Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και ιμάμ μπαϊλντι

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Jack Wolfskin, στις 13 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    Με αφορμη το καταπληκτικο ερωτημα της @margarita_nikolayevna, βλεπε κατω, θελω να μοιραστω καποιες σκεψεις μου σχετικα με τους ορισμους του BDSM που πρεπει να ξαναγραφουν, αλλα απο ενα λιγο διαφορετικο πρισμα.

    Φυσικα κσι πρεπει να ξαναγραφουν ορισμενοι κανονες και ρολοι, γιατι το BDSM στην Ελλαδα αντικατοπτριζει την ελληνικη κοινωνια. Οταν ηρθε το BDSM στην Ελλαδα ηρθε απ εξω, μεταφεροντας την νοοτροπια αλλων κοινωνιων και κοινωνικων στρωματων, που στην Ελλαδα των βαλκανιων ολα αυτα φανταζουν μακρυνα και ουτοπικα. Ουδεποτε ειχαμε εδω φεουδαρχες, ιπποτες ή ξεπεσμενους αριστοκρατες, φιγουρες που δεσποζαν στις μοναρχικες κοινωνιες της βορειας ευρωπης του 18 ή 19ου αιωνα...

    Αντιγραψαμε λοιπον ενα BDSM που το γνωρισαμε μεσα απο βιβλια, απο ρομαντικες αφηγησεις και εξιδανικευσεις. Για να κανει ο Μαρκησιος ή ο Λορδος τα "κεφια" του, ειχε και τις αντιστοιχες υποτακτικες, κοπελες της υποτελειας του, που μπορουσε να τις βασανισει, να τις χωσει στο μπουντρουμι ή ακομα και να τις σκοτωσει αν ηθελε, υποτελής του ήταν με την φεουδαρχικη εννοια, ποιος νοιαζοταν ...

    Εμεις εδω εξελιχτηκαμε διαφορετικα. Ειχαμε οθωμανικη αυτοκρατορια. Ημασταν ολοι δουλοι και υποταχτικοι, αλλοι εντελως και αλλοι λιγοτερο, με κατορθωμα το καθολου για τους λιγους και δυνατους. Πηραμε τα κουσουρια ενος βαρβαρου λαου και η "αριστοκρατια" εδω δε ηταν αλλο απο προδοτες, καταδοτες και ανθρωπους του εχθρου. Οταν ακουω για σαδισμο, πιο πολυ μου ερχονται στο νου οι ρολοι που βλεπαμε στις ασπρομαυρες ελληνικες ταινιες, που ο κουτσος, ο στραβος ο αλοιθωρος βιαζε την κοπέλα και αυτη τα υπομενε ολα, γιατι δεν ειχε να φαει, εμενε σε μια καλυβα στο βαλτο και ειχε και αρρωστο πατερα. Δεν εχει τιποτα το .. ενδοξο αυτο ή την "αιγλη" αν θελετε των χαρακτηρων των γαλλικων μυθιστορηματων.

    Απο την αλλην, ρολοι και συμπεριφορες μεχρι και του προσφατου παρελθοντως τις ξερουμε ή τις εχουμε διαπιστωσει λιγο-πολυ ολοι και ολες. Ποιος θα απαρνηθει, τον κυρη που εχωνε σφαλιαρα στην κυρα, αμα εκαιγε τον μουσακα ? Ποσες γιαγιαδες ή και μαναδες των συγχρονων "σαμπ" του χολυγιαντιανου κινηματογραφου δεν εχουν φαει ξυλο, ξυλο με τη ζωστηρα, που οι μαυρισμενοι κωλοι στα φωτογραφικα αλμπουμ μοιαζουν αθωο παραπτωμα ? Οι ρολοι και οι συμπεριφορες αυτες ειναι βαθια ριζωμενοι στην "κουλτουρα" μας. Ας μην μιλαμε για "Ντομ" και "Μαστερ", καλυτερα ας μιλαμε για "Κυρηδες", "Κυραδες" και "δουλες", πιστευω οτι ταιριαζει περισσοτερο στην βαλκανικη νοοτροπια μας. Και ο "δουλος" κι αυτος σιγουρα εδω παραδιπλα κολαει.

    Πολλες φορες σκονταφτω πανω στη μεταφραση του ορου "discipline". Πεστε μου αληθεια, ποιον νεοελληνα ή νεοελληνιδα ξερετε, που να εχει "πειθαρχια" Πειθαρχεια σε τι ? Σε δομες, σε ιεραρχια, σε νομους, σε υποχρεωσεις ? Ο νεοελληνας και η νεοελληνιδα, αγαπητοι Κυριες, Κυριοι και υποτακτικα, ειναι "πειθαρχημενος" σε ενα μονο πραγμα. Στον εαυτο του. Παρτε παραδειγματα απο γνωστους και "επιφανεις", π.χ. πολιτικους, μεχρι και ανθρωπους του περιβαλλοντος σας. Πεστε μου ΕΝΑΝ ή ΜΙΑ, που θα επινε το κωνειο οπως ο Σωκρατης πειθαρχοντας στους Νομους του Κρατους. Πιστευω οτι ηδη εχετ σκασει στα γελια μονο στην ιδεα. Δεν υπαρχει discipline Κυριες, Κυριοι και υποτακτικα, υπαρχει κατι σαν θα-το-κανω-οσο-με-συμφερει-και-μετα-αντε-γεια. Ο ορος "πειθαρχια" ειναι αδοκιμος στην νεοελληνικη πραγματικοτητα, καθως ετσι κι αλλιως ο καθενας και η καθεμια, το BDSM το ερμηνευει κατα το δοκουν. Το ειπαμε αλλοστε και πιο πανω.

    Κυρηδες, Αφεντες, δουλες και Κυραδες, ολα στα προτυπα μιας υστερο-οθωμανικης κοινωνιας, με επικεντρο της επιβολης του με το φραστικο και φυσικο "ξυλο". Μην το αποριπτετε, ειναι πολυ πιο κοντα στα μεγεθη της ελληνικης πραγματικοτητας απο οσο θα θελαμε να το παραδεχτουμε.

    Στην ερωτηση, ποιος θα γραψει τους κανονες, απαντω, τους εχει γραψει ηδη η κοινωνια, τα νεα παιδια, η πλατια η μαζα. Πιο πολυ διαμορφωνει ή ακομα και παραμορφωνει μια χολυγουντιανη ταινια την αντιληψη στις μαζες, απο το πιο καλογραμμενο "σεντονι", που ομως βρισκει απηχηση μονο σε εναν στενο κυκλο αποδεκτων - οσο καλη προθεση να ειχει ο/η συγγραφεας του.

    Σιγουρα υπαρχουν και αλλα που μπορουμε να πουμε, για να μην πλατειασει αλλο, το κλεινω προς το παρον εδω.

    Προτασεις, αποψεις, αντιρησεις και τρολιες, καλοδεχουμενες.

    Υ.Γ. Ιμαμ μπαϊλντι ειναι τουρκικες λεξεις και μεταφραται ως ο Ιμαμης (ο παπας δηλαδη) βαρυστομαχιασε και "εσκασε" απ το ομονυμο φαγητο. Θεωρειται μερος της "ελληνικης κουζινας" και δεν ειναι το μονο στοιχειο που εχει περασει στην καθημερινοτητα μας απο την εποχη της τουρκοκρατιας
     
    Last edited: 13 Σεπτεμβρίου 2015
  2. zou

    zou

    πολυ πολυ μ αρεσει.... θα επανελθω.....
     
  3. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    και τι, πηρες χαρτακι για να μπεις σειρα ? Μιλα ελευθερα πουλακι μου
     
  4. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Εγω πάλι δεν καταλαβαίνω γιατι αντιμετωπίζεται το όλο θέμα τόσο ''θεωρητικά'' και τόσο ..αποστασιοποιημένα σαν να πρόκειται για κάποιο φαινόμενο που πρέπει να αναλυθεί, να τοποθετηθεί σε κάποια χρονολογική περίοδο και να του δωθεί και μια ταμπέλα τύπου '' σουρεαλισμός με δόσεις εξπρεσιονισμού '' .
    Ολα θα ήταν πολύ πολύ πιο απλά και πολύ πολύ πιο απολαυστικά αν απλά κανουμε φόκους στο τωρα μας! , στην σχέση μας! και στο ντι ες μας!Τραστ μι υπάρχουν τόσες δυσκολίες απο μόνες τους που δεν νομίζω οτι αν έκανες/καναμε φόκους εκεί θα σε ενδιέφερε και πολύ αν θα σε λένε Κυριο ή Κύρη!

    Πειθαρχία λες! δεν υπάρχει;
    και η πειθαρχία στα θέλω; η πειθαρχία στα συναίσθηματα, στο πως αυτά εκφράζονται; πειθαρχία στο να ακολουθείς αυτό που έχεις τολμήσει να θέλεις για τον εαυτό σου αλλα και για τη σχέση σου; Πειθαρχία στις δεσμευσεις σου ; δεν υπάρχουν αυτά;

    Γιατι τόσος αρνητισμός; γιατι τόσο γενικές προσεγγίσεις; Ναι..αν εσυ ή ο καθένας με το μπι ντι ες εμ φαντάζεται παλατια και υπερ μπουντρουμια..ναι ίσως του κακοφανεί η ''ελληνικη'' πραγματικότητα όπως λες! αλλα να σου πω ενα μυστικό, ουτε στο εξωτερικό ο μέσος μπι ντι ες εμ ερ εχει παλάτι και μπουντρουμι! Απλά κάνει φόκους στη σχέση του και το ζει! Και εδώ γίνεται αυτό..τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.

    Οπως και να έχει..για να πιασω και το κείμενο σου ..καταλαβαίνω πως και τι θελεις να πεις αλλα με αυτή τη λογική ( εξαιτίας του παρελθόντος μας) δεν μας ''αξίζει '' καμια πρόοδος και οτιδηποτε κάνουμε ή εστω και ένας Ελληνας κάνει που ξεφευγει λίγο απο τα του παρελθόντος του, είναι καταδικασμένος για αποτυχία; Δεν μου αρέσει αυτή η λογική. Είναι που είμαι και υπερ αισιοδοξο ατομο.

    Κανενα παλατι, κανενας μαρκήσιος με τα μπουντρουμια του, καμια μπαροκ φαντασιωση .. απλή ζωή με διαφορετικούς κώδικες, εκφραση όπως μας ταιριάζει, κέφι για κάτι που μας γεμίζει και πάνω απο όλα επικοινωνία και ταιριασμα. Απειρες δυσκολίες, γιατι η πειθαρχία που λες και υπάρχει ( αν θέλουμε οντως να υπάρχει ) και κερδίζεται μέρα με τη μέρα! Αυτά!
     
  5. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    καλη απαντηση, το θεμα μας ειναι οι εννοιες, ρολοι και συμπεριφορες που πρεπει να ξαναγραφτουν, γιατι προφανως εχουν ξεφυγει αο τα "προτυπα" που μας εδωσαν πριν αρκετες δεκαετιες.

    Φυσικα και ο μεσος ευρωπαιος bdsmερ δεν εχει παλατι και μπουντρουμι, εξαλλου δεν το ισχυριστηα πουθενα αυτο, αλλα εχει αλλες καταβολες απο τις δικες μας, που σε απευθειαας συγκριση 1:1 φαινονται και ειναι ξεκαθαρες
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Θα ηθελες σε παρακαλω πολύ να μου παραθεσεις τους ορισμούς; που σου ''κλωτσάνε'' ;
    Εγώ ο,τι ορισμούς ( στανταρ) έχω δει είναι , ίσα ίσα, πολύ λιτοί και περιεκτικοί, βασιζονται πάνω στην ανταλλαγή ελέγχου και με βάση αυτή γίνεται ο διαχωρισμός! Δεν έχω δει κάπου κάτι γραμμένο που να περιορίζει ή να μην κολλάει με την Ελληνικη-Σουηδική-κτλ-κτλ πραγματικότητα.

    Ισως δεν εχω καταλάβει σε ποιους ορισμούς αναφέρεσαι, με συγχωρείς αν όντως δεν έχω.
     
  7. zou

    zou

    οχι απλα.... πρεπει να το σκεφτω... παντα μιλαω ελευθερα! χιχιχι
     
  8. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member


    ....?
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Δημήτρης Άλφα ; κατανοώ το πνεύμα (και τις αιτίες) του εισαγωγικού πόστ, διαγράψατε όμως με αυτό όλη την Βυζαντινή περίοδο.

    ειρήσθω εν παρόδω:
     
  10. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    Αγαπητε, δεν εκανα ιστορικη αναδρομη, αλλα το επιασα απο ενα σημειο και μετα. Ειπα : 18oς, 19oς αιωνας, φεουδαρχικα συστηματα βορειας ευρωπης. Ας πούμε απο την εποχη του Μαρκησιου.
    Ο "αντιστοιχος" του ειναι ο .... Ουτς-Μπεης, Γενιτσαρος.

    Και ειπα κι εγω πιο πανω... δοσιλογοι, προδοτες, ανθρωποι του εχθρου ...

    Ο Ουτς Μπεης ο "Σαδης" δεν μου δινει κατι. Βαρβαροτητα, καταπιεση, ΕΧΘΡΟΣ.

    Δεν μπορω εγω να ταυτιστω με κατι τετοιο.
     
  11. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    Σε δευτερη σκεψη... λετε ο νεοελληνας τελικα να αποδεχεται -σιωπηρα- την οθωμανικη "καταβολη" του ?
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Δημήτρης Άλφα : εσείς πιθανόν δεν μπορείτε να ταυτιστείτε, γνωρίζω όμως αρκετά Κ και υ τα οποία βρίσκουν την εικόνα της οδαλίσκης ιδιαιτέρως ελκυστική και την εικόνα του πασά αντιστοίχως.

    Υ.Γ. Πιστεύω πως το νήμα σας έχει σαν "στόχο" την ανάλυση της απέχθειας ορισμένων προς την έννοια της πειθαρχίας, αναπόσπαστο, κατ' εμέ, κομμάτι της δυναμικής πολλών πλευρών του BDSM, αλλά εάν κάτι τέτοιο ισχύει οι αιτίες πρεσβεύω πως θα πρέπει ν' αναζητηθούν στην απουσία αστικών αξιών μάλλον παρά στις αναμνήσεις εκ της Οθωμανικής εποχής.