Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM χωρίς D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. Janine

    Janine Regular Member

    Αν καταλαβαίνω καλά από τις τοποθετήσεις σας, προτείνετε ως καθοριστικό το σεξουαλικό στοιχείο;

    Η δική μου γνώμη είναι ότι υπάρχουν σκηνές όπου δεν υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου τύπου D/s και δεν υπάρχει και σεξουαλικός ερεθισμός κι όμως είναι bdsm. Γι' αυτό υποστηρίζω εξ αρχής ότι υπάρχει S/M και Bondage που είναι bdsm δίχως να υπάρχει D/s σ' αυτό. Όπως είπα σε προηγούμενη τοποθέτηση, στο S/M θεωρώ ότι δεν υπάρχει πάντα ανταλλαγή ελέγχου, και αποσαφηνίζω εδώ ότι εννοώ ανταλλαγή ελέγχου κρίσιμη για να χαρακτηριστεί κάτι D/s. Νομίζω ότι μόνον αυτή η ανταλλαγή ελέγχου εντάσσεται στο bdsm κι όχι οποιαδήποτε άλλη, αλλιώς θα πρέπει να πάρουμε όλες τις μεταβιβάσεις ελέγχου στη ζωή μας ως βδσμ, και είναι και πολλές και έντονες, αλλά δεν έχουν σχέση με το βδσμ.

    Έτσι, ο rigger που δένει τον ξάδερφό του και η lesbian Top σαδίστρια που μαστιγώνει τον gay bottom μαζοχιστή φίλο της, απλά για τη χαρά του παιχνιδιού, κάνουν bdsm, όχι γιατί υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου, αλλά γιατί στο bdsm εξ αρχής εντάσσεται το bondage και το S/M ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό ερεθισμό που ίσως να προσφέρει κι ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου με την έννοια του D/s ή όχι.

    Αν ακολουθήσει κανείς το επιχείρημα ότι ο rigger που δένει τον ξάδερφο κάνει βδσμ επειδή είναι κίνκυ δραστηριότητα που υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου, προσκρούει σε δύο λογικές ανακολουθίες.

    Πρώτον, το κίνκυ στους ορισμούς που έχω βρει αναφέρεται στις πέραν της πεπατημένης σεξουαλικές δραστηριότητες. Εν προκειμένω, ο rigger κι ο ξάδερφος δεν κάνουν σεξουαλική δραστηριότητα (γι' αυτούς και κρίνοντας στην συγκεκριμένη περίπτωση), άρα το bondage μεταξύ τους δεν μπορεί να είναι κίνκυ, ή τουλάχιστον δεν είναι πιο κίνκυ από την acro-yoga.

    Δεύτερον, αν κάτι που δεν είναι κίνκυ και έχει ανταλλαγή ελέγχου, δίχως σεξουαλικό ερεθισμό, είναι bdsm (χωρίς άλλο κριτήριο), τότε η acro-yoga θα έπρεπε να εντάσσεται στο bdsm. Δεν εντάσσεται όμως, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στο αρτικόλεξο.

    Συμπερασματικά, καταλήγω στο εξής: Ό,τι είναι κίνκυ δεν είναι απαραίτητα bdsm κι ό,τι είναι bdsm δεν είναι απαραίτητα κίνκυ, δεν είναι δηλαδή απαραίτητα σεξουαλικό. Τις περισσότερες φορές ταυτίζονται, αλλά υπάρχουν και γκρίζες ζώνες, όπου είτε λείπει ο σεξουαλικός ερεθισμός, είτε λείπει η ανταλλαγή ελέγχου η κρίσιμη για να χαρακτηριστεί κάτι D/s (και την οποία περιέγραψε σαφέστατα και πληρέστατα η @dark explorer ) είτε λείπουν και τα δύο.

    Μια συνεδρία S/M ή bondage, δίχως ανταλλαγή ελέγχου κρίσιμη για το D/s, μπορεί να μην προσφέρει κανέναν σεξουαλικό ερεθισμό, μπορεί όμως να προσφέρει ικανοποίηση από άλλες πλευρές, τη χαρά του παιχνιδιού, το μοίρασμα των στιγμών, την ικανοποίηση της σαδιστικής ή μαζοχιστικής πλευράς, την περιέργεια. Μπορεί να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση στον έναν μόνο, μπορεί να γίνει για εξάσκηση. Νομίζω ότι εντάσσονται όλα αυτά στο bdsm επειδή εντάσσονται στο αρτικόλεξο κι όχι για κάποιον άλλον λόγο. Τώρα, γιατί φτιάχτηκε έτσι το αρτικόλεξο, είναι άλλο θέμα, αλλά κι οι άνθρωποι νομίζω εξελίσσονται.  
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αν αντικαταστήσετε στην παραπάνω παράγραφό σας την λέξη "ικανοποίηση" με την λέξη "απόλαυση", τότε και το νόημα δεν θα αλλάξει ουσιαστικά και θα δείτε πιο εύκολα ότι μάλλον δεν διαφωνούμε  

    Σε ότι με αφορά, έγραψα "ερωτικο-σεξουαλικό πλαίσιο" γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι δεν υπαρχει πάντα σεξουαλική "δράση" σε μια σκηνή.

    Για να είναι bdsm όμως, θεωρώ ότι ερωτισμός πρέπει να υπάρχει, στην χειρότερη ακόμη και απέναντι στην σκηνή την ίδια. Για αυτό άφησα ανοιχτό το "μάλλον" για τον rigger και για τον ξάδερφο. Η λέξη "πλαίσιο" εγγυάται ότι η σκηνή συνδιαμορφώνεται, έστω και με την ανοχή αν όχι με την ενεργή συνεργασία του άλλου μέλους. Αλλιώς είναι βιασμός / κακοποίηση, όπως με το γουρούνι.

    Κινούμαστε στα όρια των ορισμών, οπότε τα παραδείγματα θα είναι επιτηδευμένα:

    Αν κάποιος άνθρωπος αρπάξει έναν άλλον τυχαίο άνθρωπο από το δρόμο, τον δέσει και τον αρχίσει στο μαστίγωμα ώσπου να ικανοποιηθεί η δική του σαδιστική πλευρά, θα κάνει βδσμ ή όχι; Αν όχι, γιατί; Εντάσσεται η συναίνεση στο αρτικόλεξο; Δεν νομίζω. Νομίζω όμως ότι στους ανθρώπους του χώρου υπάρχει η συναντίληψη ότι αν δεν μιλάμε για ερωτικο-σεξουαλικό πλαίσιο, δεν μιλάμε για bdsm αλλά για κάτι άλλο...

    Τώρα που διαβάζετε αυτό, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο είναι στο Ιντερνετ και κλείνουν μια συνάντηση με άγνωστά τους πρόσωπα για μια bdsm συνεδρία. Τί ψάχνουν να καλύψουν, αν εξαιρέσουμε τις παθολογίες; Δεν ψάχνουν να καλύψουν τον ερωτισμό τους, είτε υπάρξει σεξουαλική δράση είτε όχι;

    Κι επίσης, απόψε, όπως κάθε βράδυ, δεκάδες άνθρωποι σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης θα ανέβουν σε μια σκηνή σε κάποιο κλαμπ και θα εφαρμόσουν επί χρήμασι ο ένας στον άλλον bdsm πρακτικές προς τέρψη του κοινού που θα έχει πληρώσει εισιτήριο ή θα έχει ρίξει κέρμα στο peep show. Για να μην πούμε για τις bdsm ταινίες που γυρίζονται κάθε εβδομάδα. Κι αυτό bdsm είναι για τους πράττοντες, κρίνοντας από το αρτικόλεξο που δεν μιλάει για ηθοποιία;

    Ομως βγαίνουμε off-topic, γιατί η τελευταία ερώτηση, αν δηλαδή η μίμηση των "πραγμάτων" είναι ισότιμη με τα "πράγματα" έχει μόνο φιλοσοφική απάντηση.

    Το ίδιο και η ερώτηση γιατί υπάρχουν τόσες επαγγελματίες ντομινατρίξ αλλά σπανίζουν οι επαγγελματίες "ντομινατρίξοι"  
     
  3. Janine

    Janine Regular Member


    Σε σχέση με τον σεξουαλικό ερεθισμό/σεξουαλικό στοιχείο, αποσαφηνίζω εδώ, γιατί μάλλον δεν ήταν σαφές, αν και νόμιζα ότι το είχα αναλύσει επαρκώς: Θεωρώ ότι υπάρχει bdsm που δεν είναι σεξουαλικό, δηλαδή δεν προκαλεί σεξουαλική διέγερση και ερεθισμό τη δεδομένη στιγμή, δηλαδή δεν κάνει το ένα ή και όλα τα μέρη (δύο ή περισσότερα) που συμμετέχουν να ερεθίζονται εξ αυτής της δεδομένης δραστηριότητας, τη δεδομένη στιγμή, με τα δεδομένα πρόσωπα, (ασχέτως του αν επιδιωχθεί οργασμός ή όχι). Τούτο το μη σεξουαλικό bdsm, μπορεί να είναι S/M ή bondage ή ακόμα και D/s, ή κάποιος συνδυασμός των ανωτέρω. Και μπορεί να μην δημιουργεί σεξουαλικό ερεθισμό, αλλά να καλύπτει άλλες επιθυμίες ή ανάγκες. Τούτο το μη σεξουαλικό bdsm αν δεν ερεθίζει κανένα από τα μέρη, είναι bdsm, αλλά δεν είναι κίνκυ, αν δεχτούμε ότι κίνκυ είναι κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που διαφεύγει της πεπατημένης (ορισμός του κίνκυ για την πληρότητα του οποίου δεν έχω καταλήξει, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα).

    Αναφέρθηκα, δε, στον σεξουαλικό ερεθισμό διότι τέθηκε ως πρόταση δική σας κι άλλων συνομιλητών. Αλλιώς, θα περιοριζόμουν στην ανάλυση της αρχικής μου θέσης που ήταν ότι υπάρχει bdsm δίχως ανταλλαγή ελέγχου τύπου D/s.

    Αν αλλάξω τη λέξη "ικανοποίηση" με την λέξη "απόλαυση" στην πρότασή μου, όχι, δεν θα αλλάξει το νόημα της πρότασής μου. Κι αυτό γιατί εγώ δεν θεωρώ ότι η μόνη απόλαυση στη ζωή είναι η σεξουαλική.

    Τώρα εσείς θέτετε το ζήτημα του ερωτικού πλαισίου (ως προς τον σεξουαλικό ερεθισμό αναφέρθηκα παραπάνω). Ανοίγετε πολύ το θέμα και νομίζω ότι ξεφεύγετε πολύ του αρχικού ερωτήματος που ήταν αν το bdsm είναι το κίνκυ χωρίς το D/s. Αυτό το αρχικό ερώτημα εξελίχθηκε στη συνέχεια στην ερώτηση αν υπάρχει bdsm χωρίς ανταλλαγή ελέγχου. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει.

    Τώρα, αναφορικά με το ερωτικό πλαίσιο για το οποίο μιλήσατε:

    Ως προς τον ερωτισμό, δεν αναφέρθηκα πουθενά σε ερωτισμό απέναντι στην πράξη, ούτε κι έθεσα τέτοιο κριτήριο πουθενά. Αλλά ακόμα κι αν αυτό το εξέταζα, δεν βοηθάει να απαντηθεί η ερώτηση που ήταν, ουσιαστικά, αν υπάρχει bdsm δίχως ανταλλαγή ελέγχου D/s. Διάχυτος ερωτισμός μπορεί να υπάρχει σε πολλές δραστηριότητες, κι αυτό δεν λέει τίποτα ως προς το αν υπάρχει bdsm χωρίς ανταλλαγή ελέγχου.

    Ως προς το πλαίσιο και τι σημαίνει, πουθενά δεν αναφέρθηκα, ούτε έθεσα ζήτημα συναίνεσης. Αυτό το θέτετε εσείς αυθαίρετα. Το bdsm δίχως συναίνεση είναι πιθανώς βιασμός (αν κι εφόσον περιλαμβάνει σεξουαλική δραστηριότητα), πιθανώς σωματική βλάβη, ίσως και κανά δυο τρία ακόμα εγκλήματα, όπως εξύβριση, παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση, ή ό,τι τέλος πάντων ταιριάζει στην πράξη του δράστη. Επίσης και το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Ούτε στο bdsm αναφέρεται η συναίνεση, ούτε στο σεξ, σαν ορολογία. Αυτά εξυπακούονται.

    Δεν είπα ότι όλες οι δραστηριότητες που αναφέρονται στο αρτικόλεξο, είναι εκ των ουκ άνευ bdsm, κι αν αυτό εννοήσατε, με παρερμηνεύσατε. Είπα ότι δεν χρειάζονται επιπλέον το D/s για να γίνουν bdsm, αλλά είναι bdsm και χωρίς D/s, επειδή στο αρτικόλεξο του BDSM περιλαμβάνονται το Bondage & Disipline, το Domination/Submission και το Sadism/Masochism. Όλα αυτά μπορούν να σταθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό τα δύο ή και τα τρία μαζί και πάλι μιλάμε για BDSM. Το Domination/Submission δεν είναι το καθοριστικό όλων. Το ίδιο λέω και για το D/s, ότι δηλαδή μπορεί να σταθεί και μόνο του, δίχως S/M και δίχως B/D.

    Το τι χρειάζεται περαιτέρω για να είναι κάτι bdsm κι όχι εγκληματική δραστηριότητα, είναι άλλο θέμα. Σίγουρα, δεν αρκεί σε όλες τις περιπτώσεις μόνον η συναίνεση.

    Εδώ δεν ψάχνουμε να ορίσουμε τι είναι bdsm γενικώς. Δεν ήταν αυτό το θέμα και δεν απάντησα εγώ σε κάτι τέτοιο εξαρχής. Το θέμα ήταν αν το bdsm είναι το κίνκυ χωρίς D/s κι εξελίχθηκε η κουβέντα πάνω στην ερώτηση αν υπάρχει bdsm χωρίς ανταλλαγή ελέγχου κρίσιμη για να χαρακτηριστεί κάτι D/s.

    Ξαναλέω, λοιπόν: η δική μου θέση είναι ότι υπάρχει bdsm χωρίς ανταλλαγή ελέγχου D/s. Ότι υπάρχουν σκηνές που δεν περιλαμβάνουν ανταλλαγή ελέγχου D/s (και ενίοτε ούτε σεξουαλικό ερεθισμό), κι όμως είναι bdsm, γιατί περιλαμβάνουν δραστηριότητες που είναι εξαρχής στο αρτικόλεξο, δηλαδή bondage ή/και S/M, κι οι οποίες δραστηριότητες δεν χρειάζονται το D/s για να χαρακτηριστούν ως bdsm. Εννοείται εδώ ότι υπάρχει συναίνεση των συμμετεχόντων, όπως εννοείται ότι δεν γίνεται κάτι επί χρήμασι. Αν θέλετε να συζητήσουμε ως προς το αν είναι bdsm αυτό που γίνεται επί χρήμασι, θα πρέπει να κάνουμε άλλο νήμα.

    Αν λοιπόν, θεωρείτε ότι για να υπάρξει bdsm είναι απαραίτητη η ανταλλαγή ελέγχου τύπου D/s, τότε διαφωνούμε.

    Τέλος, θέτετε το ζήτημα για ποιους λόγους κάνει κάποιος bdsm. Αυτό είναι επίσης ένα άλλο, μεγάλο θέμα, κι αν θέλετε θα χαρώ να το συζητήσουμε σε άλλο νήμα επίσης.  
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αναρωτιέμαι ποιά είναι η πρακτική χρησιμότητα για τους κινκυζόμενους ανευ ντου/σου, της όποιας απάντησης δοθεί στο ερώτημα που έχει τεθεί.
    Θα αυξηθεί η απόλαυση αν πιστοποιηθεί οτι ταυτοχρόνως βουδουσουμιάζονται;
    Θα τρωθεί το ηθικό τους αν το βδσμ τους αποκηρύξει;
     
  5. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    πιασε μια πιτα-γυρο
    • χωρις κρεας,
    • χωρις κρεμμυδι,
    • χωρις τζατζικι
    • χωρις πατατες

    μα καλα, τι να βαλω μεσα ?

    • τοματα,
    • αλατι
    • πιπερι
    περι ορεξεως
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Δεν νομίζω ότι απαντάτε στο σωστό πρόσωπο. Εγώ δεν μίλησα πουθενά για σεξουαλικό ερεθισμό, μίλησα για ερωτικό-σεξουαλικό πλαίσιο. Δεν ξέρω πού διαφωνούμε. Για να σας κατανοήσω καλύτερα, Ισχυρίζεσθε ότι υπάρχει S/m έξω από αυτό το πλαίσιο ΚΑΙ είναι bdsm; Επίσης ποιο είναι κατ' εσάς το όριο στην ανταλλαγή ελέγχου από το οποίο και μετά ξεκινάει το D/s; Αυτό το ρωτάω γιατί, αν σας έχω καταλάβει καλά, μιλάτε σε διάφορα σημεία για ανταλλαγή ελέγχου μέσα σε bdsm σκηνή που δεν είναι τύπου D/s και αλλού λέτε ότι υπάρχει bdsm χωρίς ανταλλαγή ελέγχου. Σας ρωτάω διευκρινιστικά για την καλύτερη κατανόηση των γραφομένων σας, γιατί έχω λίγο μπερδευτεί...
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Janine: Μένω με την εντύπωση πως διυλίζετε τον κώνωπα. Η ανταλλαγή ελέγχου είναι ανταλλαγή ελέγχου είτε είναι τύπου D/s (υποθέτω πως έχετε κατά νου τον έλεγχο των αποφάσεων) είτε όχι. Ο rigger έχει τον έλεγχο του σώματος αυτού δένει είτε υφίσταται μεταξύ τους D/s πλαίσιο είτε όχι, ο σαδίζων έχει τον έλεγχο των αισθήσεων του σαδιζόμενου ασχέτως αν ο σαδιζόμενος έχει λέξη ασφαλείας. Εκτός αν θεωρείτε ότι σεξουαλικός ερεθισμός μπορεί να προκύψει μόνο με τη διείσδυση, τότε όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν σαν κίνητρο τη σεξουαλική ικανοποίηση των συμμετασχόντων ασχέτως αν ταυτόχρονα καλύπτουν και άλλες ανάγκες (πχ λύτρωση) που προσωπικά φρονώ πως αν "σκάψουμε" αρκετά βαθειά, χωρίς να παίζουμε με τις λέξεις με κίνδυνο να τις χαλάσουμε, πάλι στη σεξουαλική ικανοποίηση θα καταλήξουμε.

    Όλα τα παραπάνω είναι και κίνκυ και BDSM.
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Όπως συχνά πυκνά κάνω, θα τραβήξω συνειδητά το σκεπτικό μου σε σημείο "ξεχειλώματος" κι αυτό μόνο προς χάρη της συζητήσεως. Αφού ήδη έχετε καλύψει πολλές αν όχι όλες τις προβλεπόμενες παραμέτρους.
    Παίρνω σαν παράδειγμα δυο άτομα ( μπορεί να είναι διαφορετικού φύλου, μπορεί και του ίδιου ) που βρίσκονται στον ίδιο χώρο κι "ετοιμάζονται" για μια σεξουαλική περίπτυξη.
    Η ένταση στον αέρα είναι τόσο "πυκνή" που κόβεται με το μαχαίρι. Δεν έχουν κανένα BDSMικό status, ίσως και να μην γνωρίζουν καν τι θα πει BDSM. Ο/η ένας/μια ακινητοποιεί με τα χέρια τον/την άλλο/η.
    Τον/την δαγκώνει, τον/την χαστουκίζει, τον/την φιλά στο στόμα ενώ ο/η άλλος/η προσπαθεί να προβάλει αντίσταση. Δεν του/της λέει να σταματήσει, αλλά ούτε τον/την παροτρύνει - πάντα λεκτικώς - να συνεχίσει.
    Η αντίσταση του/της στην "επέλαση" του/της άλλου/ης είναι αρκετά σφοδρή, αλλά όχι καταλυτική. Και αν αναλύω τόσο, είναι για να επισημάνω ότι δεν αναφέρομαι σε περιστατικό βιασμού.
    Στο παράδειγμα μου, έχουμε ανταλλαγή ελέγχου ή επιβολή του? ( Εδώ ξαναυπογραμμίζω, δεν ανέφερα πουθενά ούτε την διείσδυση, ούτε κάποια "στενή" σεξουαλική πρακτική ).
    Η όποια συναίνεση μπορεί να είναι και σιωπηρή? Και αν ναι, πως θα μπορούσαμε να ήμασταν σίγουροι, ότι η συναίνεση θα είχε αλήθεια δοθεί, απ' το μέρος πάνω στ' οποίο ο έλεγχος θα είχε επιβληθεί?
    Η μήπως δεν έχουμε τίποτε απ' τα δύο και ο/η "επελαύνον/ουσα" θα ήθελε απλά, να ικανοποιήσει την όρεξη του/της να πονέσει τον/την άλλο/η ? Γιατί αυτό θα τον/την διέγειρε?
    Τ' άτομα του παραδείγματος μου είναι Kinksters, είναι BDSMερς αλλά δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι/ες ή τίποτε απ' τα δύο?

    Μια ειλικρινής από μέρους μου ερώτηση, γιατί κάπου έχω αρχίσει να χάνω την μπάλα.
    Δεν είναι δυνατόν, κάποιος/α να χρησιμοποιήσει σαν μέσο - εδώ ξανά υπογράμμιση - την συνετή και ελεγχόμενη βία, δίχως την τέλεση καμίας "στενά" ερωτικής πράξεως.
    Για να διεγερθεί/ικανοποιηθεί και δίχως να έχει καθόλου στο μυαλό του, ν' αποκτήσει τον έλεγχο πάνω στο άλλο μέρος?
    Εκείνο που μετράει τελικά είναι ο εκ των πραγμάτων έλεγχος, ή ο συνειδητοποιημένος? Τουτέστιν, ο έλεγχος που προκύπτει σαν "ατύχημα" ή σαν αποτέλεσμα μιας ηθελημένης αλληλουχίας πράξεων?
    Δεύτερο ερώτημα, για να υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου, πρέπει να υπάρχει κοινή βούληση ως προς την μεταφορά του απ' το ένα μέρος και την αποδοχή του απ' το άλλο.
    Αν κάποιο/α απ' τα δύο μέρη θέλει συνειδητά να μεταφέρει τον έλεγχο, μα το άλλο εξίσου συνειδητά δεν ενδιαφέρεται/θέλει να τον αποδεχθεί.
    Απλά όπως προέγραψα, θέλει μονάχα να ικανοποιήσει την όρεξη του για πρόκληση πόνου.
    Το γεγονός ότι το "κάτω" μέρος συνειδητά και εθελούσια του έδωσε το ελεύθερο να το σαδίσει, συνεπάγεται ανταλλαγή ελέγχου?

    Θα προσπαθήσω να γίνω λίγο πιο κατανοητός, επειδή ίσως δεν εκφράζω τις σκέψεις μου πολύ καθαρά και το καταλαβαίνω κι εγώ ο ίδιος.
    Για μένα πάντα, ο πυρήνας του ελέγχου είναι στην βούληση. Τις μη συνειδητές/αντανακλαστικές πράξεις και τα de facto αποτελέσματα δεν τα λαμβάνω καν υπ' όψιν μου.
    Δεν πιάνω κι εγώ το αρκτικόλεξο, γιατί κι εγώ θ' ακριβολογούσα, όπως έκανε η φίλτατη @Janine .
    Και όπως κι εκείνη, έτσι και για μένα -και αν αποδεχθούμε πιστά τους ορισμούς-, BDSM δίχως D/s μπορεί ανετότατα να υπάρχει.
    Τώρα, αν θέλουμε να βρούμε την "ροή" του ελέγχου ακόμη κι όταν δεν είναι εκπεφρασμένη = σίγουρα ηθελημένη = ευδιάκριτη και να θεμελιώσουμε αξιωματικά όλο το BDSMικό οικοδόμημα επάνω της, δεν μας εμποδίζει κανείς να το κάνουμε.

    Κλείνοντας τον ίσως ασύνδετο μου πάπυρο, τελικά πόσο σημαντικό είναι ν' ανήκουμε σε κάποια ομάδα? Αν αυτό που ονομάζεται BDSM, δεν είχε μια συγκεκριμένη ονομασία.
    Θα συνέχιζε να έχει την ίδια αξία?
    Εξυπακούεται ότι και αυτή η απάντηση, είναι εντελώς προσωπική για τον καθένα/καθεμία μας.

    Ζητώ σε όλους συγνώμη αν σας κούρασα.

    Y.Γ.

    Αν παραμερίσουμε την ψυχολογική πλευρά του ελέγχου, που εγώ ίσως και λανθασμένα πιστεύω, ότι θα ήταν στην βάση της οποιασδήποτε BDSMικής Κυριαρχίας/υποταγής ( και των διαβαθμίσεων τους ).
    Καθώς και ότι η έλλειψη της θα καθόριζε τις - εγώ νομίζω και αυτόνομες - φιγούρες του σαδιστή και του μαζοχιστή ( που θα συμπεριλαμβάνονταν στο αρκτικόλεξο ).
    Προχωρώντας απαγωγικά, στο δίπολο Dominance και submission θα συμπεριλαμβάνονταν και οι όροι bondage, discipline, sadism, masochism απλά ως επιμέρους χαρακτηριστικά του.
    Και το αρκτικόλεξο θα ήταν DS.
     
    Last edited: 23 Σεπτεμβρίου 2015
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αναφορικά και μονο με το παράδειγμα που δίνετε στην αρχή, εχεις ως απάντηση οτι δεν ειναι bdsmers γιατι δεν ανέλαβαν συγκεκριμένους ρόλους, και ο αντιστεκομενος μπορει να χώσει και μπουνιά στον επιτιθέμενο. Το παράδειγμα που δώσατε κινείται στην γκρίζα περιοχή μεταξυ βιασμού και κοινής επιθυμίας για rough sex.

    Αυτο που δεν αντιλαμβάνεστε, ειναι οτι οι πράξεις εχουν εναν αντικειμενικό χαρακτήρα που συχνά εμπεριέχουν την βουληση μας. Αν δεχθώ να με δέσετε σαν σαλάμι και δεν γνωρίζω οτι δένοντας με ετσι, (και ειμαστε ενήλικες ε; ),σας παραδίδω τον έλεγχο του σώματος μου, οχι της ψυχής μου, ειτε είμαι για τον ψυχίατρο ειτε σας εχω δηλώσει την βούληση μου αποδεχόμενη να με δεσετε. Για εκεινη και μονο την σκηνή. Τωρα αν εγω λέω οτι "οχι καλέ, δεν με ελέγχετε" ή ισχυριζομαι οτι δεν αισθάνομαι οτι έχετε τον έλεγχο του σώματος μου τον οποιο σας εχω παραδώσει οικειοθελώς και με ζεση, αφου δέχθηκα, συμφώνησα θετικά να με δέσετε, παρακαλω, λογω της ηλικίας μου να με παραπεμψετε στις σχετικές ιατρικές εξετάσεις για άνοια. Το γεγονός οτι το δέχθηκα για την απολαυση μου, δεν μειώνει το γεγονός οτι σας παρέδωσα τον έλεγχο του σώματος μου. Το ίδιο αντίστροφα ισχύει για εσάς. Εμεις σεξ δεν θα εχουμε κάνει αλλα θα εχουμε βρεθεί σε ενα ερωτικο σεξουαλικο πλαίσιο, τοπικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οπου θα σας εχω παραδωσει ουσα σώα τας φρένας και εμπράκτως, και οχι απο ατύχημα, τον έλεγχο και για μια στιγμή στην αιωνιότητα θα εχουμε κάνει βδσμ, με δόξα και τιμή.   τωρα αν κάποιος πράττει χωρις να συναισθάνεται τι πράττει, αυτος χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια...
     
  10. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    @Janine, χωρις να μου πεις πολλες λεπτομερειες και χωρις να μου το αναλυσεις, η ερωτηση μου ειναι απλη.

    ΠΟΥ ή ΠΩΣ γνωρισες το BDSM και Τι σημαινει για σενα ?

    Μεσα απο την ερωτηση σου καταλαβα οτι δεν γνωριζεις πολλα πραγματα γι αυτο (που πιστεψε με δεν ειναι τιποτα.... κακο)
    και δεν ειμαστε εδω για να μοστραρουμε τις "γνωσεις" μας στο BDSM (αν εχουμε τελικα)

    Οπως σε διαβασα, καταλαβα, οτι εσυ θα ηθελες να "κανεις" BDSM, αλλα σε μια light εκδοση, για να το δοκιμασεις σαν εμπειρεια, σαν αίσθηση, σαν περιπετεια αλλα οχι sex με καποιον αγνωστο.

    Σωστα ?

    Αν ειναι πραγματι ετσι, ρωτα καλυτερα τεχνικες λεπτομερεις. Ρωτα εδω μεσα, απλα πραγματα, π.χ. να βαλω λαδι ή κρεμα πριν σταξω το κερι, τοκερι ποσο ψηλα να ειναι να μην καω, το μαστιγιο να εχει λεπτες ή χοντρες ριγες, να ειναι απο φυσικο δερμα ή δερματινη,να εχει 9 ή 50 ουριτσες και ποια η διαφορα... και τετοια πρακτικα πραγματα. Ειμαι σιγουρος οτι το μονο που δεν θα παρεις σε τετοιες ερωτησεις, ειναι απαντησεις με υπεραναλυση...
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Κατά τη γνώμη μου και με τα στοιχεία που μας δίνεις στο παράδειγμα δεν έχουμε ανταλλαγή ελέγχου. Ο καθένας έχει τον έλεγχο του εαυτού του, άσχετα με το πόσο επιτυχώς το κάνει ή πόσο πολύ το θέλει αυτό. Έχουμε ερωτικό ανταγωνισμό - πιθανότατα ερωτικότατο ως αποτέλεσμα.

    Κατά τη γνώμη μου αν η συναίνεση είναι σιωπηρή, τότε δεν είναι συναίνεση. Ας σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα το γίγνεσθαι, ας την αφήσει να πάρει ανάσα και ας τη ρωτήσει, έστω και συνοπτικά να του πει με λέξεις.

    Για μένα, μετράει ο συνειδητοποιημένος έλεγχος. Ο τυχαίος χάνεται και πολύ γρήγορα, άλλωστε. Λογικά.

    Την ώρα του S/M υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου, η σχέση δεν είναι ανταλλαγής ελέγχου.

    Ασφαλώς μπορεί.

    Θα έλεγα ότι το BDSM την θέλει συνειδητή και δεδηλωμένη την ανταλλαγή ελέγχου, αλλιώς πολύ απλά μπορεί κάποιος από τους δύο να φαντάζεται / υποστηρίζει ότι υπάρχει και να μην υπάρχει στην πραγματικότητα. Δεδομένου ότι χρειάζεται την ελεύθερη βούληση και των δύο για να υπάρχει και ακόμα ορισμένα άλλα πράγματα για να παραμείνει λειτουργικός και απολαυστικός στη σχέση.

    Δεν είναι μόνον η ονομασία είναι και το κεκτημένο που μεταφέρει. Γιατί ο καθένας να ανακαλύπτει μόνος του τα ήδη ανακαλυμένα, για να χάνει χρόνο και απόλαυση; Κάποια πράγματα ασφαλώς έχουν νόημα μόνον ως προσωπικές ανακαλύψεις, αλλά σκέψου να είναι δέκα γυναίκες σε μια αίθουσα αναμονής και η κάθε μία από αυτές να πιστεύει ότι μόνον αυτή και ο εραστής της γνωρίζουν τη βαθιά πίπα και τα μυστικά της;  

    Ήταν ευχαρίστησή μου που μπήκες στον κόπο να θέσεις αυτές τις ερωτήσεις  
     
  12. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @elfcat με κείνο το παράδειγμα μου ήθελα να υπογραμμίσω το γεγονός, ότι υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες και ότι κάποιες φορές το χείλος του γκρεμού ( λέγε με βιασμός ), απέχει μια τρίχα.
    Αυτό που λέτε, το αντιλαμβάνομαι και δεν διαφωνώ καθόλου. Δηλαδή ότι οι πράξεις εμπεριέχουν και αντικειμενικά στοιχεία βούλησης.
    Μετά, πιστεύω ότι κι εσείς καταλαβαίνετε τι εννοώ, μιλώντας για ψυχολογική πλευρά του ελέγχου.
    Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι η συναίνεση έχει σαν βάση αντικειμενικά στοιχεία. Και την συναίνεση εσείς την είχατε φέρει στο προσκήνιο, όχι εγώ.
    Δεχόμαστε ότι η συναίνεση είναι στην βάση του όποιου ελέγχου?

    Ας την ονομάσω εξωτερική πλευρά της βούλησης λοιπόν. Αφού ίσως εμένα να με μάθανε λάθος, αλλά πρέπει και να εξωτερικεύεται ρητώς.
    Και ας πάρω το παράδειγμα του δεσίματος. Τ' ότι κάποιος μου παραδίδει τον έλεγχο του κορμιού του, επειδή κάθεται να τον δέσω.
    Δεν σημαίνει ότι εγώ τον έλεγχο τον θέλω, πόσο μάλλον αν δεν τον ζήτησα. Τον δένω και δεν του ζητάω να κάνει τίποτε. Για μένα τον ακινητοποιώ, δεν τον ελέγχω.
    Ναι, η ακινητοποίηση του σώματος κάποιου είναι ο έλεγχος του σώματος του.


    Κλείνοντας ( και αν αποφάσισαν να κάνουν το συγκεκριμένο νήμα sticky, μάλλον δεν το θεωρούσαν τόσο άκυρο ):


    *2 = ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ: Οποιαδήποτε κατάσταση όπου δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συναινετικά και εθελοντικά συγκατατίθονται σε μια σχέση δύναμης, στην οποία ένα (ή περισσότερα) άτομα ασκούν εξουσία και ένα (ή περισσότερα) άτομα υπακούουν στην εξουσία. Η σχέση αυτή μπορεί να διαρκέσει για ένα προκαθορισμένο διάστημα ή αόριστα. Σχέσεις που βασίζονται σε απροσδιορίστου χρόνου ανταλλαγή δύναμης αναφέρονται συχνά ως σχέσεις ΟΑΔ (*1). Ο καθοριστικός παράγοντας της ανταλλαγής δύναμης είναι η συνειδητή, σκόπιμη δημιουργία ενός δυναμικού εξουσίας, στο οποίο τουλάχιστον ένα άτομο έχει τον ψυχολογικό έλεγχο (ως κάποιο προσυμφωνημένο σημείο) τουλάχιστον ενός άλλου ατόμου.

    *3 = ΚΥΡΙΑΡΧΩ: Το να παίρνεις ή να έχεις τον έλεγχο. Το να ασκείς ψυχολογική εξουσία. Ένα άτομο που ασκεί έλεγχο σε ένα άλλο άτομο ή που ελέγχει μια κατάσταση, λέμε ότι κυριαρχεί σε αυτό το άτομο. Το Κυρίαρχος είναι ουσιαστικό ή επίθετο. Το κυριαρχώ είναι το ρήμα. Κυριαρχία: η πράξη του να ασκείς εξουσία πάνω σε κάποιον άλλο.

    *4 = ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ: Το να παραιτείσαι εξουσίας ή ελέγχου. Το άτομο που παραδίδει την εξουσία ή τον ψυχολογικό του έλεγχο σε κάποιον άλλο λέμε ότι υποτάσσεται σε αυτό το άτομο. Υποταγή: η πράξη/ενέργεια της παράδοσης του ελέγχου.

    Τα παραπάνω θα τα βρείτε εδώ : https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Απλές-περιγραφές-εξηγήσεις-των-κυριοτέρων-status-στο-bdsm.10037/


    Υ.Γ.

    Αν είναι δυνατόν, αποφεύγετε την ειρωνεία όταν συζητάτε με κάποιον, πόσο μάλλον όταν εκείνος μαζί σας είχε προσπαθήσει να είναι κόσμιος, ακόμη και όταν διαφωνούσε.
    Γιατί την έχουν κι άλλοι στο ρεπερτόριο τους και μάλιστα αρκετά έως πολύ ακονισμένη.
    Φερόμενη μ' αυτόν τον τρόπο αφαιρείτε απ' τον συνομιλητή σας κάθε διάθεση, να συνεχίσει να συζητά μαζί σας.


    Υ.Γ. 2

    Αν αλήθεια θέλετε, εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος/η να παίξετε μαζί μου με τις λέξεις και όχι να συζητήσουμε επί της ουσίας.
    Και με μοναδικό σκοπό το ποιος θα "υπερισχύσει".
    Μπορώ να "παίζω" με τις λέξεις, δίχως να κουραστώ και με τους μήνες ακόμα αν χρειαστεί.
    Το βρίσκω όμως παντελώς ανούσιο, πόσο μάλλον όταν θα έπρεπε να το κάνω εκτός των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων.
    Εμένα τουλάχιστον το να "βγω από πάνω" στον/στην οποιονδήποτε/οποιαδήποτε εδώ μέσα, δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου.
    Τα κίνητρα μου είναι να πληροφορηθώ, να πάρω τροφή για νέες σκέψεις, να συζητήσω και γιατί όχι, να μάθω, τίποτ' άλλο.

    Καλή σας ημέρα.  

    ----------------------------------------------------------------

    @gaby σ'ευχαριστώ τόσο για τον χρόνο σου όσο και για τις απαντήσεις. Εμένα τουλάχιστον με κάλυψες.  
     
    Last edited: 23 Σεπτεμβρίου 2015