Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Switch και D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος Tenebra_Silente, στις 23 Νοεμβρίου 2015.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Χαχαχα...
    Όχι  
    Καθόλου έτσι  
     
  2. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    οπως το αντιλαμβανομαι εγω φιλτατε @Tenebra_Silente, η εναλλαγη του/της switch γινεται
    οταν συναντησει ατομο ισχυροτερης σεξομαγνητικης ακτινοβολιας,
    οποτε το (δηθεν) ντομιλικι του παει περιπατο
    και επανερχεται στον φυσικο του ρολο, τον υποτακτικο.

    Κατι σαν ψευτοεπανασταση, που εκει που παει να παρει "πανω κεφαλι"
    βολευεται στην κατασταση χαμηλης ενεργητικοτητας

    παμ παρακατω.

    τα τρολ δεν ηρθαν,
    κι εχω φαει ενα σακι ποπ-κορν  
     
  3. μη οντας switch αλλα εχοντας μια γευση και αμεση και εμμεση θα βαλω τον οβολο μου....
    οι switch ειναι πλασματα παιχνιδιαρικα πιο αερινα απ οτι απαιτουν οι κανονες μιας απολυτης D/s σχεσης...
    πανε οπως τους παρει ο ανεμος.. δεν προβληματιζονται για το ρολο που θα εχει η σχεση τους καθως εμπνεονται απο αυτην..
    λειτουργουν οπως τους ερθει... τους κανει κλικ τους ξεσηκωνει κτλ... δεν ειναι απαραιτητο αν το ταιρι τους ειναι ευελικτο να κανονιζουν με ωραρια...
    τους ερχεται πανω στη στιγμη...
    για εμενα ειναι τα παιδια του bdsm καθως αυτα το διασκεδαζουν ετσι απλα οπως τους κατεβει
    (@gazza μη σε χασω απο τα γελια..)
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Το Like ως προς το "δράμα" που ζεις, αναμένοντας ματαίως τα τρολ χαχαχα. Σεβαστή η άποψη σου, ως προς το ψευτοdomιλίκι ή όχι. Και δεν μπορώ να γνωρίζω το αληθινό ή ψεύτικο των άλλων.
    Μα και δεν θεωρώ ότι θα είχα καμία "κάθεδρα" που να με νομιμοποιούσε να δίνω πιστοποιητικά γνησιότητας σε κανένα. Που να μ' ενδιέφερε να το κάνω, άσε που δεν μ' ενδιαφέρει.
    Το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να είναι για τα δικά μου γούστα "γνήσια" η όποια υ μου. Και να καλύπτω εγώ τα δικά της. Οι άλλοι/ες ας είναι και αλιγάτορες.  
    Πάντως με την ακριβή τοποθέτηση του ορισμού που έκανες πριν, "έγραψες", ειλικρινά.  
     
  5. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    δεν ειναι θεμα πιστοποιησης CE, ουτε επιδοτησης ΕΣΠΑ το ντομιλικι

    η απλη, κοινη λογικη λεει,
    οταν αν κατι "σπαει" και δεν αντιστεκεται
    σε μια σαφως ισχυροτερη σεξομαγνητικη ακτινοβολια
    και υποτασσεται
    μεταλασσεται
    ε, δεν μπορει να ειναι και πραγματικο, γνησιο, original και αδιαμφισβητητο...

    Μου ερχεται π.χ. μια εκ πεποιθησεως ντομα, και μου σκαει το μαστιγιακι της
    ε και ?
    δε πα να ξελαρυγκιαστει, ορθιος θα μεινω

    Δεν μοιραζω πιστοποιητικα γνησιοτητας τρικυμια, το αδειανο μου χρησιμοποιω

     
     
  6. regina rosa amat

    regina rosa amat Dark Angel of Love has a Dark side

    Μμμμμ δύσκολη η απάντηση! Η αλήθεια είναι όλα θέμα μιας λεπτής ισορροπίας μετάξυ 2 κόσμων που πρέπει να έχεις τον έλεγχο και να ξέρεις ανάλογα την περίπτωση να τον βγαζεις προς τα έξω
    Δλδ εγώ στον Κύριο μου είμαι στον κόσμο της υποταγής και παραδίδω το μυαλό την ψυχή και το σώμα μου για να τον ικανοποιήσω !! Όταν όμως πρέπει να μεταλλαχτω στην Κυρίαρχη πλευρά του εαυτού μου τότε αρχείο το μυαλό μου και να παίζει με το μυαλό του υπό ώστε να τον φέρω εκεί που θέλω και να μου παραδώσει τα αντίστοιχα πράγματα είναι δύσκολο να εξισοροπεισεις τους 2 κόσμους χωρίς να μπερδευτείς θέλει πάρα πολύ καλή αυτό κυριαρχία και δύναμη στις εναλλαγές
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Στην αρχή με τρόμαξες @espimain
    Με το φρεσκοφορεμένο μου status ξαφνικά σταμάτησα να αντιλαμβάνομαι τι είναι το D/s;;

    Όμως τελικά δεν θα διαφωνήσω μαζί σου παρά μόνο στην αρχική γενικευμένη διατύπωση.
    Αντιθέτως, με τη δεύτερη που έκανα quote, που περιέχει τη διευκρίνηση «μέσα στο ίδιο ζευγάρι», συμφωνώ και έρχομαι να επιχειρηματολογήσω ενισχυτικά στην άποψη σου.
    Σαφέστατα εναλλαγή status μέσα στην ίδια σχέση δεν μπορεί να συνυπάρχει με D/s.
    Είναι και η δική μου άποψη (@Tenebra_Silente   )

    Μιας που ζητάς επιχειρήματα @Tenebra_Silente :
    Το D/s δεν είναι κάτι που μένει στη κρεβατοκάμαρα, ούτε είναι παιχνίδι ρόλων. Αυτό το λέμε Τ/b (αλλά δεν ρωτάει για αυτό το νήμα). Η παράδοση της εξουσίας συνολικά, γιατί αυτό είναι το D/s, χρειάζεται μια πραγματική διαφορά ισχύος μεταξύ των μερών να την αιτιολογεί. Είναι αυτή η διαφορά ισχύος που ορίζει το “Μπορώ” (να κυριαρχήσω), για να μπορεί ελεύθερα να παίξει το “Θέλω” (να κυριαρχήσω). Ε αυτή η διαφορά ισχύος κατά κανόνα δεν εναλλάσσεται, έτσι εύκολα τουλάχιστον.
    Κυριαρχώ σε κάποιον όταν θέλω και μπορώ να το κάνω. Ούτε το ένα ούτε το άλλο, από μόνο του, δεν κάνει κυριαρχία.

    Όμως το κίνητρο που μας κινητοποιεί για να κάνουμε μια σχέση είναι το “θέλω” και όχι το “μπορώ” που αποτελεί ένα ενοχλητικό πολλές φορές φίλτρο, έτσι που το παραμελούμε στην ουσία του. Μένουμε στο επόμενο, στο επιφανειακό “μπορώ”: Πόσο καλά μπορώ να παίξω πια, να παριστάνω, τον ρόλο που μου αρέσει. Που εξαρτιέται και από το πόσο θα μου αφήσει περιθώριο ο παρτενέρ μου, παίζοντας κι αυτός αντιστοίχως, πιθανά επειδή το θέλει εξίσου πολύ.

    Το D/s όμως ως roleplay;… Όχι! Δεν είναι D/s.
    Η Κυριαρχία ή η υποταγή ως παιχνίδι ρόλων δεν είναι ούτε Κυριαρχία ούτε υποταγή.


    Όμως βέβαια ισχύει και το επόμενο:
    Ένας switcher κάλλιστα μπορεί να κάνει D/s βιώνοντας διαφορετικό status απέναντι σε διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικές σχέσεις.
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @soutzoukakia πρώτα απ' όλα "καλοφόρετο" χαχα ( αστειεύομαι, αλλά δεν ειρωνεύομαι. Ειλικρινά εύχομαι, να είναι κάτι που σε "γεμίζει" ). Ως προς το μπορώ και το θέλω. Για μένα πρώτα έρχεται το θέλω, αφού υποτίθεται ότι το νιώθω και μ' εκφράζει.
    Μετά το μπορώ, εξαρτάται πάντα και απ' τον δέκτη. Αφού - και αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει όποιος/α θα το ήθελε - οι bdsmικές Κυριαρχία και υποταγή, βασίζονται πάντα στην συναίνεση.
    Ergo, δεν συγκρίνονται με την Κυριαρχία και την υποταγή stricto sensu, οι οποίες τελευταίες δεν προβλέπουν την συναίνεση του "αδύναμου" μέρους. Αφού ο/η δυνατότερος/η επιβάλλεται στον/στην πιο αδύνατο/η νομοτελειακά.
    Η κατακλείδα σου βάσει της ιδέας που θα είχα στο μυαλό μου επί του ζητήματος ( δίχως να σημαίνει, ότι θα ήταν η σωστή ), με βρίσκει σύμφωνο.
    Αλλά το γράφω γι' άλλη μια φορά. Το switching είναι κάτι που δεν θα μπορέσω ποτέ να το κατανοήσω, απλούστατα γιατί δεν είναι μέρος της ψυχοσύνθεσης μου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το "ακυρώνω" για τον/την οποιονδήποτε/οποιαδήποτε άλλο/η.
    Ή ότι "φιλολογικά" δεν θα μου κινούσε αρκετά την περιέργεια, για να προσπαθήσω τουλάχιστον να το "καταλάβω" έστω και στο ελάχιστο.
    Ως προς το role play ή όχι καθώς και η όποια εγκυρότητα του ή όχι - αν και όταν θα υπήρξε - , είναι πολύ μεγάλη συζήτηση.

    Ώρες ώρες μου έρχεται η "τρέλα", ν' ανοίξω ένα νήμα που θα "ασχολιόταν" με το βάρος που εμείς δίνουμε στις λέξεις καθώς και τις έννοιες που θα "έντυναν" ( πάντα εν τω βιδιεσέμιον ).
    Αλλ' αυτό και αν ήταν όμοιο, με το να προσπαθούσε κάποιος, να χωρέσει τον ειρηνικό ωκεανό σ' ένα φλιτζανάκι του καφέ.  

    Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Όπως ευχαριστώ και όλους/ες όσους/ες άφησαν κάποια απ' τις σκέψεις τους.  
     
    Last edited: 24 Νοεμβρίου 2015
  9. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Παιδιά, μη σπρώχνεστε, όλοι οι... διακόπτες θα πάρετε σειρά  

    Ξεκίνησα ως υποτακτικός, όλοι από κάπου ξεκινάμε άλλωστε. Μέσα από την υποταγή, την οποία λάτρεψα και λατρεύω, άρχισα να αναρωτιέμαι (χρόνια πριν) πώς θα ήταν, αν δοκίμαζα και τον άλλο ρόλο, εναλλακτικά και συμπληρωματικά... και πάντα ανάλογα με το άτομο, που έχω απέναντί μου, και κυρίως τη διάθεση.

    Και έχω καταλήξει ότι οι switch γυναίκες αποτελούν το άλλο μου μισό. Με εξιτάρουν απίστευτα και η εναλλαγή ρόλων και στάτους μου δίνει προσωπικά τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να γεύομαι και να βιώνω περισσότερες όμορφες στιγμές.

    Υπάρχουν στιγμές, που θέλω να πάρω τον έλεγχο στα χέρια μου, να παίξω με το μυαλό και το κορμί της, να τη δω να σέρνεται στο πάτωμα και να φτάνει στα όριά της για μένα. Ωστόσο υπάρχουν και φορές, που θέλω να δω εγώ που μπορώ να φτάσω, πόσο αντέχω και πόση ικανοποίηση μπορώ με τα όρια και τις αντοχές μου να της προσφέρω. Κάθε μορφή δοκιμασίας αποτελεί μία γλυκιά πρόκληση.

    Δεν έχει σημασία από ποιο ρόλο θα ξεκινήσω στο παιχνίδι και πως. Το ζητούμενο είναι να περάσουμε καλά και οι 2 πλευρές (και κυρίως εκείνη). Ανάλογα με τη διάθεση και τα "θέλω" της στιγμής. Αν "γυαλίσει" το μάτι της, ένα νόημα αρκεί, για να υποψιαστώ τη συνέχεια. Όσο μπορώ... Αν πάλι νιώσω ότι θέλω να πάρω εγώ τον έλεγχο, καλά θα κάνει να μη φέρει και πολλές αντιρρήσεις. Για το καλό της  

    Switch λοιπόν... μέχρι ενδεχομένως να διαψευστώ ή να αλλάξω κάποια στιγμή γνώμη και προτιμήσεις. Δεν ξέρω αν μία πολύ καλή Κ ή υ θα μπορούσε να με κάνει να δω πιο "μονόπλευρα" το παιχνίδι αυτό. Και να ενδώσω σε έναν συγκεκριμένο ρόλο. Όμως νιώθω ότι ως switch έχω πολύ περισσότερα να δώσω αλλά και να πάρω.

    Θεωρώ ότι το έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτο και όμορφο μέσα από την εναλλαγή αυτή αυτή αποκτούν άλλη διάσταση. Και ότι το "μικρόβιο" αυτό πολύ δύσκολα θα εκλείψει από μέσα μου. Είτε πρόκειται για παιχνίδι είτε για μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.
     
    Last edited: 24 Νοεμβρίου 2015
  10. Με δεδομένο ότι:
    1) Έχω τη διαστροφή της διαλεκτικής. Γουστάρω να εξετάζω την αντίθετη από τη δική μου άποψη.
    2) Είσαι ο νηματοθέτης και χαλάλι σου το πρωινό εγκεφαλικό παίδεμα  

    Παρ' ότι συμφωνώ με την άποψη του @espimain και θεωρώ επαρκή την τεκμηρίωσή του, προσπάθησα να βρω επιχειρήματα που να στηρίζουν την αντίθετη άποψη, δηλαδή τη δική σου, φίλτατε. Κατέληξα λοιπόν στο παρακάτω:

    Για τον κάθε άνθρωπο υπάρχει η βαθύτερη ουσία του και οι ρόλοι που αναλαμβάνει στη διάρκεια του βίου του. Ας πάρουμε το Μήτσο. Είναι 45 ετών, δικηγόρος, σε σχέση d/s με τη Σούλα και πατέρας δύο παιδιών. Επίσης έχει εκδόσει αρκετά μυθιστορήματα και παίζει βιολί στην δημοτική ορχήστρα. Αν ρωτήσουμε το Μήτσο "ποιός είσαι?" τί θα απαντήσει? Δικηγόρος? Πατέρας? Συγγραφέας? Μουσικός? βδσμιάρης?

    Tίποτα από τα παραπάνω. Όλα αυτά είναι ρόλοι που υποδύεται σε κάποια στάδια της ζωής του με σκοπό να γνωρίσει τον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Αν ο Μήτσος αύριο αλλάξει επάγγελμα θα είναι "πρώην δικηγόρος και νυν ψυχολόγος"? Απλά ψυχολόγος? Όσο ταυτιζόμαστε με τους ρόλους μας, τόσο καθυστερούμε την εξέλιξή μας. Εντάξει, οφείλουμε να τους υπηρετούμε με συνέπεια και αφοσίωση, αλλά όχι να προσδιοριζόμαστε μέσω αυτών.

    Με αυτό το σκεπτικό, ο καθένας μπορεί να είναι σήμερα κυρίαρχος, αύριο υποτακτικός, μεθαύριο ότι γουστάρει.

    Όσο εγκλωβιζόμαστε σε ρόλους και στερεοτυπικές μανιέρες, χάνουμε αυτό που μπορούμε να γίνουμε. Δεν εννοώ οτι πρέπει να δοκιμάσουμε τα πάντα στη ζωή. Άλλωστε, και να θέλαμε δεν προλαβαίνουμε. Αλλά οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους να μην αποκλείουμε το απρόοπτο από τη ζωή μας. Να είμαστε ανοιχτοί στο διαφορετικό...
     
  11. Προσυπογράφω αυτή την άποψη. Καθαρά διονυσιακή, αντισυμβατική και παιχνιδιάρικη, όπως θα έπρεπε -κατά τη γνώμη μου- να βλέπουμε τη ζωή  
     
  12. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    @peleas, 45 χρονων και d/s με τη Σουλα και 2 παιδια αποκλειται να εχει, ολα αυτα ξεθωριαζουν με το χρονο και ροκανιζονται στην πραξη. Ισως η Σουλα -καπατσα- τον αφηνει να πιστευει οτι εχει κατι σαν βοδουσουμικη σχεση, ετσι κι αλλιως το πανω χερι το'χει αυτη  

    καλυτερα να σε κερασω μπυρα/κρασι/ρακι ή οτι θες, αλλα μην μου πιασεις αυτο το θεμα για αναλυση, να χαρεις