Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι καλοί τρόποι εναντίον σωστού πρωτόκολλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 16 Αυγούστου 2015.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Βασικές κατευθυντήριες γραμμές στο '' χώρο του BDSM '' .

     

    Αποφύγετε να κάνετε υποθέσεις
    Να είστε ειλικρινής
    Να είστε αυτό που γνωρίζουν: γνωρίζετε τις δικές σας επιθυμίες, τις ανάγκες και τους περιορισμούς/όρια.
    Μην αγγίζετε ιδιοκτησία κάποιου άλλου χωρίς την άδειά - είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι ή ένα πρόσωπο
    Nα είστε ανεκτικοί
    Σεβαστείτε τους άλλους ανθρώπους
    Σεβαστείτε τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων
    Σεβασμός στη σεξουαλικότητα των άλλων ανθρώπων
    Την ταυτότητα του φύλου: Σεβασμός των άλλων ανθρώπων
    Να είστε ευγενικοί: Πείτε "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" και να ζητήσετε συγγνώμη όταν πρέπει.
    Κυρίαρχος/η δεν σημαίνει αυταρχικός
    Ταπεινός/υπό δεν σημαίνει χαλάκι
    Να είστε διακριτικοί
    Διαπραγμάτευση ενός παιχνιδιού και συναίνεση
    Μην τρομάζετε τις/ους βανίλιες : ))
    Η επιλογή των Kυρίαρχων αντανακλά τη γεύση και τις αξίες του κάθε υποτακτικού.

    Επιθυμητές αρετές & αξίες,

    Συμπάθεια για τους άλλους
    Επιθυμία να μάθουν
    Ανησυχία για την ασφάλεια
    Tιμιότητα & ακεραιότητα
    Αίσθηση του χιούμορ & μια προθυμία να γελάμε e.t.c
    Ευκαμψία
    Ακούγοντας/ δεξιότητες επικοινωνίας
    Αυτογνωσία

    Να μην είστε πιεστικοί
    Μην εξαναγκάζετε τους υπό/Κ
    Μην πιέζετε για την προσοχή κάποιου/ας εφόσον δεν το θέλει

    Αυτό στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα:

    Κανείς δεν θέλει να παίξει με κάποιον ο οποίος είναι πολύ πιεστικός. Οι Κυρίαρχοι δεν συμπαθούν τα υπό ''τυχοδιώκτες'' & οι υποτακτικοί δεν μπορούν να εμπιστευτούν έναν καταναγκαστικό/ανίκανο Κυρίαρχο/η.

    P.s: Μην τρομάζετε τις/ους βανίλιες
    Μην τρομάζετε τις γριούλες/γέρους.

    Εκφραστείτε ελεύθερα,

    Play Nice ; )



    Το κείμενο έχει γραφεί
    για να διαβαστεί με υπόκρουση
    την προτεινόμενη μουσική.-
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Και μιας και πέρασε η γιορτή της Μπαναγίτσας,

    Οι BDSM σχέσεις λοιπόν διέπονται κατ' αρχάς από τα γενικά πρωτόκολλα, τα οποία καθιστούν εφικτή την επικοινωνία. Το D/s ειναι γεμάτο κανόνες.

    -Tο κάθε είδους πρωτόκολλο είναι χρήσιμο στην αρχή της σχέσης και οριοθετεί τα θέλω και τα πρέπει της.;
    - Προσωπικοί κώδικες ναι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις!;

    Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το BDSM έστω και εντελώς ''επιδερμικά'', έχει χρησιμοποιήσει ή έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτόν λίγο η πολύ, ασχέτως αν αποδεχόμαστε ή όχι τα πρωτόκολλα
    ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ - ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ - .

    Πολλά ζευγάρια τα επιθυμούν στη σχέση τους, ενώ άλλα τα απεχθάνονται. Ποια η δική σας θέση στο ζήτημα του πρωτόκολλου και ποιες μορφές και επίπεδά του επιθυμείτε/ακολουθείτε;
     
  3. astarti

    astarti Love beyond Reason

    ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΤΟ BDSM:Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

    Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στις ιστοσελίδες του παγκόσμιου ιστού θα διαβάσει σε πολλές αναφορές τη λέξη πρωτόκολλα στο BDSM. Κάποιες ασαφείς έννοιες για τις συμπεριφορές των ανθρώπων που συνυπάρχουν στο χώρο του BDSM. Από που προήλθαν όμως ,ποια είναι και τι εξυπηρετούν τελικά?

    Προήλθαν λοιπόν από την ανάγκη των ανθρώπων να κωδικοποιήσουν με συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς την ύπαρξή τους σε ένα κοινό χώρο που εκφράζει τις αναζητήσεις τους. Τα πρωτόκολλα ορίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα ιδιωτικά και στα κοινωνικά.

    Τα ιδιωτικά πρωτόκολλα:Είναι τα πρωτόκολλα που κάνουν δύο ή και περισσότεροι άνθρωποι του lifestyle που εκφράζουν αυστηρά την προσωπική τους , σεξουαλική τους δραστηριότητα και ορίζονται και επιβάλλονται από τον Μάστερ και τους συμμετέχοντες σε αυτόν τον ιδιότυπο τρόπο ζωής. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα καθημερινότητας από τα τόσα πολλά που μπορεί να ορίσει κάποιος Μάστερ. Π.χ., ο Μάστερ επιθυμεί ένα ποτήρι κρασί. Η σκλάβα η οποία καλύπτει αυτή του την επιθυμία δεν του πάει ένα ποτήρι κρασί με όποιον τρόπο. Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τρόπο προσφοράς και σερβιρίσματος ο οποίος έχει οριστεί από τον Μάστερ της έτσι ώστε να διατηρεί ξεκάθαρα ταstatus-ρόλους του καθενός σε αυτή τη σχέση. Στο παράδειγμα με το κρασί έχει ενωμένα τα πόδια σκυμμένη τη μέση ελαφρώς λυγισμένα τα χέρια και προσφέρει το κρασί και με τα δύο χέρια. Πέρα από αυτό το παράδειγμα υπάρχουν πολλά για τα οποία χρησιμοποιούνται πρωτόκολλα όπως, ο τρόπος που θα μιλήσει, θα απευθύνεται ή θα αναφέρεται, απαντά η σκλάβα στον Κύριό της.

    Ο τρόπος που θα στέκεται μπροστά του ή θα που θα ζητάει να αποσυρθεί από μπροστά του ακόμα και ο τρόπος που εκφράζει τα συναισθήματά της ή τις επιθυμίες της.Υπάρχει ένας σχετικός οδηγός που επιδέχεται πολλές παραλλαγές ανάλογα τις συνθήκες της σχέσης. Εκεί λοιπόν, ο κάθε Μάστερ-Κυρίαρχος εφαρμόζει τα δικά του πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο που τα ορίζει. (Γι αυτό πολλές φορές διαβάζουμε ότι ο καθένας έχει το δικό του bdsm και τον τρόπο που το εκφράζει.)

    Όμως ένα σημαντικό μέρος του ιδιωτικού πρωτοκόλλου είναι ο τρόπος που προετοιμάζει τη σκλάβα-ες του κάθε Μάστερ και τον εαυτό του για να συμμετέχει στο βασικό κοινωνικό πρωτόκολλο που είναι η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων με άλλους που συνυπάρχουν στο ίδιοlifestyle,meetings,events,showsκαι τα λοιπά.

    Κοινωνικά –γενικά πρωτόκολλα:
    Είναι υποχρέωση του κάθε συμμετέχοντα να γνωρίζει τα πρωτόκολλα συμπεριφοράς σε κοινωνικό επίπεδο. Το πως θα σταθεί, πως θα συμπεριφερθεί, πως θα μιλήσει, σε ανθρώπους που υπάρχουν στο ίδiο χώρο με αυτόν και εκφράζουν τις επιθυμίες και αναζητήσεις τους με ανάλογα status. Για παράδειγμα, ο τρόπος που θα πλησιάσεις κάποια Kυριαρχική γυναίκα, πως θα της μιλήσεις, εάν είσαι υποτακτικός και πως θα συμπεριφερθείς απέναντί της. Επίσης ο τρόπος που θα μιλήσεις στην ίδια γυναίκα αν είσαι Kυριαρχικός και πως θα συστηθείς, θα γνωριστείς και θα συνομιλήσεις μαζί της χωρίς να αφήσεις το δικό σου statusνα παρενοχλεί το δικό της. Άλλο ένα παράδειγμα είναι το πως πλησιάζεις μια υποτακτική γυναίκα και το πως συμπεριφέρεσαι αν εκείνη είναι ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Μέχρι που έχεις δικαίωμα να προχωρήσεις και με ποιους τρόπους. Όπως και ποιες οι υποχρεώσεις σου ανεξάρτητα το status σου όταν εκείνη μεταφέρει τις εντολές του ιδιοκτήτη της. Μην ξεχνάς ποτέ πως είναι ιδιοκτησία κάποιου άλλου και εσύ απλά ένας εισβολέας στην ιδιοκτησία του.

    Τα κοινωνικά πρωτόκολλα δεν βασίζονται πάνω σε ιδιαίτερους κανόνες που έρχονται από το πουθενά απλά επαναφέρουν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που προϋπήρχαν πριν ο κόσμος ισοπεδώσει τα πάντα με τη συμπεριφορά του και διατηρούν την ασφάλεια και την αυθεντικότητα του χώρου όταν εφαρμόζονται. Για παράδειγμα όπως παλαιότερα θα ζητούσες την άδεια από κάποιον που συνοδεύει μία γυναίκα για να χορέψεις μαζί της έτσι και τώρα είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις την ίδια τακτική. Το ίδιο λοιπόν, ισχύει και στο πως θα μιλήσεις στην ιδιοκτησία του άλλου.

    Όλα αυτά έχουν θεσπιστεί και κρατούνται από τους γνήσιους BDSMersγια να διασφαλίζουν την ποιότητα, επειδή το ΒDSM πραγματεύεται και τη σεξουαλικότητα και να μην επιτρέπει να παρεισφρύουν άνθρωποι που είναι άσχετοι με το χώρο και αναζητώντας ένα κομμάτι κρέας για να περάσουν τη νύχτα τους δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις σε ανθρώπους που αγαπούν και λατρεύουν να εκφράζονται μέσα από αυτό το τρόπο ζωής.

    ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ;
    Οι άνθρωποι που προσπαθούν να συμμετέχουν στο lifestyle του BDSM και αντιδρούν στην ύπαρξη πρωτοκόλλων δεν είναι παρά οι άνθρωποι που δεν έχουν προσαρτηθεί και αφομοιωθεί από το lifestyle. Στο ελληνικό διαδίκτυο έχουμε τη θλιβερή μοναδικότητα να βρίσκουμε ανθρώπους οι οποίοι αντιδρούν στους κοινούς κανόνες ευγένειας και περιφρούρησης των αξιών του BDSM. Μια θλιβερή πραγματικότητα που δυστυχώς είναι ελληνική εφεύρεση.

    Θα ακούσετε λοιπόν, πολλές φορές ανθρώπους να λένε ότι δεν χρειάζονται τα πρωτόκολλα. Κοινώς οι στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευγένειας. Ωστόσο οι ίδιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ιδιότυπα πρωτόκολλα. Για παράδειγμα μίλα μου στον πληθυντικό γιατί είμαι – δηλώνω Μάστερ, απάντα μου με το μάλιστα Κύριε κ.ο.κ. Αυτή είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουν πρωτόκολλα ενώ δεν γνωρίζουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται και λειτουργούν ανάμεσα σε ανθρώπους που υπηρετούν τους γενικούς κανόνες.

    Το να κάνει κάποιος kinkysex δεν του δίνει αυτόματα και statusαν δεν μπορεί να κινηθεί μέσα στα πρωτόκολλα τουlifestyle. Σκεφτείτε ότι και στις πιο πρωτόγονες φυλές τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν ως άτυποι κανόνες για να μπορούν να καθορίζουν τη λειτουργία πολλών διαφορετικών ανθρώπων μαζί. Στις σύγχρονες κοινωνικές ομάδες η υποχρεωτική συμπεριφορά διαφορετικών ανθρώπων ονομάζεται νόμος. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κάποιος να κλέψει το σπίτι του διπλανού του ή να περάσει το κόκκινο φανάρι έτσι απλά και μόνο γιατί είναι διαφορετικός. Είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στους νόμους και αν όχι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να υποστεί τις συνέπεις.Το ίδιο και στις κοινωνίες που συνυπάρχουν στο BDSM.

    Είναι υποχρεωμένοι στα παραδοσιακά πρωτόκολλα συμπεριφοράς και ακόμα και αν οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί ή οι κάστες, φατρίες, clubs ανθρώπων εκπροσωπούν διαφορετικά στοιχεία, υποχρεώνονται στις βασικές συμπεριφορές των πρωτοκόλλων για να συνυπάρξουν όλοι μαζί.

    **********.blogspot.gr/2011/03/bdsm.html?m=1&zx=d960bc4117ea84a0
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @astarti

    Αναρωτιέμαι, από που αλλού μπορεί να ξεκινήσει κανείς, αν θέλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το BDSM;
     
  5. Ναι, αλλά όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με ατομικά κριτήρια κι αναφέρω παράδειγμα:
    Δεν μπορείς να "σέβεσαι" έναν συνομιλητή σου που δηλώνει ΜΑΣΤΕΡ κι έχει αμολήσει 2-3 μαντρόσκυλα σκλάβες
    που μπουλάρουν όποιον έχει διαφορετική άποψη μαζί τους έτσι για το εφέ.
    Γενικά ο σεβασμός κερδίζεται και έχει να κάνει με τις αρέσκειες και απαρέσκειες τύπων ανθρώπων που αναφέρω
    σε άλλο νήμα.
    Αμα δεν πας κάποιον, κάποια, μπορεί μεν να συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο, αλλά όχι και με το ζόρι να τον σέβεσαι.
    Τα protocols έχουν σαφέστατα να κάνουν με τον τύπο σχέσης που επιλέγεις (κι ανάλογα τα άτομα), όπως και με
    μικρές ομάδες ατόμων. Σε διαφορετικές γενικές περιπτώσεις ένας στοιχειώδης σεβασμός για τον έτερο (χαλαρός)
    καλό είναι να υπάρχει και είναι υπέραρκετος (όχι αναγκαίος).
     
  6. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Όσον αφορά τα πρωτόκολλα πάντα, θα απαντήσω το εξής απο προσωπική εμπειρία..
    Μοιάζει να υπάρχει ενα ειδους στάνταρ μορφής πρωτοκόλλου, με συγκεκριμενες υποδείξεις που πρέπει να θέτει ο Κ στην Υ σε δημοσιο ή ιδιωτικό ή υψηλο επίπεδο..
    Εχω αντιληφθεί ότι αυτο ΔΕΝ είναι στάνταρ τελικά.. Εξαρτάται κσθε φορά απο τον ίδιο τον Κ, τη σχέση που αναπτύσσεται καθε φορά, τις επιθυμίες του ζευγαριού κλπ.
    Αλλα σου λέει να εφαρμοσεις ο ένας, άλλα ο άλλος, και ετσι προσαρμοζεσαι ανάλογα και με τα όρια σου βέβαια.. Πχ το πρωτόκολλο του πληθυντικού, αρκετά διαδεδομένο θεωρώ, δεν το εφαρμόζουν όλοι..
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  8. gaby

    gaby Guest

    Στη σχέση όπου έχω την τιμή να βρίσκομαι τηρούμε πρωτόκολλα και τα αγαπάμε. Η ευγένεια και ο ερωτικός σεβασμός είναι αλληλοτροφοδοτούμενα, δεν ταυτίζονται με τα πρωτόκολλα και θεωρώ ότι τα έμαθα, όσο τα έμαθα, από το παράδειγμα του Αφέντη.

    Εκτός της σχέσης, πλέον, σχεδόν κανένα πρωτόκολλο, πλην ελάχιστων σε ανθρώπους του χώρου που αφενός σέβομαι και αφετέρου οι ίδιοι επιθυμούν να εκφράζονται μέσω πρωτοκόλλων.
     
  9. Με τις βασικές προυποθέσεις της ερ. έλξης (συμβατότητα) ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, καθώς και την συνειδητότητα σχεσιακού πλαισίου (και είδος τύπου) ανάμεσά τους
    Οι κάτωθι γραμμές είναι οι συνηθέστερες
    1. Βελτιστοποίηση συμπεριφοράς κατά τα δεδομένα και τις ορέξεις του Κ μέλους
    2. Αποστασιοποίηση από αντικείμενα και καταστάσεις που ο Κ κρίνει αποπροσανατολιστικά
    3. Συγκέντρωση στα συστατικά εκείνα που ο Κ κρίνει απαραίτητα

    Ποινές όταν υπάρχει παράβλεψη των άνωθεν

    Βάση των παραπάνω βασικών γραμμών ο κάθε Κ θέτει τα πρωτόκολλα της αρέσκειάς του και παραβλέπει άλλα
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Στη δική Μ/μας περίπτωση η απάντηση του @Seirios_79 Μ/μας καλύπτει απόλυτα  

    Θα προσέθετα και την απόλαυση κάποιων τελετουργικών  
     
  11. Τα τελετουργικά και οι τεχνικές είναι πάντα δεδομένες, αν μιλάμε για BDSM (φυσικά ανάλογα με τα γούστα του ατόμου)
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Συμφωνώ! Ειδικά τα τελετουργικά έχουν για μένα μεγάλη σημασία καθώς καθορίζουν τον προσωπικό μου "χρόνο" και το χρόνο στον οποίο κινούμαστε μαζί με τον (εκάστοτε) Κυρίαρχο. Για αυτό μου είναι πολύτιμα.