Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm και ανεργία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το υπουργείο νέας γενιάς να νομιμοποιήσει το χασις για να ξεχαστεί η ανεργία.
     
  2. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Συμφωνώ @Δημήτρης Άλφα (έγινε και αυτό σε αυτή την ζωή!). Αν και πιστεύω ότι ο πιο αισχρός λόγος να αφήσεις κάποιο είναι σε φάση σοβαρού ιατρικού προβλήματος.
     
  3. Elena_gr

    Elena_gr Regular Member

    και το τσιπουρο και τα μανιτάρια
     
  4. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf


    το να παρατησεις κοπελα εγκυο ειναι ακομα χειροτερο
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Κατ' αρχήν μπράβο μου πραγματικά που κατάφερα να σας ταρακουνήσω!!  

    θα εξηγήσω.

    Για να μην αρχίζω να κάνω quote σε κάθε έναν θα γράψω γενικά για αυτά που αναφέρθηκαν.

    Το πρώτο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ο έντονος σεξισμός! Αναφέρεστε κυρίως στον άνδρα κ και στην γυναίκα υ. Επίσης υπάρχει μία έντονη θεματολογία ότι ο άνδρας συντηρεί την γυναίκα και λοιπά. Προσωπικά τα ο/η τα βαριέμαι για αυτό θα γράφω το Κ το Υ και θα περιλαμβάνονται όλοι οι φυλετικοί συνδυασμοί σε αυτό.

    Πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ, όταν μιλάμε για θέματα bdsm αναφερόμαστε σε πρωτόκολλα, κανόνες, πλαίσια κτλ. και φυσικά να ξεχωρίζει από τους vanilla. Ήρθε κάποιος και σας τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια σας και αυτά έκαναν φτερά.

    Λίγοι δυο - τρεις ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει να έχει σχέση η εργασία με το bdsm και σ' αυτό εν μέρει συμφωνώ. Αλλά και διαφωνώ. Πολλές φορές έχω γράψει ότι η ζωή, έχει καταστάσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν και το bdsm θα πρέπει να είναι αρκετά ελαστικό ώστε να ''ελευθερώνει'' και τους δύο, όχι να τους περιορίζει.

    Αναφέρθηκε, ''για να το συντηρώ το Κ θα πρέπει να συζώ μαζί του, άρα θα είναι και σοβαρό''.

    Πρώτα απ' όλα το να είναι σοβαρό δεν σημαίνει μόνο συζώ, η υποταγή και η κυριαρχία είναι πολύ σοβαρά ανεξάρτητα αν ζεις με κάποιον ή όχι. Ένα όμως πολύ απλό παράδειγμα, ας πουμε ότι το ζευγάρι Κ/υ κάθε σκ πηγαίνει για φαγητό σ΄ένα ακριβό εστιατόριο, επίσης μοιράζονται τον λογαριασμό, στην κατάσταση που είναι άνεργο το Κ το Υ έχει την δυνατότητα να πληρώσει όλο τον λογαριασμό, τι ακριβώς δηλώνει σε μία τέτοια κατάσταση ότι το Υ ''συντηρεί'' το Κ ή για κάποιο μυστηριώδη λόγο θα χαλάσουν οι νόρμες κυριαρχίας-υποταγής μεταξύ τους;
    Άλλο παράδειγμα, δεν μένουν μαζί, το Υ βοηθάει το Κ στην αποπληρωμή του ενοικίου του, γιατί πιστεύεται ότι αλλάζει κάτι στην D/s σχέση;

    Ας πάρουμε τώρα το άλλο που αναφέρθηκε περί μακροχρόνιας ανεργίας του Κ, μάλιστα γράφτηκε στο περίπου ότι:
    ''καλό είναι σε μία τέτοια περίπτωση να βγούν από την ασύμμετρη σχέση γιατί το Κ χάνει μέρος της αυτοκυριαρχίας του''.

    Μάλιστα δηλαδή, θα πρέπει το Υ, να διαχειρίζεται την κατάσταση της ''ελευθέρωσης'' και της ''υποδούλωσης'' αναλόγως με το αν το Κ έχει εργασία ή όχι; Αντίστοιχα η κυριαρχικότητα του Κ εξασθενεί αναλόγως την εργασία του;

    (Να σημειώσω ότι αναφέρθηκαν κι άλλες δυσκολίες πλην των οικονομικών, αυτές θα γίνουν θέμα σε άλλο νήμα).

    Μπορεί να γίνει λέτε μερικοί d/s και bdsm χωρίς συναισθήματα, αλλά αν στραβώσει κάτι και το άλλο μέρος μας κουνήσει το μαντήλι, τότε δείχνει ότι δεν άξιζε για εμάς, οξύμωρον δεν νομίζετε;

    Παρατηρώ, μετά λύπης μου, ότι το bdsm έχει υπόσταση μόνο όταν όλα τα πράγματα είναι καλά. Αν κάτι στραβώσει, χάνουν την αυτοκυριαρχία τους τα Κ, την δοτικότητα τους τα Υ κτλ, τα πρωτόκολλα, οι κανόνες και τα πλαίσια πάνε περίπατο κι ενστερνιζόμαστε τον βανιλλόκοσμο (που τόσο ξορκίζουμε) για να προχωρήσουμε την ζωή μας.

    Αναφέρθηκε ότι τότε το Υ θα δείξει την αξία του, αλήθεια το Κ την αυτοκυριαρχία του πότε θα την δείξει, αν δεν μπορεί να κυριαρχήσει την ζωή του και τις δυσκολίες της, τι Κ είναι;

    (Επί του θέματος εάν θέλετε μπορώ να σας πώ τι κάνουμε Ε/εμείς, στο σπίτι (24/7))
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Πρώτα, ειλικρινά συγχαρητήρια για το νήμα σου. Είσαι για...ώρες ώρες, αλλ' ανοίγεις κάτι νήματα γαμάτα όταν το θέλεις. Επειδή το μπορεί να γίνει και D/s δίχως συναισθήματα, το έγραψα εγώ, σου απαντώ στ' οξύμωρο του.
    Είχα γράψει μπορεί, δεν είχα γράψει ότι δεν υπάρχει ποτέ D/s με συναισθήματα. Συγνώμη αλλά όλες οι βανιλλοσχέσεις είναι έρωτας κι αγάπες?
    Εσύ με όποια ήσουν στην ζωή σου ( θεωρώ πάνω από μια ) ήσουν ερωτευμένος/καψούρης/την αγαπούσες? Αν ναι, χαίρομαι αλήθεια για σένα.

    Να πούμε ότι δεν είναι όλες οι σχέσεις ίδιες? Ότι είναι άλλο να σε "παρατήσει" επειδή έχασες την δουλειά σου κάποιος/α που ήσουν μαζί του/της για 1 βδομάδα/1 μήνα/2 μήνες.
    Και ότι είναι άλλο να σου γυρίσει κάποιος/α τις πλάτες για τον ίδιο λόγο, που ήταν μαζί σου για πολύ καιρό? Σ' αυτή την δεύτερη περίπτωση σίγουρα δεν άξιζε.

    Ως προς το γενικό, το BDSM δεν σε σώζει απ' την ζωή, δεν σου φοράει ούτε φτερά, ούτε κέρατα, ούτε ουρά. Όπως τα βανιλλιάρικα, το βουδουσουμιάρικο το κάνουν άνθρωποι.
    Όπως στα ζόρικα την κοπανάει ο άντρας, ή η γυναίκα βανίλλα, έτσι και στα ζόρικα την κοπανάει ο/η Κ, ή ο/η υ. Γιατί και ο/η Κ την κάνουν Λούις στα ζόρικα.
    Όταν υπάρχουν καταστάσεις του είδους, δηλαδή να χάσεις την δουλειά σου, δεν υπάρχουν βουδουσουμιάρικα φίλτρα.
    ΟΚ, ο/η Κ υποτίθεται ότι έχουν σαν κύριο γνώρισμα την αυτοκυριαρχία. Αλλά και ο/η υ που χάνουν την δουλειά τους, τι πρέπει να κάνουν, να τα βάψουν μαύρα?
    Δεν πρέπει να γυρίσουν τα μανίκια τους ή μήπως δεν τα γυρίζουν?

    Τα Κ, υ και τα λοιπά είναι ετικέτες, υποδηλώνουν κάποιες πλευρές του χαρακτήρα μας, που υποτίθεται είναι πιο "δυνατές" σε σχέση με άλλες.
    Αλλά στο θέμα του νήματος σου, την αξία τους θα την απεδείκνυαν οι άνθρωποι, όχι ο/η Κ ή ο/η Υ.
    Τα status κατ' εμέ πάντα δεν "καπακώνουν" ποτέ τους ανθρώπους που τα φέρουν, ούτε τους δίνουν χαρακτηριστικά που δεν έχουν.
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2015
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Τένυ, πιάνω σε αυτό το θέμα το Κ για να μην μπλέξει η κουβέντα και με το Υ περισσότερο, ανοίγουν πολύ τα θέματα όπως και να έχει, ο περιορισμός γίνεται με σκοπό να μην εξοκείλει περισσότερο από όσο αντέχει. Η αναφορά στα συναισθήματα και d/s δεν είναι προσωπική, σίγουρα θα είναι και πολλοί που συμφωνούν μαζί σου, την άποψη θέτω προς συζήτηση όχι τ' άτομα.
    Όμως και τα συναισθήματα δεν είναι μόνο αγάπη, έρωτας κτλ αυτά είναι τα κλασσικά, άλλα όπως η συμπόνια, το άγχος, η ευχαρίστηση είναι μόνο μερικά παραδείγματα συναισθημάτων τα οποία η άποψη αυτή τα αποκλείει και δεν μπορώ να καταλάβω τότε, πώς γίνεται η σχέση d/s; Εκτός και αν λέγοντας συναισθήματα εννοούμε μόνο την αγάπη και τον έρωτα, αυτό αλλάζει την κουβέντα.
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Βρε νακο ( απ' το gurunako χαχα ) ξέρω ότι μιλάμε γενικά και όχι επί του προσωπικού, όπως και ότι ο καθένας λέει την γνώμη του βασιζόμενος στον εαυτό του. Κι εξυπακούεται ότι κάποιοι τα βλέπουν σαν εμένα, άλλοι όχι και όχι μόνο περί συναισθήματος.
    Δίκιο έχεις και όταν μιλάς για συμπόνοια, άγχος, κατανόηση, μακάρι κατανόηση να υπήρχε πάντα ( την συμπόνοια εγώ δεν την αντέχω ).
    Τεσπα, σύχνα πυκνά όταν μιλάω για συναισθήματα και BDSM βάζω και το "βαθιά", εννοώντας έρωτα ή αγάπη ( άλλο αν και αυτή την τελευταία εγώ τουλάχιστον σαν έννοια την έχω ακυρώσει πια ).
    Για να επανέλθω στο νήμα σου και αν μου το επιτρέπεις. Ένας/μια Κ είναι σε μεγάλο βαθμό η αυτοπεποίθηση τους, όταν χάνουν την δουλειά τους, η γη κάτω απ' τα πόδια τους αρχίζει να υποχωρεί.
    Όχι επειδή είναι Κ, αλλά επειδή σαν άτομα βασίζονται σε κάποιες σταθερές. Τώρα, ότι δεν είναι αμαρτία να μείνεις χωρίς δουλειά, δεν είναι.
    Αλλά είναι και θέμα ηλικίας και υποχρεώσεων. Σκέψου εσύ Κ ( σχήμα λόγου ) να έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις, χρέη, κλπ κλπ και να βρεθείς οικονομικά με τα οπίσθια στο πάτωμα.
    Πως να λειτουργήσεις μετά εύρυθμα βουδουσουμικά μιλώντας? Και αν η κατάσταση χρονικά τραβάει? Σ' εμένα έχει τύχει και μετά από ένα σημείο έφυγα απ' την σχέση.
    Γιατί δεν είχα ούτε μυαλό, ούτε ενέργεια για τίποτ' άλλο, παρ' από το πως να βρω λύσεις.
    Και η υ μου δεν έφταιγε σε τίποτα να έχει κοντά της κάποιον, που ήταν "αλλού".
    Πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος, που θα φερόταν έτσι. Σωστό ή λάθος.
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2015
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Έγραψα αυτό.
    "Προσωπικά θεωρω, αν τους ειναι σημαντικό το να είναι μαζί, πιθανόν θα πρέπει να βγουν προσωρινά από το ασύμμετρο της σχεςης. Και αυτο γιατι, η ψυχική φθορά που θα εχει ο Κ θα κλονίσει την αυτοκυριαρχία του." "Και κατ επέκταση την κυριαρχία του"

    Εσείς γράψατε αυτό.
    Πού θεωρείτε ότι διαφωνούμε και γράψατε αυτό ....

    ...πέραν της εκτιμήσεως ότι όποιος μένει πολύ καιρό χωρίς εργασία, όσο θεός και να είναι χτυπιέται ο πυρήνας της κυριαρχίας του, δηλαδή η αυτοκυριαρχία του. Πού είδατε να γράφω ότι μονομερώς το υ αποφασίζει; Χρησιμοποίησα πληθυντικό διότι μιλούσα για ζεύγος και όχι για δύο μονάδες που συγκατοικούν. Θέλετε μήπως να αναλύσουμε τις ψυχικές ζημιές πέραν των υλικών, που παθαίνουν οι άνθρωποι όταν επί μακρόν δεν μπορούν να εργαστούν; Θέλετε να επεξεργαστούμε τί εστί πραγματικά ανεργία για έναν άνθρωπο γενικότερα και μετά και έναν Κ. όταν η ανεργία δεν είναι προσωρινή;.Θέλετε ή απλώς ανοίξατε το θέμα για να μας ταρακουνήσετε καλά και δήθεν; Θέλετε να μιλήσουμε για καταθλίψεις, για οργή, για ματαίωση αν μάλιστα είσαι και σε ηλικία μετά τα 40 ή απλά να γράψουμε ακόμη μερικές μπούρδες για το πόσο σούπερ αγόρια και κορίτσια είναι οι υ και πόσο θεοί και θεές είναι οι Κ.

    Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα σε όποιο ρόλο και αν είναι.( ορθή η παρατήρησή σας)
     
  10. Dapom

    Dapom Contributor

    Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει οτι το BDSM 24/7 είναι μια αυταπάτη.
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δλδ?
     
  12. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @elfcat δεν ξέρω γιατί επιτίθεσαι, επιμένω ότι σχολιάζω την άποψη, το αν διαφωνούμε ή αν συμφωνούμε είναι διαφορετικό. Στην συζήτηση χωρουν και τα δύο και ακόμη περισσότερα. Επίσης γράφουν και άλλοι στο τόπικ εκτός από εσένα, δεν αφορούν όλα όσα γράφω την δική σου άποψη, αλλά είναι γενική εικόνα. Επίσης το θέμα, εκτός των άλλων, προκύπτει και από καταστάσεις που έχω ζήσει και ζω, αν θέλεις να συζητήσουμε για την ανεργία δεν έχω πρόβλημα, μονο να ξέρεις ότι η δική μου άποψη θα είναι και εμπειρική.

    Δεν γνωρίζω αν κρίνεις ότι αυτά που γράφω είναι ''αρλούμπες'' δικαίωμα σου βέβαια, αλλά για να με ρωτάς μάλλον δεν θα είναι έτσι. Ας γράψουμε τώρα.


    Ας πάρουμε τώρα το άλλο που αναφέρθηκε περί μακροχρόνιας ανεργίας του Κ, μάλιστα γράφτηκε στο περίπου ότι:
    ''καλό είναι σε μία τέτοια περίπτωση να βγούν από την ασύμμετρη σχέση γιατί το Κ χάνει μέρος της αυτοκυριαρχίας του''.
    Μάλιστα δηλαδή, θα πρέπει το Υ, να διαχειρίζεται την κατάσταση της ''ελευθέρωσης'' και της ''υποδούλωσης'' αναλόγως με το αν το Κ έχει εργασία ή όχι; Αντίστοιχα η κυριαρχικότητα του Κ εξασθενεί αναλόγως την εργασία του;

    Μπορείς και μόνη σου να δείς ότι απαντάω άλλο από αυτό που νομίζεις παραπάνω.

    Αυτό ''Αναφέρθηκε ότι τότε το Υ θα δείξει την αξία του, αλήθεια το Κ την αυτοκυριαρχία του πότε θα την δείξει, αν δεν μπορεί να κυριαρχήσει την ζωή του και τις δυσκολίες της, τι Κ είναι;''
    απαντά κυρίως στην δημοσίευση #3.

    Δεν ξέρω για ποιό λόγο τα έμπλεξες πάντως είναι ευδιάκριτες οι απαντήσεις μου σε προηγούμενη δημοσίευση.

    Τώρα, να συμφωνήσουμε ότι η παράμετρος μακροχρόνια ανεργία εισήχθηκε από εσένα, λογική παράμετρος, αλλά όχι μοναδική. Αν και αυτό που θες να συζητήσουμε είναι για το ειδικό, οπότε ας μείνουμε σε αυτό. Η μακροχρόνια ανεργία μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε ανεξαρτήτου στάτους, όμως εδώ το νήμα επικεντρώνεται στο Κ , επίτηδες, για να μην εξοκείλει σε μία διαφορετική συζήτηση, για αυτό επιμένω να συζητώ μόνο γι αυτό εδώ.

    Η ανεργία που πλήττει τον Κ τον ''χαλάει'' σε πολλά πολλά πράγματα, άγχος, ανασφάλεια και χίλιες δύο άλλες δυσκολίες. Όμως ξέρεις σε μία σχέση, γιατί και το d/s σχέση είναι μπορούν να συνεισφέρουν και οι δύο διαφορετικά. Προσωπικά, έχει μείνει η κυρία μου άνεργη για πολύ καιρό, από την άλλη εκείνη την περίοδο κατάφερα να βρω και τρίτη δουλειά, για περισσότερο από έναν χρόνο κοιμόμουν λιγότερο από τρεις ώρες. Αν με κούραζε ναι, αν έβλεπα τον άνθρωπό μου σπίτι να μαραζώνει, να πικραίνεται, ναι. Αυτό όμως δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την σχέση d/s μεταξύ μας. Αν έκανε σχεδόν όλες τις δουλειές του σπιτιού, αν μαγείρευε, ναι, την έκαναν λιγοτερο Κυρία, όχι βέβαια. Αν είχε άγχος για τους λογαριασμούς, το μοιράζονταν μαζί μου, όπως το μοιράζεται και τώρα, ξέρεις σε ένα ζευγάρι που έχει βάλει το d/s στη ζωή του δεν αφήνει τα προβλήματα να του γαμήσουν τα πάντα.

    Να συμφωνήσουν να μην έχουν και την ασυμμετρία για κάποιον καιρό, όχι αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι σαν να μου λες, ότι εκείνο τον καιρό, που δούλευα περισσότερο για να στηρίξω τον άνθρωπό μου, την Κυρία μου και το σπιτικό μου κατ ' επέκταση, θα έπρεπε να σταματήσω να είμαι σκλάβος της κι εκείνη Αφέντρα μου γιατί ένας παράγοντας θα ήταν ικανός να μας διαλύσει.

    Ένα ζευγάρι d/s δεν σταματά να είναι μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Αν είμαστε υποτακτικοί στον άλλο όταν είναι αυτός καλά, τότε πρέπει να γινόμαστε σκλάβοι όταν αυτός δεν είναι. Αρκεί κι εκείνος να είναι όλα και αν δεν μπορεί, να τα δίνει όλα. Αλλιώς αν διαλλέξει να φύγει για και καλά ότι την πληρώνει το υ του, τότε για εμένα αυτό αποδεικνύει ότι κερδίζει ο εγωισμός του, αυτό δεν λέγεται κυριαρχία. Η δοτικότητα, δεν είναι προνόμιο των μεν και των δε, είναι όλων. Το Υ, ούτε το Κ αποφασίζουν μονομερώς στην πραγματικότητα, δρουν συμπληρωματικά, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια, για εμένα πάντα όλα αυτά.

    Όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποταγή και η κυριαρχία να εκδηλώνεται και να σταματάει αναλόγως των αποφάσεων που βασίζονται σε τέτοιου είδους παραμέτρους. Δεν είμαστε ρομπότ τα Υ ούτε τα Κ, τι να κάνουμε!!??
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2015