Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm και ανεργία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    ξέρω όλες οσές λέξεις χρησιμοποιείς, με άλλα γράμματα όμως.   /Δεν είναι κακό να το κάνει αυτό, αλλά όπως σου είπα αυτά τα συμφωνούν από την αρχή. Και σε αυτά που είναι στο θέμα δεν αφορούν ένα γεύμα έξω, αλλά να μην μπορεί να πληρώσει την ΔΕΗ για παράδειγμα.
     
  2. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    σε αυτο συμφωνω απολυτα μαζι σου  
    Για να φτασεις σε μια σχεση να μοιραζεσε τους λογαριασμους σημαινει οτι εισαι σε μια πολυ σοβαρη σχεση και σε μια τετοια σχεση δεν την κανεις οπως εγραψαν πολλοι στην πρωτη στραβη
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    δεν ειναι ανάγκη να μοιράζεσαι τους λογαριασμούς, αυτό είπα και πριν. Μπορεί να μην ζουν μαζί, αλλά να έχει αδυναμία να πληρώσει την ΔΕΗ, εσύ καταλαβαίνω ότι θα την πλήρωνες, μάλλον δεν συμφωνούν και πολλοί μ' αυτό όμως. Άσε που θεωρούν ότι θα χάλαγε και η ''εικόνα'' από το Κ.
     
  4. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    αυτο με την "εικονα" να μας ειναι ενα θεματακι ....

    καλο πιστευω ειναι να την τσαλακωνουμε και να την λερωνουμε που και που
    οπως κανουν τα μικρα παιδια με τα καινουρια τους ρουχα
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    είναι που δεν έχεις μικρά παιδιά (μάλλον) και το λες αυτό, δεν ξέρεις τι σιδέρωμα έχω το βράδυ, πληγές ξύνεις!!  
     
  6. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

          
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Εσείς μπερδευτήκατε αγαπητέ μου και συνεχίζετε να μπερδεύεστε.

    Κατ' αρχήν, δεν καταλαβαίνω από πού συνάγεται ότι όταν ομιλώ για μακροχρόνια ανεργία, και μάλιστα ενός Κ, δεν είναι καταστάσεις που έχω ζήσει εγώ, αλλά διαβάζω τις στατιστικές του Στουρνάρα.
    Επίσης, αυτό το επιχείρημα με την "επίθεση" γίνεται λίγο κουραστικό. Με τις απόψεις σας ασχολούμαι, όχι με σας, και κυρίως με το να μη παραχαράσσετε τις δικές μου, όπως παρακάτω:

    Όταν σας απάντησα, γνώριζα ότι το μωβ ποστ σας απευθύνεται σε άλλο ποστ, όχι στο δικό μου, βλέπετε προσπαθώ όσο μπορώ, να διαβάζω με προσοχή. Το δικό μου αρχικό πόστ και το επόμενο στο οποίο διευκρίνιζα στον @lizard καθώς και το δικό σας μωβ ποστ, αναφέρονται στην αξία της αυτοκυριαρχίας με συγγενή ματιά. Εσείς όμως με το πράσινο ποστ σας (μου το χρωματίσατε κιόλας) ασκήσατε κριτική στην δική μου θέση π ρ ο σ θ έ τ ω ν τ α ς νοήματα και ιδέες που ουδέποτε διατύπωσα, ήτοι ότι η υ διαχειρίζεται την ελευθέρωσή και την υποδούλωσή της ανάλογα με το αν έχει εργασία ή όχι ο Κ και μάλιστα το σύνολο κριτική σας ήταν και παραμενει εκεί, σε κάτι που ουδέποτε διατύπωσα ή υποννόησα, ή εννόησα. Εγώ τώρα τί να πώ; Σας ερώτησα που είδατε να ισχυρίζομαι ότι η υ διαχειρίζεται την απελευθέρωση και την υποδούλωση. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, πού βλέπετε την επίθεση. Μοναχά αν επίθεση θεωρείται ο συνομιλητής σας,να σας ρωτάει πού ακριβώς είναι η διαφωνία του μαζί σας και να σας ρωτάει γιατί κάνετε κρίση επί πραγμάτων που δεν είπε. Εγώ δηλαδή τί θα έπρεπε να σας κατηγορήσω; Ότι διαστρεβλώνετε; Και άρα είστε μπήξτε ή δείξτε;

    Αναφέρθηκα στην μακροχρόνια ανεργία και όχι στην πρόσκαιρη γιατί σε αυτή την περίπτωση βάλλεται και ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Δεν ξερω τί πράξατε και τί δεν πράξατε στην ζωή σας (όπως και εσείς δεν γνωρίζετε τί έχω πράξει ή δεν έχω πράξει) αλλά αν με είχατε διαβάσει ελάχιστα προσεκτικά θα βλέπατε την γαμ...νη λέξη 'πιθανόν' και μια φράση που λέει 'καλό θα ήταν'. Και μια μικρή λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι στο κέντρο της συζήτησης. Εσείς μου γράφετε τί πράξατε ως υ,το θέμα μας ήταν η αξία της αυτοκυριαρχίας ενός Κ.

    Επί της ουσίας: αν σε ένα ζευγάρι σε σχέση, που τυχαίνει να κάνει tango, ο παρτενέρ πάθει ένα βαρύ αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα συνεχίσουν να κάνουν tango μέχρι ο παρτενέρ να συνέλθει και να μπορεί να σταθεί στα πόδια του; Ή θα το αναστείλουν με κοινή απόφαση;

    Μηπως προκύπτει από πουθενά ότι πρέπει και να χωρίσουν από ζευγάρι με πρωτοβουλία μάλιστα του παρτενέρ που δεν έπαθε το ατύχημα; Η ότι ο παρτενέρ που δεν έπαθε το ατύχημα πρέπει να βρει άλλον παρτενέρ για να μη στερηθεί το tango; Η οτιδήποτε άλλο άσχετο;

    Εγώ είπα "καλό θα ήταν" να το αναστείλουν με κοινή απόφαση. Οποιος διαφωνεί καλά κάνει. Αλλά δεν είπα κάτι άλλο.

    ΥΓ. Διάλεξα το tango γιατί έχει ασυμμετρία στη χορογραφία, αγνοήστε ποιό φύλο έχει ποιο ρόλο στο tango. Οποιος διαφωνεί ότι η μακροχρόνια ανεργία για τον οποιονδήποτε χωρίς εισόδημα, και κυρίως για ένα/μία Κ, είναι σαν βαρύ αυτοκινητιστικό δυστύχημα για το tango, να το συζητήσουμε...
     
    Last edited: 17 Σεπτεμβρίου 2015
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @elfcat για να καταλάβω καλά, όταν σχολιάζω τις δικές σου απόψεις, είναι διαστρέβλωση, όταν σχολιάζεις τις δικές μου απόψεις είναι συζήτηση!! Ωραία καλά το ξεκινάς!!

    Πάμε τώρα να το κάνουμε και νια νια!!
    Ενώ γράφεις κι εσύ δεν τους θεωρείς ανεξάρτητους εδώ

    Σε ενοχλεί όταν αυτό σου μεταφέρεται για το πώς το έζησα εγώ στην πράξη!! Το γράφεις εδώ!!
    Ας συνεχίσουμε λοιπόν στα υπόλοιπα που επιμένεις ότι είναι προσωπικό προς εσένα το θέμα, ενώ δεν είναι,

    γράφεις:

    Ενώ απλά έγραψα αυτό.

    Γράφω ότι η δική μου άποψη είναι και εμπειρική, δεν αποκλείω, ούτε υποθέτω από που πηγάζει η δική σου. Διαστρεβλώνω εγώ κατά τα άλλα, δεν είναι επιχείρημα το περί επίθεσης, διαπίστωση είναι!!


    Και κάπου εδώ αρχίζουν τα νεύρα σου να διατυπώνονται και στον γραπτό λόγο

    Το ''πιθανό'' και το ''καλό θα ήταν'' , θα ήταν καλό να μην σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι η άποψη σου θα προφυλαχθεί από κριτική. Επειδή δεν συμφωνούμε σε όλα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας πάνω σε αυτά που εσύ γράφεις γιατί απλά έτσι το θες εσύ, ή γιατί βάζεις την δικλείδα του ''πιθανόν''.


    όσο για το Τανγκο τώρα, αδιάφορος ο παραλληλισμός. Γιατί το Τανγκο δεν έχεις τις νόρμες για να ορίζει την σχέση και την ζωή του ζευγαριου. Ενώ το D/s τις έχει και μια χαρά μπορεί να θέσει και το πλαίσιο και όλα. Το D/s αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της σχέσης,το Τανγκο όχι, εξ' ορισμού του.

    Από την άλλη τα χρήματα δεν είναι το παν στην σχέση, η μακροχρόνια ανεργία του ενός μπορεί να καλυφθεί από την εργασία του άλλου. Το ζευγάρι μπορεί να συνεργαστεί και να συσχετιστεί με τρόπο που θα τα καταφέρει και αυτό ονομάζεται αρμονία σύμφωνα μ' εμένα.
     
  9. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Η ανεργια είναι σοβαρο πρόβλημα της ελληνικης κοινωνιας, θεωρω λοιπον ότι ένα κυριαρχικο ατομο θα προσπαθουσε να προετοιμαστεί για κατι τετοιο. Αν παρολα αυτά το πληγμα τον/την εβρισκε απροετοιμαστο/η και παλι θα μπορουσε να το διαχειρισθεί και να ενεργοποιηθεί στην αναζητηση εργασιας και πορων. Μακροχρονια ανεργια όμως σημαινει ότι καποιος εχει εξαντλησει οτι σκεφτηκε και οτι θα μπορουσε να κανει, χωρις αποτέλεσμα. Αυτό εχει αντικτυπο και στη ζωη του και στο πως νιωθει (πολλα αρνητικα συναισθηματα) και μπορει πραγματικα να καταβαλει καποιον. Δεν είναι τυχαιο που στη χωρα μας οι περισσοτερες αυτοκτονιες είναι λογω ανεργιας. Το οτι το υποτακτικο μελος της σχεσης μπορει να κανει 2-3 δουλειες και να συντηρει και τους 2 δεν αλλαζει το πως νιωθει το Κ μελος ειδικα αν το ιδιο θεωρει οτι δεν μπορει να προσφερει. Η ασυμμετρια χανεται, όταν ένα από τα δυο μελη της σχεσης δεν μπορει πλεον να την διαχειρισθεί και αν αυτό το μελος είναι το Κ λογω ανεργιας , οσο υποστηρικτικο και αν είναι το Υ ισως δεν καταφερει να διατηρηθεί η σχεση. Εσυ και η Κ σου @guruni καταφέρατε και το διαχειρισθηκατε αλλα ξερω κι αλλα ζευγάρια που δεν ηταν τοσο τυχερα και δεν ηταν το υποτακτικο μελος που τελειωσε τη σχεση αλλα το Κ .
     
  10. Συγχαρητήρια στο @guruni για το θέμα και την τοποθέτησή του ίδιου επ' αυτού.

    Υποτίθεται οτι η σχέση κ/υ στηρίζεται στο σεβασμό και στην εκτίμηση που έχει η/ο υ για τον/την κ. Σωστά?
    Τι σκατά εκτίμηση είναι αυτή που αποτιμάται σε χρήμα? Πού είναι γραμμένο οτι ένα κ χωρίς δουλειά και φράγκα χάνει το σεβασμό του υ και καταλύεται η ασύμμετρη σχέση. Θα πηδηχτώ από το παράθυρο με αυτά που ακούω!!!

    Συμφωνώ εν μέρει οτι στις ποιότητες ενός κ συγκαταλέγονται η προνοητικότητα, η μαχητικότητα, η ανάληψη ευθύνης για τη ζωή του, ο αυτοσεβασμός. Επειδή όμως shit happens ένας κ μπορεί να μείνει μακροχρόνια άνεργος ή στην καλύτερη περίπτωση από εκεί που ήταν μάνατζερ να κάνει το ντελιβερά για να ζήσει. Ε, και? Τι σημαίνει αυτό για την κ/υ σχέση, οτι παύει να υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση του υ προς τον κ? Από που κι ως πού...

    Τι στο διάολο τη θέλω την κ/υ σχέση αν έχω νοοτροπία κατινοβανίλα!
    Αν ένας εκ των δύο θεωρεί τη σχέση υλικά ανταποδοτική, γιατί να τη χαρακτηρίσει κ/υ? Εφ' όσν η μόνη ασυμμετρία είναι το χρήμα, μπορεί να την πει σχέση χορηγείας και να ξεκαθαρίσει στο χορηγό πως αν σταματήσει να πέφτει το παραδάκι θα την κάνει γι άλλες πολιτείες.

    Εαν ο κ μείνει άνεργος και με την προϋπόθεση οτι μπορεί να χειριστεί την κατάσταση με αξιοπρέπεια, χωρίς να είναι τίγκα στη γκρίνια, τη μιζέρια και την ανασφάλεια, η κ/υ σχέση δε βλέπω το λόγο γιατί να πάψει να υφίσταται ως ασύμμετρη σχέση ή ως σχέση γενικά.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Για να καταλάβετε καλά, μπορείτε να γκουγκλάρετε κανά λεξικό:

    διαστρέβλωση, ουσ. : το να παρουσιάζει κάποιος αυθαίρετα και συνήθως εσκεμμένα κάτι διαφορετικό από ό,τι είναι, συνήθως προς το χειρότερο ή έτσι όπως τον συμφέρει.

    Αλλάξα εγώ τίποτα από όσα είπατε; Κόλλησα δίπλα τους τις δικές μου ερμηνείες χωρίς να ρωτήσω αν αυτό εννοείτε;

    Ποιός είπε ότι θέλω να προφυλαχθώ από την κριτική; Αφού δεν εκφράζω γνώμη απόλυτα, και χρσησιμοποιώ εκφράσεις όπως π ι θ α ν ο ν, προφανώς σημαίνει ότι φαντάζομαι ότι υπάρχει κι άλλη γνώμη που μπορεί να κρίνει την δική μου.

    Μπορείτε να αντιγνωμίσετε όσο θέλετε πάνω σε αυτά που έγραψα, αλλά όχι σε αυτά που ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ επικαλούμενος εμένα!!!

    Θέλετε να πείτε κάτι άσχετο με αυτά που έγραψα; Γράψτε παραπέρα - έχει χώρο το φόρουμ, μη στριμωγνόμαστε 

    Θα κάθομαι να σας κοιτάω να με κάνετε αχυράνθρωπο; Και δεν θα αντιδρώ; Βρείτε κανέναν άλλον.

    Και οι φωτογραφίες δεν δείχνουν το βάθος, αλλά μια εικόνα την παίρνει κανείς.

    Θα σταματήσετε επιτέλους να μου απαντάτε για το χρήμα που ΔΕΝ το ανέφερα ΠΟΥΘΕΝΑ και να μου πείτε κάτι για την απώλεια της αυτοκυριαρχίας που ανέφερα; Αμα θέλετε, άμα δεν θέλετε δεν πειράζει. ΄Ελεος!

    Εχετε ρωτήσει κανάν μακροχρόνια άνεργο (Κ ή μη) αν το κύριο πρόβλημα του από ένα σημείο και πέρα είναι το χρήμα (cash) ή όχι; Μπορεί να πάρετε διαφορετικές και διαφωτιστικές απαντήσεις...
     
  12. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Καλε, μη φωνασκετε θα μου παθετε και τιποτα! Αφηνω τα like μου να μιλησουν απο μονα τους.

    Παντως για να μη νομιζεις η αυτοκυριαρχια αν χανετε ετσι απο το Κ, ε δεν την ειχε σε περισια κ ποτε!