Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ο/η κυρίαρχος έχουν φύλο, το υπό έχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος _DaRkNiGhT_, στις 18 Αυγούστου 2015.

  1. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor


    Πολύ ενδιαφέροντα όσα λες, @Estelwen. Τα συμμερίζομαι σε μεγάλο βαθμό θεωρώντας ότι η πνευματικότητα, το επίπεδο και ο τρόπος, που προσεγγίζει κανείς πρόσωπα και (δια)χειρίζεται καταστάσεις, μπορούν όντως να αλλάξουν τον αρχικό και μονόπλευρο ίσως σεξουαλικό κατά βάση προσανατολισμό ενός ανθρώπου, που δέχεται και κυρίως γοητεύεται από την πιο πάνω συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

    Για την ακρίβεια θα πω ότι αυτό παίζει απείρως πιο σημαντικό ρόλο από οτιδήποτε άλλο. Για μένα τουλάχιστον. Αυτή ακριβώς η προσωπικότητα και πνευματικότητα, η οξυδέρκεια, η "καθαρή" σκέψη και το αστείρευτο ή δυνατόν χιούμορ αποτελούν την ιδανικότερη αλλά και πιο δύσκολη "συνταγή", για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον μία γυναίκα. Από την άλλη και μιλώντας αυστηρά επί προσωπικού φοβάμαι ότι θα σε "απογοητεύσω" λιγάκι... υπό την έννοια ότι με άντρα απέναντί μου πραγματικά "κλειδώνω" και αδυνατώ πλήρως να λειτουργήσω και να ανταποκριθώ σε οποιοδήποτε ρόλο. Δεν το βρίσκω κακό να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως λέω ότι εμένα δε μου "βγαίνει" και δε με εκφράζει.

    Καταλαβαίνω ότι δεν είμαι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα. Ότι διαφοροποιούμαι σημαντικά και μάλιστα χωρίς καν να θέλω να δοκιμάσω στο "κομμάτι" αυτό. Όμως αποτελεί την πρώτη και ύψιστη "κόκκινη γραμμή" μου.

    Επί της ουσίας όμως και επιστρέφοντας στις επισημάνσεις σου θα πω ότι το θέτεις πολύ εύστοχα και έχει "βάση" ό,τι περιγράφεις.

    Σίγουρα κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ θα έχει πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα και εμπειρίες από τη δική μου άποψη να "καταθέσει" και να μοιραστεί μαζί μας.
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η ίδια απορία αναφέρεται και σε αυτό το post του @_DaRkNiGhT_. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για μια ιεραρχική ταξινόμηση των δομικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, που θεωρώ απίθανο να μπορεί να προσδιοριστεί απόλυτα, μια και η γνωσιακή επιστήμη βρίσκεται ακόμα στα σπάργανά της, και που επίσης θεωρώ ότι ούτως ή άλλως δεν θα άλλαζε την πραγματικότητα που συναντάμε καθημερινά: η πλειοψηφία, εντός και εκτός BDSM, επιλέγει με βάση έναν προϋπάρχοντα σεξουαλικό προσδιορισμό. Η ερώτησή μου στόχευε στον απλό εντοπισμό μιας πιθανής πλειοψηφίας.

    Ερώτηση: αυτή η απροσδιοριστία καλλιεργείται ή υπάρχει ούτως ή άλλως;
    Όπως εσύ παραμένεις πιστός στις δικές σου προτιμήσεις (δεν θα το έλεγα με τίποτα στερεότυπο) μέσα στον ρόλο που σε εκφράζει, γιατί να μην είναι εξ ίσου σεβαστές διαφορετικές προτιμήσεις μέσα στον ίδιο ρόλο;

    Καταλαβαίνω όμως ότι η συζήτηση βγαίνει off topic, και σταματάω εδώ.
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σ' ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις. Χαμογέλασα με τα λόγια σου, ήταν το τέλειo παράδειγμα διαφοράς ανάμεσα σε θεωρία και πράξη. Και σε καταλαβαίνω πολύ - εγώ μια φορά ελκύστηκα απόλυτα από γυναίκα, αλλά δεν κατάφερα να σβήσω την κόκκινη γραμμη μου. Έγινε η καλύτερη μου φίλη.
     
    Last edited: 12 Δεκεμβρίου 2015
  4. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Κέρδισες ωστόσο κάτι πολύ σημαντικό εν τέλει. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ!!
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, που με καλύπτει πλήρως και μου δίνει πολύ υλικό για σκέψη. Είναι δε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για μένα και η παρατήρηση απάνω στους πιθανούς λόγους της ενεργοποίησης αυτής. Ενώ δεν με ενδιαφέρει η ωμή ταξινόμηση, βρίσκω πάντα πολύ ελκυστική την αναζήτηση των αιτιών κάποιου φαινομένου - και ας ξέρω ότι πάλι πρόκειται για μια καθαρά ρητορική άσκηση.
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Γενικά και εκτός BDSM μιλώντας,ούτε ο Κυρίαρχος,ούτε ο υποτακτικός έχουν φύλο.Κυριαρχεί(συναινετικά ή μη) απλά ο πιο δυνατός.Το γήπεδο στο οποίο παίζεται και κρίνεται το παιχνίδι τη δύναμης,διαφέρει κατά περίπτωση.
    Το BDSM,έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον,δεν είναι ένας τρόπος να ζει κάποιος τη ζωή του,αλλά ένας τρόπος να ζει την ερωτική του ζωή.
    Τούτου δοθέντος,εντός BDSM κυριαρχεί μεν ο πιο δυνατός(ή έστω,διασταλτικά,αυτός που συνομολογείται ως τέτοιος) αλλά-χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό ορισμό-η διεύθυνση του βέλους της Κυριαρχίας καθορίζεται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός εκάστου.Η φορά και το μέτρο του "διανύσματος" προσυμφωνούνται,αλλά θα πρέπει να επαληθεύονται και στην πράξη.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Ναι και στα δύο

    Θα έλεγα ότι η κοινωνία ωθεί και τα δύο φύλα σε μια αυτοματοποιημένη συμπεριφορά που αποσχοπεί σε συγκεκριμένες μορφές "ανόδου" κοινωνικής, προσωπικής, οικονομικής. Η δυτική κοινωνία ουδέποτε προσέφερε σε κάποιο φύλο την επιλογή "συνειδητή υποταγή" εκτός ίσως αν μιλάμε για μοναστικό βίο, τον οποίο βλέπει με μισό μάτι έτσι και αλλιώς.
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σωστό, τέλεια ειπωμένο. Η δυτική κοινωνία προσφέρει - και της είναι πολύ χρήσιμη - μια ασυνείδητη υποταγή διαμέσου ανάμεσα σε άλλα και των στερεοτύπων, που όπως σωστότατα λες αποσκοπούν σε συγκεκριμένους στόχους, που αποσπάνε την προσοχή από πιο συνειδητές και ανεξάρτητες επιλογές. Η συνειδητότητα είναι επικίνδυνη.
     
  9. sylviacross1965

    sylviacross1965 Regular Member

    Ο υποτακτικος εχει το φυλο που του καθοριζει ο Κυριαρχος / Κυριαρχη ώστε ο υποτακτικος να μπορει να καλυψει τις ερωτικες ανάγκες τους. Κυριως για τους αρσενικους υποτακτικούς τις περισσοτερες φορες χρειαζεται να γινει επαναπροσδιορισμος του φυλου τους κυριως όταν εχουν ανδρα Κυραρχο. Σε αυτην την περιπτωση λογω της χρησης τους σεξουαλικα από το ιδιο φυλο η θηλυκοποιηση είναι μαλλον επιβεβλημενη.
     
  10. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος


    πριν κλείσει η κουβέντα: όλες οι προτιμήσεις είναι σεβαστές! ο καθένας επιλέγει τη γεωμετρία που τον εκφράζει. εγώ απλά δήλωσα την προτίμησή μου για την γεωμετρία των καθαρών σχημάτων...
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Διάβασα μ' ενδιαφέρον τις περισσότερες παρεμβάσεις.
    Σίγουρα επειδή το μυαλό μου είναι αρκετά κλούβιο.
    Εγώ στο ερώτημα του νήματος, θα έδινα απαντήσεις - πάντα και μονάχα στον εαυτό μου -, κάνοντας διαχωρισμούς/υποερωτήματα.
    Έχουν η Κυριαρχία και η υποταγή σαν έννοιες φύλο?
    Δηλαδή θα ήταν η μια ή η άλλη άρρηκτα και αποκλειστικά συνδεδεμένες με το ένα ή το άλλο φύλο?

    Η απάντηση που θα μου έδινα, είναι όχι.

    Δεύτερο υποερώτημα που θα μου έθετα.
    Θ' αναζητούσα την Κυριαρχία/υποταγή μόνο στην σεξουαλική/ερωτική μου σφαίρα ή σε όλους τους τομείς της ζωής μου?

    Αν αναζητούσα τις Κυριαρχία και υποταγή μόνο στον σεξουαλικό/ερωτικό τομέα.
    Σίγουρα δεν θα μπορούσα να παρεκκλίνω του σεξουαλικού μου προσανατολισμού.
    Αφού η δική μου τουλάχιστον μεγαλύτερη ή μικρότερη όρεξη/καύλα/ανάγκη ( πείτε την όπως θέλετε ) για Κυριαρχία γενικότερα ή καλύτερα per sè ( εκτός δηλαδή του όποιου ερωτικού πλαισίου ) θα είχε την βαλβίδα της στον εργασιακό μου χώρο και στον τρόπο με τον οποίο έχω καταφέρει, να τον "χτίσω".

    Τρίτο υποερώτημα, αν και κατά πόσο η αναστρέψιμη αλλοίωση ( λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένη ) των εξωτερικών χαρακτηριστικών του υ.
    Καθώς και να του επιβάλω συμπεριφορές/μανιέρες που κατ' εμέ θ' ανήκαν στο αντίθετο σε κείνο φύλο.
    Θα μου αρκούσαν, για να τ' αντιληφθώ σαν άτομο βιολογικού φύλου διαφορετικού ( έστω και βραχύβια ), από κείνο που στην πραγματικότητα θα είχε ( εδώ υπογραμμίζω το βιολογικό ).

    Σε μένα τουλάχιστον δεν θα έφτανε, να "εξαλείψω" έστω και κατ' επίφαση τα γυναικεία χαρακτηριστικά κάποιας.
    Για να πάψω, να την αντιλαμβάνομαι σαν γυναίκα.
    Όσο κι αν μ' έφτιαχνε κάτι τέτοιο, επειδή θα ζοριζόταν "ξεγυμνωμένη" από ίσως και σημαντικά για κείνη στοιχεία της θηλυκότητας της.
    Ή επειδή θα ένιωθε ξεφτιλισμένη ή ταπεινωμένη.

    Δεν "ακουμπώ" τα στερεότυπα, δεν ακουμπώ τις αποκρυσταλλωμένες ιδέες, αφού το έκαναν άλλοι συμφορουμίτες πριν από μένα.
    Λέω μονάχα, ότι δεν πιστεύω στην εκ φύσεως ροπή προς την μια μεριά της δύναμης ή της άλλης βάσει φύλου.
    Ούτε ότι το ένα φύλο θα υπερτερούσε by default διανοητικά/πνευματικά του άλλου.
    Επιπλέον εγώ τουλάχιστον υποστηρίζω, ότι οι bdsmικες Κυριαρχία και υποταγή θα ήταν συμπληρωματικές.
    Και ανεξαρτήτως είδους και βαθμού ασυμμετρίας, η μια δίχως την άλλη θα ήταν άδεια πουκάμισα.

    Anyway, ίσως και κάπου να τα μπουρδούκλωσα.
    Για μένα η μοναδική ουσιαστική διαφορά που θα μπορούσε να υπάρχει στην Κυριαρχία και την υποταγή και πάντα αναφορικά με το φύλο.
    Θα είχε να κάνει με τον/την εκάστοτε φορέα της μιας ή της άλλης ψυχοσύνθεσης και όχι με την ψυχοσύνθεση per sè.
    Τουτέστιν ο/η Κ διαλέγει το κοινωνικό ή βιολογικό του/της φύλο.
    Και κανείς δεν μπορεί να του/της το επιβάλει στο ελάχιστο.
    Ενώ το υ μπορεί ( και υπογραμμίζω το μπορεί ), να επιτρέψει/αφήσει τον/την Κ του/της, να του επιβάλει το φύλο ( σίγουρα το κοινωνικό και γιατί όχι, ακόμη και το βιολογικό ), που περισσότερο ο/η Κ θα ήθελε το υ του/της να είχε.

    Κλείνοντας, μην ξεχνάμε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει να κάνει κάτι με το φύλο, ούτε με την Κυριαρχική ή την υποτακτική ψυχοσύνθεση.
    Me thinks  
     
    Last edited: 14 Δεκεμβρίου 2015
  12. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    @Estelwen ...ξέχασα μια ερώτηση σου :
    η "απροσδιοριστία" με ενοχλεί κάπως όταν είναι κενή περιεχομένου και χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για επίδειξη πρωτοπορίας και για αυτοπροβολή.