Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αθήνα vs Θεσσαλονίκη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος dimfetishman, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

  1. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    ΟΚ, συμπάθαμε αλλά η συγκεκριμένη κουβέντα και off topic είναι ( μην τα παίρνεις, οι περισσότεροι/ες μονίμως off topic σε όλα τα νήματα βγαίνουμε ) και εστία πιθανού "καβγά" είναι.
    Μαζί μου σίγουρα "καβγάς" δεν παίζει πάντως. Όποιος/α θα το ήθελε, ας ανέλυε τις πιθανές διαφορές ανάμεσα στον Homo cittadinus και στον Homo paesanus ( Λατινικά γιαλαντζί χαχα ).
    Για μένα πια όλοι/ες θα μπορούσαν να είχαν κάλλιστα τα ίδια χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, αφού η όποια απανθρωπιά βασιλεύει πλέον παντού.
     
  2. TheJoker

    TheJoker New Member

    Συγγνωμη αλλα δεν θεωρω οτι οι πολεις μας εχουν απανθρωπο περιβαλλον. Ισως για καποιον που δεν εχει ζησει ποτε να φαινονται χαοτικες, ομως δεν ειναι ετσι. Ισα ισα που η πολη σου παρεχει πολυ περισσοτερες ευκολιες απο ενα χωριο και το λεω μενοντας περιπου ενα τριμηνο καθε χρονο σε χωριο και μαλιστα μικρο. Μπορει τις πολεις να τις βρισκετε απροσωπες γιατι πας στο φουρνο ή στην τραπεζα και δεν σου μιλαει κανενας ουτε σε ρωτανε τα νεα σου. Αυτο ενας κατοικος της μεγαλης πολης το θεωρει φυσιολογικο και μαλιστα καλο. Πολλες συναναστροφες στη καθημερινοτητα μας πρεπει να ειναι τυπικες και να επικεντρωνονται στο νοημα τους, δεν θελω να παω να παρω ψωμι και να με ρωτανε τα προσωπικα μου, θελω να δωσω 60 λεπτα και να παρω μια φραντζολα. Δεν ενδιαφερομαι να κανω νεους φιλους.

    Για εμενα χωριατικη νοοτροπια ειναι να ασχολεισαι με τις ζωες των αλλων και να μη κοιτας τη δικη σου. Κι αυτο ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα κατοικων μικρων πολεων και χωριων. Η ευθυτητα, η ντομπροσυνη και η ειλικρινεια δεν ειναι ξεχωριστα χαρακτηριστικα κατοικων επαρχιακων περιοχων, προφανως ο φιλος σου εχει μπερδεψει καποια πραγματα.
     
  3. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Όσο δίκαιο έχεις στην δεύτερη τοποθέτηση σου τόσο λάθος είσαι στη πρώτη ... αλλά δεν θα κάτσω να αναλύσω ένα θέμα που δεν έχει και σχέση με το βδσμ .....
     
  4. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Όσο για το αν είναι απαθρωπες άσε να έχω διαφορετική άποψη ... σεβαστή είναι και η δική σου φυσικα
     
  5. Sbeast

    Sbeast Regular Member

    και σε πολλά ο φίλος σου έχει δίκιο...
    χωρίς επίθετα λοιπόν κατά τη γνώμη μου δύο είναι τα χαρακτηριστικά μιας χωριάτικης νοοτροπίας (που είναι ανεξάρτητη από τον τόπο διαμονής)
    α) μια κοσμοθεωρία που μπροστά από όλα βάζει ένα αστείρευτο ΕΓΩ... Τα πάντα δηλαδή αντιλαμβάνεται ο "χωριάτης" ότι κινούνται με βάση την προσωπική αντίληψη και όχι τις αντικειμενικές συνθήκες και
    β) την υπεραπλούστευση όσων δεδομένων δε ταιριάζουν σε αυτή την κοσμοθεωρία με σκοπό να τα υποτιμήσουν

    για να συντελεστούν αυτά τα δύο χρειάζεται αρκετή ημιμάθεια, έως αμορφωσιά και ολόκληρα καντάρια κοινωνικής υποκρισίας...

    Όπως αντιλαμβάνεσαι τίποτε από αυτά δεν έχει αντικειμενικό δεσμό με τον εκάστοτε τόπο διαμονής. Όμως επειδή σε περιορισμένες κοινωνίες τα ερεθίσματα που ενδεχομένως θα δίναν ώθηση για επίσης αντικειμενικούς λόγους είναι περιορισμένα, η συχνότητα παρατήρησης αυτών των χαρακτηριστικών είναι αυξημένη στην επαρχία.
     
  6. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Οκ όλα ... τα χαρακτηριστικα μιας αστικής νοοτροπιας ποια είναι ?
     
  7. Sbeast

    Sbeast Regular Member

    Δεν υπάρχει αυτό που λες... Η χρήση του όρου "χωριάτης" απλά συμπυκνώνει όλα αυτά που σου είπα με μια αφηρημένη μεταφορική έννοια. Δε σημαίνει φυσικά ότι όποιος δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι "αστικής" νοοτροπίας. Και αυτό γιατί άστυ στην πραγματικότητα είναι ο συγκερασμός όλων των επιμέρους χωριάτικων νοοτροπιών που όμως τις "λειαίνει" και ως εκ' τούτου τις μετουσιώνει σε μια νέα αντίληψη. Το αντίθετο λοιπόν του "χωριάτη" είναι απλώς αυτός που δε βλέπει τα πράγματα αποκλειστικά από τη δική του υποκειμενική ματιά και δε παρακάμπτει τα δεδομένα που δε τον βολεύουν στις αντιλήψεις του. Αντιθέτως προσπαθεί να τα ενσωματώσει αναδιαμορφώνοντάς τες. Ποιός όρος είναι δόκιμος; Δε ξέρω... βάλε εσύ όποιον σου ταιριάζει.
     
  8. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Ωραια τα έγραψες ...
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Εντάξει παιδιά μας πείσατε...Και σε ότι αφορά την ωσεί ''αστική νοοτροπία'' και σε ότι αφορά τους ''χωριάτες''...
    Μήπως να αφίππευαν και κανέναν κάλαμον οι ''γόνοι'' των αστικών κέντρων?
    Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ξεκολλήστε και btw, το πόσο ''ανοιχτούς'' ορίζοντες έχει ένας άνθρωπος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιθυμία και στον αγώνα που δίνει για να εκριζώσει τον μικροαστισμό και την κοινωνική προκατάληψη, το μόνο που βλέπω να κάνετε εδώ και στο φόρουμ σε μεγάλο βαθμό, είναι να αναπαράγετε στερεότυπα...
    Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε... 
     
  10. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Να διευκρινίσω κάτι, γιατί βλέπω ότι εύκολα ολισθαίνουμε, γενικώς και ειδικώς.

    Το vs δεν προσδιορίζει και δεν υπονοεί καμία απολύτως κόντρα ανάμεσα στις 2 πόλεις. Σκοπός είναι να συγκρίνουμε απλά κάποια πράγματα.
    Να αναλύσουμε συμπεριφορές και αντιλήψεις πάνω στο bdsm και όχι να διαφωνήσουμε και να λογομαχήσουμε ως βόρειοι και νότιοι ή πρωτευουσιάνοι και παρακατιανοί ή οτιδήποτε άλλο.
    Κάποια πράγματα ενώνουν. Και θεωρώ αδιανόητο και άκαιρο να διχάζουν ανθρώπους πολιτισμένους και ακομπλεξάριστους, όπως θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε.
     
  11. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Αυτές οι ταμπέλες που βάζουμε σε όλα μου αρέσει ...
     
  12. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    ελα ρεεεε χωριατοπαιδο σε ειπα οχι χωριατη