Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα στερεότυπα που αγαπάμε να μισούμε

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 5 Νοεμβρίου 2015.

  1. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    ρενω?
     
  2. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Τι Ρενω καλε!
    Νισσαν λεμε.
    Ιαπωνια.
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    δε τα ξες καλα

    γυναικα και αυτοκινητο... στερεότυπο  
     
  4. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Που να δεις τι λενε στην πιατσα για τα σκλαβια και τα αυτοκινητα!
     
     
  5. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    Ντάτσουν?
     
  6. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Datsun το πρωτο αυτοκινητο της οικογενειας διπορτο μοντελο 85' φοβεροοο  
     
  7. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    χαχαχαχαχα!
    Βλαχα κι ετσι!

    Δυστυχως ειμαι ενα στερεοτυπο κι εγω...
    Μικρα.
     
  8. Elune

    Elune Priceless

  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    μπρατίδιο  
     
  10. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Ειμαι ανωμαλη βρε γουρουνη..
    Γουσταρω degradation!
     
     
  11. Elune

    Elune Priceless

    Στερεότυπο Νο1: Οι γυναίκες δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο!

    Οχι όλες, βέβαια, αφού αυτοί οι μπλέ κορίτσαροι μιλάνε στο τόπι...

     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    10 στερεότυπα και λανθασμένες αντιλήψεις για τους τρανς ανθρώπους

    Στερεότυπο 1: Οι τρανς άνθρωποι «γίνονται» τρανς.

    Όπως αναφέραμε, η ταυτότητα και έκφραση φύλου που προσδιορίζει με ακρίβεια την τρανς κατάσταση είναι εσωτερική και πηγαία αίσθηση του φύλου. Δεν είναι οι διαδικασίες μετάβασης (φαρμακολογικές ή χειρουργικές) που καθορίζουν έναν ή μία τρανς άνθρωπο, αλλά ο τρόπος αντίληψης του φύλου. Επομένως δε «γίνεται», ήταν και είναι, ανεξαρτήτως διαδικασιών μετάβασης.

    Στερεότυπο 2: Οι τρανς γυναίκες «γίνονται» τρανς διότι έλκονται από άντρες. Ομοίως για τους τρανς άντρες.

    Αφενός, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός από την ταυτότητα και έκφραση φύλου, αφετέρου, όπως αναφέραμε στο 1ο, ούτε γίνεται τρανς ένας άνθρωπος γιατί απλά ο ίδιος το αποφάσισε.

    Στερεότυπο 3: Η βιολογία είναι αυτή που καθορίζει τους ανθρώπους, και οι τρανς άνθρωποι πηγαίνουν κόντρα στη «φύση» και κόντρα στη βιολογία.

    Τούτο είναι το πιο σύνηθες στερεότυπο. Είναι αυτό που συχνά κάνει τους τρανς ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν σε νεαρή ηλικία πρέπει να διαχειριστούν την ταυτότητά τους, να έχουν ενοχές: ότι πηγαίνουν κόντρα στη φύση, ότι είναι «λάθος» της φύσης, ότι πρέπει να «διορθώσουν» τον εαυτό τους, ότι είναι κοντολογίς κάποια τέρατα που η βιολογία έπαιξε κάποιο δυσάρεστο παιχνίδι με αυτούς/ές. Συχνά μάλιστα, λόγω άγνοιας των οικογενειών τους, αναγκάζονται να υποστούν τη βάσανο κάποιου ψυχίατρου που αγνοεί τα βασικά θέματα ψυχολογίας της τρανς κατάστασης, που εν τέλει επιδεινώνει την κατάσταση και συμβάλλει στα πολύ υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών ανάμεσα στους/στις τρανς εφήβους, όπως συχνά καταγράφονται στις διεθνείς στατιστικές.

    Εδώ, λοιπόν, πρέπει να σταθούμε με πολλή προσοχή. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια είναι ότι η τρανς υπόσταση καθορίζεται από την ταυτότητα ή έκφραση φύλου του προσώπου. Από το τι νιώθει και πώς αυτοπροσδιορίζεται ένας τρανς άνθρωπος.

    Οι θεωρίες που βασίζονται στην βιολογία ήταν και πάντα είχαν και έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο (χρώμα δέρματος, φυλή, καταγωγή, αίμα κτλ). Αυτές οι ιδεολογικές χρήσεις της βιολογίας δείχνουν ότι η ‘βιολογία’, ο ορισμός του ‘βιολογικού’ είναι κοινωνικά και ιστορικά διαμορφωμένη σε αυτό το πλαίσιο και ήταν αυτές που οδήγησαν την ανθρωπότητα στις πιο σκοτεινές στιγμές της. Η βιολογία δεν είναι αυτή που καθορίζει τους ανθρώπους, και προφανώς όχι τους τρανς ανθρώπους.

    Είναι απαραίτητο να αποσυνδεθεί η τρανς κατάσταση από βιολογικές ή ιατρικές θεωρίες, και αυτό άλλωστε είναι ένα από τα κύρια αιτήματα της τρανς κοινότητας: η «αποϊατρικοποίηση» της ταυτότητας φύλου και η αποσύνδεσή της από τους ταξινομητικούς καταλόγους όπως ο ICD και ο DSM.

    Στερεότυπο 4: Οι τρανς «ολοκληρώνονται» ως τρανς όταν προχωρήσουν σε επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού. Όσες/όσοι τρανς δεν προχωρήσουν είναι «ανολοκλήρωτες/οι» γυναίκες ή άντρες».

    Η έννοια της «ολοκλήρωσης» για κάθε άνθρωπο είναι καθαρά υποκειμενική. Ενέχει εντελώς προσωπικά κριτήρια. Υπάρχουν τρανς άνθρωποι που είναι γι’ αυτούς ζωτική εσωτερική ανάγκη οι χειρουργικές επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού, υπάρχουν όμως και οι τρανς άνθρωποι που νιώθουν ότι δεν έχουν ανάγκη τις επεμβάσεις και είναι ικανοποιημένοι/ες από τον εαυτό τους στο στάδιο της μετάβασης που έχουν ή δεν έχουν προχωρήσει. Και εν τέλει δεν είναι η μετάβαση αυτή που καθορίζει έναν/μία τρανς άνθρωπο.

    Στερεότυπο 5: Οι τρανς γυναίκες ταυτίζονται με τη σεξουαλική εργασία.

    Όπως προαναφέραμε λόγω των πολλαπλών διακρίσεων και των αποκλεισμών από την εργασία αρκετές τρανς γυναίκες καταφεύγουν στη σεξουαλική εργασία. Είναι όμως λάθος να ταυτίζονται οι τρανς γυναίκες με τη σεξουαλική εργασία, αφενός γιατί αυτό δε συμβαίνει με όλες και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα τρανς γυναικών που αγωνίζονται και έχουν μία δουλειά στο φως της ημέρας, αφετέρου (και κυρίως) γιατί η ταύτιση με τη σεξουαλική εργασία γίνεται για να χρωματιστεί αρνητικά και ηθικολογικά η τρανς υπόσταση. Τούτο δεν είναι απλά στερεότυπο, αλλά έχει σαφή τρανσφοβικά χαρακτηριστικά.

    Στερεότυπο 6: Οι παρενδυτικοί ή crossdressers είναι ομοφυλόφιλοι άντρες ή γυναίκες και δεν ανήκουν στην τρανς κοινότητα.

    Αυτό είναι ένα στερεότυπο που συναντάται και εντός της τρανς κοινότητας. Σαφώς και υπάρχουν διαφοροποιήσεις εντός της τρανς κοινότητας, όμως όλες και όλοι και σαφώς και οι παρενδυτικοί, crossdressers, drag queens, drag kings, ανήκουν στην κοινότητά μας, η οποία είναι πολυποίκιλη και εκτός των άλλων, όπως έχουμε τονίσει, αυτό που έχει πάντα σημασία είναι το πώς αυτοπροσδιορίζεται κάποιος άνθρωπος. Εκτός αυτού είναι και ιστορικά λάθος, καθώς οι ρίζες του τρανς κινήματος βρίσκονται στις μαχητικές drag queens όπως η Marsha P. Johnson και η Sylvia Rivera, οι οποίες υπήρξαν οι πρωτοπόρες του Στόνγουωλ καθώς αυτές ήταν οι πρώτες που αντιστάθηκαν. Περαιτέρω ήταν εκείνες που απογοητευμένες από την mainstream πορεία που είχε πάρει το lgbt κίνημα την ίδια εποχή, έφτιαξαν την πρώτη τρανς οργάνωση το 1970, την Street Transvestite (και μετέπειτα Transgender) Action Revolutionary (S.T.A.R.). Εκτός των άλλων, δηλαδή, αποτελεί και ύβρη προς την ιστορία του τρανς κινήματος. Είναι σαν να πετάμε ένα κομμάτι του ίδιου μας του εαυτού.

    Στερεότυπο 7: Οι τρανς άνθρωποι είναι επιθετικές/οί.

    Είναι αυτό που συνήθως ακούν οι τρανς άνθρωποι όταν διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις που υφίστανται: «είσαι επιθετική/ός». Πρόκειται, δηλαδή, για τη διαστροφή της πραγματικότητας, το θύμα που βαφτίζεται θύτης. Δεδομένου μάλιστα ότι ο τρανς άνθρωπος δε βρίσκεται σε θέση ισοτιμίας, είναι από τα πιο τραγικά στερεότυπα, όπου αυτός που βρίσκεται σε θέση ισχύος κρίνει ένα τρανς άτομο ως επιθετικό επειδή αυτό διεκδικεί ισότιμη και αξιοπρεπή μεταχείριση.

    Στερεότυπο 8: Οι τρανς άνθρωποι στην πραγματικότητα δε ζητάνε δικαιώματα, αλλά προνόμια. Εκμεταλλεύονται την τρανς κατάσταση, ώστε να επιτύχουν προνομιακές συμπεριφορές.

    Επιλέξαμε να παραθέσουμε αμέσως μετά το προηγούμενο αυτό το στερεότυπο, διότι συνδέονται. «Είσαι επιθετικός/ή και διεκδικείς, γιατί στην ουσία δε ζητάς δικαιώματα, αλλά προνόμια». Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ξανά μετατροπή σε θύτη του θύματος και αντιστροφή θέσεων, διότι όπως εξηγήσαμε προηγουμένως και όπως αναπτύξαμε στο κεφάλαιο των διακρίσεων, όπου αναφέρθηκαν οι σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακραίες διακρίσεις, που όπως αναφέρεται και στην έκθεση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «είναι ιδιαίτερα σοβαρές και απαντώνται μόνο σ’ αυτήν την ομάδα ανθρώπων». Είναι διαστροφή της πραγματικότητας αφ’ υψηλού και από θέσεως ισχύος απέναντι σε ανθρώπους που συχνά διώκονται απ’ τα σχολεία, αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς στο χώρο της εργασίας, της στέγασης, της ασφάλισης και της υγείας. Οι τρανς άνθρωποι δε ζητούν κανένα προνόμιο, διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση, να μπορούν δηλαδή να έχουν ισότιμη πρόσβαση όπως όλοι οι συνάνθρωποί τους σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Όσοι/ες ισχυρίζονται το παραπάνω απλά επιθυμούν την περαιτέρω περιθωριοποίησή τους.

    Στερεότυπο 9: «Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, όμως μακριά από μένα: δε μου αρέσετε αισθητικά».

    Η αντίληψη αυτή στην πραγματικότητα δεν είναι στερεοτυπική, αλλά τρανσφοβική. «Μου χαλάς την αισθητική», και γιατί συμβαίνει αυτό; Απλά και μόνο λόγω αυτού που είσαι, λόγω της ταυτότητάς σου. Πρόκειται για τον ορισμό της τρανσφοβικής συμπεριφοράς, που σκοπό έχει συχνά την μετατόπιση του ενδιαφέροντος από σοβαρά προβλήματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι, σε ένα υποκειμενικό θέμα που βαφτίζεται «αισθητική», η οποία όμως είναι κοινωνικά και ιστορικά προσδιορισμένη και επομένως αλλάζει ανάλογα με την κοινωνία και την εποχή. Η λογική αυτή περιθωριοποιεί τους τρανς ανθρώπους, διότι, αφού «δεν μου αρέσετε αισθητικά», πρέπει να φύγετε απ’ το οπτικό πεδίο μου, απ’ το δημόσιο χώρο σε τελική ανάλυση.

    Στερεότυπο 10: «Εσείς οι τρανς διαμαρτύρεστε όποτε λέμε κάτι γιατί θέλετε να μας επιβάλετε την «πολιτική σας ορθότητα» – θέλετε να μας φιμώσετε, και αυτό που κάνετε είναι κατά της «ελευθερίας του λόγου».

    Είναι επίσης ένα αντεπιχείρημα που ακούν οι τρανς άνθρωποι όταν διαμαρτύρονται όταν δέχονται λεκτικές επιθέσεις και βία. Είναι επίσης το αντεπιχείρημα που ακούμε όταν διεκδικούμε να υπάρξει μία αξιόπιστη και αποτελεσματική νομοθεσία για τη ρητορική μίσους. Πρώτ’ απ’ όλα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο όρος «πολιτική ορθότητα» έλκει την καταγωγή του απ’ το 1920 και στη συνέχεια στη σύγχρονη εποχή υιοθετήθηκε απ’ την ακραία μισαλλόδοξη χριστιανική δεξιά των ΗΠΑ και αργότερα απ’ το Tea Party. Όσες και όσοι θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι να κακοποιούν λεκτικά μειονοτικές ή ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού, αντιστρέφουν την πραγματικότητα και απαντάνε «προσπαθείς να επιβάλεις την ορθότητά σου». Αυτό που επιθυμούν δεν είναι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, αλλά την ελευθερία του ρατσισμού. Η άποψη αυτή σκόπιμα δε λαμβάνει υπόψη της την αρχή της αναλογικότητας που υπάρχει σε όλα τα Συντάγματα του κόσμου. Επιπλέον δε λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι όσοι ασκούν κακοποιητικό και προσβλητικό λόγο κατά των μειονοτήτων, λεκτικό μπούλινγκ, στην πραγματικότητα σκοπό έχουν με το μπούλινγκ αυτό να περιορίσουν την ελευθερία του λόγου των μειονοτήτων και να τις περιθωριοποιήσουν περαιτέρω. Εν ολίγοις το λεκτικό μπούλινγκ και ο λόγος μίσους είναι εχθρός της ελευθερίας του λόγου. Πρόκειται δηλαδή για αντιστροφή και διαστροφή της πραγματικότητας. Αυτοί που πραγματικά θέλουν να φιμώσουν και απευθύνονται προσβλητικά κατά των μειονοτήτων –εν προκειμένω κατά των τρανς–, ομιλούν για «ελευθερία του λόγου».


    https://www.blackuroi.gr/node/185