Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η διαχείριση της αμφιβολίας στο D-M/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 10 Αυγούστου 2015.

  1. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Εγω δεν νομιζω να υπαρχει φοβος σε μια βδσμ σχεση .... αν υπαρχει ειναι κατι τοξικο ... μακρυα
     
  2. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

     
     
  3. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    That"s not me
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Αντιμετωπίζοντας τους φόβους σου, κερδίζεις την ελευθερία σου.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Από μια άποψη η αμφιβολία μπορεί να οριστεί ως η απόδραση του ασυνείδητου προς τη λογική. Κάτι διαισθάνθηκε κάποιος και το αποτέλεσμα ήταν οι αμφιβολίες του - που μπορεί να αποβούν ευεργετικές για τον ίδιο. Μπορεί να σημαίνουν ότι κάτι παλιό έπαψε να πείθει και χρειάζεται να αντικατασταθεί ή να αναζητηθεί ξανά η αλήθεια.

    Οι αμφιβολίες μου πάντα είναι προσωπική υπόθεση, πιθανότατα να επιλέξω να τις εμπιστευτώ στον καλύτερο φίλο μου, δηλ τον Αφέντη, επουδενί όμως δεν θα του θέσω το θέμα να τις διαχειριστεί για μένα. Μπορεί, και συμβαίνει, να μου δώσει ο Αφέντης το way out, να έχει δει κάτι που παράβλεψα, να γνωρίζει κάτι παραπάνω από μένα, να σκεφτεί σε άλλη βάση και με άλλους ορίζοντες, να κρίνει πως ήρθε η ώρα να μάθω κάτι καινούργιο. Μπορεί να επιλέξει να με αφήσει να τις επιλύσω μόνη μου. Σημαίνει πως ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο, τουλάχιστον για μένα. Αυτό που δεν θέλω να κάνω, σε στιγμές αμφιβολίας, είναι να οπισθοδρομώ, να κάνω ένα τάχα μου back to the basics, ότι θα βρω το αίτιο της αγωνίας μου στα βασικά που είχα επιλέξει να παραβλέψω και φταίω εγώ γι αυτό. Θα ήταν ο βόας που αρχίζει λίγο λίγο να φουσκώνει κάτω απ το χαλί μας, τότε. Ποιος τον χρειάζεται.

    Για τον φόβο έχω να πω ότι καμιά φορά χρειάζεται απλά απομάκρυνση από αυτόν που τον προκαλεί. Δεν είναι πάντα αυτοαναφορική υπόθεση, δεν σχετίζεται πάντα με (αχρείαστες; ) πολυπλοκότητες του κάθε ψυχισμού. Καμιά φορά είναι απλή αντίδραση του ασυνείδητου που λέει "άσε τις κουβέντες και σήκω φύγε όσο είναι καιρός." Μορφή ελευθερίας και αυτή, το δίχως άλλο, είπε κανείς άλλωστε πως η ελευθερία βολεύει;
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δεν διαφωνώ  

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απάντηση   Ευχαριστώ σε πολύ πολύ  
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor



    Ο φόβος απέναντι σε ποιο πράγμα ειναι υγιής πρωταρχική αντίδραση; Δεν σας κατανοώ...

    Πιεζεστε... Ο ανθρωπος που αμφιβάλλει διαρκώς για τις αποφάσεις αλλου στο πλαιςιο σχεςης, σημαίνει συνήθως οτι πιστεύει οτι εκείνος θα έπαιρνε καλύτερες αποφάσεις, θα κρατούσε καλύτερα το τιμόνι του πλοίου. Μια χαρα το βρίσκω. Μπορει να ειναι αληθές, να εδράζει δηλ. στην πραγματικότητα, μπορει ομως να ειναι σοβαρή ένδειξη ανταγωνιστικού χαρακτηρα. Σε καθε περιπτωςη, οταν αυτος εχει θεςη υ, η αςυμμετρη σχεςη Θα παρουσιάζει δυσλειτουργικοτητα, πρώτα για τον ίδιο αλλα και για τον άλλον.
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Απέναντι στον ενδεχόμενο κίνδυνο. Ο οποίος δεν λειτουργεί με τη λογική επεξεργασία αλλά αποκλειστικά με heuristics. Eξ ου και είναι α-λογος αλλά όχι παράλογος για μένα.
    Π.χ. κάτι που έχει καπνό, κόκκινο χρώμα και εκπέμπει ζέστη, πρέπει να με φοβίσει για το ενδεχόμενο να είναι φωτιά. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αλλά ο χρόνος που θα χρειαστώ για να το συνειδητοποιήσω ίσως είναι μοιραίος για μένα. Πρέπει να κάνω οπωσδήποτε βήματα πίσω και από ασφαλές σημείο να διαπιστώσω αν είναι φωτιά ή τζάκι (ελεγχόμενη φωτιά).  


    Πιέζομαι και βασανίζομαι και βασανίζω. Αυτό είναι αληθέστατο  
    Για αυτό είπα ότι είμαι δυσλειτουργική.
    Αν η αμφιβολία μου ήταν αποκλειστικά στο θέμα των αποφάσεων του Άλλου, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Θα μπορούσα να κάτσω να σκεφτώ γιατί, αν εδράζεται στην πραγματικότητα όπως σωστά επισημαίνετε. Για εμένα είναι κάτι πιο πλατύ, ευρύ, βαθύ και πολυδιάστατο όμως. Εξ ου και βασανίζομαι τόσο...
    Μαθαίνω όμως σιγά σιγά, έχω κάνει κάποια βήματα βελτίωσης αλλά θέλω δρόοομο ακόμη  
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor


    Δυσλειτουργική στον Εαυτό σου ή στον Κ, κάντο πιο ξεκάθαρο, τι σε βασανίζει/''φοβίζει'';
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ισως δεν το κατανοείτε, αλλα οςα αναφέρετε για το φόβο σε ε ν δ ε χ ο μ ε ν ο κινδύνου αλλα και τις διαρκείς αμφιβολίες σας για τα παντα, ουσιαστικά αφορουν την επιθυμία ελέγχου...
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ναι το κατανοώ! Απλά το θεωρώ "κυκλικό". Ότι η επιθυμία ελέγχου πηγάζει από το φόβο  
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Και στον εαυτό μου και στον Κ. Δεν νομίζω ότι γίνεται να είμαι το ένα χωρίς το άλλο.

    Πιο δυσλειτουργική στον εαυτό μου πάντως.  

    Τι με φοβίζει; Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το ονοματίσω, ίσως και για αυτό δεν μπορώ να το ξεπεράσω, θα ήταν μια αρχή το να το ονοματίσω