Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM χωρίς D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Πρόσεξε τώρα πως με ένα ποστ (και όχι εκτενές) μπορώ να κάνω ένα κάρο κόσμο να με κράξει...   

    Και αρχίζω αναφέρθηκε στο "στενό όρο", όχι το "στενό όριο" και αυτό ακριβώς γιατί το όριο φέρνει στο μυαλό μάλλον ένα κόκκινο barricade αποκλεισμού και δεν είχα κατά νου κάτι τέτοιο  
    Με το "στενό όρο του D/s" αναφερόμουν στο D/s όπως το ορίζουμε στα "καθ' ημάς". Γνώμη μου είναι πως το D/s δεν είναι μόνον αυτό.  


    Εξαρτάται. Αν την πονάει εσκεμμένα, με στόχο να την πονέσει και αν αντλεί κάποια απόλαυση από αυτό, ναι, αυτός σαδίζει.
    Αν αυτή το απολαμβάνει (το πόνεμα   ) τότε ναι μαζοχίζεται.  

    Αν ισχύει το "εσκεμμένο" που είπα παραπάνω, ναι για μένα υπάρχει άσκηση δύναμης έστω και περιορισμένα  

    Ναι, είναι το S/M κομμάτι του.
    Για εμάς, για αυτούς, αν δεν έχουν ακούσει καν τον όρο είναι απλά το πώς τη βρίσκουν  

    Και τώρα αρχίζωωωω (γμτ δεν έχει και σημαιάκι λευκή σημαία ή μην πυροβολείτε τον πιανίστα, έστω πάταξον μεν άκουσον δε ).
    Κάθε "απλή" συνουσία έχει κάποια στοιχεία Κ/υ για μένα. Και επίσης (για μένα πάλι) αυτό που κυριαρχεί είναι το "εισβάλλον" μέλος, δηλαδή το αρσενικό.
    Πάντως, γενικότερα, θεωρώ ότι μια συνουσία, βασικά μια διαρκής ερωτική σχέση, γίνεται D/s όταν υπάρχει ρητά η συμφωνία ότι οι Δ/δυο που συνουσιάζονται στο πλαίσιο της σχέσης αυτής θα είναι σε ασύμμετρη ισορροπία (αρμονία, προτιμώ τη λέξη αλλά τέλος πάντων   ) και στο κρεβάτι Τ/τους και στη ζωή Τ/τους.
    Ένα παράδειγμα: σήμερα έκανα μασάζ στον Αγαπημένο μου. Ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα, γυμνός, παντελώς χαλαρός από αυτό που Του έκανα, σχεδόν κοιμόταν. Σταμάτησα προς στιγμήν κοιτώντας Τον και σκεφτόμουν πόσο ευάλωτη στάση δείχνει να έχει, σε πόσο εκτεθειμένη κατάσταση είναι. Ήταν στα αλήθεια; Όχι   Γιατί ακόμη και η ίδια Του η ύπαρξη μέσα στο ίδιο δωμάτιο με μένα ήταν για μένα μια εντολή, μια επιβολή κατάστασης (συνείδησης μεταξύ άλλων), κανόνων, τελετουργικών.  

    Ναι αμέ   Χρησιμοποιεί ο πρώτος το δεύτερο για να του ικανοποιήσει τα γούστα.

    Ναι. Ένας rigger πχ μπορεί να δένει αυτό το φίλο του γιατί ο φίλος θέλει να μάθει bondage και ο rigger είναι εκείνος που θα τον μάθει. Άρα με κάποιο τρόπο έχουν σχέση μαθητείας (που δεν ακυρώνει τη φιλική σχέση) και μια σχέση μαθητείας έχει Κ/υ στοιχεία.  
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Καταλαβαίνω τι λέτε και συμφωνώ απόλυτα αν ορίσουμε το D/s όπως το ορίζουμε στα καθ' ημάς, όπως είπα και παραπάνω στη Janine.

    Αν όμως φύγουμε από αυτό το πλαίσιο και δούμε το D/s σαν σχέση Κυριαρχίας - υποταγής πιο αφαιρετικά, απαλλαγμένο από τα τελετουργικά του BDSM όπως τα ξέρουμε;

    Χρειαζόμαστε τότε τον πολιτισμό να επενεργήσει κατά τον τρόπο που περιγράφετε; (Δεν αμφισβητώ, ρωτώ γιατί ανοίγει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση   )

    Ας πούμε πάντοτε οι νεότεροι δεν μάθαιναν από τους παλαιότερους, δίπλα στους παλαιότερους κόλπα, γνώσεις, μυστικά και πολλά άλλα; Για την επιβίωση; Για την απόλαυση; Για την ενατένιση και την επίκληση του θείου;

    Αυτά είχαν ανάγκη πολιτισμού;

    Ευχαριστώ για την απάντηση σας  
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ναι, οχι γιατι υπαρχει σχεςη μαθητείας οπως λεει η @margarita_nikolayevna αλλα γιατι ο rigger μπορει να πνίξει τον φιλο του σαν κουνέλι, αν το επιθυμήσει. Ο φίλος του δηλαδή ουσιαστικά μεταβίβασε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του σώματος του στον rigger. Αν το είπανε ρητά η οχι, αν υπαρχει εμπιστοσύνη και εξ αιτίας αυτής αφέθηκε ο φίλος δεν εχει σημασία. Αυτη αλλωςτε ειναι η ομορφιά του bondage. Η ολοκληρωτική παράδοση και ο πλήρης έλεγχος. Στην πράξη, οχι στο φαντασιακο, στο σχεσιακο. Εκείνες τις συγκεκριμένες στιγμές.
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Το πήγατε στα σκληρά αλλά συμφωνώ και με αυτό  
    Απλά αναφερόμουν σε D/s για αυτό έκανα αναφορά στη μαθητεία και όχι στα σκληρά  
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Η ερώτηση ηταν αν σε ενα τέτοιου είδους session υπαρχει ανταλλαγή ελέγχου. Και η απάντηση μου ειναι θετική, με τον ίδιο τροπο που μια σεξουαλικη σαδομαζοχιστικη πράξη εμπεριέχει μεταβίβαση ελέγχου. Εκείνη την ωρα για την συγκεκριμένη σκηνή. Ειναι εγγενές χαρακτηριστικό της πράξης.

    @Janine
    Σε μια σεξουαλικη συνεύρεση ενος σαδιστή και ενος μαζοχιστή, η μεταβίβαση ελέγχου ειναι ντε φακτο, για τον ίδιο ακριβως λογο που συμβαίνει στο παράδειγμα του rigger. O σαδιστής ανά πάσα στιγμή μπορει να κατισχύσει ολοκληρωτικά πάνω στον μαζοχιστή, πέραν τυχον συμφωνιών, που εντελει η τήρηση τους, για να,θα γελιόμαστε επαφίεται στον σαδιστή.

    Για εμενα το d/s δεν εχει να κάνει με σχεςη αλλα με ανταλλαγή ελέγχου. Η διαφορά ειναι οτι στο kinky οι άνθρωποι κάνουν πράξεις χωρις να δηλώνουν ρόλους, πράγμα που δεν ισχύει στο s/m. Εκεί εχουν δηλώσει ρόλους.
     
    Last edited: 15 Σεπτεμβρίου 2015
  6. espimain

    espimain Contributor

    Αυτά είναι πολιτισμός.
     
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Συμφωνώ  
    Απλά εγώ επικεντρώθηκα σε άλλο επίπεδο της μεταβίβασης ελέγχου  
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ναι αποτελούν συστατικά στοιχεία πολιτισμού.
    Πρώιμη κουλτούρα μιας κοινωνικής ομάδας σίγουρα.
    Πολιτισμός συντεταγμένα όμως; Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι έτσι  
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @margarita_nikolayevna :

    Η αλληλεπίδραση που η ίδια περιγράφετε δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ύπαρξη κοινωνικών δομών.
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    @MasterJp  

     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Για να γίνεται λόγος περί ανταλλαγής ελέγχου, τίθεται μία βασική προϋπόθεση: Τουλάχιστον δύο άτομα όπου το ένα αισθάνεται ότι ελέγχεται και το άλλο ότι ελέγχει. Αν η αίσθηση ισχύει μονομερώς, δεν υπάρχει κι ανταλλαγή ελέγχου.

    Έχω δέσει φιλικό μου πρόσωπο στα πλαίσια εξάσκησής μου σε βασικές τεχνικές στο shibari. Δεν αισθάνθηκα ουδεμία στιγμή ότι κυριαρχώ. Υποθέτω ούτε κι εκείνο ότι κυριαρχείται. Είχα την ευθύνη της σωματικής του ακεραιότητας, ναι αλλά όχι την αίσθηση ελέγχου/ισχύος.
    Στην πράξη της διείσδυσης είτε από άνδρα είτε από γυναίκα (προφανώς και δε διεισδύει μόνον ο άνδρας), αν θεωρείται απ'το ζευγάρι ότι τον έλεγχο τον έχει το άτομο που διεισδύει τότε έχουμε παροδική ανταλλαγή ελέγχου, αν θεωρείται ότι τον έλεγχο τον έχει το άτομο που "εγκλωβίζει" το αντικείμενο ή το πέος μέσα του τότε ισχύει και πάλι μία παροδική ανταλλαγή ελέγχου. Αν πάλι θεωρείται απλώς μία σεξουαλική πρακτική δίχως κανέναν χρωματισμό ελέγχου, τότε δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής ισχύος.
    Φίλη μαζοχίστρια σε κουβέντα μας, μου είπε ότι δεν αισθάνεται κανέναν έλεγχο όταν την δέρνουν. Αντιθέτως, έχει την αίσθηση ότι χρησιμοποιεί το έτερο πρόσωπο για δική της ικανοποίηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις φαντασιώσεις της, εστιάζει στα αντικείμενα και τον πόνο που προσφέρουν κι εχέστην για το άτομο που τα χειρίζεται.

    Η Κυριαρχία δεν είναι λοιπόν μία φαντασιακή κατάσταση αλλά απαιτεί τον δέκτη και τον πομπό αυτής βάσει του πώς νοηματοδοτεί κι αισθάνεται την Κυριαρχία.
    Το BDSM είναι ένα αρτικόλεξο το οποίο χωρά πλείστες πρακτικές εναλλακτικού ερωτικού περιεχομένου. Το D/s είναι ένα κομμάτι του BDSM όπου άπτεται στον συσχετισμό δύο ή περισσότερων ανθρώπων με πυλώνα την επέκταση ελέγχου πέραν της ερωτικής περίπτυξης.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Τα ίδια νομίζει και ο Τσιπρας για την τρόικα