεσεις του δεν ηταν vanilla.. Υπαρχουν 35χρονοι που ανακαλυψαν τι τους αρεσει στα 30 τους και ενδεχομενως δεν ειχαν και τις συνθηκες να το εξελιξουν οπως θα ηθελαν (βλεπε γαμος, χρονια σχεση) και 25χρονοι που απο πολυ νωρις καταλαβαν τι τους τραβαει και σε αυτο επικεντρωθηκαν.. Ποιος απο τους δυο εχει περισσοτερες εμπειριες; Η ηλικια ειναι απλα ενας αριθμος, καποιες φορες σημαινει περισσοτερες εμπειριες, καποιες σημαινει μονο περισσοτερα χρονια υπαρξης στον κοσμο αυτο..
     
  4. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Η ύπαρξη στο κοινωνικό σύνολο και η συνύπαρξη με άτομα - σκλάβους, υφισταμένους, αφεντικά, ενοικιαστές, συμφοιτητές, κ.ο.κ.- είναι αρκετή για να γίνεις άτομο και μετά να σε μάθεις κιόλας αναφορικά με τις ανάγκες και τις ικανότητές σου.
    Η συναναστροφή λοιπόν θα έρθει ΛΟΓΙΚΆ με τον χρόνο. Και δεν μιλάω για περιπτώσεις παθολογίας.
     
  5. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ως προς τον θέμα εμπειρία και ΒDSMικός συσχετισμός, όλα παίζουν μπορώντας κάλλιστα να υπάρχει διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους...
    Αρκεί ν' αρέσει σε όλους...
    Τ΄ότι κάποιος/α είναι νεότερος/η δεν σημαίνει πάντα ότι είναι BDSMικα λιγότερο κατασταλαγμένος/η από κάποιον/α μεγαλύτερο/η...

    Εγώ είμαι της άποψης ότι η αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν είναι θετική...Το δοκίμασα, μου βγήκε αρκετά άκυρο...
    Δεν λέω ότι εγώ ήμουν σωστός και το άλλο μέρος λάθος...Απλά εγώ σίγουρα δεν είχα την υπομονή που θα έπρεπε για να αποδεχτώ/καναλάρω κάποιες συμπεριφορές που για μένα ήταν κουραστικές έως και εξοργιστικές...
    Και σίγουρα για το άλλο άτομο κάποιες συμπεριφορές/χαρακτηριστικά μου ήταν εξίσου κουραστικά/εξοργιστικά...
    Περισσότερα "χιλιόμετρα" εγώ στην πλάτη μου = λιγότερη ανοχή/υπομονή= λιγότερη διάθεση για κάποια "παιχνίδια"= περισσότερα κατάλοιπα που το άλλο μέρος - ορθώς- δεν μπορούσε να καταλάβει/δεχτεί...

    Σίγουρα τα βιώματα παίζουν τον ρόλο τους και θεωρώ ότι αν μη τι άλλο ποσοτικά κάποιος/α μεγαλύτερος/η -αν μη τι άλλο λόγω χρόνου- έχει περισσότερα...
    Χωρίς όμως να σημαίνει πάντα ότι τα μεταβόλισε με τον κατάλληλο τρόπο...
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2015
  6. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    μαλλον μαλακιζονται χεχεχε
     
  7. Το παίζουν Τζόβενα.
     
     
  8.  

    ΒΟΥΤΣΑΣ RE-LOADED
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Η ένσταση μου ειδικότερα σε σχέση με το βδσμ είναι η εξής: στατιστικά μιλώντας, η μεγάλη διαφορά ηλικίας, όταν το ένα άτομο είναι κάτω από 25 (στατιστικό όριο απαρτίωσης της προσωπικότητας) έχει ντε φάκτο μια γνωστική ασυμμετρία. Αυτή η γνωστική ασυμμετρία μπορεί να θολώσει ή και να μασκαρέψει την ύπαρξη ή μη της βδσμ ασυμμετρίας. Και έτσι, ηθελημένα ή άθελα, να οδηγήσει σε ένα είδος εκμετάλλευσης.
    Βέβαια, αν είναι εξ αρχής δηλωμένη και από τους δύο η σχέση ως σχέση "μαθητείας", τότε ξέρουν και οι δύο που βαδίζουν. Θεωρητικά...
     
  10. Siren_Peisinoe

    Siren_Peisinoe Ανενεργή επί του παρόντος.

    αυτο ομως δε σημαινει πως τον αξιοποιησε αυτο το χρονο γλυκια μου.
    ξερω 35αρη τη σημερον ημερα που ειναι φανερη η απειρια του.
    ξερω επισης 20αρη με την διπλασια εμπειρια απο τον 35αρη.
    οποτε σημασια δεν εχει ποσο χρονο εχουμε μονο, αλλα και τι κανουμε σε αυτον τον χρονο.
    τι εμπειριες αποκομιζουμε
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2015
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Νομίζω ότι η ποιότητα έχει να κάνει με την ποσότητα από ένα σημείο και κάτω.
    Και αυτό βέβαια ισχύει και με την εμπειρία.
    Για αυτό και θεωρώ ότι οι κυριαρχικοί υπάρχουν σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία αλλά οι Κυρίαρχοι (άνδρες και γυναίκες) είναι μιας κάποιας ηλικίας και πάνω.
    Από καθαρά προσωπική μου άποψη (και δικά μου τα στατιστικά), Κυρίαρχοι ξεκινούν να υπάρχουν από όταν μπει το 4 μπροστά, στην ηλικία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει και το αντίθετο, ότι δηλαδή όποιος έχει μπροστά 4 στην ηλικία είναι και Κυρίαρχος.
    Νομίζω ισχύει το ίδιο και για τα υποτακτικά άτομα, βέβαια τα ηλικιακά όρια είναι μικρότερα. Δεν μπορώ όμως να πω εύκολα υποτακτικό έναν άνθρωπο 20 χρονών π.χ. Νομίζω ακόμη είναι πάνω στην τρέλα του και ψάχνεται.
    Προσωπικά γνώρισα το BDSM πριν τα 25. Αλλά μέχρι τα 25 δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε κάτι παραπάνω ως διαδικασία από το να γράφει μέσα μου πράγματα και εμπειρίες.

    Σχετικά με τη διαφορά ηλικίας, το πρόβλημα που μπορώ να δω είναι αυτό που ανέφερε η @elfcat για γνωσιακή ασυμμετρία.
    Προσωπικά, επειδή νομίζω πρώτα από όλα μπαίνω ως μαθήτρια σε μια Κ/υ σχέση (θεωρώ τον Έρωτα μαθητεία), οι σχέσεις μου αυτές είχαν πάντοτε μεγάλη διαφορά ηλικίας.
     
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Να ξεκαθαρισω κατι σε αυτό που έγραψα: διαφορά από διαφορά, έχει διαφορά 

    Θέλω ν απω, είναι άλλης τάξης η διαφορά 19-35 και άλλης τάξης η διαφορά 26-40 ή 35-50, κι ασ είναι τα ίδια χρόνια. Η διαφορά του δεύτερου είδους δεν πρέπει να οδηγεί σε πρόβλημα.

    Το άλλο πάλι, που σχεδόν όλοι εδώ μέσα ξέρετε ένα άτομο 20 χρονών που ξεπερνάει σε σοφία και ωριμότηταπολλούς 35αρηδες και 40ρηδες με ξεπερνάει.

    Εγώ πάλι, όταν βλέπω ένα 20χρονο να δείχνει πιο σοφός από ένα 35χρονο λυπάμαι και γι ατους δύο: τον 20χρονο που δεν ζει σαν 20άρης και τον 35χρονο που ζει σαν 20άρης.