Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πολιτικές προεκτάσεις του bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 23 Οκτωβρίου 2015.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Γνώμη μου είναι ότι αυτό που λες " ανατολικοί λαοί πχ κινέζοι έχουν μάθει να είναι υποτακτικής φύσης σε αντίθεση με τους ευρωπαίους" δεν είναι απολύτως λάθος. Αλλά ίσως επειδή το αποδίδεις σε λάθος (κατά τη γνώμη μου και πάλι) λόγο "είναι στο DNA τους", βρίσκεις έντονη κόντρα στο συλλογισμό.  
    Το DNA μας σε αυτά τα θέματα δεν διαφέρει ανεξαρτήτως φυλής.
    Η ροπή προς το ένα ή το άλλο πολίτευμα ή νοοτροπία είναι αποτέλεσμα κοινωνικών συγκυριών, ιστορίας ενός λαού, δεν είναι στο DNA του.
    Κανένας άνθρωπος εξάλλου δεν έχει τη δημοκρατία στο DNA του, είναι η γνώμη μου και - για να γυρίσω στα bdsmικα- αυτό φαίνεται και από το πόσο απολαμβάνουμε τις ασύμμετρες σχέσεις, είτε ως υποτακτικοί είτε ως Κυρίαρχοι.
    Εξάλλου άλλο άνθρωπος, άλλο πολίτης. Το πρώτο είναι μακράν πιο ολιστικό από το δεύτερο.  
    Η αυτοδιάθεση πάντως δεν οδηγεί απαραίτητα στην ενασχόληση με τα κοινά. Στη ρίζα της μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
    Οι Ευρωπαίοι εξάλλου έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύουν συνέχεια (με αφορμή μόνον την ελληνική κρίση π.χ.) ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι ιδανικό για αυτούς αλλά κάτι εργαλειακό για να τους εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα και επιδιώξεις.
    Γνώμη μου είναι βέβαια αυτό  
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    προς ολους.
    Στο συγκεκριμένο νημα, ο νήματοθετης παίρνει ρ ή τ η θεςη για εκείνους τους σαδιστές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωη και την υγεία της μαζοχιστριας και τους αποκαλεί μισάνθρωπους. Και οτι τέτοιοι ανθρωποι μπορει να παρειςφυςουν μέςα στο χώρο. Οχι εκείνους τους σαδιστές που δρουν εντος βδςμ πλαισίου και φροντίζουν την σωματική και ψυχική υγεία των αυτών που σαδίζουν.
    Τι στο καλό; Εδω μεςα οι οσαδιστες θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές και την υγεία των μαζοχιστων που σαδιζετε και ξεσηκώνεστε; Και καλα εσείς; Ολοι οι υπόλοιποι που μιλάτε για μη παράβαση νόμων κλπ, γιατι τόση αντίδραση για την συγκεκριμένη θεςη;

    Κατά τη γνώμη μου θεωρω έωλο το επιχείρημα οτι ενας ψυχακιας ειναι φασίστας. Μισάνθρωπος, μπορει Αλλά οχι παντα. αλλα φασίστας ειναι άλμα λογικής και ατεκμηρίωτο.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Πάρα πολλές κρίσεις χωρίς διόλου δεδομένα @elfcat γι αυτό διαφωνώ.
     
  4. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @elfcat , το να διαφωνείτε με κάποιον και να θεωρείτε πως έχετε δίκιο, είναι θεμιτό και λογικό.

    Το να διαφωνείτε με όλους και να θεωρείτε πως μόνο εσείς καταλάβατε ορθά, ενώ εκείνοι λανθασμένα, θέλει δουλειά...
     
  5. Μια φορα μιλαγα με μια submissive αναρχοφεμινιστρια, τραβα βρες ακρη.
     
  6. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Μέτρα δύο.
    Θα το δουλέψω  
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    "Η άρνηση είναι ένας αμυντικός μηχανισμός ο οποίος λειτουργεί ασυνείδητα και έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να αρνείται την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που προέρχονται από την εξωτερική πραγματικότητα. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι ο αλκοολικός που αρνείται ότι έχει πιει, ενώ μυρίζει αλκοόλ. Η άρνηση ως μηχανισμός άμυνας δεν κάνει διακρίσεις, εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους. Η αντίδραση αυτή έχει τις ρίζες της στον εγωκεντρισμό του παιδιού και βασίζεται στην θεώρηση ότι «αν δεν το παραδεχτώ, τότε δεν συμβαίνει»." κλπ Από το λήμμα "Άρνηση" στη wikipedia

    @DeSade , δε νομίζω ότι αναφέρεσαι σ αυτό (στον ψυχικό αμυντικό μηχανισμό δηλαδή), διόρθωσε με, αλλά νομίζω ότι αναφέρεσαι στην ικανότητα κάποιου να λέει "Όχι".
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @elfcat αφού αναφερθήκατε σε όλους. Ξεκλέβω λίγα λεπτά απ' την έξοδο μου, για να σας πω κι εγώ για τελευταία φορά την άποψη μου. Που έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω να την λάβετε καν υπόψη σας.
    Και με κάθε ειλικρίνεια είναι γούστο και καπέλο σας.

    Ο "Κύριος" Μένγκελε ( ναι, έχω κολλήσει ), ήταν αποδεδειγμένα ένα από τα κορυφαία κτήνη της σύγχρονης ιστορίας.
    Αν υπάρχει κάποιος/α σαδιστής/ρια, που να πήρε ποτέ τον/την μαζοχιστή/ρια παρτενέρ του/της και να τον/της υπέβαλε σε πειράματα εκείνου του είδους.
    Δεν θα ήταν μισάνθρωπος, αλλά εγκληματίας. Να ποιος είναι ο σωστός ορισμός, εγκληματίας, τα ψυχάκιας, φασίστας κλπ. πάντα κατ' εμέ είναι δημαγωγικές μαλακίες.

    Το λοιπόν, γνωρίζετε αποδεδειγμένα εσείς ή ο νηματοθέτης κάποιον/α "ξέμπαρκο/η" και ατιμώρητο/η εγκληματία σαδιστή/ρια, που να τριγυρίζει στα όποια BDSMΙκά "στέκια" εικονικά ή μη και που να κακοποιεί ή να κάνει πειράματα πάνω στα μαζοχιστικά θύματα του?
    Αν γνωρίζετε, ή απευθυνθείτε στις αρχές ή ενημερώστε τους μαζοχιστές χρήστες του Forum, καθώς και τους γνωστούς σας στον πραγματικό κόσμο για να ξέρουν από ποιον/α να προφυλαχθούν.

    Ξέρετε πιο είναι το αληθινά άσχημο αυτής της καταστάσεως? ( Και εδώ το ξέρετε, δεν απευθύνεται μόνο σ' εσάς και τον νηματοθέτη, αλλά είναι δίχως συγκεκριμένο παραλήπτη )
    Δηλαδή του να τραβάει απ' τα μαλλιά ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε την όποια μαλακία του/της έρθει στο κεφάλι? - Και που το κάνει για τους χ, ψ, ω δικούς του/της λόγους -
    Καταφέρνει ν' αδειάζει παντελώς απ' ουσία πράγματα αλήθεια σοβαρά και να ισοπεδώνει τα πάντα.

    Τους/τις περισσότερους/ες τους "κόφτει" τόσο πολύ για την ασφάλεια του/της οποιουδήποτε άλλου/ης εδώ μέσα?
    Αν είναι έτσι, τους βγάζω ξανά το καπέλο, ειλικρινά.
    Εγώ απ' το ελάχιστο που έχω δει ή διαβάσει, απ' τους λίγους/ες που έχω συναντήσει - του "χώρου" και όχι μόνο απ' το Forum -. ( αυτά που έχω ακούσει, δεν τα λαμβάνω καν υπόψη μου. Ότι δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι, για μένα δεν έχει καμία απολύτως αξία ).
    Είδα ότι όλοι/ες νοιάζονται κυρίως, αν όχι μόνο, για τα οπίσθια τους. Και ότι οι κανόνες ασφαλείας που θέτουν στους εαυτούς τους, φιλτράρονται σχεδόν αποκλειστικά με γνώμονα την όποια καύλα τους και το πως να την ικανοποιήσουν.
    Τουτέστιν, τα κριτήρια για να δώσουν την εμπιστοσύνη τους, είναι από χαμηλά έως και ανύπαρκτα. Και αυτό γιατί? Γιατί είναι "έμπειροι/ες" και γιατί "αν είναι να σου τύχει, το αντιμετωπίζεις".
    Άρα, πείτε μου εσείς και ο/η κάθε υπέρμαχος του "κοινού BDSMικού καλού". Για πιο λόγο κάποιος/α ν' ασχοληθεί με την υγεία ή την ασφάλεια κυρίως αγνώστων που στο κάτω κάτω της γραφής, εκείνοι οι ίδιοι δεν τραβούν κανένα ζόρι να τις παίξουν κορώνα γράμματα?

    Εν κατακλείδι, να έχουμε να λέμε γι' άλλη μια φορά. Τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα.
    Καληνύχτα σε όλους σας  
     
    Last edited: 24 Οκτωβρίου 2015
  9. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @soutzoukakia , εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ιδέα.
    Δε μετράς.


    Δεν έχει τόση σημασία τι νομίζεις, όση τι εννοεί ο νηματοθέτης πάντως.  
     
  10. bimbo

    bimbo New Member

    Κι ομως το νημα αυτό είναι αρκετά εύστοχο. Αν και παρακολουθώ το φόρουμ πολύ λίγο καιρό και με πολύ ενδιαφέρον, θα μπορούσα πολύ εύκολα να δω πολιτικούς χρωματισμούς που να έχουν σχέση με τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις. Θα παρακαλέσω να μην δειτε τις απόψεις μου σαν επίθεση, μου είναι οι ανθρωποι εδω αρκετά αγαπητοί. Απλά ο καθενας που, για οποιοδήποτε λόγο, πιστευει ότι μπορεί ή πρέπει να επιβληθει σε κάποιον άλλον σωματικά, ψυχικά και πνευματικά σε όλα τα επίπεδα, έχει σαφή πολιτική στάση ζωης και σίγουρα δεν είναι ούτε δημοκράτης, ούτε σοσιαλιστής, ούτε αριστερός και φυσικά αποκλειεται να είναι αναρχικός. Και σίγουρα δεν μπορεί ακόμη και να πιστεύει πως κάθε πλάσμα σ αυτόν τον κόσμο είναι μοναδικό και άριστο σε σχέση με τις συνθήκες που το έχουν διαμορφώσει όπως το συνανταμε στο εδω και το τώρα.
    Τωρα λογικό είναι να με ρωτήσετε τι κάνω εγω εδω και γιατί δεν πάω σε κανένα χίππικο φόρουμ.
    Να ξαναπω ότι δεν θέλω να κάνω επίθεση σε κανέναν. Απλά η προσωπική μου γνώμη είναι πως εφόσον το κάθε σεξουαλικό παιχνίδι που γίνεται μεταξυ συναινουντων ενηλίκων χωρίς να προκαλει σε κανέναν τους σωματικες(σοβαρες τουλάχιστον), ψυχικές και πνευματικές βλάβες, είναι η πιο φυσιολογική και υγιής συμπεριφορά. Και μέχρι αυτό το σημειο είναι τα δικά μου όρια. Λίγο παρακάτω μπορεί ναι είναι τα όρια κάποιου άλλου συμφορουμιτη και πάει λέγοντας. Για εμένα προσωπικά όσο πιο μεγάλη είναι η ανισορροπία μεταξύ των δύο μερων που συμμετεχουν στην σχέση, τόσο ανιση είναι αυτή με αποτελεσμα ο/η υπό από ένα ακεραιο τελειο πλάσμα να μετατρέπεται σε ενα άβουλο απολίτικο ον ή και ζώον για να μην ξεχάσουμε πόσοι και πόσες θελουν να μετατραπουν σε σκυλίτσες (και καλά κάνουν,ποια είμαι εγω να κρίνω), και ο/η Κ επίσης από ένα ακεραιο τελειο πλάσμα να μετατρεπεται σ ένα εγωκεντρικό, αντιδημοκρατικό, απολυταρχικό ον.
    Δυστυχως, όπως και να έχει κατά την δική μου πάντα άποψη. Το γιατι και οι δύο πλευρές μπαινουν σε τέτοιες διαδικασίες νομίζω είναι άλλο νημα από μόνο του και έχει να κάνει με την πνευματικότητα του καθενός. Και κατα πόσο μέσα από τα σκοτάδια της ψυχής μπορεί να βγει κάποιος εξιλεωμενος.
    Να σημειώσω πως παρ όλα τα σκοτάδια, τα μπουντρούμια και τις αλυσίδες, εδω έχω συναντήσει αρκετά φωτεινά παραδείγματα που το 1/1000 να είναι αληθινά πίσω από μια ανωνυμη οθόνη, με κάνει πολυ χαρουμενη.
    Αααα και κατι σημαντικό, γιατι δεν προσπαθω να κανω την ξυπνια. Το τι θεωρω φυσιολογικό εγω είναι πάντα υπο αμφισβήτηση και από εμένα αλλά και από τους οικείους μου ή τους συμφορουμίτες. Αλλωστε εδω είμαστε ανθρωποι που πάντα εξετάζουμε τα όριά μας.
     
    Last edited: 24 Οκτωβρίου 2015
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Άλλα διαβάζω, άλλα καταλαβαίνω, άλλοι φαίνεται να γράφουν, άλλα ονόματα διαβάζω, τρέχει και το Αλτσχάιμερ -δεν θυμάμαι και καλά ορισμένες nuances του λόγου του γραπτού, πάνε 4 χρόνια- ας απολαύσω τους διαξιφισμούς per se...
    Τελικά είναι όπως στον στρατό... Τι παραπτωματίας, τι κολληματίας, τι απωθημενηματίας (να μου σχωρνάτε τον νεολογισμό)...
    Μέχρι και κνίτικα καπέλα πετάνε δώθε - κείθε...
    Να δεις τι μού θυμίζει....!
    Άλλα 10 σέντς στην άλλη τσέπη... Καλά πάμε..!
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    χαχαχαχα! Mέπνιξες  
    Αλλά όχι κύριε! Δε θα με φιμώσετε έτσι εύκολα Εμένα!  

    [μόνο με gag]
     
    Αφού όμως δεν είδα κανένα gag, θα σου πω τι νομίζω ότι εννοεί (τελικά): ότι τα κίνητρα των D/s-ers που προσπαθούν σε “αναμόρφωση” της υποτακτικής τους, πράγμα που ταλαιπωρεί, και μάλιστα μάταια, την ψυχική της υγεία, πηγάζουν από ένα φασιστοειδή μισανθρωπισμό.

    [Tο πάω καλα @DeSade ;]