Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και ιμάμ μπαϊλντι

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Jack Wolfskin, στις 13 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    αναλυσε το λιγο
     
  2. Dapom

    Dapom Contributor

    Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Τι εννοείς παιδεία;
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    οι διαφορές των λαών κρύβονται πάντοτε στην παιδεία τους, δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω από αυτό.

    Συμπληρωματικά μόνο, προσθέστε στην εικόνα σας τον ιάπωνα.
     
  4. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    ο ιαπωνας μπορει να αντιγραφει, αλλα πανω απ ολα βαζει την τοπικη του χροια !

    να σου δειξω ενα manga, anime ή pokemon και θα καταλαβεις τι εννοω

    Και η "δικια" μας παιδεια εχει υιοθετησει πολυ περισσοτερα απο μονο το ιμαμ μπαϊλντι !
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    αναφερόμουν σε διαφορετικά πράγματα. καλή συνέχεια.
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Καταρχάς χαίρομαι ερωτήματα μου να πυροδοτούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις  

    Μετά από κάποια λίγα χρόνια ενασχόλησης με το BDSM και κάποιες εμπειρίες (κάποιες κακές και πολλές καλές) τείνω να κατασταλάζω στο εξής: ότι για μένα οι ορισμοί δεν είναι λάθος απλά είναι παραφορτωμένοι ίσως.

    Κάποτε είχα ακούσει από έναν καθηγητή μου μια φράση που μου έκανε μεγάλη αίσθηση "η λέξη Δημοκρατία είναι η πιο βιασμένη λέξη ανά τους αιώνες σε όλο τον κόσμο".

    Νομίζω αυτό συμβαίνει γιατί η Δημοκρατία είναι φορτωμένη με πολλά ιδεολογήματα.

    Αν μπορούσα να εκφράσω μια επιθυμία ως προς την αλλαγή των ορισμών αυτή θα ήταν να γίνουν πιο αφαιρετικοί, πιο λιτοί.

    Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι οι ορισμοί είναι φορτωμένοι με πολλά ιδεολογήματα. Αυτό εμένα με κάνει και ασφυκτιώ.

    Το ίδιο και η συχνή αντιμετώπιση ο ορισμός να γίνεται κοστούμι και να πασχίζουμε να χωθούμε μέσα σε αυτούς.

    Συχνά δε έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που επικαλούνται συχνότερα τους ορισμούς είναι και αυτοί που τους ξεχειλώνουν ως εκεί που δεν παίρνει. Ότι αυτοί που επικαλούνται τα πρωτόκολλα τα by the book (by any book) είναι αυτοί που τα κάνουν φύλλο και φτερό. Όχι πάντα βέβαια, αλλά συχνότατα.

    Ένας πιο αφαιρετικός ορισμός για μένα, που θα περιέγραφε τις πιο ουσιαστικές ποιότητες και αλληλεπιδράσεις ίσως θα μπορούσε αφενός να "αγκαλιάσει" περισσότερους ανθρώπους αφετέρου δε να αποκαλύψει πολύ πιο εύκολα πού γίνονται οι αστοχίες ή και τα εγκλήματα (αισθητικής τις περισσότερες φορές). Κάτι που με τα μπιχλιμπίδια των ιδεολογημάτων δεν είναι και τόσο εύκολο.
     
  7. chrysanthi

    chrysanthi Guest

    Αν είμαστε οι Έλληνες ως λαός πιο απείθαρχοι απο τους Βορειοευρωπαίους είναι επειδή οι νόμοι και οι κανόνες ερμηνεύονται και τηρούνται συχνά ευάερα και ευήλια (με όλα τα παραθυράκια τους ανοιχτά στο μεσογειακό εύκρατο κλίμα..)..
    Υπάρχει κάποια αντιστοιχία με το πιο "λάσκα και χαλαρό" που μας καταλογίζουν οι Βόρειοι και στο BDSM?
    μοναχά κάποιος bdsmer που έζησε στο εξωτερικό αρκετά χρόνια και δραστηριοποιήθηκε εκει βδσμικώς εξίσου με την εγχώρια βδσμική δραστηριότητά του θα μπορούσε να απαντήσει..
    Κατα τα λοιπά,οι αριστοκρατικοφανείς τρόποι των Μαρκήσιων κτλ που σ εμας έγιναν εγχώριοι στο libro d oro των Επτανήσων...δεν είναι και συνώνυμοι μιας ουσιαστικής ευγένειας και καλλιέργειας παρα μιας comme il faut συμπεριφοράς που ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ παράδειγμα,λάτρευε να "σπιλώνει"..
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Στ' ότι κάποιοι κανόνες και όροι ίσως και να πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, με βρίσκεις σύμφωνο. Καθώς και στ' ότι ίσως και να πρέπει να "φιλτράρουμε" και να επανατοποθετήσουμε κάποια πράγματα στην γενικότερη ιδιοσυγκρασία μας.
    Αλλά κι εδώ ισχύει το γεγονός, ότι πέρα από κάποια χαρακτηριστικά μας και τα οποία θα ήταν αποτέλεσμα αρκετά κοινών ακουσμάτων, εκπαίδευσης κλπ. πάλι διαφέρουμε.
    Ξέρεις που κατ' εμέ συχνά πυκνά αρκετοί/ες από εμάς κάνουμε λάθος? Και όπως ισχύει σε διάφορους τομείς της ζωής μας, ισχύει και για το BDSM.
    Στο γεγονός ότι "αλληθωρίζουμε" και κοιτάμε με το ένα μάτι τι κάνει ο "δίπλα" και πως το κάνει. Για να το "ξεπατικώσουμε". Λες και μας λείπει το κουράγιο, να πατήσουμε στα πόδια μας.
    Ως προς την έλλειψη πειθαρχίας και άλλες παθογένειες, πέρα από τουρκοκρατικά κατάλοιπα, θα έλεγα, ότι δυστυχώς είναι νόσοι του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.
    Η βιασύνη, η απληστία, η επιφάνεια και όσο κι αν ακούγεται παράδοξο ένας υποβόσκων πουριτανισμός που κάνει αρκετούς από μας, να ζουν πράγματα και καταστάσεις μ' ενοχές.
    Τουτέστιν, "καταφέραμε" να δανειστούμε πολλ' από τα χειρότερα κομμάτια ξένης κουλτούρας και παραλείψαμε τα πιο θετικά.
    Σε κάθε περίπτωση, ας ξεκινήσει ο καθένας από εμάς να διυλίζει τους υπάρχοντες κανόνες/κώδικες, κρατώντας εκείνους που του ταιριάζουν.
    Ας μάθουμε να σεβόμαστε την αλλότρια διαφορετικότητα ( όσο και να μην συμφωνούμε μαζί της ) και η όποια αλλαγή θα έρθει από μόνη της και εντελώς φυσιολογικά.
    Μιλάμε για τρόπο σεξουαλικής έκφρασης, που όσο κι αν είναι σοβαρό σαν ζήτημα και τόσο φλέγον δεν είναι και είναι τελείως προσωποπαγές.
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ποιός θα γράψει τους καινούργιους κανόνες , πουλάκια, και με τίνος εξουσιοδότηση;
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  11. Όταν θα ανοίξει νήμα BDSM και... αρνάκι στο φούρνο με πατάτες.... θα επανέλθω.
    Κατά τα άλλα... το BDSM (όπως διαμορφώνεται την σήμερον) είναι μια ακόμα "εισαγώμενη μόδα" (για τους περισσότερους ημεδαπούς),
    η οποία και εξυπηρετεί τα "γούστα" του μέσου νεόπλουτου (εξαίρεση αποτελούμε οι έχοντες την "μικροβιακή τάση" από τα μικράτα μας).
    Τώρα η σύγκριση με Χώρες της Β Ευρώπης και ΝτεΣαντ είναι κάπως άστοχη.
     
  12. Θυμάμαι την ιστορία που μου είχε διηγηθεί η γιαγια μου σχετικά με τον Μ. που έμενε στο διώροφο,απέναντι απο το πατρικό της..
    Πάντα έλεγε εκείνος πως ήθελε μια γυναίκα η οποία να μην μιλούσε πολυ..να ήταν ήσυχη,υπάκουη,καταδεκτική και καλόβολη..
    και την βρήκε στο πρόσωπο της Δ. που έγινε η γυναίκα του..Ποτέ δεν αντιμιλούσε,ακόμη κι όταν εκείνος είχε νεύρα και τον άκουγε όλη η γειτονιά..ακόμη κι όταν ξεσπούσε πάνω της,εκείνη δεν έβγαζε κιχ..
    Έτσι κυλούσε ο καιρός με εκείνη το βωβό πρόσωπο του δράματος..αλλα όλη αυτή η νηνεμία κάπου είχε αρχίσει και έδινε στα νεύρα του Μ..
    Όλη αυτή η στωικότητα..και η απουσία κάθε αντίδρασης σε κάθε παράλογο καπρίτσιο του,τον έκανε και φόρτωνε χειρότερα..ώσπου μια μέρα,καλοκαίρι ήτανε του 55..νιόπαντροι σχεδόν και με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες..ακουγόταν ο καυγάς
    δηλαδή,εκείνος ακούγονταν που φώναζε μόνος του όπως πάντα..αλλα πλεον είχε αρχίσει και έριχνε και καμια σφαλιάρα ανάμεσα στις "κορώνες" του..
    Τα παιδιά εκείνη την εποχή,έπαιζαν στους δρόμους μπάλα,ακριβώς απο κάτω οπου εκτυλίσσονταν το δράμα..και κάποια στιγμή,εκείνος δίνει μια κλωτσιά στην σύζυγό του και εκείνη πέφτει στη βεράντα..!
    Τότε,ένας μικρός φώναξε "Γκόοοολ" !!!
    χωρίς να χάσει καιρό,ο Μ. κατέβηκε κάτω,και πλάκωσε όσα παιδιά πρόλαβε..ευτυχώς,κάποιοι περαστικοί,πρόφτασαν και τον σταμάτησαν εγκαίρως ωστε να μην ξεκάνει κανένα,μέσα στο πάθος της ντροπής του



    Οι "Κύρηδες" και οι "Κολώνες του σπιτιού" του άλλοτε,δεν το είχαν για βίτσιο να χτυπάνε για να ερεθιστούνε σεξουαλικά (μέσα απο την "τιμωρία") όπως κάνει ένας Dom,Master,Top κτλ..
    (χωρίς βέβαια,να το αποκλείουμε κάποιοι αλλοτινοί σατράπηδες,να το ευχαριστιόταν ποικιλοτρόπως το.. ρετρο σωφρονίζειν)