Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πολιτικές προεκτάσεις του bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 23 Οκτωβρίου 2015.

  1. conner

    conner Contributor

    Κάποτε, σε μια συζήτηση είχα πει την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη για τη διαφορετικότητα των λαών και πολιτισμών... μου την είπαν κάποιοι προοδευτικοί όταν είπα ότι οι ανατολικοί λαοί πχ κινέζοι έχουν μάθει να είναι υποτακτικής φύσης σε αντίθεση με τους ευρωπαίους που έχουν την αυτοδιάθεση στο αίμα τους. Άλλωστε το ότι κάποιοι λαοί δεν θέλουν δημοκρατία και θέλουν δικτατορία, είναι στο DNA τους... Με την πάροδο των ετών αυτό δύναται να αλλάξει. Ακόμα και σήμερα πχ οι Ρώσοι θέλουν έναν ηγέτη να τους λέει τι να κάνουν, δεν έχουν την ενασχόληση με τα κοινα στο αίμα τους όσο οι ευρωπαίοι...
     
  2. gazza

    gazza Regular Member

    Οταν λες τους ρώσσους και τους κινεζους υποτακτικης φυσης καταλαβαινω οτι δεν εχεις παει καν σε αυτες τις χωρες ουτε εχεις συναναστραφει με τους κατοικους της χωρας...τωρα οσον αφορα για νηματα που δεν σε ενδιαφερουν...απλα δεν τα κοιτας..τα προσπερνας...αφου δεν σε ενδιαφερουν...απλο ειναι ..
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @DeSade παλιά ανοίγατε κι εσείς νήματα, στα οποία θα μπορούσε κάποιος κάτι να γράψει. Τα τελευταία σας - γιατί σας διαβάζω - ποιο πολύ σαν δοκίμια που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρεμβάσεως μου κάνουν.
    Τώρα σας γράφω σαν ένα πολύ νεότερο από εσάς μέλος ( η όποια εμπειρία μου στον "χώρο" δεν εξαρτάται πάντως απ' την παρουσία μου σ' ένα Forum ). Και "υπερασπίζομαι" εμένα και τα δικά μου νήματα/σκέψεις.
    Αυτό το τελευταίο έτσι το γράφω, γιατί δεν θεωρώ ότι έχω λόγο να με "υπερασπιστώ" για κάτι. Αφού τα γούστα παραμένουν προσωπική υπόθεση του καθενός μας.
    Αρκετά απ' τα νήματα/σκέψεις μου είναι πιθανότατα παντελώς ανούσια/άχρηστα. Αλλά ακόμη και στα παλιά νήματα, υπάρχουν - κατ' εμέ πάντα - μαλακίες απείρου κάλους ( με φιογκάκια ή όχι ).
    Το λοιπόν, όταν χρησιμοποιείτε τον ορισμό μισάνθρωπος και παρομοιάζετε ανθρώπους που πιθανώς δεν γνωρίζετε με τον διαβόητο Άγγελο του Θανάτου. Τι απαντήσεις περιμένετε?
    Εγώ σας γράφω εκπροσωπώντας τον εαυτό μου, γιατί αν μη τι άλλο σιχαίνομαι τους όχλους και τα λιντσαρίσματα. Ακόμη κι αν είναι εικονικά.

    Τα ζητηματάκια περί "αναμόρφωσης"/"βελτίωσης"/"αναδόμησης" προσωπικοτήτων κλπ. εγώ τα έχω βρει κυρίως σε παλιά νήματα.
    Και κατά την δική μου άποψη δεν είναι θέμα φασισμού, αλλά μωρίας για κείνον/η που τα πιστεύει δυνατά.

    Υ.Γ.

    Αυτός ο ελιτισμός και η "περίφραξη"/διαχωρισμός ανάμεσα σε lifestylers που δικαιούνται να βουδουσουμιάζουν και σε μη lifestylers που σφετερίζονται και επιβουλεύονται τα BDSMικά "Ιεροσόλυμα" σαν νέοι "άπιστοι".
    Πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη είναι τουλάχιστον αστείος. Εκτός και αν ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε έχει κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα επί του BDSM και των επιμέρους πρακτικών του. Σ' αυτή την τελευταία περίπτωση πάω ειλικρινά πάσο.

    Ποια είναι η τοποθέτηση μου επί του θέματος του νήματος σας? Ότι οι πολιτικές προεκτάσεις του BDSM είναι το ίδιο υπαρκτές με τις πολιτικές προεκτάσεις του ψαρέματος με καθετή.
    Και σας το γράφω δίχως καμία ειρωνεία για το σκεπτικό σας, τ' οποίο παραμένει για μένα σεβαστό, όσο και να μην το ασπάζομαι.  
     
    Last edited: 23 Οκτωβρίου 2015
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Άλλα 10 σεντς από την πρώτη τσέπη στην δεύτερη...
     
  5. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    "Η υπέρτατη θεότητα του σύμπαντος του Τόλκιν ονομάζεται Έρου Ιλούβαταρ (Eru Ilúvatar). Στην αρχή, ο Ιλούβαταρ δημιούργησε πνεύματα που ονομάστηκαν Άινουρ και τους δίδαξε την μουσική. Όταν οι Άινουρ εκπαιδεύτηκαν πλήρως, ο Ιλούβαταρ τους διέταξε να συνθέσουν ένα μουσικό έργο που να βασίζεται σε ένα δικό του θέμα. Ο ισχυρότερος Άινου, ο Μέλκορ (αντίστοιχος του Διαβόλου), διατάραξε την αρμονία της μουσικής και τότε ο Ιλούβαταρ εισήγαγε νέα θέματα, τα οποία προήγαγαν την μουσική πέρα από την κατανόηση των Άινουρ. Οι κινήσεις του άσματός τους αποτέλεσαν την βάση για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του ακόμα αγέννητου σύμπαντος και των φυλών που επρόκειτο να το κατοικήσουν.

    Τότε ο Ιλούβαταρ σταμάτησε τη μουσική και αποκάλυψε τη σημασία της στους Άινουρ διαμέσου ενός Οράματος. Συγκινούμενοι από το Όραμα, πολλοί από τους Άινουρ ένιωσαν μια ακατανίκητη επιθυμία να βιώσουν άμεσα τα γεγονότα του. Ο Ιλούβαταρ δημιούργησε λοιπόν την Έα, το ίδιο το σύμπαν, και κάποιοι από τους Άινουρ εισχώρησαν μέσα στο σύμπαν για να μετάσχουν στην εμπειρία του. Αλλά με την άφιξή τους στην Έα, οι Άινουρ την βρήκαν ακόμη άμορφη διότι είχαν φτάσει εκεί κατά την απαρχή του Χρόνου. Οι Άινουρ εργάστηκαν έντονα κατά τη διάρκεια αυτών των μη κατονομαζόμενων "αιώνων των αστεριών", διαμορφώνοντας το σύμπαν και γεμίζοντάς το με πολλά πράγματα που βρίσκονται πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση. Εν καιρώ, πάντως, οι Άινουρ διαμόρφωσαν την Άρντα - την "οικουμένη", τον τόπο κατοικίας των Παιδιών του Ιλούβαταρ, των Ξωτικών δηλαδή και των Ανθρώπων. Οι δεκαπέντε ισχυρότεροι από τους Άινουρ καλούνται Βάλαρ, εκ των οποίων ο Μέλκορ ήταν ο ισχυρότερος, αλλά ο Μάνγουε (Manwë) είχε την ηγεσία. Οι Βάλαρ εγκαταστάθηκαν στην Άρντα για να την επιβλέπουν και για να προετοιμάσουν το ξύπνημα των Παιδιών.

    Η Άρντα ξεκίνησε την ύπαρξή της ως ένας απλός επίπεδος κόσμος, τον οποίο φώτισαν οι Βάλαρ δια μέσου δύο γιγαντιαίων φανών. Ο Μέλκορ κατέστρεψε τους φανούς και έφερε το σκότος στον κόσμο. Οι Βάλαρ υποχώρησαν στις ακρότατες δυτικές περιοχές της Άρντα, όπου δημιούργησαν τα Δύο Δέντρα, Τελπέριον και Λαουρέλιν, για να φωτίζουν τη νέα τους πατρίδα. Μετά από πολλούς αιώνες, οι Βάλαρ φυλάκισαν τον Μέλκορ για να τον τιμωρήσουν και να τον αναμορφώσουν—και για να προστατέψουν τα Παιδιά του Ιλούβαταρ που θα ξυπνούσαν. Αλλά όταν ο Μέλκορ απελευθερώθηκε υπό επιτήρηση, δηλητηρίασε τα Δύο Δέντρα. Οι Βάλαρ πήραν τους δύο εναπομείναντες καρπούς από τα Δύο Δέντρα και τα τοποθέτησαν στον ουρανό ως Σελήνη και Ήλιο, που παρέμεναν μέρος της Άρντα, αλλά ήταν ξεχωριστά από τον Άμπαρ (τον κόσμο). Αργότερα, προς το τέλος της Πρώτης Εποχής, ο "Πόλεμος για τα Πετράδια" έληξε με τεράστια καταστροφή και σχεδόν όλο το δυτικό τμήμα της Μέσης Γής Μπελέριαντ (Beleriand) βυθίστηκε.

    Πριν το τέλος της Δεύτερης Εποχής, όταν οι Άνθρωποι του Νούμενορ επαναστάτησαν κατά των Βάλαρ, ο Ιλούβαταρ βύθισε το Νούμενορ, διαχώρισε το Βάλινορ από την υπόλοιπη Άρντα, και σχημάτισε νέα εδάφη, κάνοντας τον κόσμο σφαιρικό. Ο "Ευθύς Δρόμος" για την Βάλινορ κρύφτηκε για πάντα από τους ανθρώπους - μπορούσαν να τον βρουν μόνο τα Ξωτικά που αποφάσιζαν να επιστρέψουν εκεί εγκαταλείποντας οριστικά τον ορατό κόσμο. Μόνο η Έντορ απέμενε από τον αρχικό κόσμο, μία ήπειρος που (υποτίθεται ότι) αντιστοιχεί στην Ευρασία"*

    Αυτή η άτιμη η Έντορ είναι το πρόβλημα... Πώς να την καταλάβει, ώστε να ζήσει πάνω της το ευ ο εκπέσας πληθυσμός;
    Απομένει λοιπόν μόνον το κλέος των Παλαιών Ανθρώπων!

    Κατά τ' άλλα, βάση του φασισμού είναι η καθαρότητα. Μόνοι οι καθαροί γίνονται φασίστες.
    Ή μόνο οι φασίστες είναι καθαροί;
    Καλά, δεν ξέρω. Κάπου το 'χω διαβάσει και δεν το θυμάμαι καλά (γιατί, πού να το σκεφτώ εγώ).
    Είναι που δεν είμαι καθαρός μάλλον...




    * Από τη βίκυ είναι - Μέση Γη.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η προβοκατόρικη και απαξιωτική αντιμετώπιση από τον νηματοθέτη των πρακτικών που δεν ασπάζεται είναι γνωστή παλαιόθεν, δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται που γίνεται δεκτή με ειρωνεία είτε τώρα είτε στο παρελθόν. Ευτυχές γεγονός πως τα μέλη, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας συνεχίζουν να διατηρούν το χιούμορ τους.
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Τι να λέμε τώρα..?
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @no_Taboo εσυ εισαι μισο-ανθρωπας λογω μοριου!
     
  9. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Πολιτικό το σχόλιο;

    ΥΓ Μη ρίχνεις το επίπεδο, διώχνεις νηματοθέτες!
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Μην λετε τετοια σε εμας τα βρεφη....νηματοθετοερεθιζομαι!!!!!
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Για το αν η παρέμβαση του ενήλικου Κυρίαρχου στην ενήλικη και συναινούσα σκλάβα του λογιέται ως πολιτική θέση Μένγκελε; Δεν έχω άποψη. Διότι θεωρώ το συμπέρασμα αυτό μεροληπτικό και ότι καταλήγει σε πολλαπλές αξιακές κρίσεις. Τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχεται μια τέτοια αντίληψη όταν αντιτείνω πως ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, η απάντηση που στερεότυπα παίρνω, με το ανάλογο πένθιμα υπαινικτικό ύφος είναι "εσύ ήσουν τυχερή". Αν λοιπόν ξέρεις σκλαβί που τσάκισαν οι συμπληγάδες του αδυσώπητου Κ, πες το μας να το βοηθήσουμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

    Όταν κάποιος αποκαλεί τον εαυτό του Top ή bottom και όχι "παίζουμε μια στο τόσο για να γουστάρουμε" προφανώς νογάει τον εαυτό του για lifestyler. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν παίζουν περιστασιακά δηλ. όταν βρουν και έχουν διάθεση ή κάθε Τετάρτη που είναι κλειστά τα μαγαζιά ή κάθε βράδυ. Ακόμα δεν ξέρουμε αν η επιλογή να είναι Top ή bottom δεν αντανακλά τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αυτοί μπορεί να μεγάλωσαν με Λοίζο κάθε μέρα και όποτε βλέπουν lifestyler τύπου Μένγκελε να τους έρχεται αυτόματα στο νου "τ αρχινισμένο στοίχημα παντα μου μένει, όποτε ακούω από τότε ακορντεόν".

    Όπερ, αυθαίρετη κρίση και εδώ;

    Αναμένεις αλλά δεν θα βρεις. Γιατί απόψεις σαν τη δική σου είναι που τσακίζουν την πολυφωνία σε ένα φόρουμ και κανενός lifestyler. Χώρια που πάλι τσουβαλιάζεις! τους των 50 αποχρώσεων του μπλαβί, αυτή τη φορά. Καλά που έβγαλε το επόμενο βιβλίο η κυρά με την πλευρά του Γκρέύ  
     
  12. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Τώρα εμένα γιατί όλη η σύλληψη του νηματοθέτη μου κάνει Γ' Ράιχ απ΄την ανάποδη?... Κατανοώ την ευγενή προσέγγιση Εκείνου που χαρακτήρισε το νήμα "προβοκατόρικο και απαξιωτικό", καθώς όμως απευθύνω την ευγένεια σε νοήμονες, δεν δύναμαι να συμμερισθώ τη συγκεκριμένη φρασεολογία.
    Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποια η διαφορά του λάκου με τον ασβέστη στον οποίο οι κατά καιρούς ιστορικοί Μένγκελε έριξαν τις απεχθείς για εκείνους μειονότητες, από το λάκο με τα σκατά για τον οποίο μας προορίζει ο νηματοθέτης.
    Ομοίως βέβαια κατανοώ ότι απόψεις σαν αυτή που διατύπωσε και υποστηρίζει ο νηματοθέτης θα είναι και αυτές που τελικώς θα επικρατήσουν και τούτο για δύο λόγους... πρώτον, διότι είναι πολύ εύκολο να δεις το τυρί, και πολύ δύσκολο να δεις τη φάκα... και δεύτερον, διότι οι ανόητοι είναι αήττητοι.
    Αρνούμαι όχι να ασχοληθώ επιπλέον με το νήμα, αλλά έστω και να χύσω περισσότερη χολή.... την χρειάζομαι για την πέψη μου και τα παράγωγά της.
     
    Last edited: 23 Οκτωβρίου 2015