Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Polyamory

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 12 Μαρτίου 2013.

  1. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    σιγουρα παντως θα πρεπει να εχεις πολυ χρονο ελευθερο...
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor


    Εξαιρετικό το θέμα!!! Ενθουσιασμός για κάτι ενδιαφέρον που διαβάζω μετά από μέρες (όχι εδώ μέσα, γενικά μιλάω με το overdose ειδησεογραφίας)!!!    


    Δεν μπορώ να πω άποψη, μόνον βιώματα. Επομένως ζητώ εκ των προτέρων κατανόηση για όποια συναισθηματική φόρτιση και μεροληψία ίσως έχουν τα όσα θα πω.  


    Αν το είχα διαβάσει πριν από περίπου 5 χρόνια αυτό το θέμα θα είχα γοητευτεί και θα είχα μείνει στο υπέροχο τρανς της φαντασίωσης μιας διευρυμένης πολυερωτικής οικογένειας που περιγράφετε! Το ήθελα, το φανταζόμουν, ακόμη θα το ήθελα πάρα πολύ, η εμπειρία μου έχει ψαλιδίσει τις προσδοκίες όμως ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. (Δεν είναι μηδενικές πάντως   )


    Και σχολιάζω τις κατηγορίες που βάζετε (αν το παρατραβήξω με το χιούμορ σε κάποιες περιπτώσεις, παρακαλώ μαζέψτε με)


    • Παντρεμένοι-ιεροκρυφίως Μάστορες.


    Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου να είναι κάποιος παντρεμένος, έχω κάνει σχέσεις με παντρεμένους που ήταν πολύ καλύτερες από ότι με ελεύθερους ΑΛΛΑ: είναι κάποιοι που είναι ΠΟΛΥ παντρεμένοι ρε παιδί μου, μα πάρα ΠΟΛΥ. Συνήθως δε αυτές οι περιπτώσεις είναι switch (οι ιερομάστορες): s μέσα στο σπίτι στη γυναίκα, τη μάνα, την πεθερά τους και D έξω (έτσι για τη συμπαντική ισορροπία ρε γαμώτο)


    • Κ που μοιράζονται μόνο κάνα safe μποτομάκι.


    Αυτό αν είναι από την αρχή ξεκάθαρο (τόσο μπορώ και θέλω αλλά και τόσα σου ζητάω) το έχω δει να λειτουργεί πάρα πολύ καλά.


    • Κ που προαπαιτούν το φαιδρό poly/mono (poly o K, βέβαια).


    Κορώνα δικό μου, γράμματα δικό μου και όρθιο να κάτσει πάλι δικό μου;;; Δεν το βλέπω να λειτουργεί...


    • Κ που φτιάχνουν (διαδικτυακά, συνήθως) χαρέμια χωρίς να ρίχνουν πενιά και κάθονται και τα μετράνε μεταξύ τους, ποιος το έχει μεγαλύτερο.


    Παίζουν και Call of Duty online. Δεν νομίζω ότι κάποιος σοβαρός άνθρωπος πραγματικά ασχολείται με αυτά. Virtual σχέσεις δεν υπάρχουν.


    • υ που «ανέχονται» το poly στην θεωρία, αλλά στην πράξη ανακρούουν πρύμναν πιο γρήγορα κι από τον Σαμαρά.


    Κακή επιλογή το να ανέχεσαι. Αν δεν σου αρέσει κάτι μπορείς πολύ απλά να πας παρακάτω. Δεν έχεις κανένα λόγο να ταλαιπωρείσαι. Το θεωρώ χρέος προς τον εαυτό μου να με προστατεύω από πράγματα που δεν μου αρέσουν ή μου κάνουν κακό.


    • υ που θεωρούν ότι «αν με ερωτευτεί, θα γίνει mono».


    Αυτό ξεκινά από το κλασικό (εννοιολογικό ;; ) τουρλού του τι είναι Έρωτας, τι σεξ, τι αγάπη, τι καύλα και ποια η μεταξύ των σχέση.


    • υ που νομίζουν ότι όλα θα περιστρέφονται γύρω τους και θα ζήσουν την ιστορία της Ο.


    Μεγάλο πληθυσμιακό δείγμα. Εξίσου μεγάλο που νομίζουν ότι το πέος τους είναι ο άξονας της Γης. Ίσως και μεγαλύτερο (το δείγμα των υ).
    ----

    Όπως είπα λοιπόν, τα πιο παλαιά χρόνια έβλεπα πάρα πολύ ρομαντικά και ιδεαλιστικά την ιδέα μιας διευρυμένης πολυερωτικής "οικογένειας". Η αλήθεια είναι πως ακόμη είναι επιθυμία μου να ζήσω σε ένα κοινόβιο. Πέραν του ερωτικού κομματιού νομίζω πως οι πιο βιώσιμοι κοινωνικοί σχηματισμοί είναι αυτοί. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα αλλά ας μην παρεκτρέπομαι.

    Κάποια στιγμή λοιπόν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει προς αυτό.

    Για να μην μακρηγορώ τα αποτελέσματα ήταν άσχημα. Αλλά δεν λυπάμαι καθόλου, γιατί ήταν εμπειρία και είναι πολύτιμες οι εμπειρίες για μένα.

    Η πολυερωτία θέλει πάρα πολύ ακραίες ισορροπίες και θεωρώ ότι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μόνο ο ή οι Κυρίαρχο(ι) έχουν το καθήκον να διατηρούν αυτές τις ισορροπίες. Είναι ευθύνη όλων όσων μετέχουν ή θέλουν να μετάσχουν μιας τέτοιας (έστω) προσπάθειας.

    Αυτό που εγώ είδα να χαλάει την όλη πορεία είναι η αίσθηση ότι κάποιοι είναι πιο "ασύμμετροι" από τους άλλους. Και εξηγώ: θεωρώ ότι σε μια πολυερωτική σχέση δεν υπάρχει alpha sub όπως δεν υπάρχει και alpha Dom (δεν μιλώ για άλλα σχήματα που αναφέρατε παραπάνω). Και όταν κάποιος/α θεωρεί εαυτόν κάτι τέτοιο τα πράγματα αρχίζουν και αποσαθρώνονται. Γιατί ναι μεν μπορεί να υπάρχει ασυμμετρία αλλά αυτό αφορά στη δυναμική και όχι στη θέση των ατόμων του σχήματος θεωρώ. Όταν κάποιος sub θεωρεί εαυτόν ως alpha sub που θα πάρει κυριαρχικό ρόλο απέναντι σε άλλους sub (παρ' ότι το σχήμα δεν ήταν συμφωνημένο για έτσι), χαλάει η ισορροπία. Ένας sub που λέει ουσιαστικά: εγώ είμαι ο άλφα και οι υπόλοιποι υποτακτικοί θα είναι πρώτα δικοί μου υποτακτικοί και θα κάνουν ό,τι θέλω εγώ και μετά ό,τι θέλεις εσύ (Κυρίαρχε τάδε), χαλούν τη σχέση των άλλων υποτακτικών με τους Κυριάρχους αλλά και των υποτακτικών μεταξύ τους. Και αυτό γιατί οι υποτακτικοί ΔΕΝ μπορούμε, ΔΕΝ αντέχουμε να έχουμε δυο αρχές, μου είναι σαφές αυτό πλέον.

    Και ξαναλέω πως αυτά που γράφω είναι εμπειρίες και μάλιστα προσωπικές μου.


    Δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κανέναν απολύτως. Είναι απόλυτα αναμενόμενο να προκύπτουν λάθη. Όπως σε κάθε σχέση. Και όσο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα λαθών και ανισορροπιών. Λογικό και ανθρώπινο.


    Σε οποιοδήποτε poly σχήμα, το πιο επιθυμητό (για μένα) θα ήταν να είναι ένα σταθερό σχήμα από την αρχή (ή σχετικά από την αρχή). Διότι η αποχώρηση κάποιου μέλους (ακόμη και αν αυτό είναι που χαλάει τη σούπα) διαταράζει τις ισορροπίες του σχήματος. Και δεν είναι σίγουρο ότι ξαναβρίσκονται.


    Το γεγονός ότι κάποιος δηλώνει poly δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας ή ότι είναι poly παντός καιρού.

    Υπάρχουν λοιπόν φαινόμενα, σε ένα σχήμα ένας υποτακτικός να προσπαθεί να είναι τελικά ο μοναδικός υποτακτικός ενός (ή περισσότερων Κυριάρχων) με τον εξής τρόπο: (αυτο)βαφτίζεται ως alpha sub και παίρνει τους υπόλοιπους υποτακτικούς υπό το δικό του έλεγχο τελικά (το λένε και φροντίδα, καθοδήγηση, μέντορινγκ και άλλα, που βέβαια δεν ευσταθούν). Και έτσι είναι ορίζων αυτών και "αναφερόμενος" στον Κυρίαρχο.

    Δεν λέω ότι το κάνει με δόλο πάντα, μπορεί απλά έτσι να του βγαίνει.

    Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που είναι ή θέλουν να είναι poly αλλά όχι σε ένα ενιαίο σχήμα, με πολλαπλούς και άσχετους μεταξύ τους συντρόφους. Και αυτό θεμιτό αρκεί να είναι δηλωμένο. Το έχω δει πιο συχνά να λειτουργεί.


    Να πω και κάτι τελευταίο γιατί παρασεντόνιασα νομίζω   Από την προσωπική μου εμπειρία (και συγγνώμη αν φανώ απόλυτη):

    Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άνθρωπο που να διαλαλεί πόσο poly ή poly fan είναι και να έχει στο ενεργητικό του ένα επιτυχημένο poly σχήμα/σχέση. Ούτε έναν. Αντίθετα έχω γνωρίσει σχήματα και ανθρώπους που χωρίς ταμπέλες και διακηρύξεις πορεύονται πολύ επιτυχημένα και λειτουργικά (για τα δικά τους μέτρα και επιθυμίες πάντα) μέσα στο χρόνο.


    Το Α και το Ω νομίζω είναι η ωριμότητα και οι ειλικρινείς εξηγήσεις και συμφωνίες.


    Αυτά  
     
  3. thanasis

    thanasis Contributor

    @margarita_nikolayevna

    Εξαιρετικη συνεισφορα! Θελω να σχολιασω σε αρκετα σημεια, μα ελλειψει χρονου/υπολογιστη, επιφυλασσομαι...
     
  4. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member


    γκόθαμ? πάρε θέση
     
  5. brenda

    brenda FU very much


    Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με όσα λες, ωστόσο εκεί με τους ορισμούς Alpha sub και Alpha Dom, έχω κάποιες ενστάσεις, δεν λειτουργεί πάντα έτσι όπως το θέτεις, η υποτακτική της υποτακτικής κοκ...πέρα από την προσωπική μου εμπειρία, γνωρίζω καλά πως η Alpha sub έχει προνόμια που οι λοιπές (if so) δεν έχουν....
    Αυτά σχετίζονται με την δυνατότητα και την ευχέρειά της να κάνει πράγματα έξω από τα αρχικώς προσυμφωνημένα όρια, όπως επίσης με το βάθος της σχέσης με τον Κ. Υπάρχουν παραδείγματα πραγματικά που μία As είχε ακόμη και την δυνατότητα να σχετίζεται εκτός σχήματος, με την σύμφωνη γνώμη του Κ. Δεν επικροτώ (απαραίτητα), απλά πιστεύω ότι είναι σύνθετο πράγμα που έχει σχέση με τους συμμετέχοντες και τα μυαλά που κουβαλάνε στο κεφάλι τους ανεξαρτήτως bdsm status...Το σχήμα ''πολλοί άνθρωποι που μοιράζονται αγάπη'' δεν είναι εύκολο να διαχωριστεί από το σχήμα ''πηδιόμαστε γενικώς γιατί έχουμε ένα κάρο καύλες-και είμαστε και αχόρταγοι, ή απλά παίζουμε παιχνιδάκια Κυριαρχίας-υποταγής'' στα μάτια των τρίτων τουλάχιστον, εξ΄αυτού προκύπτει η ανάγκη διαφύλαξης των ισορροπιών....
    Τώρα το Alpha Dom δεν μου κάνει πολύ σόι, για να πω και την μαύρη μου την αλήθεια, μου κάνει καραμπινάτο roleplay, δεν χωράει στο μυαλό πως θα μπορούσε να λειτουργήσει με στεγανά, όπου θα έχει μία υποτακτική γυναίκα δύο Doms (ή και περισσότερους, for fuck's sake!!!!) και θα υποτάσσεται σε όλους μαζί ή εναλλάξ, το βρίσκω πραγματικά ανέφικτο, τουλάχιστον με την δική μου λογική...
    Χαίρομαι που υπάρχουν σχήματα που ξέρεις και όπως λες πορεύονται αρμονικά, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στις επιθυμίες τους και βρίσκουν και κοινό τόπο, αλλά αυτό απαιτεί και ένα επίπεδο ωριμότητας τουλάχιστον παρόμοιας τοποθέτησης και ψυχοσύνθεσης, χωρίς μισές, βολικές αλήθειες, παρά μόνο με πλήρη ειλικρίνεια και αδιάλειπτη επικοινωνία....
     
  6. Ότι κι αν πείτε η Κωνσταντοπούλου αποφασίζει.... οπότε....
     
  7. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Λίγα λόγια για τη Ζωίτσα εεεε!?!?!
     
  8. astarti

    astarti Love beyond Reason

  9. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ειδυλλιακά, αλλά όπως όλα τα νομίσματα έτσι και αυτό έχει δύο όψεις. Για να είσαι ένας καθωσπρέπει πολυαμοριστής, πρέπει πρωτίστως να είσαι οργανωμένος. Ακόμη και αν το μέλος διατηρεί σχέσεις που δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε υπάρχει το ίδιο πάθος, εκείνο πρέπει να δίνει σε όλες την ίδια βαρύτητα.

    Επίσης, σε αυτού του είδους τις συναναστροφές, υπάρχουν διάφοροι- λίαν σοβαροί- κίνδυνοι για την υγεία. Είναι σαφές λοιπόν πως τα μέλη του πολυαμορισμού πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να φροντίζουν για την προσωπική τους υγιεινή.

    Το πιο ζοφερό σημείο στην κατά τ΄ άλλα «τελειότητα» του πολυαμορισμού είναι το συναίσθημα της ζήλειας. Από όσο γνωρίζω απο ακουστικές και μόνον εμπειρίες, η ζήλεια δεν φεύγει ποτέ. Πρέπει συνέχεια να συζητάς με τον σύντροφό σου. Εστω και αν οι ερωτικοί σύντροφοι γνωρίζουν ότι δεν μονοπωλούν τη ζωή του άλλου, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, υπάρχουν στιγμές που θα επιθυμούσαν την αποκλειστικότητα. Το μέλος παραδέχεται πως δεν έχει κανένα δικαίωμα στο σώμα και την ψυχή του συντρόφου, όμως θα ήθελε να του αφιερώνει λίγο περισσότερο χρόνο.

    Οι πολυαμοριστές πιστεύουν πως το να είσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου μ΄ έναν άνθρωπο είναι σαν να πηγαίνεις στο εστιατόριο και να μη δοκιμάζεις στο τέλος το γλυκό. Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα, τότε γιατί όλοι οι μεγάλοι έρωτες έχουν μόνο δύο πρωταγωνιστές;
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ευχαριστώ  
    Δεν πειράζει, θα περιμένω  
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Μια διευκρίνιση να κάνω γιατί ίσως δεν είναι σαφές στο ποστ μου (βγήκε και σεντόνι, προσπαθούσα να το μαζέψω όσο μπορώ  ): το alpha sub/Dom το έβαλα εννοώντας κυρίως πως βλέπουν εαυτόν κάποια μέλη ενός πιθανού σχήματος. Το είπα νομίζω: μιλάω για τη δική μου εμπειρία, συγκροτημένη θεωρητική και σφαιρική γνώμη επί του θέματος δεν έχω.
    Επομένως διαβάστε τους ορισμούς παρακαλώ μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όχι γενικά.  

    Το δεύτερο σχήμα "πηδιόμαστε γιατί..." δεν είναι ανάγκη να το ονομάζουμε σχέση! Μπορούμε ωραιότατα να το λέμε παρτούζα, ακόμη και περιοδική παρτούζα αν οι συμμετέχοντες έχουν χημεία και το απολαμβάνουν σε κάποια σχετικώς σταθερή βάση.
    Νομίζω ο νηματοθέτης δεν αναφερόταν σε αυτό.
    Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος οπότε ας μας πει ο @thanasis  

    Κι εμένα δεν μου κάνουν πολλά σόι αλλά σε άλλους ανθρώπους μπορεί να κάνουν. Ξαναλέω ότι περιγράφω τι έχω δει/ζήσει, όχι κάτι θεωρητικό, δεν κάνω αξιολογικές κρίσεις καθόλου.
    Σε ένα σχήμα τέτοιο όμως (όπως το έχω δει να λειτουργεί) κάθε sub υποτάσσεται σε όλους, όχι εναλλάξ.
    Ναι βέβαια απαιτεί ωριμότητα και αδιάλειπτη επικοινωνία. Και επειδή σπανίζουν αυτά, σπανίζουν τόσο και τέτοια σχήματα    
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ισχυει παντα και για παντα. Δεν εχει να κανει με το polyamory.

    Οχι παντα...αλλα και να μην φυγει ποτε η ζηλια, εισαι υποχρεωμενος να το δουλεψεις και να μπορεις να το διαχειριστεις.

    Τα παντα, αλλιως δεν υπαρχει νοημα. Ειλικρινεια


    (Απαιτω;!) διεκδικώ το προνόμιο να είμαι ο μόνος που ενδιαφέρει κάποιον;;  Στο bdsm λιγο δυσκολο.....

    Η πρωτη φραση με την δευτερη αντιφασκουν....


    Οι πολυαμοριστες πιστευουν ακριβως το αντιθετο. Τρωω απο ολα για να υπαρχει ισορροπια φανερα, σε αντιθεση με τους βανιλλα που παει το κερατο συννεφο.... .
    Εκτος αν υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει κερατωσει και δεν θα κερατωσει ποτε. Εαν υπαρχει του βγαζω το καπελο
     
    Last edited: 2 Ιουλίου 2015