Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο επηρεάζει τις σχέσεις μας η Υγεία ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος isnogood, στις 17 Φεβρουαρίου 2007.

?

ποσες φορες ειπατε "ΟΧΙ" επηρεασμενοι απο κακη υγιεινή και καθαριοτητα

  1. ποτε

    2 vote(s)
    5,6%
  2. σπανια

    11 vote(s)
    30,6%
  3. συχνα

    12 vote(s)
    33,3%
  4. πολυ συχνα

    11 vote(s)
    30,6%
  1. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Από αισθηματική άποψη, η υγεία επηρεάζει τρομερά τις σχέσεις.
    Υπάρχουν φερ' ειπείν φιλοφρονήσεις που πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να αποφεύγονται:
    Για παράδειγμα, δεν είναι σκόπιμο να καλωσορίζεις την τυφλή αγαπημένη σου με την προσφώνηση "καλώς τα μάτια μου τα δυό".
    Αλλά και μυικώς έχει επιπτώσεις: ας αναλογιστούμε την προσπάθεια που καταβάλλει κανείς για να χαροποιήσει μια κοπρολάγνο σύντροφο, όταν ο ίδιος πάσχει από χρόνια δυσκοιλιότητα.
    Η ουρολαγνεία δεν είναι τόσο ευχερής, όταν υποφέρει ο άνδρας από καρκίνο του προστάτη.
    Ακόμα, ο σοδομισμός είναι σχεδόν ανεπίτρεπτος όταν εις εκ του ζεύγους φέρει "παρά φύσιν έδρα" (ήτοι, πλαστικόν δοχείον αποθέσεως περιττωμάτων αντί κωλοτρυπίδος. )
    Επίσης, η πεολειχία κρύβει κινδύνους αν η σύντροφος είναι επιληπτική: εφόσον καταληφθεί υπό κρίσεως, διαρκούσης της πράξεως, ενδέχεται να επέλθει ταυτοχρόνως πνιγμός και ευνουχισμός.
    Όλα αυτά χρειάζονται μεγάλη προσοχή και τις δέουσες προφυλάξεις, για να προστατευθεί ο Έρως, δίχως να εκλείψει το Πάθος.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Να προσθεσω στα παραπανω και την περιπτωση του ηλικιωμενου συντροφου με μειωμενη ταχυτητα πεζοποριας , οπου καλο θα ηταν να αποφευγεται καλωσορισμα του τυπου : "καλως τον και ας αργησε" ....
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    πρωι πρωι , η Μυτιληνη παλι πρωτοσελιδο .....
    ανδρας παντρεμενος 31 χρονο με κορη , ειχε σχεση με 13χρονη ..... και μεχρι εδω παει στο διαλο (οσο μπορει να παει δηλαδη) ... μονο που μολυνε την 13χρονη με aids ..... διοτι ητανε φορεας .....το ηξερε ή οχι θα το μαθουμε ... αλλα μικρη η ουσια ... οπως και η ζωη ....
    Ελα να ακουσω τωρα φιλοσοφιες περι υπερβολης ..........
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    τα νεοτερα απο την παραπανω ειδηση .... :
    δεν μολυνε μονο την 13χρονη αλλα και την 15 χρονη αδελφη της !!.... ενω η μικρη ηταν γνωστης πως ηταν φορεας και υποτιθεται οτι επαιρνε προφυλαξη !!...αυτος ηταν εν διασταση με την ναρκομανη συζυγο του η οποια ηταν και ο αρχικος φορεας ..... τωρα εκεινος ειναι μεσα για κακουργημα και οχι για πλημμελημα που ειναι η σχεση με ανηλικο ....
     
  5. Eri

    Eri

    Αυτο δεν ειναι θεμα μονο καθαριοτητας και υγιεινης αλλα περισσοτερο αποτελεσμα ανευθυνοτητας και ανωριμοτητας.......
    Δυστυχως....
     
  6. Delilah

    Delilah Yes. No.

    Ακριβώς. Είναι πολύ λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα αλλά δυστυχώς συμβαίνουν και γενικώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    και ομως .... αναμεσα στο κακουργημα και στο πλημελημα της παραπανω υποθεσης , θα μπορουσε να ειχε μπει εμποδιο η καθαριοτητα και η υγιεινη .... παρα τα οποια αλλα ...
     
  8. LordThomas

    LordThomas Regular Member

    Απάντηση: Πόσο επηρεάζει τις σχέσεις μας η Υγεία ?

    Σημαντικος παραγοντας για επιλογη αλλα και συνεχιση μιας σχεσης.
    Προτιμω και διατηρω σταθερη και μονιμη σχεση και προσεχω και για την συντροφο μου αλλα και για εμενα τον ιδιο γιατι πιστευω οτι αν ο καθενας σκεφτει για τον εαυτο του απο την αρχη να ειναι υγιεις και καθαρος απο αρρωστιες τοτε δεν υπαρχει ανησυχια για τον αλλον αφου κι αυτος θα εχει σκεφτει για τον δικο του εαυτο.
     
  9. dentman

    dentman Guest

    Τα Dental Dams ή -όπως λέγονται στην οδοντιατρική ορολογία- ελαστικοί απομονωτήρες- είναι ιδανικά για παιχνίδια breath control, φιμώνουν υπέροχα, είναι τέλεια για facesitting, αλλά η προφύλαξη στην αιδιολειχία έγκειται στο ότι ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙΣ ούτε κατά διάνοια.. Τουλάχιστον στον πεοθηλασμό με προφυλακτικό το πέος εισέρχεται στο στόμα της γυναίκας, ο άντρας νιώθει (όχι βέβαια τόσο ωραία όσο αν ήταν..ακάλυπτος) και η γυναίκα επίσης.. Με τα Rubber Dams η γλώσσα του άντρα δεν συναντά ούτε κλειτορίδα ούτε χείλη αιδοίου ούτε τίποτα..Πίκρα 
    Ως προς το θέμα της υγείας γενικότερα, κυριολεκτικά είναι να μην σου κάτσει η στραβή.. θέλει σαφώς πολλές προφυλάξεις, αλλά το βασικότερο θέλει εμπιστοσύνη στην σύντροφο. Τώρα το πώς την αποκτάς αυτήν την εμπιστοσύνη μπορεί να αποτελέσει ερώτημα για καινούργιο θέμα στο φόρουμ. Προσωπικά πάντως -και λόγω του επαγγέλματός μου που ΠΡΕΠΕΙ να είμαι υγιής προασπίζοντας κι εξασφαλίζοντας πάνω απ'όλα την υγεία των ασθενών μου στο ιατρείο (απ'τους οποίους στο κάτω κάτω μπορεί να κολλήσω εγώ, χωρίς να παίζω ερωτικά παιχνίδια!!!)- κάνω εξετάσεις αίματος συχνά πυκνά και στο θέμα του συντρόφου προσέχω πολυ στις επιλογές μου.
     
  10. astarti

    astarti Love beyond Reason

    1.Το σωστό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων


    Για εκείνον: Το πλύσιμο του πέους θα πρέπει να γίνεται, αφού τραβηχτεί προς τα κάτω η πόσθη και αποκαλυφθεί όλη η βάλανος, με άφθονο νερό, ώστε εκτός από την εξωτερική καθαριότητα να απομακρυνθεί και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.

    Για εκείνη: Το σωστό πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής πριν και μετά το σεξ είναι αναγκαίο και στην δικιά σου περίπτωση! Πρόσεξε μόνο διότι σε αρκετές περιπτώσεις από τον υπερβολικό ζήλο για «απολύμανση» μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό, διαταράσσοντας την φυσική χημική ισορροπία του κόλπου σου. Ένα απλό τοπικό πλύσιμο των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, με μαλακό σαπούνι και μια απλή κολπική πλύση με σκέτο χλιαρό νεράκι είναι αρκετή για να διατηρήσεις υγιή και καθαρή την ευαίσθητη περιοχή. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις αρωματικά σαπούνια και αρωματικά υγρά καθαρισμού που επηρεάζουν και καταστρέφουν την ισορροπία του pH του κόλπου και μπορεί να σε κάνει επιρρεπή σε λοιμώξεις όπως μυκητιάσεις, gardenella κ.α. Η χρήση οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος για κολπικές πλύσεις θα πρέπει να γίνεται μόνο με σύσταση του γιατρού και μόνο για όσο διάστημα χρειάζεται.

    Συμβουλές και για τους δύο:

    * Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ντους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια για πρόχειρο καθαρισμό της περιοχής και στη συνέχεια να πλυθείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

    * Χρησιμοποιείστε διαφορετική πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων κι όχι αυτήν με την οποία θα έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, ίσα - ίσα για να απορροφηθεί η υγρασία και οπωσδήποτε με καθαρή και στεγνή πετσέτα!

    * Σε περίπτωση που αποκοιμηθείτε μην πανικοβληθείτε. Ακόμη κι αν περάσουν κάποιες ώρες ή ξεχαστείτε να πλυθείτε κατευθείαν μετά το σεξ δεν θα πάθετε οπωσδήποτε κάτι. Ωστόσο, το ιδανικό είναι να πλένεστε το συντομότερο δυνατό για την αποφυγή κάθε πιθανότητας μολύνσεων.



    2. Τα χέρια τα πλύνατε; Έχει σημασία!

    Ένας άλλος βασικό κανόνα υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών. Σκέψου πως τα χέρια έχουν την… πρωτοκαθεδρία στο ερωτικό παιχνίδι, οπότε όπως καταλαβαίνεις η καθαριότητά τους επιβάλλεται. Και μπορεί να έχετε πλύνει και οι δύο τα χέρια σας πριν επιδοθείτε σε προκαταρκτικά παιχνίδια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ξεμπερδέψατε για τη συνέχεια. Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών ή για τις ανάγκες του πρωκτικού ο καλός σου πιάσει με τα δάχτυλά του την περιοχή του πρωκτού, τότε καταλαβαίνεις πως επιβάλλεται να πλύνει τα χέρια του πριν συνεχίσετε με διαφορετικά παιχνίδια. Διότι αν τα δάχτυλά του ή και τα δικά σου έρθουν σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή σου δίχως να έχει προηγηθεί πλύσιμο με σαπούνι τότε υπάρχει μεγάλο ρίσκο για εμφάνιση κάποιας λοίμωξης.



    3. Θέλεις τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ; Μην κρατηθείς

    Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού μας, απομακρύνοντας τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.

    Ο κίνδυνος βέβαια κάποιας λοίμωξης είναι μεγαλύτερος στην περίπτωση των γυναικών, δεδομένου ότι η ουρήθρα της γυναίκας απέχει ελάχιστα από το αιδοίο και τον πρωκτό ενώ είναι πολύ μικρότερη από αυτήν του άνδρα, επιτρέποντας στα βακτήρια να μπουν γρήγορα στην κύστη, ειδικά αν αυτή είναι γεμάτη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, πως το ίδιο δεν μπορεί να συμβεί και στον σύντροφό σου, παρόλο που ο κίνδυνος είναι μειωμένος σε σχέση με εσένα.



    4. Άλλαξε εσώρουχο αν βράχηκε, ακόμη κι αν έχει στεγνώσει

    Ισχύει το ίδιο , όπως και στην περίπτωση των εσωρούχων που φοράμε εν ώρα γυμναστικής. Ο ιδρώτας και η υγρασία προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, φέρνοντας την ουρολοίμωξη ένα βήμα πιο κοντά.



    5. Μην ξεχνάς το προφυλακτικό

    Μην ξεχνάς πως το προφυλακτικό προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα. Αυτό ισχύει διπλά όταν δεν έχεις σταθερές σχέσεις και σε κάθε καινούργια γνωριμία, μέχρι να βεβαιωθείς για την κατάσταση της υγείας του συντρόφου σου και διαλέξεις μια άλλη αντισυλληπτική μέθοδο.



    6. Mερικές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεχνάς.

    Στοματική υγιεινή: Δε θέλει και μεγάλη επεξήγηση. Η άσχημη ανάσα μπορεί από μόνη της να καταστρέψει μια πολλά υποσχόμενη βραδιά. Το πλύσιμο των δοντιών είναι απαραίτητο και από τους δύο συντρόφους διότι κανένας δε θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα «θανατηφόρο» από την άσχημη οσμή φιλί. Όσο για τον σύντροφό σου, έχει έναν ακόμη λόγο να προσέχει ακόμη περισσότερο τη στοματική του υγιεινή καθώς πρόσφατη έρευνα συνδέει τις παθήσεις των ούλων με... στυτική δυσλειτουργία!

    Τα νύχια χεριών και ποδιών: Δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για μανικιούρ & πεντικιούρ - αν και σίγουρα είναι μια γυναικεία απόλαυση - αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τα νύχια σου στο έλεός τους. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα χέρια έχουν την πρωτοκαθεδρία στο ερωτικό παιχνίδι, οπότε και τα νύχια σας θα πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα προς αποφυγή οποιοδήποτε τραυματισμού ή μόλυνσης.

    Ξύρισμα: Σίγουρα, δεν μπορείς να είσαι όλη την ώρα με δερματάκι βελούδινο και πλήρως αποτριχωμένο αλλά μην αφήνεις την τρίχα, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή σου να γίνεται δάσος τροπικό. Θυμήσου πως η τρίχα ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων γι΄αυτό φρόντισε να διατηρείς περιποιημένη την μικρή σου περιοχή.


    Και μια συμβουλή:

    Ακόμη κι αν δεν έχεις σεξουαλική δραστηριότητα, θωράκισε την υγεία των γεννητικών οργάνων σου με εξωτερικό πλύσιμο μετά από κάθε αφόδευση, με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω και μην ξεχνάς την καθημερινή αλλαγή του εσωρούχου σου, το οποίο επίσης θα πρέπει να αλλάζεται και κάθε φορά που έχεις ιδρώσει έντονα, όπως για παράδειγμα μετά τη γυμναστική.
    ( women only)
     
  11. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Δεν θέλω ΚΑΝ να σκεφτώ ποιος μπορεί αυτά να τα διαβάσει εδώ για πρώτη φορά. Όπως κι αν έχει, καλά έκανες @astarti !
     
  12. Αγαπητή @astarti ,αναφέρεσαι σε κανόνες υγιεινής, όχι σε υγεία. Θεωρώ αυτονόητο για το σύγχρονο άνθρωπο (πλην Γάλλων) οτι ακολουθεί τους κανόνες αυτούς.

    Το ερώτημα είναι, τι γίνεται αν κάποιος από τους δύο εμφανίζει μιά χρόνια ασθένεια. Πόσο δοκιμάζεται η σχέση?