Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα στερεότυπα που αγαπάμε να μισούμε

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 5 Νοεμβρίου 2015.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Γιατί;
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    To a la carte εν προκειμένω σημαίνει πως προσπαθώ να δώ, να εκτιμήσω, να κρίνω, να αποφασίσω για να δω τι στα διάλα γίνεται, τι θα κάνω κλπ...
    Κι άμα στο δρόμο δω πως μπαίνουν κι άλλα πράματα στο κόλπο το ξαναβλέπω κλπ κλπ...

    Το table d' hote πα να πει πως ρίχνω μια ματιά και οι συνήθειές μου, που φυσικά είναι αλάνθαστες (αφού είμαι εγώ ο σούπερ ντούπερ ουάου κλπ), τόχω το ...θεματάκι στο άψε-σβήσε και δεν σηκώνω και κουβέντα...
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Για πες την γνώμη σου, σε τούτο το στερεoτυπικό νήμα... :- ))
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Yπάρχουν νοσηρά στερεότυπα;

    Υπάρχει άνθρωπος που να μην κουβαλάει στερεότυπα; Μάλλον όχι, αφού χωρίς αυτά δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε, να εξελιχθούμε.
    Μετρήστε τα είδη των στερεοτύπων και τα στερεότυπα που έχετε εσείς οι ίδιοι για τους άλλους
    .  
     
  5. Τα στερεότυπα μας είναι απαραίτητα για να έχουμε ένα έρμα στο ξεκίνημα της ζωής μας. Στη συνέχεια όμως γίνονται βαρίδια. Η εξέλιξή μας αρχίζει από τη στιγμή που θα τα αμφισβητήσουμε.

    Στερεότυπα = Καθήλωση
    Εξέλιξη = Αποκαθήλωση
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Σωστό αλλά ημιτελές. Πάνω στην αμφισβήτηση των παλιών στερεότυπων χτίζουμε τα νέα. Πάντα χρειαζόμαστε τα στηρίγματα, σε κάθε φάση της ζωής μας.
    Αν έχουμε κουράγιο , συνεχίζουμε τη διαδικασία ,διαφορετικά συνεχίζουν οι επόμενοι.

    Επίσης , τα στερεότυπα είναι πολύ χρήσιμα στις παρέες μας, να μαζευόμαστε και να γελάμε με τις χοντράδες μας , που τις βασίζουμε πάνω τους... 
     
  7. Εννοείται. Τίποτα δεν προκύπτει από παρθενογέννεση. Θυμίζω τη γνωστή φράση: "Θέση-αντίθεση-σύνθεση". Το νέο αμφισβητεί το παλαιό, αλλά στη βάση αυτού διατυπώνει το πρόταγμά του.
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Τα στερεότυπα είναι χρησιμότατα έως ένα βαθμό για την επιβίωσή μας*.
    Τα στερεότυπα εξαρτώνται απόλυτα από το συνολικό γνωστικό μας υπόβαθρο.
    Τα ...άλλα στερεότυπα που έχουμε διαμορφώσει στη γκλάβα μας είναι αποτέλεσμα του καραμπερδέματος αυτών των στερεότυπων με αυτά που λέμε κοινωνικά στερεότυπα. Διαμορφώνονται από πρώιμα ή χαμηλής ενέργειας ερεθίσματα, άκριτα και ανεπεξέργαστα.
    Η υιοθεσία της κωλοβαρεμάρας στο σκέπτεσθαι, πέραν του γεγονότος πως κάνει κακό στο μυαλό, έχει ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση εύκολων λύσεων αντιμετώπισης, οι οποίες επειδή τυχαίνει να λειτουργούν σε ένα στενότατο πλαίσιο ερεθισμάτων, ανάγονται αυτόματα από τα ελαττωματικά (διάβαζε τεμπέλικα) μυαλά σε φόρμουλα - πανάκεια.
    Υπό αυτήν την έννοια αποτελούν τον κύριο ισσταθμιστικό παράγοντα τση κενωνίας με σκοπό να μη δημιουργούνται αποστάσεις μεταξύ των μελών της για το καλό της επιβίωσης του είδους. Τα τελευταία 2.500 χρόνια ως γεγονός έχει γίνει γνωστό από διακεκριμένα μέλη αυτού που λέμε κοινωνία, αλλά ακόμα δεν έχει "πατηθεί" στη συλλογική αντίληψη, άσχετα αν ως γεγονός είναι απόλυτα εκμεταλλεύσιμο εις βάρος των ηλιθίων εναντίον των οποίων ασκείται με τελειωμένη βαρβαρότητα. (Ηλίθιοι ή βλάκες δεν σημαίνει διανοητικά χαζοί, αλλά κοινωνικά συνιστά ποιότητα συμπεριφοράς, που έχει να κάνει με όλα τα σκατά που κουβαλάμε στη γκλάβα μας, μεταξύ των οποίων και η μη αντίληψη της κοινωνικής διάστασης της βλακείας, της οποίας βλακείας άπαντες ανεξαιρέτως τυγχάνουμε κοινωνοί σε διαφορετικές εκδηλώσεις του τρόπου που λειτουργούμε).
    Με τσ' υγείες μας.
    Σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ζωής μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μαλάκες στερεοτυπικάριους, ακριβώς όπως εμείς γινόμαστε μαλάκες στερεοτυπικάριοι για άλλους σε διαφορετικά πεδία.
    Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι πως το πράμα που λέγεται στερεότυπα δεν πολυνογάει από "άποψή μου - άποψή σου", αυτά είναι λειτουργίες κοινωνικού τακτ εν πολλοίς χρήσιμες στην καθημερινότητα, σε πραγματικά πεδία εργασίας λέει ο ένας α, ο άλλος β και μετά σκύβουν ξεχωριστά να δουν τα λάθη τους και να βρουν την λύση και χαίρονται κι οι δυο) αν την βρει ο άλλος.

    Στην ουσία εμφανίζεται πως είναι μονόδρομος οι φέροντες λιγότερα στερεότυπα, επειδή καταννοούν την λειτουργία τους, να βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας του γνωστού δίποδου είδους, κάποιοι παράγοντας μηχανισμούς για να δυναστεύουν τση άλλοι και κάποιοι να φτιάχνουν μηχανισμούς για να ξεπεραστεί η λογική του στερεότυπου.
    Σε κάθε περίπτωση οι άρχοντες - μαλάκες aka στεροτυπικάριοι αποτελούν αναγκαστικά εργαλεία των μεν και των δε, μας αρέσει ή όχι, σαντ μπατ τγου!

    *Κατά τα γνωστά δεν παραθέτω παραδείγματα. Σε τόσο σύντομα κείμενα τα παραδείγματα λειτουργούν εν συνόλω παρελκυστικά.
    ______________________
    Αφιερωμένο σε αυτούς και αυτές που θα διαβάσουν το παραπάνω και θα σχηματίσουν την εντύπωση πως είναι ένα βαθειά καθαρό πολιτικό κείμενο.
    Η πολιτική είναι μεν παντού, αλλά είναι μετά...
    Η πολιτική στην εξέλιξη του είδους συνιστά απλά ένα εργαλείο.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν πως είναι να είσαι και να λειτουργείς ως εργαλείο του εργαλείου (...του εργαλείου, του εργαλείου, του εργαλείου.... τελειωμό δεν έχει)...

    Και του χρόνου, νάμαστε καλά...
     
  9. Xarhs

    Xarhs Hard limits: Μπουζούκια, Δράκοι και Μονόκεροι

  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Παραφράζοντας λίγο τον Καβάφη:

    "Καινούριες γυναίκες δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες γκόμενες."


     
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Με τους μύθους και τα στερεότυπα,
    κυλά αθόρυβα η ζωή και χάνεται...
    Μένει μόνο η περιγραφή...
    Και η αύρα εκείνου που την τόλμησε!
    Τ.Κ.


    (Φωτογραφία: Κίεβο, αναπαράσταση πίνακα από τον Alexey Kondakov)

     
     
  12. Το πιό ύπουλο στερεότυπο είναι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και η εικόνα που θέλουμε να περάσουμε στους άλλους.
    Τη χτίζουμε μεθοδικά και αυτοπαγιδευόμαστε σ' αυτή.
    Παραδείγματα:

    - Ο "σοβαρός" κυρίαρχος. Μετρά τις λέξεις που κυλάνε από το στόμα του με φειδώ, ως σταγόνες σοφίας. Η γνώμη του ζυγίζει το βάρος του σε χρυσό. Κατά βάθος δε μιλά πολύ για να μην εκθέσει τις αδυναμίες του.

    - Ο τσαχπίνης υποτακτικός. Τιτιβίζει χαριτωμένα, παριστάνει τον αφελή για να ξεφεύγει από τα δύσκολα, με σκοπό να τσιμπίσει ότι πέσει κάτω

    - Ο κουλτουριάρης. Βγαίνει σε δύο παραλλαγές: Στάνταρ (μετρημένος) και με καυστικό χιούμορ (εξτρά). Στοχεύει τα αδέσποτα και τα κατατρεγμένα

    - Η μπρατίνα υποτακτικιά. Προσπαθεί αδέξια να κρύψει το ατενσιονχοριλίκι της, αλλά.. θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κ.λ.π.

    - Η "άνετη" υ. Υποδέχεται τους πάντες με αφελή διάθεση να μάθει, μιά εσάνς ερωτισμού και μπόλικες χαριτωμενιές. Μετά μοιράζει ασύστολα χυλόπιτες

    - Η "ευαίσθητη στρίγγλα" κ. Κόβει τη φόρα στα δυστυχή υ με αιχμηρές ατάκες, δείχνει γενναιοδωρία σε όσους υποκλίνονται στην ανωτερότητά της, γουργουρίζει όταν κάποιος δε μασήσει.

    - Ο/η ψαγμένος/η. Πρόκειται για τους επιστήμονες του bdsm. Κινητές εγκυκλοπαίδειες, μεταλαμπαδεύουν με διδακτισμό και κατανόηση τις γνώσεις τους στους αδαείς που κρέμονται από τα πλήκτρα τους...

    - Τα τρολλ. Βγαίνουν σε παραλλαγές ως προς το βαθμό θράσους, χιούμορ και άνεσης...