Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μύθοι και Αλήθειες στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Soraya

    Soraya Guest

    Το σύγγραμμα αυτό είναι μόνο ένα προσχέδιο με τους βασικούς «Μύθους» του χώρου. Σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι και φυσικά κάθε μέρα γεννιούνται καινούργιοι.
    Εγώ παραθέτω πιο κάτω κάποιους από τους πιο "τρανταχτούς"
    Εσείς ποιούς μύθους έχετε ακούσει;;;

    Ας ξεκινήσουμε:

    Μύθος1ος Αν ξεκινήσετε με το BDSM δεν μπορείτε να σταματήσετε, ζητώντας όλο και περισσότερα «παιχνίδια» με αποτέλεσμα να εμπλακείτε σε «επικίνδυνες καταστάσεις».

    Γεγονός: Είναι αλήθεια ότι οι νεοεισερχόμενοι στο χώρο αισθάνονται σαν τα παιδιά στο ζαχαροπλαστείο. Ανακαλύπτουν πράγματα και συναισθήματα που συνδέονται με τις προτιμήσεις τους, με αποτέλεσμα να θέλουν να παραμένουν όλο και περισσότερο εκεί.
    Καλό είναι να πειραματίζεστε και να δοκιμάζετε νέα πράγματα, πάντα όμως με σύνεση και προσοχή. «Baby steps» είναι η φράση που ευδοκιμεί πολύ και θα την ακούσετε από πολλούς έμπειρους του χώρου.

    Μύθος2ος Πρέπει να έχετε «αντοχές στον πόνο» για να μπορέσετε να βρίσκεστε στο χώρο ως υποτακτικοί.

    Γεγονός: Δεν χρειάζεται να έχετε καθόλου αντοχές στον πόνο. Το να είστε υποτακτικοί δεν συνεπάγεται με το να είστε μαζοχιστές. Είναι δυο εντελώς διαφορετικές έννοιες και δεν συμβαδίζουν απαραίτητα. Όποιος υποστηρίξει κάτι τέτοιο απλός δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται.

    Μύθος3ος Πρέπει να είσαι «σαδιστής» για να είσαι Κυρίαρχος

    Γεγονός: Όπως και με το υποτακτικό κομμάτι του χώρου, έτσι και με το Κυρίαρχο κομμάτι δεν χρειάζεται να συνδυάσετε τον σαδισμό με την Κυριαρχία.

    Μύθος4ος Το μόνο που βλέπουμε στις εικόνες και στα βιβλία που αναφέρονται στο BDSM είναι όμορφοι άνθρωποι με ωραία σώματα και πολλά λεφτά.

    Γεγονός: Δεν χρειάζεται τίποτε από όλα αυτά για να ενταχθείτε στο χώρο του BDSM. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε συνειδητοποιημένοι με αυτό που διαλέξατε και να προσπαθείτε πάντα να το εξελίξετε προς το καλύτερο δυνατό για Σ/σας.

    Μύθος5ος Τα δερμάτινα ρούχα είναι μόνο για τους γκέι.

    Γεγονός: Η αλήθεια είναι πως το δερμάτινο ρούχο καθιερώθηκε από την γκέι κοινότητα που δε έχει καμία σχέση με την BDSM κοινότητα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το δερμάτινο ρούχο δεν πέρασε και στην BDSMική σκηνή και πως δεν αγαπήθηκε από πολλούς.
    Όταν ο Τόνι DeBlase δημιούργησε το δερμάτινο ρούχο το έφτιαξε για όλους και όχι για κάποιους συγκεκριμένα. Έτσι φορώντας δερμάτινα δεν σας κάνει γκέι άλλα ούτε και BDSMερ. Το δέρμα φοριέται από όλους και υποστηρίζεται από όλες τις κοινότητες.

    Μύθος6ος Οι Κυρίαρχες γυναίκες μισούν τους άνδρες και οι Κυρίαρχοι άνδρες μισούν τις γυναίκες.

    Γεγονός: Αυτός είναι ακόμα ένας μύθος που κυκλοφορεί και ευδοκιμεί στον vanilla κόσμο που όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
    Το μοτίβο Της/ου Κ όπου εκμεταλλεύεται και κακοποιούν τον-ην ανήμπορο-η σκλάβο-α δεν ισχύει στις ασύμμετρες σχέσεις όταν μιλάμε για συναινούντες ενήλικες.

    Μύθος7ος Είμαι Κυρίαρχος και όλοι πρέπει να με σέβονται.

    Γεγονός: Ποιος Σας το είπε αυτό; Το ότι κάποιος απλά δηλώνει «κάτι» δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Οι πράξεις μας είναι αυτές που με την πάροδο του χρόνου θα μας προσφέρουν τον «τίτλο» που επιθυμούμε. Άλλωστε το να αναγνωρισθεί ο τίτλου μας από τρίτους έχει περισσότερη αξία παρά όταν τον επιβάλουμε.
    Έτσι και με τον σεβασμό έχει μεγαλύτερη αξία όταν κερδίζεται.

    Μύθος8ος Ως υποτακτικός-η θα πρέπει να συμπεριφέρομαι με έναν καθιερωμένο τρόπο.

    Γεγονός: Το να είσαι υποτακτικός-η δεν συμπεριλαμβάνει και εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς.
    Το βασικό κομμάτι είναι να είστε ο εαυτό σας και πάντα να συμπεριφέρεστε με ευγένεια. Αν είστε καινούργιοι στο χώρο μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από παλαιότερους του χώρου ώστε να μπορέσετε να αναπτύξετε την υποτακτικότητα σας . Οι βασικοί κανόνες είναι αυτοί από κει και πέρα όταν μπείτε σε μια σχέση τότε μπαίνουν και οι επιπλέον κανόνες που ορίζει ο-η Κ σας και φυσικά δεν ισχύουν για όλους παρά μόνο αν σας ζητηθεί.
    Από κει και πέρα αν είστε μόνοι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπακούτε σε κανέναν αν αυτό δεν είναι επιθυμία σας και μπορείτε να εξελίξετε τον εαυτό σας κατά το δοκούν.
    Κανένας υποτακτικός δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του και αυτό είναι το σημαντικό.

    Μύθος9ος Το BDSM μπορεί να εξασκηθεί με ένα τρόπο και κανένας άλλος δεν είναι σωστός.

    Γεγονός: Το BDSM δεν έχει manuals. Ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει ανάλογα με τις δικές του φαντασιώσεις-ορέξεις-γούστα.

    Μύθος10ος Οι Κυρίαρχοι μπορούν να παίζουν με όλους τους υποτακτικούς όποτε Επιθυμούν.

    Γεγονός: Όχι δεν μπορούν. Αν πχ. σε ένα πάρτι βρεθούν να συμμετέχουν υποτακτικοί που προσφέρθηκαν (είτε από τον-την Κ τους είτε μόνοι τους) τότε και μόνο τότε μπορείτε να παίξετε μαζί τους. Σε καμία άλλη περίπτωση και χωρίς την συναίνεση τους (η την άδεια του-της Κ) δεν μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι όταν αυτό τελειώσει.
    Αν ο-η υποτακτικός ανήκει σε Κ τότε θα πρέπει να πάρετε άδεια για να του απευθύνετε τον λόγο.

    Μύθος11ος Οι υποτακτικοί μπορούν να είναι κακομαθημένοι και το κέντρο της προσοχής.

    Γεγονός: Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο όπου χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους Κ για να διαχωρίσουν τον ντροπαλό υποτακτικό από αυτόν που απλά θέλει να τραβήξει την προσοχή με καμώματα. Πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση οι Κ θα πρέπει να σιγουρευτούν για το ποιόν έχουν απέναντί τους και για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν μαζί του.

    Μύθος12ος BDSM=sex

    Γεγονός: Το BDSM μπορεί να είναι έντονα συναισθηματικό αλλά δεν χρειάζεται να είναι έντονα σεξουαλικό. Μπορεί να μη περιλαμβάνει και καθόλου σεξουαλική δραστηριότητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Δεν συμβαίνει πάντα αυτό και είναι σπάνιο το να μην εμπλακεί sex στο session όμως αν η συμφωνία είναι η μη εμπλοκή του sex τότε θα πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους δύο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εκμετάλλευσης του χώρου για εύρεση σεξουαλικής επαφής. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απομακρύνεστε αν αντιλήφθητε κάτι τέτοιο.

    Μύθος13ος Είναι πολύ περίπλοκα όλα αυτά για μένα δεν θα μπορέσω ποτέ να τα μάθω.

    Γεγονός: Τίποτα δεν είναι άπιαστο αν απλά το αποφασίσετε. Το BDSM ως χώρος είναι πολυποίκιλος και φυσικά ρευστός ως προς τις προτιμήσεις του καθενός όμως αν ασχοληθείτε και ψάξετε θα βρείτε μέσα του πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να ταιριάζουν σε εσάς. Επιλέξτε σωστά τις πυγές ενημέρωσης σας και ακολουθήστε το δικό σας μονοπάτι βάζοντας δίπλα σας μόνο άτομα που θεωρείτε ότι αξίζουν να πορευθούν μαζί σας.


    Και εν κατακλείδι:

    Ότι αρέσει σε μένα δεν χρειάζεται να αρέσει και σε σένα.

    Το ότι διαλέξαμε αυτό το μονοπάτι δεν σημαίνει ότι μπορεί να αρέσει σε όλους. Πόσο μάλλον να το καταλάβουν και όλοι.
    Μπαίνοντας για πρώτη φορά στο χώρο σίγουρα όλοι είχαμε και τις απογοητεύσεις μας μέχρι να καταλάβουμε τι μας αρέσει και πως όλα δεν είναι για όλους.
    Τα λάθη είναι για όλους και είναι αποδεκτά. Κάνοντας λάθη μαθαίνουμε να είμαστε καλύτεροι. Η γνώση είναι δύναμη και έτσι όσο πιο πολλά μαθαίνουμε τόσο καλύτεροι γινόμαστε.

    Τελειώνοντας να πω ότι το BDSM δεν περιλαμβάνει μόνο bisexual ,gay, ετερόφυλους, λεσβίες, τρανσέξουαλ, ούτε είναι μόνο Masters, Mistress, Top, bottom, submissives, slaves.
    Ανήκει σε όλους όσους θέλουν πραγματικά να το μάθουν και να το κάνουν κομμάτι τους.
    Γιατί τα BDSM είναι τρόπος ζωής, αλλά είναι και τρόπος εναλλακτικού ερωτισμού.

    Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Οι μύθοι που έχω ακούσει είναι ότι κάποιων καταπατείται η συναίνεση αλλά αυτοί δεν το καταλαβαίνουν γιατί έχουν γίνει συνδρομικοί με σύνδρομο Στοκχόλμης συγκεκριμένα, ότι "για λίγη αμφίβολη απόλαυση" κάποιοι - ποτέ δεν γίνεται γνωστό ποιοί - άφησαν να τους διαλύσουν τον σφιγκτήρα και τώρα θα κυκλοφορούν με πάνες σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους, ότι γίνονται παζάρια με αγοραπωλησίες σκλάβων, ότι οι σκλάβες είναι άτομα που μπορεί κανείς να τα κάνει ό,τι θέλει ενώ οι υποτακτικές όχι επειδή βάζουν όρια και ότι τα όρια είναι αναγκαία πρώτα πρώτα γιατί είναι σημάδι αυτοεκτίμησης και μετά επειδή οι σαδιστές είναι τόσο αιμοσταγή πρόσωπα που και τη λέξη ακόμα καλό είναι κανείς να τη βάζει σε εισαγωγικά ώστε να διαχωρίζει τον εαυτό του από οποιαδήποτε υπόνοια εμπλοκής, οπότε τα όρια που βάζει κάποια είναι το μόνο φρένο που μπορεί να υπάρξει σε αυτούς τους "σαδιστές". Α και ένας άλλος μέγας μύθος, οι υποτακτικές ποτέ δεν λένε ψέματα στον Κύριό τους. Ούτε τον απατούν.

    Ας μου επιτραπούν δύο σχόλια κατά τα λοπά,

    Γεγονός σύμφωνα με αυτά που έχω δει και αυτά που ξέρω από μένα: Τουλάχιστον λίγος απωθημένος μαζοχισμός αποκλείεται να λείπει από την υποταγή. Ο μαζοχισμός του υποτακτικού προσώπου καλλιεργείται και από το σχεδόν μηδέν, το ίδιο και η αντοχή στον πόνο. Ο μη υποτακτικός μαζοχιστής δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει υποτακτικός από μαζοχισμό.

    Προσωπικά δεν θα πήγαινα με Κυρίαρχο που να μην είναι σαδιστής, που να μην παραδέχεται ότι είναι σαδιστής, που να μην ξέρει τι είναι σαδισμός και που να μην ξέρει να διαχειριστεί τον σαδισμό του.
     
  3. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    παρα πολυ καλο κειμενο, κοριτσι του Λυκου  

    και σιγουρα το BDSM δεν ειναι μονο "μαυρισμενοι κωλοι" απο σπανκινγκ και "παιρνω ενα βουρδουλα και ριχνω", Κ με συμπεριφορα αυταρχικου γοριλα και ολα αυτα που φαινονται ΜΟΝΟ με την πρωτη ματια. Το BDSM εχει προεκτασεις οσες και οι 12 διαστασεις του συμπαντος, που για τους/τις περισσοτερους/ες ειναι .. ασυληπτα πραγματα. Καλως ή κακως, οι περισσοτεροι/ες λοιπον, επικεντρωνονται σε αυτο που τους/τις ενδιαφερει πρακτικα ή πραγματικα, και καλα κανουν, και γι αυτο "ανακαλυπτουν" ξαφνικα και αλλα πραγματα, που στην πραγματικοτητα παντοτε υπηρχαν, απλα ήταν εκτος του αντιληπτικου τους πεδιου.

    Ωραιο κειμενο, μπραβο που εκανες τον κοπο και το συνταξες. Ειμαι παρα πολυ Ευχαριστημενος  
     
  4. Soraya

    Soraya Guest

     
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Κατα βαση kinkly, durex global research και μετρια μεταφραση  
     
  6. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    να " αγιάσει " το στόμα σου...
     
  7. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    λοιπον, μου θυμισες τωρα εναν "κορυφαιο φωτογραφο". Του εδειξα μια φωτογραφια μου. Πηγα και εφιαξα μια στολη, κουστουμι, απο διαφορα πατσαβουρια, τα οποια ομως επρεπε να ψαξω να τα ταιριαξω, να τα ενωσω, να βρω μια κοπελα και να την πεισω να το φορεσει, να την παω στην ακροθαλασια, να την βαλω να σκαρφαλωσει πετρες, να να να τελος παντων διαφορα "εμποδια".

    Λεει λοιπον ο "κορυφαιος" . χμ.. χαλια η φωτο, φαινεται στην ακρη η σκια απο την τσαντα σου.
    Οκ, λεω, δεκτο, δεν το προσεξα, εστιασα σε αλλα πραγματα.

    Ζητησα να μου δειξει δικες του φωτο.

    Εγω φιλε μου, εστησα ολοκληρη επιχειρηση απο το μηδεν για να τραβηξω μια φωτο.
    Δεν φωτογραφισα ενα ετοιμο θεμα, ενα γατί ή ενα παραθυρο, που απλα ηταν εκει.

    Μυαλο εχεις, καταλαβαινεις, για τι του εδειξα την φωτογραφια.
     
    Last edited: 10 Δεκεμβρίου 2015
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Disclaimer: ότι θα γράψω εδώ, είναι αλεύρι απ' το δικό μου σακί ή πράγματα που άκουσα.
    Επιπλέον οι "πραγματικότητες" είναι προσωπικές σκέψεις/εκτιμήσεις.

    Το λοιπόν,

    Μύθος Νο 1:

    Στο bdsm δεν υπάρχει καμία περίπτωση κακοποίησης.

    Πραγματικότητα:

    Στο bdsm υπάρχουν οι ίδιες πιθανότητες κακοποίησης, που θα τύχαιναν και στον vanilla κόσμο.

    Μύθος Νο 2:

    Με το bdsm ασχολούνται αποκλειστικά άτομα με ιδιαίτερες ευαισθησίες/ανησυχίες και υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

    Πραγματικότητα:

    Με τo bdsm ασχολείται κάθε καρυδιάς καρύδι, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού υποβάθρου ή "ανησυχιών".
    Κι εδώ σημειώνω, και καλά κάνουν όλοι.

    Μύθος Νο 3:

    Τα διάφορα φετίχ/παραφιλίες είναι μέρος του bdsm.
    Και η ύπαρξη τους ή όχι σε κάποιον/α καθορίζει το status του/της.

    Πραγματικότητα:

    Τα φετίχ/παραφιλίες αν και όταν υπάρχουν, είναι απλά μι' άλλη πτυχή εκείνου/ης που τα φέρει.
    Και δεν "νερώνουν" την ψυχοσύνθεση του/της.
    Ούτε κάνουν την όποια ετικέτα του/της λιγότερο "αληθινή".

    Μύθος Νο 4:

    Ο/η σαδιστής/ρια ( πόσο μάλλον αν είναι και Κ ), πονάει τον/την μαζό του/της με λατρεία.
    Και η έκφραση του σαδισμού του/της πάνω στον/στην άλλο/η είναι ένας διαφορετικός τρόπος, με τον οποίο δείχνει το ενδιαφέρον ή την αγάπη του/της.

    Πραγματικότητα:

    Ο/η σαδιστής/ρια στις περισσότερες περιπτώσεις απλά ικανοποιεί την καύλα του/της.
    Και πέρα από έλξη για το "αδύναμο" μέρος δεν θα ένιωθε τίποτ' άλλο.

    Μύθος Νο 5:

    Στον "χώρο" ( γενικότερα, όχι μόνο σ' ένα forum ) κυκλοφορούν απίθανοι/ες γητευτές και πλάνοι.
    Που είναι ικανοί/ες να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον/στην οποιονδήποτε/οποιαδήποτε "κακομοίρη/α".
    Για να τους καταντήσουν πειθήνια όργανα τους, που θα τους ακολουθούσαν τυφλά.

    Πραγματικότητα :

    Στον "χώρο" ισχύει ότι και στην υπόλοιπη ζωή.
    Δηλαδή υπάρχουν και επιτήδειοι/ες που θα χρησιμοποιήσουν την μεγαλύτερη πείρα, πνευματικό/μορφωτικό/γνωστικό τους μπαγάζι,
    για να κάνουν τ' όποιο "κομμάτι" τους στην πλάτη του οποιουδήποτε/οποιασδήποτε, θα τους παρείχε αυτή την δυνατότητα.
    Αν κάποιος/α νιώθει/γνωρίζει ότι θα ήταν "ανοχύρωτος/η" ή ευάλωτος/η.
    Και θα ήθελε να ήταν σίγουρος/η, ότι δεν θα την "πατούσε" ποτέ, ας έμενε έξω απ' το παιχνίδι.

    Μύθος Νο 6:

    Το bdsm σου διδάσκει την ευγένεια, την τόλμη, την υπομονή, την δοτικότητα, το θάρρος κλπ κλπ.
    Επίσης είναι πανάκεια για κάθε ψυχική ή σωματική νόσο.

    Πραγματικότητα:

    Το bdsm ίσως και να σε ολοκληρώνει στην σεξουαλική/ερωτική σου σφαίρα.
    Αλλά δεν σε γιατρεύει από τίποτε.
    Ούτε σου μαθαίνει πράγματα, που ή στα δώσαν με την ανατροφή απ' το σπίτι σου.
    Ή στα έμαθε η όποια πορεία και τα βιώματα σου.
    Αν κάτι σου διδάσκει, είναι διαφορετικοί τρόποι ερωτικού σχετισμού και σεξουαλικής ικανοποίησης.
     
    Last edited: 10 Δεκεμβρίου 2015
  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Ο Αρμανι εχει εργοστασιο στη Τουρκια που φτιαχνουν τα ρουχα του. Τα παραδιπλα απο αυτο εργοστασια αντιγραφουν τα του Αρμανι, μπορει να τα φτιαχνουν κ καλυτερα.

    Εσυ σαν καταναλωτης μπορεις να επιλεξεις απο ποιο εργοστασιο θ´αγορασεις, τουλαχιστον ομως στην λα ι κη εχουν το σθενος να σου πουν τι σου πουλουν.


    Το αρμανι ειναι τυχαιο παραδειγμα.
     
  10. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    χμ...

    σου ΠΟΥΛΗΣΕ εσενα καποιος κατι ?

    ΠΛΗΡΩΣΕΣ για να παρεις κατι ?

    ΖΗΤΗΣΕΣ και σου δωσανε κατι, και δεν ξερεις .. και το ψαχνεις ?

    γιατι εστιαζεις τοσο σε δευτερευοντα και χανεις την ουσια ?
    το εχω παρατηρησει και σε αλλα σου αυτο.
    σε αμφισβητει καποιος ή καποια και ΠΡΕΠΕΙ να αποδειξεις κατι ?
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Φωνασκεις; Για ποιον λογο; Γινεται κ αλλου αυτο, αλλα τουλαχιστον εχουμε τις πηγες κ αξιολογουνται.
     
  12. Jack Wolfskin

    Jack Wolfskin the big bad Wolf

    και τις πηγες των πηγων, ω πηγες, ποιος τις αξιολογει ?
    το ξερεις οτι οτι νερο απο οποια πηγη παρεις, καποτε ηταν βροχη ?
    ολα απο τον ιδιο ουρανο πεσανε.  

    δεν φωνασκω, ΜΟΥΓΚΡΙΖΩ