Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το "γιατί" του πόνου. Αναγνώριση συναισθημάτων που προκαλεί και επιθυμιών που τον παρακινούν.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος soutzoukakia, στις 24 Αυγούστου 2015.

  1. Nomad

    Nomad Keyser Sose

    Δυνητικά ο σωματικός πόνος που είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε πηγάζει από την εξίσωση του υποκειμένου δια αντοχή.
     
  2. brenda

    brenda FU very much


    Το ότι δεν το έχει αποδείξει η επιστήμη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει... 
    Θα μπορούσα να πω το ίδιο και για την ψυχή, τον Θεό κοκ... 
    Έξω από κάθε επιστημονική εξήγηση λοιπόν, εγώ λέω ότι υπάρχει, για μένα τουλάχιστον... 
    Να μην θυμηθώ ανάλογα τέτοια παραδείγματα στο bdsm, υπάρχει-δεν υπάρχει, και γίνουμε ξανά κουλουβάχατα... 
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Συμφωνώ   Όταν μιλάμε επιστημονικά πάντα, εννοούμε το "με τη μέχρι σήμερα γνώση".
    Το φωτόνιο πάντως υπάρχει και είναι αποδεδειγμένο. Μπορούμε να το επικαλούμαστε λοιπόν  

    Και πάλι συμφωνώ. Αυτά τα θέματα όμως είναι ζητήματα πίστεως. Οπότε συζητώνται με άλλους όρους που δεν είναι της παρούσης  

    Εδώ φυσικά δεν μπορώ παρά να το σεβαστώ. Το "υπάρχει για μένα" είναι κάτι αναντίρρητο. Δεν είναι όμως αξίωμα. Εγώ αναφέρθηκα σε ένα επιστημονικό αξίωμα  

    Ε όχι και να μπλέξουμε το BDSM με την επιστήμη!!! Θα το ρίξουμε στα κοκκινομπλε χαπάκια της Αλίκης (των Θαυμάτων    ).
    Πάντως κι εγώ έχω καταλήξει σε δικά μου "για μένα" για το τι υπάρχει και το τι δεν υπάρχει στο ΒΔΣΜ...  
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Κατα αρχήν δεν με κουράζετε.  
    Ειναι αλήθεια ομως, οτι σε αυτο το φόρουμ θεωρούμε δεδομένα πράγματα που δεν ειναι. Στο χώρο του βδςμ φυςικα και ενδημουν ηθικοί σαδιστές και μαζοχιστές και το βδςμ ειναι ο χώρος τους και καλώς ειναι.. Το γεγονός οτι δεν τους έχετε γνωρίσει δε σημαίνει οτι δεν υπαρχουν. Ο Κυριαρχος που ταπεινώνει και εξευτελίζει την υ του ενώπιον τρίτων χρησιμοποιώντας την για τραπεζάκι, τασάκι, σκυλα, δεν απευθύνεται στο σώμα της, αλλα στην ψυχή της. Εκείνη την ωρα δεν την σαδιζει ψυχικά; δεν αντλεί απόλαυση απο αυτο; Εσείς τι πιστεύετε; Η μαζοχιστρρια που το επιθυμει και εκείνη για όρια κίνητρα και απόλαυση θα μιλησει, οπως και εςεις. Τα δικά της όρια, κίνητρα και απόλαυση. Θα σας πει οτι χύνει σαν σκυλα, οτι χάνει τον κοσμο γύρω της απο την ηδονή, οταν εκείνη την στιγμή μετατρέπεται σε ζώο οτι πληςιαζει τα ένστικτα της, οτι απελευθερώνεται, κλπ κλπ κλπ? Γι αυτήν ετσι ειναι. Και μαλιςτα Βρίσκεται και σε μέγαλυτερη αμυνα, για να εξηγήσει σε αυτην την υποκριτική κοινωνία γιατι αντλεί ηδονή σπο τον ψυχικό βασανισμό της. Κάποιος εχει κάνει μια νοητική κατασκευή για τον σωματικό πόνο που τον οδηγεί στην ηδονή και μπράβο του. Κάποιος αλλος, εχει κάνει μια νοητική κατασκευή για τον ψυχικό πόνο που τον οδηγεί και αυτον στην ηδονή. Και αυτος μπράβο του.

    Όποτε οι θεωρίες οτι ο πόνος ειναι ηδονή λογω συνάψεων και αλλα κόλπα ζόρικα που κάνει στην Ινδία, ο εγκέφαλος, ειναι περιττές Διότι, κατα την άποψη μου, η νοητική, (και οχι η βιολογική) καταςκευη που εχει ο καθένας μας χτιςει για να νοηματοδοτηςει τον πόνο ειναι πιο σημαντική απο τον ίδιο τον πόνο ως ερεθιςμα για την πρόσληψη του,ειτε απευθύνεται στο σώμα ειτε σε αυτο που ονομάζουμε ψυχή.

    Σε προσωπικό επίπεδο, συν το χρόνο και οχι μονο, καταλήγω, οτι οςο λιγότερες εν γένει νοητικές κατασκευές κουβαλάμε, τοσο ελαφρύτερος και ευτυχέστερος ειναι ο βίος μας... - 

    Ελπίζω τωρα να μην σας κούρασα εγω.- 
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Αφού τα @soutzoukakia δεν έχουν πρόβλημα ας κάνω μια προσπάθεια.


    Η κβαντική μηχανική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μελέτη διαφόρων συστημάτων και πολύπλοκων συστημάτων. Επίσης χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη, πχ σε χρηματιστηριακά συστήματα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μέρη της για να μελετήσουμε δίκτυα του ανθρώπινου οργανισμού. Εδώ θα προσπαθήσω να σας δώσω μια υπεραπλουστευμένη προσέγγιση του συστήματος πόνος-αντίληψη, με σαφώς περιορισμένη την πολυπλοκότητα του συστήματος όσων αφορά τις παραμέτρους του γιατί όσο μεγαλώνει (γίνεται πιο σύνθετο) το σύστημα, τόσο θα χάνει την κβαντική του συμπεριφορά.Η μετάβαση από το κβαντικό σύστημα στο κλάσικο σύστημα λόγω της αλληλεπίδρασης του κβαντικού συστήματος με το περιβάλλον του ονομάζεται καταστροφή της υπέρθεσης, με πιο απλά λόγια χάνονται οι κβαντικές ιδιότητες. (suck it Σρέντιγκερ). Οπότε αυτό που πρέπει πρώτα να κάνουμε σε μία τέτοια μελέτη είναι να απομονωσουμε αυστηρά το σύστημα ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή της υπέρθεσης.

    Ας μιλήσουμε τώρα λίγο για την κβαντική πληροφορία. Στο φυσικό περιβάλλον, αυτό που αναφέρεται εδώ συνέχεια ως πληροφορία πχ το χαστούκι στο μάγουλο, στην μη κβαντική φυσική έρχεται στην μορφή 0 και 1, δηλαδή στα γνωστά bits. Σε αντίθεση με την κβαντική πληροφορία που έρχεται σε qubits, τα qubits υπάρχουν σε υπερθέσεις δηλαδή περιέχουν συγχρόνως τα 0 και 1, αλλά μπορούν να εμπλέκονται (συμμετέχουν ενεργά) μεταξύ τους.

    Ας το κάνουμε πιο απλό με το κλασικό παράδειγμα που δίνεται στην τάξη. Τα bits είναι είτε 0 είτε 1 (όχι και τα δύο μαζί). Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το 1 είναι ο Βόρειος Πόλος και το 0 ο Νότιος Πόλος. Οι υπόλοιπες περιοχές ανάμεσα στους πόλους είναι οι κβαντικές υπερθέσεις του 0 και 1, άρα το qubit έχει πολλές περισσότερες καταστάσεις από τα bits.

    Ας κάνουμε τώρα την υπόθεση μας (Χονδρικά και υπεραπλουστευμένα) (κατά Benjamin W. Schumacher)

    1. Έχουμε το χέρι (η φυσική μας πηγή). Περιλαμβάνει την πληροφορία που περιλαμβάνει το χέρι (αντικείμενο-μέσο πρόκλησης πόνου) και τον άνθρωπο που φέρει το χέρι. Αυτές οι δύο πληροφορίες είναι τα bits 0 και 1 , οι ενδιάμεσες καταστάσεις όπως για παράδειγμα κυρίαρχος, γονιός, τιμωρία, bdsm και τα λοιπά είναι οι ενδιάμεσες καταστάσεις και όπως πολύ σωστά καταλάβατε είναι τα qubits.


    2. Εργασία- χαστούκισμα πρόκληση πόνου που θα φέρει ηδονή



    3. Προσδιορίζεται κριτήριο που θα είναι επιτυχημένο το βήμα 2 πχ πρόκληση οργασμού.



    Ένα κβαντικό σύστημα μελέτης θα ακολουθήσει τα παραπάνω τρία βήματα για να εξάγει τα αποτελέσματα και βασικά θα μας απαντήσει στο ερώτημα πόσα χαστούκια θα χρειαστούν για να έρθει η ηδονή κι έτσι να προκληθεί ο οργασμός.

    Με άλλα λόγια ποιά είναι η ελάχιστη πληροφοριά που χρειαζομαστε (1) για να γίνει η εργασία (2) ώστε να ικανοποιηθεί το (3).

    Αυτή την απάντηση την δίνει ο Σάνον (Shannon entropy) (στο R ακόμη πιο συγκεκριμένα). Αλλά θα επεκταθούμε περισσότερο και θα πρέπει να εισάγουμε και Χαμιλτονιανές, οπότε δεν νομίζω να έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εσάς.
     
  6. Οτι πιό πλήρες και περιεκτικό έχει ειπωθεί ως τώρα για το θέμα.

    Το σώμα απεχθάνεται τον πόνο. Γι αυτό έχει στήσει μηχανισμούς εντοπισμού και καταστολής του.
    Κατ' ουσίαν μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο μπορεί ο πόνος να συσχετιστεί με την ηδονή, ως διαδικασία αποφυγής ή επίλυσης εσωτερικών συγκρούσεων. Στη συνέχεια ο νούς δίνει κάποιο νόημα σε αυτό το συσχετισμό. Η ανάγκη νοήματος είναι πολύ έντονη στον άνθρωπο και απαραίτητη για την ψυχική του ισορροπία.

    Αυτή είναι η ουσία. Τα περί συνάψεων, μετουσίωσης κ.λ.π. είναι απλά το μηχανιστικό κομμάτι. Είναι το "πώς", όχι το "γιατί"
     
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Το πώς και το γιατί δεν είναι ανεξάρτητα.
     
  8. Τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο και αυθύπαρκτο. Οσοι ασχολούνται με τα κβαντικά το γνωρίζουν, έτσι δεν είναι?
    Ο κατακερματισμός γίνεται για λόγους αντίληψης. Το μυαλό μας λειτουργεί με διαχωρισμούς και "κουτάκια".
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Να είστε καλά...Ειλικρινά, αυτό με την ψυχική και την νοητική κατασκευή , πολύ με βοήθησε, ταυτιζόμενη, να συνειδητοποιήσω έναν ουσιώδη τρόπο άντλησης ικανοποίησης αμφοτέρω...
    Σε ότι αφορά το τελικό σας συμπέρασμα δε, με βρίσκετε σύμφωνη επίσης, ακόμη κι αν καταλήγω στο ίδιο από άλλο εγκεφαλικό και φιλοσοφικό μονοπάτι...
    Οι ιδεοληψίες οσφυοκάμπτουν και μας στερούν απολαύσεις, για τις οποίες απλά ο εγκέφαλός μας και η ''τακτοποίηση'' εντός του, είναι το μόνο εμπόδιο να τις βιώσουμε...
    Καθόλου δεν με κουράσατε, εμένα προσωπικά, το αντίθετο θα έλεγα, μου δώσατε άλλη μία σημαντική οπτική πάνω στον προβληματισμό μου... 
    Το παράδειγμα της σκύλας ήταν πολύ διαφωτιστικό... 
     
  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    ακόμα πιο απλά μπρέντα, πάρε μία λάμπα κλείσε τον διακόπτη και θα δεις ότι παράγει φώς, βρες μου μία πηγή που παράγει σκοτάδι εσύ!!  
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Υπάρχουν αρκετοί σκοταδοποιοί σ΄αυτήν την πλάση, δεν χρειάζεται κι εγώ να μεταμορφωθώ σε μία... 
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Ως νηματοθέτρια κι εκ μέρους των "αγγέλων", οφείλω να πω ένα ευχαριστώ για το σχόλιο!  
    Ευχαριστούμε!!!!
    [πρώτο πληθυντικό, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, αμ πως;  ]


    Επί τη ευκαιρεία, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους όσοι συμμετείχαν και συμμετέχουν στο νήμα!!!